"Kilolarımız bize,dert degil"VERDİK...VErmeye DeVAM ediyoruz...

Daha öncede yazmıştım birbirimizi tanımıyoruz,kişiliklerimizi bilmiyoruz.Kırmakta istemem.Hatırlarsanız gülcana yazmıştım kalk kız spor yap diye,bilinç altıma o kadar işlemiş ki rüyama girdi.... :))))
Bu yüzden sordum eleştiriye acık mısınız?Cabuk alınıp pes eder misiniz yani......
Herkes eleştiriye acıksa problem yok haydi eleştiriye fıstıklar.....
:29:

Dün bildirimin o yöndeydi tatlım ondan o sekilde hazırladım.

Guzelim tamam fark etmez liste canim ama haftaya daha cok vermis gorunurum sadece,bu hafta cok cok dikktli olalim mutlaka vermeliyim ,elestiri ye her turlu acigm bende bir sey soyluyorsak iyi ligmiz icin soyluyoruz dimiama ben simdi kizi uyutum hemen leslile yuruyecegim

Kızlar eşim evde fazla girip yazamıyorumm ama sizi takip etmeye çalışıyorum.
Kahvaltım 1 sosis çok az peynir 3 zeytin yarım simit ve domates salatalık.
Guzelimm dedigim gibi takma kafana. Gorumcemde bana vaktinde laf sokmustu hatirlarsan.bende ona ben sana uymuyorum dedim sakayla karışık. Sende sinir olsanda belli etme.emin ol bu ona en büyük cevap olacaktır. Çok canın sikilirsa başım agriyo der yatarsin içeride. O da vakitlice gelsin tamam kardeşinin evi gelicek ama daha yeni sıkıntılı bir dönem gecirdiniz.onun gözü önünde eşine çok iyi davran canım ve sakın başkaları yüzünden eşini üzme. Sonuçta bu evlilik biseye benzemiyo.azicik huzursuzluk insanı yipratiyo

Aynen canım,ne günler gecti!!!!Bir laf ortalıgı bir anda karıstırıyor.Deneyecegim dediginizi,bakalım basarabilecek miyim???Eşimide üzmek istemiyorum,kendimde üzülmek istemiyorum.Eşime demiş ben gelince cocuk,sen ben beraber yatalım yada cocuk sizle yatsın demiş.Eşim benim.karım varken niye sizle uyuyayım,cocugun annesi sensin kendi cocugunada kendin bak!Bu kadar bıktıysan niye dogurdun demiş.Kızım bizim ki cok fena bildigin gibi degil.Eşim son olaydan sonrada diken üstünde adam......

Guzelim tamam fark etmez liste canim ama haftaya daha cok vermis gorunurum sadece,bu hafta cok cok dikktli olalim mutlaka vermeliyim ,elestiri ye her turlu acigm bende bir sey soyluyorsak iyi ligmiz icin soyluyoruz dimiama ben simdi kizi uyutum hemen leslile yuruyecegim

Düzelttim canım listeyi.Evet bende acıgım eleştiriye.Kızın bana. :)))
Bende yemek işini halledeyim,banyoyu temizliyeyim.12'ye kadar buralardayım.Sonra işimi hallederim.İşten sonra eliptik.

Herkeze selam
sabah sabah canım sıkkın endokrine gittim şeker direncim yüksek çıktı buda kilo vermeme engelmiş. Gelecekte
iyi bir şeker hastası adayıymışım. Hem şeker direncini hemde vücudumdaki metabolik olayları düzenleyecek bir ilaç verdi
3 ay kullanacağım ayrıca sıkı bir diyet listesi verildi diyetisyenden. Bakalım umarım kilo verememe ve bazı rahatsızlıklarımın sebebini gerçekten bulmuş ve çözmüşümdür. Kahvaltıda:
1 brdk yeşil çay, 1 yumurta , 1/4 avakado,bol yeşillik, 1 t.k.ş bal yedim
kahvaltıdan 1 saat sonra 1 brd su ve 1 brd çay

sevgiler

Gecmiş olsun demiyecegim cünkü cözümü var.İyi beslenirsen cözülür canım sıkma canını....
Seker ilacı mı verdi dr.

tebrik eden arkadaşlarım çok teşekkür ederim bende regl oldum bu hafta kilo vermem yavaslayacak güzelim Allah sabır versin canım

-Bu arada reaktif
hipoglisemi ve insülin
direnci tedaviniz de devam
etti değil mi? Tabii ki. Hem diyetime uydum
hem de ilaçlarımı düzenli
kullandım. Başarımın sırrı
burada. Ben eskiden deli gibi
tatlı yerdim ve bunu tatlıyı
sevmeme, iştahıma bağlardım. Büyük bir paket çikolata veya
10'lik çikolatalı büskivinin
10'unu da bir anda yiyebilen
bir yapıya sahiptim. Böyle
yememin sebebi
rahatsızlığımmış meğer. İlaçların bunu da
düzenleyeceğini öğrendim. İlaç
zayıflama ilacı gibi
algılanmamalı kesinlikle ama
bu tatlı krizlerini ve iştah
patlamalarını önlediği için dolaylı yoldan zayıflamaya
katkı sağlıyor. -İnsülin direnci ve reaktif
hipoglisemi zayıflamanın
önünde nasıl bir engel
olarak duruyor? Diyetisyen Esra Aran: Çoğu
kişide şu anda bu sendrom
mevcut. Tamamen kişinin
yanlış beslenmesinden
kaynaklanan bir durum.
Genetik yatkınlığın da etkisi var tabii ki. Genel olarak yemek
yemeyi seven bir toplumuz ve
yemeğin ardından tatlı ve
meyve faslı başlıyor. Böyle bir
beslenme tarzına devam
ettikten belirli bir zamandan sonra problemler oluşabiliyor.
Diyelim kendinizde insülin
direnci olup olmadığını
bilmiyorsunuz. Bir meyve
yediğinizde önce kendinizi çok
iyi hissedersiniz. Ama aradan 10-15 dakika geçtikten sonra
kan şekeriniz düşmeye başlar.
Kan şekeriniz düşünce de
tercihiniz yine bir meyve, bir
bisküvi, bir çikolata olacaktır.
Bu bir kısırdöngüdür ve her defasında sürekli bir acıkma
hissi ile baş başa kalırsınız. Bu
besinler hücre içerisine giriş
yapamadığı, hücre dışında
kaldığı için karın çevresinde
yağlanma ve simit görünümü ortaya çıkar. Bu da hem sizin
yağlanmanıza hem de kandaki
şeker seviyesindeki kontrolün
tamamen ortadan kalkmasına
neden olur. İnsülin direnci kilo
vermede bir problem. Tedavi edilmezse de kilo verebilmeniz
mümkün değil.

-bu arada reaktif
hipoglisemi ve insülin
direnci tedaviniz de devam
etti değil mi? Tabii ki. Hem diyetime uydum
hem de ilaçlarımı düzenli
kullandım. Başarımın sırrı
burada. Ben eskiden deli gibi
tatlı yerdim ve bunu tatlıyı
sevmeme, iştahıma bağlardım. Büyük bir paket çikolata veya
10'lik çikolatalı büskivinin
10'unu da bir anda yiyebilen
bir yapıya sahiptim. Böyle
yememin sebebi
rahatsızlığımmış meğer. Ilaçların bunu da
düzenleyeceğini öğrendim. Ilaç
zayıflama ilacı gibi
algılanmamalı kesinlikle ama
bu tatlı krizlerini ve iştah
patlamalarını önlediği için dolaylı yoldan zayıflamaya
katkı sağlıyor. -insülin direnci ve reaktif
hipoglisemi zayıflamanın
önünde nasıl bir engel
olarak duruyor? Diyetisyen esra aran: çoğu
kişide şu anda bu sendrom
mevcut. Tamamen kişinin
yanlış beslenmesinden
kaynaklanan bir durum.
Genetik yatkınlığın da etkisi var tabii ki. Genel olarak yemek
yemeyi seven bir toplumuz ve
yemeğin ardından tatlı ve
meyve faslı başlıyor. Böyle bir
beslenme tarzına devam
ettikten belirli bir zamandan sonra problemler oluşabiliyor.
Diyelim kendinizde insülin
direnci olup olmadığını
bilmiyorsunuz. Bir meyve
yediğinizde önce kendinizi çok
iyi hissedersiniz. Ama aradan 10-15 dakika geçtikten sonra
kan şekeriniz düşmeye başlar.
Kan şekeriniz düşünce de
tercihiniz yine bir meyve, bir
bisküvi, bir çikolata olacaktır.
Bu bir kısırdöngüdür ve her defasında sürekli bir acıkma
hissi ile baş başa kalırsınız. Bu
besinler hücre içerisine giriş
yapamadığı, hücre dışında
kaldığı için karın çevresinde
yağlanma ve simit görünümü ortaya çıkar. Bu da hem sizin
yağlanmanıza hem de kandaki
şeker seviyesindeki kontrolün
tamamen ortadan kalkmasına
neden olur. Insülin direnci kilo
vermede bir problem. Tedavi edilmezse de kilo verebilmeniz
mümkün değil.

teşekkürler bilgi iyi geldi. Evet bi ilaç verdi ama sadece 3 ay kullanacağım şeker ilacı değilmiş adını vermeyim buradan şimdi
vücudumdaki dengeleri yerine koyacakmış zayıflamama böyle ce engel olan şeker direncini kıracakmış dedi dr. Diyeti,syenin verdiği listeye 1-1 uyacağım bu 15 gün bakalım sonuç ne olacak sevgiler

teşekkürler bilgi iyi geldi. Evet bi ilaç verdi ama sadece 3 ay kullanacağım şeker ilacı değilmiş adını vermeyim buradan şimdi
vücudumdaki dengeleri yerine koyacakmış zayıflamama böyle ce engel olan şeker direncini kıracakmış dedi dr. Diyeti,syenin verdiği listeye 1-1 uyacağım bu 15 gün bakalım sonuç ne olacak sevgiler

İnşallah faydasını görürsünüz.Sabahları avakoda yiyorsunuz onu diyetisyen.mi verdi?Ne faydası var eger diyetisyen verdiyse.

canım benim öyle deme sen hasta olursan o çocuklar napar sen onların eli ayağısın çocuk bunlar hasta olacaklar tabikide bıraz durumları hassas ama allahın sayesinde iyi olacaklar inşallah evlatlarına allahın ya şafi ismiyle dua et canım benim

Amin canım sürekli dua ediyorum. Rabbim hem benim hem herkesin evladını korusun:26:

hayırlı akşamlar kızalar...

menüm

sabah
2 dilim t. buğday
beyaz peynir
zeytin
helva
patates kızartması (bir buçuk aydır yememiştim az bişey kendime izin verdim.. nefsimi körükledim)
meneme

ara
formçayın içinde 3 kayısı

akşam
koca bir tabak tavuk çorbası

ara akşamı erken yemiiştim
1 kase yoğurt yarım elma

3 litre su 1 yeşilçay

kaçamak olur arada biz zaten herşeyi yiyerek zayıflayan bayanlarız:27:

Evet içime öküz kaçtı bugün yediklerimi yazıyorum kızlar ne deseniz haklısınız. Kahvaltıyı yazmıştım sonrasinda 2 küçük muz 10 tane leblebi+leblebi şekeri. Öğle Yemeği yarım kase bulgur pilavı ve hir kase yoğurt bir paket mısır pirinç patlagi (120 kalori) 5tane fıstık bir şekersiz Türk Kahvesi aksam yemegi bir kase çorba yarım dilim ekmek bir kase yoğurt salata bir yuvarlak ekmegin içine kasar peynir(saat 7.30 da yedim)

:9::9: Evt Çok olmuş ama öküz kaçtıya çok güldüm :9:

Aksam yemegim;
3 yemek kasıgı tavuk cigeri,4 yemek kasıgı pilav.Mısırlı yeşil salata,ot katnatması.4 tk sütlac.Spordan sonra adacayı içerim yada türk kahvesi.Gün biter fıstıklar.

çok iyi menün canım. pilav yiyip ekmek yemeyerek dengelemişsin.

Kızlar hepiniz bu topikte her türlü kg için olan eleştiriye acık mısınız????

Ben her türlü açığım canım :17:

akşam yemeğim : 6 yk nohut yemeği ,bol salata,2 dilim ekmek ,3 kaşık yoğurt

ara : yarım avuç karışık kuru yemiş,1 portakal ,

bugün 3fincan tarçınlı yeşilçay ve 3 lt su içtim 45 dk,da yürüyüş yaptım :32:

Canim sen bu hafta cok iyiydin enson 70.3diyordun sislikmi acaba? Uzulme gidecek 7ler

Secil tebrikler canim

Didemm gectin kiz beni ask olsun ...neysem bozulmayayim :) cok tebrik ederim guzel vermissin.
ILKNUR 500gr cok iyi tebrikler
DESTINA bence odem var sen kesin verdin
DERYAK tebrikler

Teşekkürler canım.

Olsun canım dinlen sende bugun.
.......
Sevgili görümcem gelicek haftaya gelmeden beni ve eşimi germeyi yine basardı kadın.Cocugu var arıyor kv yi.Ben gelmeden cocugun maması....hazır olsun.Biz cok masraflıyız...Ee dayı-yenge olmak kolay degil su numara,su marka bez biz gelene kadar hazır olsun.!!!!
Ayy sinir oldum.Biz sanki o söylerse yapıyoruz,eşimin öz yegeni zaten herseyi bende eşimde yaptık,yapıyoruzda.Emir vermese olmaz.Son olaydan sonrada iyice gözüme batıyor zaten.Saf kv gelmiş bunu söylüyor bana.Eşime ablan geldiginde ablan bu sefer sorun cıkartırsa canını bu sefer okurum,agzıma.ne geliyorsa söylerim haberin olsun dedim....

Valla ben böyle arsızlık görmedim. Ben kocamdan bile bişey isterken ezilip bükülen biri olduğum için böyle insanlara ağzım açık kalıyorum. Pes..Ama onun için canını sıkıpta kocanla aranı bozma. Lafını görümcene sok kocana yansıtma onun içinde arada kalmak çok kötü bir şey.

1.ddem.........1400 kg
2.derya.........1300 kg
3.secil..........800 gr
:46::46:

voooovvvvv 2. oldum yupppiiiiiiiiiiii

Kızlar amma kaynatmışsınız yahu oku oku bitiremedim son bir kaç sayfa kala pes ettim yazıp işe dönmem lazım işler beni bekler :37:

akşam ben biraz sapıttım dengeleyeceğime daha çok yedim

peynirli tost

1 küçük puding

1 bardak fanta :27:

neyse dünü izin günüm ilan ettim bugün kaldığım yerden devam

menüme gelince;

sabah: yarım kepekli simit
1 kk peynir
4 zeytin
şekersiz çay
3 tane badem

ara: 2 ceviz içi

öğlen: et dürüm (ekmeği çok ufak ve inceydi..)
ayran

ğYaşasın 1. oldum sonunda :72: bidahaya bu kadar verebilirmiyim bilemiyorum

ara

1 bardak sütlü türk kahvesi 6 tane fındık

öğle

az yağda kızarmış 4 tane köfte 2 dilim ekmek 1 tane domates 1bardak ayran

birazdan yürüyüse çıkıcam bakalım karnım ağrımazsa malum çok su içiyorum bide tuvaletim gelmezse 1 saat yürümeyi düşünüyorum

Merhaba kizlar ben uc gundur yogunluktan interneti açamıyorum dun bildirim yapamadim 68.0 cikti dun ama malesef bugün cok yedim heralde aksam hafif bişey yerim

Kızlar 3km yürüdüm. Öğle Yemeğim bir kase Şehriye çorbası, salata, bir kase naneli yoğurt

kızlar merhaba öğlen yemekte kuru fasulye pilav ve cacık vardı pilav 5-6 yk, fasulyede 9 kaşık falan vardı cacıkda bi kase dinlenme odasında yine hurma yedim çayla 6-7 tane, bi tane de kaymaklı biskuvi biri beni durdursun böyle giderse salıya artı olacam galiba akşamda annemdeyim içli köfte yapmış napcam ben yaaaaaa

ben geldim..
öğle yemeğinde bir kase çorba,azıcık ekemk..
sonra 6 tane kızarmış kanat ve yeşillik..başka bişey yok..yeterli dimi..

İnşallah faydasını görürsünüz.Sabahları avakoda yiyorsunuz onu diyetisyen.mi verdi?Ne faydası var eger diyetisyen verdiyse.

AVAKADO ÇOK FAYDALI BİR TROPİKAL MEYVE ( http://www.milliyet.com.tr/onu-cok-...afe/yazardetay/21.07.2009/1119685/default.htm ) BU LİNKTE SAYIN SARAÇOĞLU ÇOK GÜZEL ANLATMIŞ. AYRICA ( http://www.saglikuzerine.net/prof-dr-ahmet-maranki-avokadonin-fayda-ve-zararlari.html) BU LİNKTEDE AHMET MARANKİ İSTERSENİZ OKUYUN BİLGİNİN FAZLASI OLMAZ.
BEN ALANYA DA TANIŞTIM BU MEYVE İLE EN BAŞTA SEVMEDİM
SONRALARI AVAKADO DİLİMİNE BAHARAT VE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ,LİMON EKLEYEREK DENEDİM KAHVALTIMIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU
ÇOK SEVDİĞİM İÇİN DİYETİSYEN LİSTEME 1/4 ORANINDA EKLEDİ YAĞLI Bİ MEYVE OLDUĞU İÇİN. BEN MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM
İÇERİĞİNDE ÇOK FAYDALI BİTKİSEL YAĞ VE YAĞ ASİTLERİ VARMIŞ HEM DOYURUCU V.S.

Ooo... Gülcan dönüşün muhteşem oldu devam devam durmak yok:34:

Aynen canım,ne günler gecti!!!!Bir laf ortalıgı bir anda karıstırıyor.Deneyecegim dediginizi,bakalım basarabilecek miyim???Eşimide üzmek istemiyorum,kendimde üzülmek istemiyorum.Eşime demiş ben gelince cocuk,sen ben beraber yatalım yada cocuk sizle yatsın demiş.Eşim benim.karım varken niye sizle uyuyayım,cocugun annesi sensin kendi cocugunada kendin bak!Bu kadar bıktıysan niye dogurdun demiş.Kızım bizim ki cok fena bildigin gibi degil.Eşim son olaydan sonrada diken üstünde adam......

:9: bende de aynı duruma benzer bisey yaşandı. Yaz tatiline küçük gorumcemlere gitmiştik büyük gorukcemde bizle geldi kızıyla beraber.yol uzun neyse gittik 2 hafta falan kalicaz.kucuk gorumcem bize yatak hazirladi yer yatagi.buyuk gorukcemede sanada icerideki odaya hazırlıyorum dedi.yok yok dedi buyuk gorumcem bizde secillerle yatariz dedi.olur mu diye sordu benim icin farketmez dedim nasıl isterseniz dedim.o zaman bu kadar cadı değildim heralde:9: neyse esimde farketmez ama istersen iceride yat dedi.yok yok bende sizinle beraber aynı odada yatiyim dedi.onun eşi gelmedi ya bizi de başbaşa yatirmicak aklinca.beb bişey demedim yatti bizle aynı odada.bazen böyle şeyler oluyo.ama gorumceme kizdigimda asla kocama kizmadim.onu uzmedim.su an ben ne desem eşim elinden geldigince yapar.gorumceminde huyunu anladı iyice.yani bazen taviz veriyomusuz gibi gorunsede durum oyle olmuyo baska yerden kazaniyoruz.sende canini sakın sıkma Allah büyük bu sabrın sana başka bisekilde ödül olarak donecektir.eminim bebisin yüzünü görünce bütün sıkıntıların gidicektir.gorumce bile koymaz adama

Back
X