Merhaba 3 yaş 5 aylık oğlum var 3 bucuk nerdeyse boyu 100 cm kilosu 15 evet biraz zayif bir cocuk ama cok degil kayinpederim gorumcemin oglunun kilosuna bayiliyor benim cocugum gozunde cok zayif gorumcemin cocugu 15 aylik 17 kilo obez bir cocuk gorumcemle esi de keza oyle ama onlarin gozunde benim cocugum sikintili o cocugun obezliginden hic bahsedilmez ama benim cocugumun zayifligi konusulur.. bu arada cocugumn kan degerleri guzel boy gelisimi guzel cok nadir hasta olan bir cocuk ama gelin gorun ki bunu ben anlatamiyorum bu cehalet beni mahvediyor canimi sikiyor. Bir kac kez lafi tiktim cocuklarin genetikten dolayi kilolu oldugunu ve ilerisi icin buyuk sikinti oldugunu soyledim onlar duymamazliktan geliyor icimi dokmek istedim biraz da getcekten canimi sikiyor bu durum :/
Kiyaslanacak cocuk normal bir cocuk olsa anlicam da obez bir cocugu kiyaslamak ne derece dogru butun aile bireyleri kilodan hasta ama kilo cok onemli bir seymis gibi de hala bayiliyorlar kilolu cocugaMaalesef kıyaslanacak başla bir çocuk olduğu için bu durumun önüne geçmek çok zor olacak sizin için. sizin kulağınıza gelmese bile kendi aralarında hep kıyaslamaya devam edecekler
İşte onlara göre normali bu. cahil insana laf anlatamazsın kiKiyaslanacak cocuk normal bir cocuk olsa anlicam da obez bir cocugu kiyaslamak ne derece dogru butun aile bireyleri kilodan hasta ama kilo cok onemli bir seymis gibi de hala bayiliyorlar kilolu cocuga
canim ya, ben onceden anlatinca anliyorlar saniyordum, ama anlamazlar, cunku cahiller. bu gercekle barisinda daha cok rahat ettim. simdi soyluyorlar, bir kulagimdan girer digerinden cikar.Merhaba 3 yaş 5 aylık oğlum var 3 bucuk nerdeyse boyu 100 cm kilosu 15 evet biraz zayif bir cocuk ama cok degil kayinpederim gorumcemin oglunun kilosuna bayiliyor benim cocugum gozunde cok zayif gorumcemin cocugu 15 aylik 17 kilo obez bir cocuk gorumcemle esi de keza oyle ama onlarin gozunde benim cocugum sikintili o cocugun obezliginden hic bahsedilmez ama benim cocugumun zayifligi konusulur.. bu arada cocugumn kan degerleri guzel boy gelisimi guzel cok nadir hasta olan bir cocuk ama gelin gorun ki bunu ben anlatamiyorum bu cehalet beni mahvediyor canimi sikiyor. Bir kac kez lafi tiktim cocuklarin genetikten dolayi kilolu oldugunu ve ilerisi icin buyuk sikinti oldugunu soyledim onlar duymamazliktan geliyor icimi dokmek istedim biraz da getcekten canimi sikiyor bu durum :/
Doktor sikinti yok diyorsa yoktur laf anlatmaya çalişmayin. Yanliş hatirlamiyorsam Turkiye obezitede avrupa 1. Sirada, Dunyada 4. Sirada diye okumuştum. Gercekten toplumun geneli kilolu ve kilolu oldugu için normal kilolari zayif goruyorlar.
Burada bile kilolu biri kilosunu soyleyip konu actiginda kimse kilolusun demiyor, kilon yok kilolu degilsin deniliyor hep. Kilolu demek için +100 kilo aşiri obezlik bekleniyor.İskelete fazladan yük bindirip vucudu yağlandirmanin hiç bir faydasi yok.
İşte onlara göre normali bu. cahil insana laf anlatamazsın kisürekli tersleyeceksin kendini açıklayacaksın bu sefer fazla yüz göz olmuş olacaksın saçma bir hal alacak. Bırak ne konuşurlarsa konuşsunlar.
Benim oğlum 4 yaşında 105cm 18 kg. Yaşıtlarına göre baya minyon ve zayıf. Laf söyleyenlere cevap bile vermiyorum çünkü çocuğumun sağlık durumunu vs iyi biliyorum. Millete bir şey kanıtlamak zorunda değilim.
Cok guldurdunuz beni keyfim yerinde olursa boyle eglenmeyi de denicem"Evet zayıf bizim çocuk, bilerek aç bırakıyoruz" deyip dalganıza bakın. Hatta laf soktuğunuzu anlamayacak türden bir cahillikleri varsa, bol bol eğlenebilirsiniz de :) "Yedirmiyoruz evet, sabah tek yumurta haşlıyoruz, öğlen koşusu var 4 km koşuya çıkarıyoruz, akşam yemeği olarak da ton balıklı salata." filan uydur uydur anlatın.
Kzım 5 yaş 3 aylık 16 kilo.Teşekkür ederimMerhaba 3 yaş 5 aylık oğlum var 3 bucuk nerdeyse boyu 100 cm kilosu 15 evet biraz zayif bir cocuk ama cok degil kayinpederim gorumcemin oglunun kilosuna bayiliyor benim cocugum gozunde cok zayif gorumcemin cocugu 15 aylik 17 kilo obez bir cocuk gorumcemle esi de keza oyle ama onlarin gozunde benim cocugum sikintili o cocugun obezliginden hic bahsedilmez ama benim cocugumun zayifligi konusulur.. bu arada cocugumn kan degerleri guzel boy gelisimi guzel cok nadir hasta olan bir cocuk ama gelin gorun ki bunu ben anlatamiyorum bu cehalet beni mahvediyor canimi sikiyor. Bir kac kez lafi tiktim cocuklarin genetikten dolayi kilolu oldugunu ve ilerisi icin buyuk sikinti oldugunu soyledim onlar duymamazliktan geliyor icimi dokmek istedim biraz da getcekten canimi sikiyor bu durum :/
Kzım 5 yaş 3 aylık 16 kilo.Teşekkür ederim
bu arada kilolu cocuklarin erken ergenlige girme riski var, o da boyu kisa yapiyor. o yuzden kilolu olmasi iyi degilBana cok normal ve guzel geliyor bu degerler acikcasi kilolu olmasini da asla istemem cocugumun bana gore normal kilosu belki 1 2 kilo fazla iyi olurdu ama o kadar. Neyse cahille tartisilmaz gercekten dogru soyluyorsunuz sabir lazim bana en cok :/
Ayyy sen çocuğu aç mı bırakıyorsun. Doktora götürdün mü?Kzım 5 yaş 3 aylık 16 kilo.Teşekkür ederim
Cok guldurdunuz beni keyfim yerinde olursa boyle eglenmeyi de denicemsagolun
Kaynvalde ve ekibi tabiki sürekli konusuyor ama umrumda mı hiçç. Maşallah cok da saglıklı yavrularım.Siz de benim gibi ugrasmiyorsunuzdur insallah boyle insanlarlasaglik olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?