- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.639
- 823
Bunun ergenliği de var tabii. Fastfood a alıştırmayın, paketli bisküvi, meyve suyu vs uzak tutarsanız şu anki avantajı ömür boyu sürer. Yağ hücrelerimiz bu yaşa kadar oluşup sonra sayısı sabit kalıyor çünkü.Ben de ilriyi dusunerek rahatlatiyorum kendimi oglum saglikli fit biri olarak gezdiginde de ben mutlu olurum diyeama cocuga da ayri uzuluyorum cunku ileride cekecegi hem saglik sikintilarini ve psikolojik sikintilarini dusunerek ona uzuluyorum :/
Bitmedi malesef tam gaz devam ediyor normalde benim de aklima gelmez de iste boyle durumlar olunca gram sayar oldumBenim kız iki ay sonra dört yaşını dolduracak. Kaç kilo acaba? Tartmıyorum bile aklıma gelmedi uzun zamandır. Ben bu kilo sempatisi bitti sanıyordum ya devam mı ediyormuş…
Khomyuk kız, boyu kaç cm doğdu?Çocuğuma doktoru asla obez demedi. Ki çikolata gibi zararlı yiyeceklerle de okul da tanıştı. Obez denmiyor yani. Sizin de yanlışa yanlışla yaklaşmanız normal değil.
Yok öyle birşey ya olağanüstü kilo hiç bir yaşta iyi değil. Mesela doktorumuz kilosu alt sınır da ama kemikleri kuvvetli bir çocuk olacak mutlaka spora yönlendirin dedi.Bizimkiler ileride hastalikta kuvvetli olmasi acisindan diye diye yediler kafami hastalikta guc kilodan geliyor gibi sankihasta da olmadigi cocugum Allah size de kolaylik versin
Cahille şöhbeti kescez mecburBizimki gece beni aç bıraktın diye uyuyorBir de bu çocuğa yemek yedirmiyor musun diyorlar. Şimdi ne diyeyim cahillere
O kilo anne sütü kilosuysa obez denmiyor ama..Benim cocuguma zayif denince normal karsilaniyor da obez bir cocuga obez denince neden anormal karsilaniyor 15 aylik bir cocukta 17 kilo benim gozumde de doktor gozunde de obezdir eminim ben bunu hakaret icin soylemedim cocugun kilosunu vurgulamak icin soyledim cunku ciddi kilosu var ben uzuluyorum o cocuga
Boylu da gidiyor. 55 Cm doğdu. Ama altı aylıkken cidden şişko bir bebekmiş. Bakıyorum fotoğraflarına da boşa üzülmemişiz diyorum. Ama sadece anne sütü alıyordu yani kilolu gitmesi de ilginçti ondan. şu an beş yaşa yaklaştı üç dört ay kaldı. 113 cm 20 kilo.Khomyuk kız, boyu kaç cm doğdu?
Cok az anne sutu aliyor daha cok ek gida ve bunun yaninda biskuvi cikolata da var. Anne sutunden kaynaklandigini dusunmuyorum gorumcem de kilolu esi de ve cok atistirip asiri yiyen insanlar bu durum cocugun durumunu da etkiliyor malesefO kilo anne sütü kilosuysa obez denmiyor ama..
Hiç fena değil, boyu ortalamadan uzun olacak maşallahBoylu da gidiyor. 55 Cm doğdu. Ama altı aylıkken cidden şişko bir bebekmiş. Bakıyorum fotoğraflarına da boşa üzülmemişiz diyorum. Ama sadece anne sütü alıyordu yani kilolu gitmesi de ilginçti ondan. şu an beş yaşa yaklaştı üç dört ay kaldı. 113 cm 20 kilo.
Bizimkinin de o yaşlarda bacakları boğum boğumdu. Kolları da. Şaşırtıcı bir şekilde 3-4 yaş arasında puf dedi gittiler kaburgaları sayılır hale geldi. Yani bu dönemde obezlik teşhisi koymuyor doktorlar çok danıştım ben o dönem anne sütü aldığı sürece kiloya takılmıyoruz dediler. Hareket ettikçe gider dediler gerçekten de öyle oldu.Hiç fena değil, boyu ortalamadan uzun olacak maşallahNormal normal, abim bira fıçısı gibiymiş 2.5 yaşına kadar. Sonra zayıfladı, hala da ince uzun
Aslinda hepimiz oyle yapiyoruz da zayiflari (onlarin tabiriyle) rahat birakmiyorlar biz de kalp kirmak yerine iç döküyoruz ne yapalımHerkes kendi çocuğuna ve işine baksa problem çözülecek sanırım
Şimdi şöyle bir fark var.Anne sütü ile kilo tamam ama işin içine sözde ek gıda diye pasta kek çörek gofret girince o kilo kalıyor çocuklarda.Anneleri çocuklarının hayatını mahvediyor farkında değiller. Ne halt varsa bunları yedirecek. Yap muhallebi yedir işte mis gibi.Bizimkinin de o yaşlarda bacakları boğum boğumdu. Kolları da. Şaşırtıcı bir şekilde 3-4 yaş arasında puf dedi gittiler kaburgaları sayılır hale geldi. Yani bu dönemde obezlik teşhisi koymuyor doktorlar çok danıştım ben o dönem anne sütü aldığı sürece kiloya takılmıyoruz dediler. Hareket ettikçe gider dediler gerçekten de öyle oldu.
Okul öncesi dönemde zayıf çocuk normal evet ama tombul çocuklar da normal. Doktorlar öyle diyor en azından okul çağı için sorun olabilir evet. Burada da bahsedilen bebek daha emen bir bebek birden atabilir benimki gibi. Obez teşhisi koymak da zayıf çocuklara zayıf demek kadar çirkin bana göre.
Emin olun kimse sizin gibi cirkin bir tabir diye dusunmuyor pata pat soyluyorlar bu cocuk zayif diye ben kimsenin cocuguna yuzune bu zamana kadar neden bu cocuk kilolu obez ya da yetiskin birine bile kilosunu sormadim yorum yapmadim. Ve ben bunu tibbi terim olarak kullaniyorum size gore hakaret bana gore oyle degil doktorlar da artik cok kolay bir sekilde soyluyor bence bunu. Soylenmezse durum daha kotuye gider cunku sizin durumunuz bence zaten obezlik degilmis ama ben 15 aylik bi cocukta 17 kilonun nasil durdugunu baska turlu anlatamazdim bu terimi kullanmak zorunda kaldim. Yanlis anlamayinBizimkinin de o yaşlarda bacakları boğum boğumdu. Kolları da. Şaşırtıcı bir şekilde 3-4 yaş arasında puf dedi gittiler kaburgaları sayılır hale geldi. Yani bu dönemde obezlik teşhisi koymuyor doktorlar çok danıştım ben o dönem anne sütü aldığı sürece kiloya takılmıyoruz dediler. Hareket ettikçe gider dediler gerçekten de öyle oldu.
Okul öncesi dönemde zayıf çocuk normal evet ama tombul çocuklar da normal. Doktorlar öyle diyor en azından okul çağı için sorun olabilir evet. Burada da bahsedilen bebek daha emen bir bebek birden atabilir benimki gibi. Obez teşhisi koymak da zayıf çocuklara zayıf demek kadar çirkin bana göre.
Yorumlara bakıp kimse niye yazmamış derken yorumunuzu gördüm ve dedim işte bu.Yani her çocuk farklıdır sizin de diğer çocuğa obez demeniz hoş değil.
Oğlum dört buçuk kilo doğdu. Bir yaşında 13 kiloydu. Biz de obez mi diye endişe ettiğimizde doktoru anne sütüyle beslenen çocuk da obezite denmez. Yürüdükçe atacak dedi. Keza dört yaştan sonra kemikleri sayılır hale geldi zayıfladı.
O dönemde zayıflık nasıl normalse boğumlu bebekler de normaldir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?