Kilolu çocuğun normal normal çocuğun anormal görülmesi !

Ben de ilriyi dusunerek rahatlatiyorum kendimi oglum saglikli fit biri olarak gezdiginde de ben mutlu olurum diye😄 ama cocuga da ayri uzuluyorum cunku ileride cekecegi hem saglik sikintilarini ve psikolojik sikintilarini dusunerek ona uzuluyorum :/
Bunun ergenliği de var tabii. Fastfood a alıştırmayın, paketli bisküvi, meyve suyu vs uzak tutarsanız şu anki avantajı ömür boyu sürer. Yağ hücrelerimiz bu yaşa kadar oluşup sonra sayısı sabit kalıyor çünkü.👍

Benim kizimda 4 yaşında 18_19 kilo idi.cocugun kilosu normal ama 15 aylık çocuk için 17 kilo çok fazla.cocuk yemeğe alışırsa ileride kilosunu kontrol etmek çok zor olur çünkü çocuk hayırdan anlamaz.medela şu anda kızım 8.5 yaşında 37 kilo ,boyu olduğu için kilolu gözükmüyor ama kilosunu kontrol etmek zor oluyor.yaz geldi sürekli dondurma istiyor,arkadaşları gofret yer ister ,falan filan.cocuklarda kilo kontrolü zor oluyor

Benim kız iki ay sonra dört yaşını dolduracak. Kaç kilo acaba? Tartmıyorum bile aklıma gelmedi uzun zamandır. Ben bu kilo sempatisi bitti sanıyordum ya devam mı ediyormuş…
Bitmedi malesef tam gaz devam ediyor normalde benim de aklima gelmez de iste boyle durumlar olunca gram sayar oldum

Bizimkiler ileride hastalikta kuvvetli olmasi acisindan diye diye yediler kafami hastalikta guc kilodan geliyor gibi sanki🤦‍♀️ hasta da olmadigi cocugum Allah size de kolaylik versin
Yok öyle birşey ya olağanüstü kilo hiç bir yaşta iyi değil. Mesela doktorumuz kilosu alt sınır da ama kemikleri kuvvetli bir çocuk olacak mutlaka spora yönlendirin dedi.

Benim cocuguma zayif denince normal karsilaniyor da obez bir cocuga obez denince neden anormal karsilaniyor 15 aylik bir cocukta 17 kilo benim gozumde de doktor gozunde de obezdir eminim ben bunu hakaret icin soylemedim cocugun kilosunu vurgulamak icin soyledim cunku ciddi kilosu var ben uzuluyorum o cocuga
O kilo anne sütü kilosuysa obez denmiyor ama..

Khomyuk kız, boyu kaç cm doğdu?
Boylu da gidiyor. 55 Cm doğdu. Ama altı aylıkken cidden şişko bir bebekmiş. Bakıyorum fotoğraflarına da boşa üzülmemişiz diyorum. Ama sadece anne sütü alıyordu yani kilolu gitmesi de ilginçti ondan. şu an beş yaşa yaklaştı üç dört ay kaldı. 113 cm 20 kilo.

O kilo anne sütü kilosuysa obez denmiyor ama..
Cok az anne sutu aliyor daha cok ek gida ve bunun yaninda biskuvi cikolata da var. Anne sutunden kaynaklandigini dusunmuyorum gorumcem de kilolu esi de ve cok atistirip asiri yiyen insanlar bu durum cocugun durumunu da etkiliyor malesef

Bana da her gören “aaaa ne kadar zayıflamışsınnnn” diyor üzülerek. Gerçekten sinir krizi geçirmeme ramak kalıyor. Artık sanki karşımdaki bana iltifat etmiş gibi “gerçekten mi, teşekkür ederimmm” diyorum. Kilolu biri söylediğinde “aa sen de ne kadar kilo almışsın, ne oldu ikimize böyle” diyorum. İnsanlara tahammülüm kalmadı. Siz de benim gibi yapın, çok zayıf dedikleri zaman “şişman olması değil, sağlıklı olması önemli” deyin geçin. Kimseye laf anlatmaya çalışmayın uzun uzun.

Boylu da gidiyor. 55 Cm doğdu. Ama altı aylıkken cidden şişko bir bebekmiş. Bakıyorum fotoğraflarına da boşa üzülmemişiz diyorum. Ama sadece anne sütü alıyordu yani kilolu gitmesi de ilginçti ondan. şu an beş yaşa yaklaştı üç dört ay kaldı. 113 cm 20 kilo.
Hiç fena değil, boyu ortalamadan uzun olacak maşallah 🧿 Normal normal, abim bira fıçısı gibiymiş 2.5 yaşına kadar. Sonra zayıfladı, hala da ince uzun 👍

Hiç fena değil, boyu ortalamadan uzun olacak maşallah 🧿 Normal normal, abim bira fıçısı gibiymiş 2.5 yaşına kadar. Sonra zayıfladı, hala da ince uzun 👍
Bizimkinin de o yaşlarda bacakları boğum boğumdu. Kolları da. Şaşırtıcı bir şekilde 3-4 yaş arasında puf dedi gittiler kaburgaları sayılır hale geldi. Yani bu dönemde obezlik teşhisi koymuyor doktorlar çok danıştım ben o dönem anne sütü aldığı sürece kiloya takılmıyoruz dediler. Hareket ettikçe gider dediler gerçekten de öyle oldu.
Okul öncesi dönemde zayıf çocuk normal evet ama tombul çocuklar da normal. Doktorlar öyle diyor en azından okul çağı için sorun olabilir evet. Burada da bahsedilen bebek daha emen bir bebek birden atabilir benimki gibi. Obez teşhisi koymak da zayıf çocuklara zayıf demek kadar çirkin bana göre.

Bizimkinin de o yaşlarda bacakları boğum boğumdu. Kolları da. Şaşırtıcı bir şekilde 3-4 yaş arasında puf dedi gittiler kaburgaları sayılır hale geldi. Yani bu dönemde obezlik teşhisi koymuyor doktorlar çok danıştım ben o dönem anne sütü aldığı sürece kiloya takılmıyoruz dediler. Hareket ettikçe gider dediler gerçekten de öyle oldu.
Okul öncesi dönemde zayıf çocuk normal evet ama tombul çocuklar da normal. Doktorlar öyle diyor en azından okul çağı için sorun olabilir evet. Burada da bahsedilen bebek daha emen bir bebek birden atabilir benimki gibi. Obez teşhisi koymak da zayıf çocuklara zayıf demek kadar çirkin bana göre.
Şimdi şöyle bir fark var.Anne sütü ile kilo tamam ama işin içine sözde ek gıda diye pasta kek çörek gofret girince o kilo kalıyor çocuklarda.Anneleri çocuklarının hayatını mahvediyor farkında değiller. Ne halt varsa bunları yedirecek. Yap muhallebi yedir işte mis gibi.

Emin olun kimse sizin gibi cirkin bir tabir diye dusunmuyor pata pat soyluyorlar bu cocuk zayif diye ben kimsenin cocuguna yuzune bu zamana kadar neden bu cocuk kilolu obez ya da yetiskin birine bile kilosunu sormadim yorum yapmadim. Ve ben bunu tibbi terim olarak kullaniyorum size gore hakaret bana gore oyle degil doktorlar da artik cok kolay bir sekilde soyluyor bence bunu. Soylenmezse durum daha kotuye gider cunku sizin durumunuz bence zaten obezlik degilmis ama ben 15 aylik bi cocukta 17 kilonun nasil durdugunu baska turlu anlatamazdim bu terimi kullanmak zorunda kaldim. Yanlis anlamayin

Oğlum 4 kilonun üzerinde doğdu, sonrasında hep sınırda aldı kilosunu. Şimdi 4 yaşında zayıf ama sağlıklı şükür.

Eşimin kuzeniyle 15 gün arayla doğum yapmıştık. Bayramda, senin oğlan kilolu doğdu ama maşallah kızım küçük doğdu ama rağmen şimdi çok iyi, seninki zayıf kalmış dedi. 🥴

Kızı da kilolu bir çocuk cidden ama ben oturup bina yorum yapmam. Bende madalyanı nereye takalım, 4 yıldir doğum kiloları içine dert olmuş, zor olmalı demiştim. 😬

Çocuğun kilosunu marifet sayanlara üzülüyorum ben. Ciddiye almıyorum hiç.

Son düzenleme:
Yani her çocuk farklıdır sizin de diğer çocuğa obez demeniz hoş değil.
Oğlum dört buçuk kilo doğdu. Bir yaşında 13 kiloydu. Biz de obez mi diye endişe ettiğimizde doktoru anne sütüyle beslenen çocuk da obezite denmez. Yürüdükçe atacak dedi. Keza dört yaştan sonra kemikleri sayılır hale geldi zayıfladı.
O dönemde zayıflık nasıl normalse boğumlu bebekler de normaldir
Yorumlara bakıp kimse niye yazmamış derken yorumunuzu gördüm ve dedim işte bu.
Konu sahibi nasıl ki sizin çocuğunuza zayıf dendiğinde rahatsız oluyorsanız sizde obez demeyin bence bebeğe. Benim oğlumda 15 aylıkken 16 kiloydu,şu an 3.5 yaşında 19-20 arası kilosu ,boyu uzuyor o tombikliğinden eser yok baya minicik oldu surati,karnı dümdüz falan. O bebekte öyle kalmayacak ki. Kızım hep zayıftı mesela,miniminnacık birşeydi,anaokulunda en zayif celimsiz olan oydu ama şu an 9.5 yaşında boyu arkadaşlarından uzun,kilosu da normal bence ama arkadaşlarından hafif toplu duruyor. Yediklerine dikkat ediyorum bu ara,abur cuburu kısıtladım,yazin bolca yuzme ve yurüyüşle kilosu da en azindan artmadan boyunun uzaması hedefim.
Kısacası çocuklar kilo alır,verir.
Öte yandan kimseyi ilgilendirmez bu konular.
Size bununla ilgili birşey söylerlerse gayet sağlıklı ,doktorundan iyi bilecek değilsiniz der geçersiniz.

Benim kızım prematüre doğmuştu kilo takdir edersiniz ki azdı ve şu an 4 yaşında hala kilosu az bu insanlar benim Mental sağlığımı çok etkiliyordu ilk dönemler. Zamanla mesafe koyup duyarsızlaşıyorsun🤲🏼

Back
X