kilolu hamile kalanlar ve kilolu hamileler

dervis

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
1.244
12
358
Diğer
Kızlar merhaba
ben 85 kiloyla hamile kaldım, boyum 1.65 civarı..neden kilo vermedin öncesinden derseniz birsürü tedavilerle boğuşurken kilo veremedim.. 3. tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım Allaha şükür, şu an 9 haftalık.. ama bu kilo meselesi kafama çok takılıyor, diyet yapılmayacağını biliyorum, ama çok kilo almaktan da korkuyorum, şu an 1 kilo aldım..böyle çok kiloyla hamile kalan, ya da hamileliğinde çok kilo alan var mı? (kan pıhtılaşması da olduğu için mecburen sezaryen olacağım, şimdiden bu kiloyla nasıl olacak diye düşünüyorum,herşeyden korkuyorum yani...) düzenli beslenmeye çalışıyorum şu an, süt içiyorum, et , sebze,meyve, yumurta, badem falan yemeye gayret ediyorum.. ne yapılmalı? yardımcı olursanız sevinirim..

bende 75 kilo ile hamile kaldım 4 aylık hamileyim 1 kilo aldım.dikkat ediyorum akşamları acıkınca meyve ya da süte ağırlık veriyorum hamileyim diye yemeği abartmıyorum.zaten hamilelikten öncede dikkatli besleniyordum şuanda da aynı şekilde dikkat ediyorum.bende çok taktım ilk aylarda ama bebek büyüdükçe sadece onun sağlığını düşünüyosun.şuanda önemli olanda o.bide bildiğim kadarıyla doktorlar bu konuda yardımcı oluyorlar.günlük yemek listesi veriyorlar en azından bilinçli bir şekilde beslenirsin.bundan başka yapacak bişey yok aldığımız kadar alıcaz artık kilo.bebeğin sağlığı için düşünmiycez.inşallah fazla almazsın sende.hayırlsıyla bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşursun.

ben de 72 kiloyla hamile kaldım.. son aya girdik 86 kiloyum.. eğer çok kafana takılıyorsa bi diyetisyene gidebilirsin o sana minimum kilo alarak bebeğine faydalı olacak şeyleri verir böylece ne çok kilo aldım derdin olur ne de bebeğimi iyi besliyormuyum endişesi taşırsın.. ayrıca kilo normal doğumu zorlaştırır sen zaten sezeryan yapacaksan hiç kafana takma.. inşallah sağlıkla doğurursun bebeğini :)

canım bende 75 kiloyla hamile kaldım.. şuan 3. ayımdayım.. 1 kilo almışım.. doktorum kilo alımları başladı yavaş ve dikkatli alıcaz kiloları dedi... ben tatlı yemiyorum hiç.. aram yok... daha çok ekşi ve tuzlu tüketiyorum... süt içemiyorum.. ayran içiyorum.. oda tok tutuyor zaten... sabah aç karnına ılık suyla başlayıp mutlaka 3 cevizimi yiyorum.. günde 3 litre su tüketiyorum.. ve mutlaka 2 şişe sade soda ( biri mutlaka gece yatarken) başkada özel bişi yok valla... canım ne isterse az az ama sık sık yiyorum..allah hepimizinkini tamamına erdirsin sağlıklı kucağımıza almak nasip etsin inşallah vereliniortak

kızlar inşallah sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza.. işte bazen kilo meselesi beni korkutuyor, sezaryen de kilo çok problem olmaz mı sizce?

Ben de kilolu hamile kalanlardanım.78 ile hamile kaldım. Şu an 25+2 haflalık ve ben 83 kiloyum.5 kilo aldım bile. Ama herkes asıl bu aydan sonra kilo alınır diyor.
Ben normal doğum yapmak istiyorum. Çok kilo alırsam bu zorlaşır onu da biliyorum.
Allah'tan hayırlısını dilemekten başka çarem yok :Saruboceq:
Kilolu olup da normal doğum yapan var mı merak ediyorum?

amin kızlar inşallah sağlıklı hamilelik geçirip bebeklerimizi sağlıklı kucağımıza alırız...

bende normal doğum istiyorum ama durum neyi gösterir bilmiyorum... açıkçası ben normal doğumun bizim kilomuzla bağlantılı olduğunu düşünmüyorum... bebeğin kilolu olması normal doğumu zorlaştırır diye biliyorum... tanıdığım bir sürü insan çok kilolu oldukları halde sancıları tuttu ve gittiler normal doğurdular...

benim korkum fazla kilolu gebelerde hamilelik şekeri çıkma oranı...

allah hepimizin hakkında hayırlısını versin...yerimseniben

Aminnn, inşallah sağlıkla doğururuz bebeklerimizi. Rabbim herkese hayırlı doğumlar versin

gebelik şekerine kaçıncı haftada bakılıyor kızlar? ve Allah korusun çıkarsa önlemi nasıl alınıyor?

canım bende net bilmiyorum... görümcem 7 aylık hamileyken 2 kilo fazlası çıkmış... hamileykende çok tatlı ve hamur işi yemiş.. şekeri yüksek çıktı... insüline başlamış.. hala doğum yapmadı.. eylül 15 den sonra bekliyoruz doğumunu.. bakalım hayırlısı canım hepimiz için..

ama detay öğrenmek için doktoruna sorarsan daha iyi olur bence...

gebelik şekerine kaçıncı haftada bakılıyor kızlar? ve Allah korusun çıkarsa önlemi nasıl alınıyor?

Canım gebelik şekerine 24 ila 28. haftalar arası bakılıyor.Şeker yüklemesi yapılıyor.Ben bu pazartesi yaptıracağım inşallah :ecrin_bebek:

Merhaba
Geçen sene 92 kiloydum bu seneye kadar yavaş yavaş zorlanmadan 76.5 kiloya indim.Bu yaza 70 kiloya inme çalışmalarındayken 76.5 ile hamile kaldım.Şimdi 28+1 haftalıgız ve ben 85 kiloyum
korkunç herhafta 1 kilo almaya başladım.hatta geçen hafta 2 kilo aldım.
Sürekli tatlı yeme ihtiyacındayım.Önceden baklava börek sevmez yanından geçsem tadına bile bakmazken şimdi olsada yesem modundayım.Buna bu hafta dur demeye çalıştım.Zaten oturup öyle ahım şahım birşekilde yemiyorum.Birde nasıl olsa hamileyim diye oturup porsiyonlarca yesem şimdi iptaldim.Ölçülü yiyorum abartmıyorum.Ama ne kadar ölçülüde olsa yememeye karar verdim.Bu hafta dikkat ettiğim ,ekstra birşey yemediğim halde bu haftayı 800 gr alarak tamamladım.yine moralim bozuldu.Artık 7.ay bitti 8e başladık bundan sonra dahada hızla kilo alınacağından bahsediliyor.İştahım zaten açık ne yapacağımı bilemiyorum.Diyetisyenede gitmedim.Çünkü bir saate ve öğünlere bağlı olmak beni farklı şekilde farklı şeyleri ihtiyaçtan fazlasını yemeye itiyor.Sebze yemeği falan da sevmiyorum yiyemiyorum.riskli gebelik oldugundan hareket de yasak mümkün oldugunca yavaş hareket ediyorum.Zaten biraz hızla yürüsem kasılmalarım ağrılarım başlıyor.
Yani anlayacağınız durum berbat.Hesap ettim böyle devam ederse 96 kilo ile falan bitireceğim hamileliği.Korkunççç
25+4 haftamızda şeker yüklemesi yaptılar çok şükür şeker çıkmadı.
Çıksaydı diyet vereceklerdi diyette şekerin düşmesini sağlamazsa direkt insüline geçeceklerdi.
Çok şükür o çıkmadı.
Allah hepimize sağlıklı tamamlayıp, sağlıkla hayırlısıyla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin.

bende 93 kiladan 83-84 e inmişken plansız bir gebeliğim oldu.hemde 3. bebeğim....ne gzel düzenli spor fln yaparak eski kiloama dönmüşken tekrar hamiş olduğumu öğrenince şok oldum.stresten yedim,midem bulandı yedim şimdi 17 hafta bitti ve 89 kilo oldum.offf((sanırım diyetteyken birden spor bırakılıp bi de normal yemeye geçince birden kilolar geri geliyor.benim de moral çok kötü.üstelik 2 .bebeğimde gebelik şekerim vardı..bunda da risk var.inşallah olmaz

kızlar bende 84 ıle hamıle kaldım su anda 34. haftadayım 98 olduum sanırım uclu hanelerle doguma gıdecegım bakalım hayırlısı bu arada hıc bır sorunum yok allaha sukur yeterkı bebegım ıyı olsuun oda sımdılık ıyı gerısı aslında cokta onemlı degıl

sl m kızlarr bende kilolu hamile kalanlardanım 79 ha hamile kaldım ama 3 senedir tedavi görüyordum ilaç tedavisi felan işde onlar beni 65 den 70 lere çıkardı 79 da hamile şu an 8. ayım bitmek üzere 83 kiloyum doktorum vitamin vermedi kiloluyum die dedi iyice şişirir seni kan ilaçı verdi yemem gayet normal gece gündüz yiyorum 4 kilo aldım kimi ilk kızımda hamileylen 12 kilo almışdım 2. erkek olacak fazla almadım ama bebeğin gelişimi ii kiloyuda sorun etmiyorum herşey beyinde ve boğazda biter :):)

yine kendime göre bir başlık buldum..bende diyetle kilo verip 75 e düşmüşken hamile kaldım.20.haftamdayım ve tam 15 kilo alarak 90 oldum..ağlayasım geliyor sinirden.benim gibi hızlı kilo alanlada hiiiç karşılaşmadım.ne biçim bi bünye var anlamadım gitti.bide kilolular hamileyken çok almaz derlerbulantım olur diyodum.oda olmadı..aaahhh...ahhh

bir de ben normal yemeye çalıştıkça daha çok stres oluyorum, şu an 10. haftadayım, daha kilo almadım, 86yım.. ama yememem gereken zararlı şeyleri, pasta, börek, hamurişi gibi canım daha çok istiyor, yememek için sıkınca da bebek beslenemez mi gibi endişeler oluyor, oof oof..

buarada gebelik şekeri (umarım çıkmaz) ama insülinle mi çözülüyor, gebelikten sonra kendiliğinden mi geçiyor? yani insülin kullanma hayat boyu devam etmiyor değil mi? ne çok soru sordum ama merak ediyorum, teorik bilgiler okumaktansa yaşayanlardan öğrenmek her zaman daha iyi oluyor..

selam, bende cok ilac tedavisinden ve tupbebek tedavisinden gectim, 2 ivf + 1 de dondurulmus embriyo transferi yapildi hepsi negatif, tekrar ivf tedavisine baslayacakken hamile kaldim.

95 kilo idim hamile kaldigimda, simdi 89,5 kiloyum ve 14,5 haftaligim. yani baya bi kilo verdim, vermek icinde birsey yapmadim, bulanti ve kusma da olmadi hic, ama istahsizlik vardi, simdi biraz biraz istahim artmaya basladi ama yinede cok yiyemiyorum. Bukadar kilo verdim diye tedirginde oldum acikcasi ama bebegin gelisimi normal gibi onun icin cok fazla kafama takmiyorum, insallah 3 haneli sayilara gecmeden dogururum. Ama hamile kaldigim kilodan hic dusmese idim hamile iken herhalde 100+kg olurdum hamile sonuna kadar, insallah simdi onun altinda olurum.

PCOS ve insulindirenci var bende, seker yuklemesi yapildi erkenden ve yuksek cikmis onun icin sekere dikkat etmem gerekiyor, ayni zamanda hamurislerinede, ekmek, makarna vb tarzi seylere. Hergun test yapiyorum kan sekerini ama cokta yuksek ciktigini soyleyemem, anlamadim nasil seker ciktigini yuklemede.

Allah herseyin hayirlisi verir insallah hepimiz icin, ama 70 li kilolarda hamile kalanlar tedirgin olmasin bence, birde benim durumumu dusunun sukredin :)

180 cm boyum ve 73 kiloyla hamile kadım kızlar 34 haftamdayım 91 kiloya çıktım ama okadar ağır hissediyorum ki 103 kiloyla hamile kalıp 118 kiloyla doğuran arkadaşım benle dalga geçiyo sende ne varki benim ağırlığımı düşün diye ki hop hop hopluyodu ben adım atan-mıyorum heryanım ağrıyo bendede arkadaşımda çok şükür sağlık sorunu çıkmadı o normal doğurdu 3 ay önce ben çok kilo aldım doğuramıcam gibi geliyo neden böyle anlamıyorum herkez onla kıyaslıyo beni o normal doğurduysa kesin sende normal doğurursun diye tabiki bende istiyorum normal ama bebeğime zarar gelecekse sezeryana da razıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…