• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolu hamile kalanlar. Zorlukları neler?

16 + 3 üm. Valla Allaha şükürler olsun şuanlık bir sıkıntı yok. Ama önemli olan işte bundan sonrası. Doktorum hamileykende diyet yapılabilir demişti. Kilo alma şeker tansiyon sorunu olabilir doğumunda sıkıntı olabilir demişti. Kızdı hatta birazda kilo aldım çünki son zamanlarda. Ama bebeğim için mecbur dikkat etmek zorundayım.
canım ayıp olmazsa kaç kilosun acaba

Bende kiloluyum ve hamile kalmak istiyorum kilolu olunca hamile kalmak zor diyorlar olmaz diye üzülüyorum

Bende kiloluyum ve hamile kalmak istiyorum kilolu olunca hamile kalmak zor diyorlar olmaz diye üzülüyorum
Kalamasam ben kalamazdım. Yalnız ben hamile kalmadan önce 15 kilo vermiştim yani 120 leri görmüştüm. Bi kere tedavisine bakalım artık demiştik. Doktora gittim ve 95 dim o zaman bana kilo engel hamile kalamazsın gibi bişey demedi. Ama şuda bi gerçek kilo tabiki yumurtlamaya engel olabiliyo. En sağlıklısı yine vermek tabiki.

Şuanlık yok. Ama ilerleyen aylarda ne olur bilmem. Doktor almaman lazım dedi. En çokta gebelik diyabeti ve doğum sıkıntı olur diye korkuyorum diyete devam ediyorum ama aç kalmak inanılmaz zor hamileyken. Dayanılmaz oluyo bazen.
Bende şimdiden başladım diyete hamile kalana kadar en azından bi 88 olsam benim için iyi olurdu

Ben 105 kiloyum. Ve 10 haftalık hamileyim. Dahada kiloluydum vermiştim biraz. Ama şuan hamile kaldığımdan beri keşke dahada verseymişim daha çok üstüne düşseymişim diyorum. Peki kilolu hamile kalmanın ne gibi zorlukları var. Hem hamilelik sürecinde hemde doğum esnasında?
72 ile hamile kaldım şuna 76 yım kilo arttıkça ağrılar artıyor dikkat et doktorunla görüş gerekirse diyetle destekle iki haftadır sırt ağrışarından uyuyamıyorum bile

Kilolu olup hamile kalmak isteyenler acaba bi grup kurup birbirimize destek mi olsak kızlar. Bende tam 100 kiloyum. Hayatım boyunca hiç zayıf olmadım ama hiç bu kadar kilolu da olmamıştım. Yaşımda 30 artık :( Eşimde 35 yaşında. 5 yıllık evliyim. Başlarda istemiyoduk hemen olmasın diye ama artık yaş geçiyor. Doktor kontrollerimizi yaptık pkosum varmış. Doktor 3 ay inofolic ve glukofen kullanmamı ve bol bol yürüyüş yapmamı önermişti. Sonra o dönem bişeyler çıktı ilaçları kullanmadım erteledim. Şimdi yeniden başlamayı düşünüyorum ama açıkçası kilolu hamile kalmakta istemiyorum. Bi yandan işsizim sürekli evde olduğum için gözümün önünden değişik değişik yemekler geçiyor sıkıntıdan yiyince de mutsuzum yemeyince de mutsuzum. Benden sonra evlenenlerin 2-3 yaşında çocukları oldu buda beni üzüyor. Kendimede kızıyorum tabii o kadar üzülüyosan biraz çaba sarfet diye. Belki birbirimize destek olursak daha kolay motive oluruz. Ne dersiniz?

Back
X