Kızlar çok mutsuzum ya doktora gittim kilo vermeden tedavi bile yapmıyor. Kilo ver doğal yolla olsun diyor. Bunu ben de biliyorum. Demesi kolay. Sanki hayvan gibi yediğim için kiloloyum. Günde yediklerim her insanın yediklerinin çeyreği kadardır. Bu iş böyle olmayacak. Mide küçültme ameliyatı Olacağım. Ölümü bile Göze aldım. Artık
aman neler söylüyorsunuz, allah aşkına böyle kötü düşünüp de moralinizi bozmayın.
önceki yazılarda bilgi var mıydı hatırlamıyorum ama kilo verememeyle ilgili tiroit sorunu falan mı var?
bunun dışında herkesin kilo verme şekli farklı, metabolizma çalışma hızı farklı...
kilo elbette verilir. benim vermem gereken kilo minimum 30'du ama mucizeler de görülebiliyor demek ki...
kilo vermek konusunda sizlere bir tavsiyem olacak naçizane. hamileliğimin 8 ayı içindeyim ve ısrarla kilo veriyorum. böyle giderse hamile kaldığım kilodan daha düşük kiloda doğum yapacağım. daha önce bahsetmiştim, şeker sorunum ortaya çıktı ve bu yüzden insülinle birlikte diyet ve egzersiz yapıyorum. diyet içeriğinde ise sadece unlu, şekerli, nişastalı yiyecekler yok.
bu bağlamda sabahları dilersem iki yumurta eşliğinde veya 1 yumurta ile peynir, zeytin, bol yeşillikle kahvaltı ediyorum. sadece bir dilim tam tahıllı ekmek yiyorum. 2-3 saatte bir (eğer acıktıysam) meyve ve yanında yoğurt, 2 ceviz veya 1 grissini yiyorum. öğle ve akşam yemeklerinde dönüşümlü olarak et ve sebze yiyorum.
dediğim gibi diyetimde sadece şekerli unlu ve nişastalı şeyler yok. benim şeker sorunum olduğu için hiç yok, ama sizin haftada bir pilav veya makarna yemeniz, 15 günde bir tatlı yemeniz çok da sorun olmaz bence...
diyet yapmak için kendinizi deli gibi zorlamayın derim. bu şekilde ben hep daha fazlasını aldım...
şimdi de sürekli bir şeyler yemek için deli oluyorum ama şimdilik dayanmaya devam ediyorum.
dilerseniz bir de bu diyet şeklini deneyin. yemek miktarından kısıtlamayın, şekerli, unlu ve nişastalı yiyecekleri sınırlayın.
ekmeği büyük oranda hayatınızdan çıkartın mesela. beyaz ekmeği tamamen çıkartın.
tam buğday ekmeğine geçin ve onu da günde 2 dilimle sınırlayın.
bir de dışarıda yediğiniz çorbalarda çok miktarda un oluyor, buna dikkat edin..
son olarak en önemli hususu belirtmek isterim, hiçbir diyeti çok uzun süreli olarak uygulamayın. vücudun her türlü yiyeceğe ihtiyacı var. karbonhidrata da, şekere de, vitamine de, proteine de...hem üstelik bir diyeti uzun süre sürdürünce vücut bunu beslenme şekli olarak algılayıp kendini ve depolamayı buna göre ayarlıyor...
dilerseniz bir de bu şekilde deneyin. bir de hiçbir yürüyüş fırsatını kaçırmayın derim.