- 10 Ocak 2015
- 475
- 257
- 103
- 32
- Konu Sahibi CicimBalim
suan sasirdim o bayanin dedigine üstelik yabanci biri ya olacak sey degil.Bakarız/bakarlar,biz milletçe kimin ne giydiğine,saçının rengine,boyuna,kilosuna herşeye bakarız. Hatta abartıp bellide ederiz.
Kızım doğduktan sonra kiloluydum bir dönem, bendede aynı rahatsızlıklar mevcut haliyle yavaş kilo veriyorum neyse,birgün kızım avmde koşuyor bende arkasından koşabildiğim kadar!koşuyorum,kadının biri beni baştan aşağı süzüp "sendende aynı performansı bekliyorum,koş koş "gibi bir cümle kurdu,hala unutamam. Yani sanane,seni ne ilgilendirir? Nereden biliyorsun sağlık problemim olmadığını? Nasıl ediyorsun bu lafı? Belki ben memnunum halimden sana ne oluyor?Ama yok,herşey üzerimize vazifeymiş gibi saçmalıyoruz. Herkes kendi işine baksa,hicbir sorun kalmayacak zaten ama yok illaki sataşacağız. Ben o gün içimden "inşallah sende benim kiloma ulaşırsın ve benim gibi tırmalar,gıdım gıdım verirsin"diye geçirmiştim hatta hiç unutmam.
Takmasin diyemem. Takmamak zor biliyorum,insanı yaralayan birşey bu ama daha çok genç muhakkak verir isterse kilolarını.
Bende cok önceleri kiloluydum ve birgün bir genc yanimdan gecerken sessizce aynen sunu dedi: Kizim kilo versene.
Benimde o zamanlar canim cok yanmiti ve suan bile halen unutamiyorum. Ama o zamanlar kilomla dalga gecenler suan kendileri sistiler ve beni zayif görünce tip tip bakiyorlar sadece
Kesinlikle öyle kilo sanki bir kusurmus sucmus gibi. Kuzeniminde zamaninda erkek arkadasinin annesi kendisini istememisti kilosundan dolayi. Cok kötü olmustu canim bnim yaben de mesela 85 kiloyla evlendim şimdi daha fazlayım güzel biri olmama rağmen dünyanın en çirkini ilan edildim beyaz tenliyim gözle görünecek kadar ama bana sırf kilom yüzünden kapkara demişler bir de sonradan neler neler duydum sağolsun tüm dedikoduları kaynanamdan aldım..
kilo sanki bir kusur bir suç gibi insanlarda insanın da kendine güvenini yıkıyor ..
ben öyleyim mesela kendime güvenim azaldı ve insanların iradesiz olarak sana bakışları sanki şok yemek yiyormuşsun gibi düşünceleri de başka ben kendi evimde çok kaynatamdan falan bile yeme içme konusunda kalbim kırıldı halbuki çok ekmek falan yemem tek derdim tatlı olmasına rağmen
Cok güzel demissinizBirinin acigini buldugunda laf soylemeye bayilir millet.
Cogu insan kilolu birini gordugunde kilo verme tavsiyesi vermeyi hak buluyor kendinde.
Daha gecen gun bozdum birini.
Bi tanidigimiz, cok saf cok temiz bir kiz kilo fazlaligi var biraz. Spora gittiginden bahsediyor bir arkadasiyla birlikte, arkadasi zayif.
Kadin da dedi ki, aa sen onun yaptigi sporun iki katini yapmalisin, denk degilsiniz.
Kiz bir sey demedi guldu evet o uc gun gidecek ben 5 gun dedi.
Spor hocasi miydiniz bilmiyordum hic dedim, yoo dedi. Oyle bilmediginiz konu hakkinda cok guzel atip tutuyorsunuz da oylesiniz sandim kusura bakmayin dedim kalkti gitti.
Tek meziyeti zayif olmakti.
Ne o arkadasin guzelligine, ne safligina, ne guzel kalbine sahip. Sadece ondan daha zayif ve kendini ustun goruyor.
Kime ne ya, niye rencide ediyorsun o insan farkinda degil mi.
Deli oluyorum

Kuzenimede genelde herkesin icinde her firsatta sunu derler: Cok güzel bir kizsin ama kilo versen daha güzel olusun.
yani sürekli kiloyu vurguluyorlar sanki bir sucmus kusurmus gibi. E kuzenim belli etmesede ben onu bildigim icin cok üzülüyorum
Evet mersinle ilgili cok güzel seyler duydum hic yabanci turist yokmus insan kendisini gercekten türkiyede hissediyormus bende cok gitmek istiyorum bakalim artik :)Sonraki yil Mersine gittik. Neredeyse hic yabancı turist yok. Çoğunluk yakin diye Antepten falan gelmiş. Cogunda kilo sorunu vardi ama ben kimsede o özgüveni görmedim. Herkes bikinili, mayo giyen bile yok. Müzik olayini da cozmusler, hele hele hele Antepli diye calmaya bir başlıyor. Herkes aninda halay mendiliyle ortada
Hayatimda en cok eglendigim tatillerden biriydi. O rahatligi, o dogalligi hicbir yerde görmedim![]()