Kilolulara bakis acisi

Bakarız/bakarlar,biz milletçe kimin ne giydiğine,saçının rengine,boyuna,kilosuna herşeye bakarız. Hatta abartıp bellide ederiz.
Kızım doğduktan sonra kiloluydum bir dönem, bendede aynı rahatsızlıklar mevcut haliyle yavaş kilo veriyorum neyse,birgün kızım avmde koşuyor bende arkasından koşabildiğim kadar!koşuyorum,kadının biri beni baştan aşağı süzüp "sendende aynı performansı bekliyorum,koş koş "gibi bir cümle kurdu,hala unutamam. Yani sanane,seni ne ilgilendirir? Nereden biliyorsun sağlık problemim olmadığını? Nasıl ediyorsun bu lafı? Belki ben memnunum halimden sana ne oluyor?Ama yok,herşey üzerimize vazifeymiş gibi saçmalıyoruz. Herkes kendi işine baksa,hicbir sorun kalmayacak zaten ama yok illaki sataşacağız. Ben o gün içimden "inşallah sende benim kiloma ulaşırsın ve benim gibi tırmalar,gıdım gıdım verirsin"diye geçirmiştim hatta hiç unutmam.
Takmasin diyemem. Takmamak zor biliyorum,insanı yaralayan birşey bu ama daha çok genç muhakkak verir isterse kilolarını.
suan sasirdim o bayanin dedigine üstelik yabanci biri ya olacak sey degil.
Bende cok önceleri kiloluydum ve birgün bir genc yanimdan gecerken sessizce aynen sunu dedi: Kizim kilo versene.
Benimde o zamanlar canim cok yanmiti ve suan bile halen unutamiyorum. Ama o zamanlar kilomla dalga gecenler suan kendileri sistiler ve beni zayif görünce tip tip bakiyorlar sadece

ben de mesela 85 kiloyla evlendim şimdi daha fazlayım güzel biri olmama rağmen dünyanın en çirkini ilan edildim beyaz tenliyim gözle görünecek kadar ama bana sırf kilom yüzünden kapkara demişler bir de sonradan neler neler duydum sağolsun tüm dedikoduları kaynanamdan aldım..
kilo sanki bir kusur bir suç gibi insanlarda insanın da kendine güvenini yıkıyor ..
ben öyleyim mesela kendime güvenim azaldı ve insanların iradesiz olarak sana bakışları sanki şok yemek yiyormuşsun gibi düşünceleri de başka ben kendi evimde çok kaynatamdan falan bile yeme içme konusunda kalbim kırıldı halbuki çok ekmek falan yemem tek derdim tatlı olmasına rağmen
Kesinlikle öyle kilo sanki bir kusurmus sucmus gibi. Kuzeniminde zamaninda erkek arkadasinin annesi kendisini istememisti kilosundan dolayi. Cok kötü olmustu canim bnim ya

Birinin acigini buldugunda laf soylemeye bayilir millet.
Cogu insan kilolu birini gordugunde kilo verme tavsiyesi vermeyi hak buluyor kendinde.
Daha gecen gun bozdum birini.
Bi tanidigimiz, cok saf cok temiz bir kiz kilo fazlaligi var biraz. Spora gittiginden bahsediyor bir arkadasiyla birlikte, arkadasi zayif.
Kadin da dedi ki, aa sen onun yaptigi sporun iki katini yapmalisin, denk degilsiniz.
Kiz bir sey demedi guldu evet o uc gun gidecek ben 5 gun dedi.
Spor hocasi miydiniz bilmiyordum hic dedim, yoo dedi. Oyle bilmediginiz konu hakkinda cok guzel atip tutuyorsunuz da oylesiniz sandim kusura bakmayin dedim kalkti gitti.
Tek meziyeti zayif olmakti.
Ne o arkadasin guzelligine, ne safligina, ne guzel kalbine sahip. Sadece ondan daha zayif ve kendini ustun goruyor.
Kime ne ya, niye rencide ediyorsun o insan farkinda degil mi.
Deli oluyorum
Cok güzel demissiniz :KK9:
Kuzenimede genelde herkesin icinde her firsatta sunu derler: Cok güzel bir kizsin ama kilo versen daha güzel olusun.
yani sürekli kiloyu vurguluyorlar sanki bir sucmus kusurmus gibi. E kuzenim belli etmesede ben onu bildigim icin cok üzülüyorum

Sonraki yil Mersine gittik. Neredeyse hic yabancı turist yok. Çoğunluk yakin diye Antepten falan gelmiş. Cogunda kilo sorunu vardi ama ben kimsede o özgüveni görmedim. Herkes bikinili, mayo giyen bile yok. Müzik olayini da cozmusler, hele hele hele Antepli diye calmaya bir başlıyor. Herkes aninda halay mendiliyle ortada:halay::halay::halay:
Hayatimda en cok eglendigim tatillerden biriydi. O rahatligi, o dogalligi hicbir yerde görmedim :KK68:
Evet mersinle ilgili cok güzel seyler duydum hic yabanci turist yokmus insan kendisini gercekten türkiyede hissediyormus bende cok gitmek istiyorum bakalim artik :)

Üstüne basarak neden Türkiye'yi belirtmişsiniz diyenlere, ee tatili türkiye'de yapacak ve başka bir ülke de yaşıyorsa, Amerikayı örnek gösterecek değil ya?
Kaldı ki, Türkiye'nin çok şekilci bir Ülke olduğunu da inkar etmeyin lütfen.
Gözlük takana : 4 göz.
Kısa boyluya: bodur.
Uzun boyluya: deve.
Zayıflara: sıska.
Kilosu fazla olanlara: obez. (5 kilo fazlası olana bile yapıştırılır bu etiket)
Bu liste böyle devam eder.

Bu değişmeyecek maalesef!
Kuzeniniz kulaklarını ve gözlerini kapayacak ve tatilin tadını çıkarmanın peşinde olacak.

Keyifli tatiller.
cevabiniz icin cok tesekkür ederim sanirsam türk milletini kötüleme amacim oldugunu düsünüyorlar.
Oysaki almanyayi ve türkiyeyi kiyasladim kilo kolusunda.
Sonucta burda almanyada dedigim gibi kilo pek söz konusu edilmiyor olursada aile icinde sadece. ama yabanci biri asla gelipte birinin kilosuna laf atmaz veya 2. sinif gibi davranilmaz. Bende eski bir sisman olarak sahidim yani

cevabiniz icin cok tesekkür ederim sanirsam türk milletini kötüleme amacim oldugunu düsünüyorlar.
Oysaki almanyayi ve türkiyeyi kiyasladim kilo kolusunda.
Sonucta burda almanyada dedigim gibi kilo pek söz konusu edilmiyor olursada aile icinde sadece. ama yabanci biri asla gelipte birinin kilosuna laf atmaz veya 2. sinif gibi davranilmaz. Bende eski bir sisman olarak sahidim yani

Rica ederim.
Biliyorum bilmem mi hiç, Almanya da yaşıyorum.
Dediğim gibi, tatilin tadını çıkarın/çıkarsın kuzeniniz.
İnsanlar öyle ya da böyle bakacaklar zaten.

Boyuyla kilosu malesef orantisiz ve sagligina cok zararli bir kilo.Ama insulin direnci varmis bu kilo vermeye engeller iradeyi dusurur.Ancak katilmadigim bir konu sadece Turkiyede degil baska Bati ulkelerinde de kilolu insanlara dikkatlice bakiliyor.Bir de arkadasiniz bence hassas ustune aliniyordur her bakisi.Sonucta ister istemez goz goze geliyor yolda yururken insanlarla.

Bu sadece 'TR' de böyle değil ayrıca burası Türkiye, lütfen ülkenin adını bile yazmaya üşenme.
Genel olarak da insanlar sanıyor ki kilolu olana kadar dünyaları yemiş, hala da acayip yiyor. Bir standart kalıp va ronun dışındakileri insanlar değişik sanıyor.
Doğal kızıl saç, aşırı zayıf, aşırı kilolu böyle. Ama biraz algıda seçicilik de var. Ne kadar etrafını kesip bana bakıyorlar mı diye sorgularsa insanlarla o denli göz göze olacaktır. Sallamazsa, etrafı gözlemezse eminim ki daha az kişi onu farkedecektir.
Ayrıca kilolu ise kilolu, bu ayıp değil, günah değil. Bence takmasın..

Hayatimin 2 yilini kilolu gecirdim, ulastigim en ust kilo 90 di, boyum 1.67 ve eski sporcu oldugum icin 90 ken bile cok buyuk beden degildim.
Buna ragmen, bikini giydim diye goruntu kirliligi yarattigimi, yuruyen patatese benzedigimi, esim bu halimle koynuma (!) girmeye devam ettigi icin cok sansli oldugumu yuzume söyleyen yakinlarim da oldu, disarda yemek yerken "hala yiyor cik cik cik" "bu adam bu kadinla nasil evlenmis" vs diye laf atan da.
Evet bu ulkede biz birbirimizin aciklarina gulmeyi cok severiz...
Yapilabilecek tek sey kulak tikamak, ya kendiyle barisacak ya kilo verip kurtulacak.

Bence siz yurt disinda yasayan bazi grup turklere ozgu bi alinganlik icindesiniz. Bu tipler her seyden mana cikarirlar bilirim bizim de akrabalar var. Yoksa 85 kilo birine kimse alayci bakmaz zaten turk kadinlari genel olarak kilolu kim neyine bakacak? Desen 120 130 kilo neyse yani

Bende cok önceleri kiloluydum ve birgün bir genc yanimdan gecerken sessizce aynen sunu dedi: Kizim kilo versene.
Benimde o zamanlar canim cok yanmiti ve suan bile halen unutamiyorum. Ama o zamanlar kilomla dalga gecenler suan kendileri sistiler ve beni zayif görünce tip tip bakiyorlar sadece

Kesinlikle öyle kilo sanki bir kusurmus sucmus gibi. Kuzeniminde zamaninda erkek arkadasinin annesi kendisini istememisti kilosundan dolayi. Cok kötü olmustu canim bnim ya

Kuzenimede genelde herkesin icinde her firsatta sunu derler: Cok güzel bir kizsin ama kilo versen daha güzel olusun.
yani sürekli kiloyu vurguluyorlar sanki bir sucmus kusurmus gibi. E kuzenim belli etmesede ben onu bildigim icin cok üzülüyorum

Evet mersinle ilgili cok güzel seyler duydum hic yabanci turist yokmus insan kendisini gercekten türkiyede hissediyormus bende cok gitmek istiyorum bakalim artik :)
Bende şaşırdım,hatta baya hazır cevap bir insanım cevap dahi veremedim,öyle bakakaldım,yürüdüm gittim.
Tuhaf insanlar. Sanki o lafı bana edince başı göğe mi erdi. Ben hayatım boyunca insanların zaaflarını yüzüne vurmamak için aşırı çaba gösterdim. Kimseyi fiziksel bir özelliğinden dolayı eleştirmedim,yanlış cümleler kurmamaya gayret ettim. Kırmamaya çalıştım. En yakınıma dahi şakayla karışıkta olsa söylemedim bu tip şeyler. Ama kadının yaptığı cidden anlamsızdı,gereksizdi ve ayıptı.

Iyi aksamlar hanimlar
benim kiz kuzenim kilolu insulin direnci troid sorunu var zorlaniyor kilo vermekte. yurtdisinda yasiyoruz ve tatile türkiyeye birlikte gidecegiz bir hafta sonra.
kendisi 25 yasinda kilosu 85 gibi (kimseye söylemiyor kilosunu tabi).
Neyse bugün birlikte tatil icin alisveris yaptik vs. cok üzgündü sohbet ederken icini döktü
Aslinda tatile gitmeyi sevdigini ama istekli gitmedigini söyledi cünki her türkiyeye gittiginde insanlarin ona uzaydan gelmis gibi baktiklarindan sikayet etti ve dogrudur bende bir kac kez sahit olmustum. Ordayken disarda yemek yemiyor artik insanlarin bakislarindan dolayi
Akrabalarin sürekli kilosuna laf atmalarindan hic bahs etmeyelim bile. O üzüldükce bende üzülüyorum.
Oysaki cok bakimlidir kendisi ve gözlere kötü gelecek seylerde giymez

Sizce abartiyormu? Yoksa Trdeki insanlar gercektende kilolu insanlara farklimi bakiyorlar
cevaplara seviniriz
valla magazalar bıle 42 bedene kadar.

Zayifa-Biraz ye,hasta gibi duruyosun,

Kiloluya-yeme artik ne bu boyle sistin iyice,

Uzun boyluya-kadina uzun boy yakismiyo yaa,

Kisa boyluyo- boyun kac canim ya,1.50 var misin ...

Velhasil ,insanlar konusacak sey bulur,onemli olan bizim kendimizi nasil iyi hissettigimizdir.

Kuzeniniz kilolarindan rahatsizla doktor kontrolunda istedigi kiloyu verir,uzulmesin.

halt etmiş o erkek arkadaşının anası kendi sanki zamanında 90-60-90 dı ahh ahh bu zihniyet güzel güzel konuşulsa ya da yardımcı olunsa kim ister ki öyle muamele benim kaynanam da herkes sana çirkin dedi hele bir de atanamadım atansaydım var ya benden güzeli olmazdı onlar için kilo bazen insanları üzmek için kolay bahane oluyor bunlara iyi ders vermek de bizim elimizde ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

dar mı bulamıyorsunuz eskinin 36 bedeni şimdinin 38 bedeni oldu :KK14:
hele zara falan bildiğin 34 bedene çalışıyor asıl kilo olunca hep şekilsiz kıyafetler çıkıyor yada iki cm fazla kumaş koyunca iki katı fiyat veriyor firmalar
modellerden bahsediyorum beden farketmez.uzerime oturan bir elbise ya da gomlek bulamiyorum.ya bol asagiya iniyor ya belden sonra bollasiyor.bi garip modeller artik.bahsettiginiz markada da durum ayni.uste oturan bisiy bulmak cok zor

ya bana mi denk geliyor ki sizi bulundugum yere davet ediyorum.buradakiler ozellikle erkekler kilolu hatun istiyorlar zayif sevilmiyor.yas ilerledikce ozellikle.cok gencler sorun ediyor.otuz yas ustu kilolu ister ya hu

aşılmayacak kadar fazla bi kilosu yokmuş bnce... başkalarının deil kendi kendini sewmeai önemli.

insanların dış görünüşüyle dalga geçen insanlar kendi hayatlarında eksik yaşamış ezik insanlardır. böylelikle karşısındakinin kusuruyla dalga geçip kendini onore etmeye çalışıyordur. kıyamam. yazık!!!

Bu sadece 'TR' de böyle değil ayrıca burası Türkiye, lütfen ülkenin adını bile yazmaya üşenme.
Genel olarak da insanlar sanıyor ki kilolu olana kadar dünyaları yemiş, hala da acayip yiyor. Bir standart kalıp va ronun dışındakileri insanlar değişik sanıyor.
Doğal kızıl saç, aşırı zayıf, aşırı kilolu böyle. Ama biraz algıda seçicilik de var. Ne kadar etrafını kesip bana bakıyorlar mı diye sorgularsa insanlarla o denli göz göze olacaktır. Sallamazsa, etrafı gözlemezse eminim ki daha az kişi onu farkedecektir.
Ayrıca kilolu ise kilolu, bu ayıp değil, günah değil. Bence takmasın..

Ha Tr demisim ha Türkiye önemli olan sizlerin anlamasi degil mi
Cevaplardada bahs edildigi gibi milletimiz cok seye karismayi seviyor mesela sizinkide buna dahil suan. Yazma seklime karisiyorsunuz.
Ayrica baska ülkeye gitmedigim icin suan sadece Tr kiyaslamasi yapabildim

Ömrü billah Türkiye sınırı dışına çıkmamış insanların da, bu dünyanın her yerinde böyle demesi ayrı komik olmuş.
:KK14:
Doğruya doğru gocunacak birşey yok, hepimiz Türküz! Ama Türkiye de yaşayan çoğu insan kendi kapısının önünde ki çöpe bakmadan, senin çöpüne laf eder. :KK56:

Aynen oyle oluyor ya zaten. Ben biara cook zayiftim. Bi akraba derdi ki kilo al biraz cok zayifsin. Sonrada ergenlik sonucta birden kilo almistim ki cok aşırı da degildi. Bu sefer de benim kizim manken gibi (ki oyleydi ama banane) kilo almissin demeye başladı En Büyük KK sevdigim biriydi ama yine de bozuluyor insan. Gerçekten bence de bizim millet kilo konusunda tuhaf.

Simdi de ne zaman memlekete gidecek olsam diyete giriyorum önce. Her gorenin ilk soyledigi kilo almissin, şişmişsin vs olunca cok moralim bozuluyor çünkü. Ben hic böyle şeyler diyemem kimseye almissa almistir yani. Simdi yine aldim ve bu sefer ugrasacak irade yok su an icin ben de. Off :KK51::KK34:

Benim de bir yengem var ne zaman görse nasılsın iyimisin sonra başlar kilo almissin
Yok geçen çoktu vermişsin flno_O milletin işi gücü yok mu yaa

Back
X