- 13 Nisan 2007
- 15.557
- 36.070
- 1.123
Evet tatlım haklısın.. ben sadece hızlı kilo verme taraftarı olmadığım için panikliyorum böyle..verilir tabii, sen simdi zaten biliyorsun nasil kilo verildigini, nelerin sana iyi geldigini, nelerin kotu geldigini. yaz geldi, meyve sebze de bollasti. bu arada semizotu oneriyorum bol bol, omega 3 zengini, hem cok hafif hem cok saglikli.
İyi ki söyledin.. Unuttum ben semizotunu.. Hem de ne çok severim..
erigimcim ben bu sporu yıllardır yapıyorum.. Kaslarım fena değil ama rahatsız edecek düzeyde de değil.. Hayat temposu yoğun olunca bu guruptakilerin kimi sabaha kimi akşama kayıyor.. Yani bi başlayıp hepsini yapsam önce kardiyo sonra kasa geçsem daha farklı sonuç olurdu.. Programımdaki koşu ve yüzme en yeni eklenen sporlar..Inanamadim cidden super bir program . Biz kilo verme grubunda bu sporu yapamıyoruz sen koruma grubunda yapiyirsun mükemmel valla nazar degmesin. Ayrica bilgi almak adina soruyorum bizde şöyle bi korku vardir cok spor kas yapar kilo verilmez diye kas kutlesi artikca kilo incelirsin yag yskarsin ama tarti zor oynar bu durumda senin tarti nssil kolay oynamis ayrica fotolarinda hic te öyle kas yigini gibi degilde aksine gayet orantili ve fitsin
Spora yeniden başlıyorum hergun 40+40 dk yuruyusum var ama malesef basen problemim hat safhada puskuutcum squatta yapmaya basladim ne onerirsin bana :26:
Kas kütlesi arttıkça yağ yakımı dolayısı ile kalori harcaması çoğalır.. O nedenle sporu çoğalttıkça yediklerinin de protein oranını çoğaltmalısın kasın yapı taşı ki zaten biliyosundur..
Yok tatlım öyle hızlı gitmiyo.. zaten kiloyu son zamanda aldığım için ilk hafta hemen verdim 1,1 kiloyu.. ikinci hafta pat diye 300 grama düştü.. Son gelen ilk gider prensibi..
erigimcim benim de en kilolu olduğum dönemlerde (86 kiloyken) basen ölçüm 126 santimdi.. dedim ya bu sporu o zamanlar da yapıyodum.. kilo verirdim ama basenimdeki incelme daha yavaş olurdu..
geçen sene ilk defa basenim hiç olmadığı kadar inceldi.. hayatımda ilk defa 27 beden kota girdim.. şu anda 94-95 santim ölçüsü..
tek değişiklik spor değil ama geçen sene tibet yogasına başlamış olmam.. bu yoganın en büyük iddialarından biri de kilo kontrolü sağlaması..
yani düşünüyorum.. diyet desen her zaman yaptığım.. mucize bişi yok.. spor desen her zamanki.. (yüzmeye ve koşuya zaten 58 kiloya indikten sonra başladığım için onlar etkilemiş olamaz)
yani.. geriye bi tek tibet yogası kalıyo.. zaten çok kolay bir ritüel.. en üst aşamaya geldiğinde bile hareketlerin toplam süresi 12 dakika sürüyo..
ayrıca.. güzel sözlerin için teşekkür ederim..