Evet hmcim.. Dönem dönem böyle sıkıcı işler çıkınca hemen ekliyorum listeye..

Çok sevindim geri dönme kararına, dilerim sağlıkla verirsin kilolarını bi'an evvel..
Tatlım her gün tartılmaya bu hafta başladım, sürem az kaldı ya ondan..
Yoksa üç gün tartılıyodum.. Ondan önce de çok uzun bi süre haftada bir kez tartılıyodum yetiyodu.. ama bu sene iki tatil üst üste olunca bu durumu yaşadım maalesef..
Takım açma konusunu bin kere daha düşün.. böyle bi heves açıp da bırakıp giden kaptanlar gördük.. sonra allak bullak oluyo her şey.. Çok büyük bi sorumluluk neticede.. Sana bir sürü kişi bel bağlamış oluyo.. İyice düşün diyorum ben kendi adıma.. Ama kendini de disipline etmek adına mantıklı bi karar..
Ay bu da benden..

Aynı hayat.. Cumartesi içki.. pazar sabahı çılgın kahvaltı.. daha bi kaç gün önce yazdım aynı şeyi..

Bak ben içki içtiğimde yanında çok hafif bişiler yiyorum.. Yeme hakkımı Pazar sabah kahvaltısına aktarıyorum.. Sonra da Pazar günü acıktıkça yoğurt ve salata yiyorum.. Böylece hafta sonu toplam kaçamağın etkisi maksimum 1 kilo oluyor ki sonrasında dikkatli beslenmeyle gidiyor.. Ekstra bişey yapmadan yani..
Kendini aynada sen görüyorsun, hangi kiloda iyi olacağına d sen karar verirsin.. Çok yüklenme ama bu aralar, öncelikle kiloyu oturtma tecrübesini kazan.. sonra yeniden hız kazanırsın, diye düşünüyorum..
Kilolu olduğum dönemlerdeki tecrübemi paylaşayım.. Lahana yağı sürüyordum ben.. Aynen bahsettiğin şekide, sonra birileri biberiye de ekle dedi, onu da ekledim yarı yarıya karıştırıp sürüyodum.. İşe yarıyo mu yaramıyo mu derken.. bi gün yağlar bitti, ben aktara gitmeye üşendim.. Şimdi yalan olmasın sanki böyle bi üç hafta falan sürmeden geçti zaman.. Bi de baktım ki göbek bıngıldamış.. Oradan anladım ki bu işe yarayan bi yöntem..
Kendi adıma çok ama çok ama çoooook yanlış buluyorum böyle diyetleri..
Neden biliyo musun..
Mahvediyosun metabolizmanı da ondan.. Bozulduktan sonra da o sistem bi daha oturmuyo..
Karışmak olarak algılamazsın umarım.. Sağlığına verebilecek zarara girmedim bile.. Lüppen ama lüppen yapma böyle şeyler..

Ya ama.. sahiden de
Doğru beslenmenin tek anahtarı var o da şu:
Günde beş çeşit gıda gurubu tüketilmeli..
Karbonhidrat / Süt+Yoğurt / Meyve / Protein / Sebze
Sen kilona, mevcut sağlık durumuna vs. ne göre bu gurupların bütün içerisindeki oranlarını ayarlıyosun.. Tek gıda yiyerek ne sağlık olur, ne de beslenme düzene girer..
Üzdün beni akşam akşam.. Bak hala ağlıyom..