böyle düşünmek istemiyorum (ve düşündüğümde kendime saygım zedeleniyor) ama 24 yaşında bir genç kadınla 30 yaşında bir genç adamın ilişkisinde bu adamın ilişkiyi hiç yıpratmadan/size iyi gelen ve devam etmesini dilediğiniz dinamiği bozmadan üç dört yıl bekleyebilmesi (lütuf değil tabii ki, yapabilmesi dedim çünkü eğer sizinle bir an önce daha yakın daha sık görüşür hâle gelmek baskın arzusuysa evlilik için beklemesi onun için bir katlanış olurdu) zaten bu adamın maalesef sık rastlanır toplum/aile/akran baskısını umursamadan gerçekten de sizle birlikte olmak istediği için ilişkide olduğunu gösterebilirdi (hoş, ilişkilerin kimseye bir şey gösterme zorunluluğu yok, demek istediğim siz bilirdiniz bu adamın sizle herhangi bir şekilde olmak arzusunda olduğunu); şimdi düşünmek istemediğim kısma geliyorum:
kadın 24, adam 30, bu yaş farkı toplumsal ayıplamanın ucundan geçmez ve ben de sakıncalı bulmadım. ama çirkinleşmek üzereyim şu an, ya toplum/aile/akran baskısı ve içselleştirilmiş bazı kabuller bu genç adamın otuzlardayken yirmilerin çok başında bir genç kızla olmasını daha çekici kılıyorsa (ah kendimi boğacağım ama var bu, biliyorum) ya bu adam otuzlarının ortasına kadar sizi yirmilerin çok başından ortasına büyümenizi tolere edecek yapıda değilse?
sanırım demek istediğim önce bir emin olmak karşımızdakinin ne istediğinden/ne beklediğinden ve nasıl düşündüğünden/neyi düşündüğünden... bunun 4 aylık bir ilişkiden anlaşılabilmesi kolay değildir sanki eğer paylaşımınız da sınırlıysa.
ben siz olsam, partnerimden emin olsam hiç endişelenmezdim çünkü birbirimizi bırakmamız çok zor olurdu, eğer emin değilsem henüz tanıyamamışsam her şeyiyle, o zaman onu tanıma fırsatından yoksun kalacağım üzüntüsü bile duymazdım çünkü ayrılık iması/isteği ondan geldiğinde zaten anlardım benim aradığım kişi olmadığını.
mutsuz etmeyin kendinizi, çok ama çok gençsiniz (ben de öyleyim
) kendinizi ve diğerlerini tanımaya istekli olun, böylece herhangi bir ilişkide neyi kaybedeceğiniz sizin açınızdan daha net olurdu, bazen çok üzülebilseniz de kaybettiğinizin ne olduğunu bilmeniz size şimdi ne arayacağınızı da işaret ederdi. telafisi mümkün olmayan bir ilişki biçiminin var olduğunu düşünmüyorum. en iyisini diliyorum size, mutlu kalın.