- Katılım
- 27 Ekim 2025
- Mesajlar
- 2.031
- Emoji Skoru
- 7.214
- Puanlar
- 73
- Konu Sahibi Bayandahabaymaz
- #61
Evet yorumlarda herkes bundan bahsetmiş. Gözüm açıldj aslında. Annemler bana hep git temizle iyilik yapmış olursun diyorlar. Annem beni ezmeye meraklı sanırım. Dün gece çok düşündüm bu olayları. Eşime henüz bahsetmedim ama temizliğe gitmeyi bırakacağım kendi evim barkımla ilgileneceğim yeter
Ya benim çevremde bu şekilde gelininden hizmet bekleyen kayınvalide-kayınpeder gelinin yaptıklarını sadece dua geçiştirmiyorlar. Karşılığında neyi varsa mal mülk arsa vs hepsini oğluna bırakıyorlar.
Babamın halasının gelinine daha evlenmeden şart koşmuşlardı, kayınvalidene bakacaksın, alt üst oturacaksın, ev işini göreceksin diyerek buna karşılık iki evi+arsayı oğluna bıraktı. Kayınvalidesi ölene kadar her işinde gelin yardımcı oldu. Üstelik kadının kızları vardı ama bakmadılar, bakmaya gönüllü olmadılar.
Anadolu'nun birçok yerinde bu böyledir, kim aile büyüklerine ömür boyu bakarsa düzgün şekilde mirasın ya tamamını ya çoğunluğunu yaşlıya bakana verirler.
Mesela bizim ailede de anneannemin hiçbir işine gelinleri oğulları yardımcı olmaz, her şey üç kızda, ee buna göre bu üç kızın hakkı daha fazla oldu/oluyor.