• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim haklı sizce?

ausgburg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
2.353
1.047
73
34
Arkadaşlar sevgilimle uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Ben alkol almayan biriyim. Ama arkadaş çevrem alıyor. Ve onlarla pub a gidiyorum. Ben almıyorum. Sevgilim alkol alan birisi. Dün akşam arkadaşım görüşelim dedi ben de tamam dedim. Pub a gittik. Bu zaten ilk defa olan bişey değil. Sonrasında sevgilim aa pub a mı gittin oldu. Sonra bişey demedi. Bu sabah konuşurken ben de pub a gidicem dedi. Bana da garip geldi bi yandan da anladım fake olduğunu ama dedim tek başına mı bu saatte mi alkol alıcaksın. Bu arada sevgilim alkol alıyor. O da pub a gidip alkol almamak çok saçma zaten dedi. Ben de iyi ben de alayım o zaman dedim. Benim yanımda alabilirsin diyor. Ama kendi tek başına gidip alkol alacak. Sonra da yok gitmiycem tepkini merak ettim diyor. Sen bu konularda hassassın ama öyle mekanlara gidiyorsun buna şaşırıyorum diyor ve onu fa sorguluyor ve sıkıyormuşum bu konularda. Halbuki öyle bişey yaptığımı düşünmüyorum ben. Yaptığı da çok saçma geldi. Sonra da birbirimize güvenelim ben öyle ortamlarda olmam zaten diyor. Ne yapmaya çalıştığını anlayamadım yaptığı çok saçma değil mi?

Türkçe olması gereken bir kelimeyi neden ısrarla İngilizce telaffuz ettin anlamadım. Pub Pub Pub. Konuya odaklanamadım okurken bu kelime yüzünden.

Bildiğin bar yani orası. Alkol almayabilirsin bunu abes bulmadım. Ama sevgilinin seni denemesi tuhaf geldi.

Ayrıca alkollü bir mekana sırf arkadaşların çağırıyor diye gitmen muhtemelen etrafa içiyor algısı yaratmıştır.

İkiniz de eşit kusurlu göründünüz gözüme.

Türkçe olması gereken bir kelimeyi neden ısrarla İngilizce telaffuz ettin anlamadım. Pub Pub Pub. Konuya odaklanamadım okurken bu kelime yüzünden.

Bildiğin bar yani orası. Alkol almayabilirsin bunu abes bulmadım. Ama sevgilinin seni denemesi tuhaf geldi.

Ayrıca alkollü bir mekana sırf arkadaşların çağırıyor diye gitmen muhtemelen etrafa içiyor algısı yaratmıştır.

İkiniz de eşit kusurlu göründünüz gözüme.
Mekanın adında da pub geçiyor dil alışkanlığı ısrarla yazmak gibi bi çaba göstermedim.
Arkadaş çevremin yüzde yüzü alkol alıyor ve dolayısıyla bara gitmek istiyor pub dediğim yüksek müzikli bir ortam değil cafe gibi canlı müzik oluyor bazen de.

Mekanın adında da pub geçiyor dil alışkanlığı ısrarla yazmak gibi bi çaba göstermedim.
Arkadaş çevremin yüzde yüzü alkol alıyor ve dolayısıyla bara gitmek istiyor pub dediğim yüksek müzikli bir ortam değil cafe gibi canlı müzik oluyor bazen de.
Sevgilinin o yüzden kafasında alkollü mekana gidip nasıl alkol almıyor diye bir soru oluşmuş. Ama bunu direk sormak yerine seni denemesi yanlış. Ve böyle bir durumda ona misilleme yapar gibi ben de alkol alıcam moduna girmen yanlış.

İkinizde de iletişim problemi olmuş. Direk konuşmak yerine deneme yoluna gitmişsiniz.

Ben konudan pek bir şey anlamadım. Sevgiliniz sizin bara gitmenize mi karşı? Siz mi onun gitmesine karsisiniz? Alkole mi karsisiniz? Kendisi sizin mi alkol almanıza karşı? Beynim döndü okurken.

Sevgilim karşı değilmiş gibi gözüküyor ama karşı sanki onu ben de anlamadım. Ben de sevmiyorum alkolü almamasını tercih ederim.

Sevgilinin o yüzden kafasında alkollü mekana gidip nasıl alkol almıyor diye bir soru oluşmuş. Ama bunu direk sormak yerine seni denemesi yanlış. Ve böyle bir durumda ona misilleme yapar gibi ben de alkol alıcam moduna girmen yanlış.

İkinizde de iletişim problemi olmuş. Direk konuşmak yerine deneme yoluna gitmişsiniz.
Evet ben de yanlış yaptım farkındayım. Ama söyleyiş tarzı dalga geçer gibi olunca ben de öyle söyledim.

Evet ben de yanlış yaptım farkındayım. Ama söyleyiş tarzı dalga geçer gibi olunca ben de öyle söyledim.
Böyle durumlarda misilleme yapar gibi olma. Kendi şikayet ettiğimiz şeyi karşımızdakine yaparsak ondan daha iyi olamayız ki. Ve gelecek sefer birşeyden rahatsız olduğunda bunu direkt olarak ifade et.

Ne alaka bara gidince illa alkol içeceksin diye kural yok. Hafif çok az alkollü kokteyl de alınabilir rahatsız olanlar için çok az var içinde.
Hem ona ne kendi gidip içiyorsa bende gider içerim demek ki neler yapıyor yada sahit oluyor ki istemiyo ve sana güvenmiyo.

Back
X