Kim hakli

Töbeee! Bi de çalışmasanız nolurmuş ki? Kv mi dolduruyo acaba? Çalışmadığım halde kahvaltıları hazırlar yemekler yapar eşim. İnsan kıyamaz zaten yoruluyo bi işin ucundan da ben tutayım der en azından..

Kv doldurdugu yok esimin huyu boyle kadinin sucu yok.esim gelmeden once kendi kendime dusunuyodum simde gelir bana biseyler hazirlar cok acim diye ama ne umdum ne buldum.

Bence siz de aşıri ataerkilsiniz. Kendi çökmüş koltuğa otururken sizden kahvaltı istemeye kendini haklı görüyorsa bu hakkı siz vermişsiniz.

Çalışırken karı koca çalışıp borç ödesin ama ev işine gelince tek sen yap oldu.. ben çalışmıyorum.. yeni evliyken eşimle beraber kahvaltı yapmak için o işe giderken kahvaltı hazırlar beraber yapardık. Sonrasında ben hamile kalınca kalkmamaya başladım o da dışarda yedi bişeyler hep.. Sonrasında her kavgada bunu önüme getirdi.. bu konuda sana hakkımı helal etmicem demeye başladı ..

Artık bana da fenalık gelince... yeter artık diye kavga çıkardım.. hazırlamıyorum hazırlamıcam.. herşey dolapta koy ye bu kadar mı zor .. bu konuda benden hiç bir hak talep edemezsin çünkü böyle bir hakkın yok dedim.. ondan beri istemiyor kahvaltı fln..

sizde iyilik ile çözemezsiniz. Kavga çıkartacaksınız.. benim çalışıp eve para getirmem mevzusunda ileri görüşlü ev işleri konusunda ataerkil kadın yapar.. yok öyle bir dünya.. ben nasıl çalışıp senin yükünü hafifletiyorsam sende ev işlerini bölüşeceksin.. ben hizmetin değilim.. beni başkaları ile kıyaslayıp durmandan bıktım diyeceksin ...

Genele hitaben yazıyorum:
Kusura bakmayın ama herkes hakettiğini yaşar.
Buraları okudukça memleketin kadınlarından ve çocuklarından, yani gelecekten iyice umudumu kesiyorum. Biri kocasına gık diyemez, hizmete alıştırır. Biri tatilde aslında nasıl değersiz olduğunu kulaklarıyla duyar, hala napayım diye sorar. Biri hamileyken dayak yer. Yeminle bezdim.

Nasıl adamlarla sevgili oluyorsunuz, evleniyorsunuz arkadaş siz?

Adam öyle duracak, uzanıp zap yapacak ben de yaldır yaldır mutfağa girecem he mi? Köle miyim arkadaş ben mesai bitimi bi de evde çalışayım? Biz de yoruluyoruz ve eve gelince kendimizi koltuğa atmak istiyoruz mesela. Çok ilginç di mi?

Hem malak gibi uzanıp yemek bekleyen adama nasıl hala aşk, sevgi, saygı duyabiliyorsunuz ki? Daha günlük yaşam becerilerini kazanamamış karısına muhtaç bi canlı demek ki o, yazık. Bence hiç çekici değil. Gönder gitsin.

Yıllarca hayalini kurduğu kocişine sunum yaparken orgazm olacak kadın dolu zaten memleket. Bulur kendine uygun birini. Yüzlercesi var burda mesela. Hayattaki tek varoluş amacı o. Kocişiyle, taşlı peçeteleriyle, bin beş yüz parça pembe yemek takımıyla şov yapmak. Yazık. Hadi bunların çoğu zaten "ideal ev kızı." Okumamış da çalışmıyor da. Bi vizyon beklemiyoruz.

Benim lafım üniversite mezunu olup para kazanırken bir barzo ile ömür geçirmeye çalışanlara. En çok bunlara kızıyorum.
Niye okudun bacım sen? Gelecekte kocama destek olurum diye mi okudun? Yoksa kendi hayatın için, bağımsızlığın için, kimseye muhtaç olmamak için, eyvallah dememek için, çocuğuna yetebilmek için, zor zamanlar için mi okudun?

Mutsuzsan, yorgunsan çık git. İkinci bir hayatın olmayacak. Niye kahır çekiyosun? Niye "ay aslında iyiyken sorun yok" diyip kendini kandırıyorsun? İyiyken bir sosyopat, bir psikopat bile normal ve eğlenceli bir insandır zaten. Önemli olan sinirliyken, sen hayır dediğinde, sözde görevini yapmadığında nasıl bir insan olduğu.

Hem temizlik ve mutfak işleri birlikte yapılır yahu. Böylesi daha zevklidir zaten. Biri yemek yapıyorsa öbürü salata yapar, masa hazırlar, bulaşıkları toparlar vs.
Evlilik farklı görevlerin dağılımıyla değil, aynı işleri birlikte yapabilmekle daha güzel yürür.

Hastaysa yaparsın elbet normali budur o ayrı. Ama yorgunluk başka. Herkes yorgun zaten. Biri çok yorgunsa diğerinin yemekle uğraşmasına da izin verilmez mesela bizim evde. Yemek yine ya birlikte yapılır ya da dışarıdan söylenir, bi film açılır, birlikte keyif yapılır o akşam.

Diyeceğim o ki; çalışıyorsanız, yemek yapmayı ve ev işlerini sevmiyorsanız ya evlenmeyin ya da yemek yapma meraklısı, size eşlik edecek bi eş bulun. Ya da çalışıyonuz madem kendi paranızla yardımcı kadın tutun. Krediyle mal sahibi olacağınıza, nakit paranızla keyif sahibi olun. Yoksa aile kurma uğruna çekilmez o hayat.

"Yok ben hem boşamam hem söylenirim" diyosan bilemem. Herkes nasıl bir ortamda yetiştiyse ona göre de bir tahammül seviyesi oluyo demek ki.

Bi de şöyle bi mantık var: "Ohoo bu yüzden yuva mı yıkılır?" Evet tam da bu yüzden yıkılır. İlla ihanet ya da şiddet mi gerekli boşanmak için? Seni kölesi gibi gören, yat deyince yat, kalk deyince kalk diyen kocayla yaşamaya yuva mı diyorsunuz? Kadınlık gururunuz yok mu? Layığınız bu mu? Çocuğun varsa zaten asıl o zaman kurtul o hayattan. Şu adaletsiz hayat tarzlarınızı işlemeyin çocukların beynine. Sorun o yüzden temelden başlıyor işte. Kızı da erkeği de evde gördüğü neyse büyüdüğünde onu yapıyo, yaptırıyo. Hem ataerkillikten şikayet ediyorsunuz hem öyle yetişmiş adamla evlenip bi de üstüne çocuk yapıp o çocuğa da öyle bir aile oluyorsunuz. "Bak çocuum evli kadın hiç durmaz, babaya hizmet eder." Aferin anneye.

Çalışıyosun, maaşın var. Ezdirme kendini be kadın. Sizin sevgi sandığınız şey bağımlılık, stockholm sendromu. Böyle sevgi olmaz.

Son olarak: Özellikle erkek çocuklarınızı doğru düzgün yetiştirin. Arasıra oyuncak tabak çanakla oynatın çocuğu, yemek yapmayı taklit etsin. Birlikte mutfağa girin hatta.
Ataerkilliği yenecek olan sizsiniz eeyy anneler.
Hem böylece ben de okulda o pipili muhteşem Süleymanlarınızı düzeltecem derken eve daha yorgun dönmemiş olurum. Yemek hazırlayıp sunum yapacak mecalim kalmıyo. Olmuyo. :)

Hepinizi öpüyorum. Sevgiler..

İleride bir gün üçüncüyü düşünürsem ve oğlum olursa bütün ev işlerini öğreteceğim. Ev işi bir tek kızlara ait değil ki insan ucundan tutar ev işi zaten bitmiyor.

En başta kıymet bilmiyorsa bilmez yada ben böyle yetismedim görmedim çok basit erkekler için...

Bunun savasini verdigim icin surekli kavga ediyoruz.bende sizin gibi dusunuyorum ve kesinlikle kadinin yeri mutfak degil bunu savunuyorum.burda erkek annelerine de cok is dusunuyor.mesela anneler cocuklarina boyle asilamasa ilerde bunu beklemezler.

Yemek hazırlamak neden sizin görevinizmiş onu anlamadım. Kaldı ki yorgunmuşsunuz. Onun size hazırlaması ve ya beraber hazırlamayı teklif etmesi lazım. Ben olsam bi süre elimi hiç bişeye sürmem.

Alistirmissiniz evet.

Eşinize sorumluluk verin.

Kadiniz diye Dünya' yi kurtarsaydik erkeklere ne gerek kalırdı?

Güçlü olun esinizle ilgilenecekseniz isleri bos verin.

Bi koltuga iki karpuz sigmiyor.

Her sey her zaman dört dörtlük olmaz. Egitimciligi ürkütücü siz eğitin eşinizi sabırlı olun.

Sizin de canınız var sizin de dinlenmek hakkınız.
Esinizle güzelce konuşun. Ütüler gokten düşmüyor, angaryalar ne kadar vakit alıyor ve siz makine değil insansiniz ve bir de çocuğunuz var.

Sen sımdı gunluk rutınını aksat bi süreliğine. Sonra arada bir yap. Ona şükredecek

Okumakla adam olunmuyor malesef.
Önce insan olmak lazım.
Erkekler sadece ise gidip geliyor. Sorsan dünyayı kurtarıyorlar
Kadınlar da işe gidiyor. Eve gelip yemek temizlik yapıyor. Üstüne sana çocuk yapıyor. Üstüne senin gönlünü yapıyor. Ama malesef bunu anlayacak onlarda kafa yok ! Çok sinirlendim

kendinize deger vermezseniz kimse vermiyor inanin. Ayda 150 lira temizlikçi. Baska harcamalardan kisin temizlikciden kısmayın...

Onuda bir anne yetiştirmiş ve yetiştirme tarzı yüzünden bugün sen sıkıntı çekiyorsun.okumuş olması insan ve insancıl olmasını sağlamaz kesinlikle.ne okul yüzü görmemişler var ki önünde saygıyla eğilesi var insanın.
bence biraz işleri ağırdan alın herşeyi her an hazır etmeyin birkaç kızar sonra alışır.gak deyince et guk diyince süt verirseniz yaranamazsınız bu erkek milletine.bende öyle yapmıştım baktımki oooo aldı başını gidiyor.evet yine yapıyorum ama eksik yapıyorum mesele sofraya bazen tuzu getirmem bazen çayı doldurmam.sana zahmet elinden
bir çay içsek derim :)

Okumakla da adam olunmuyor belli ki. Bir öğretmenin düşünceleri bu kadar mı tarih öncesine dayanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…