- 25 Haziran 2016
- 7.497
- 13.330
- 248
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Ev kredimiz var o yuzden yardimci alamiyoruz su an.mesele sadece temizlik degil baska konularda da cok ataerkil dusunuyorİkiniz de kazanıyorsunuz ve çalışıyorsunuz. Ya ev işlerini bölüşün ya da arada yardımcı alın. Senin görevin ev işleri ve yemekse çalışmaman gerekiyor...
Bazi konularda cok ileri gorusludur ama boyle meselelerde aileden gordugu icin onlar gibi olmami istiyor.yapmayinca da sanki dunyanin en kotu esiyim gibi seyler soyluyorYa ben cok uzuluyorum ogretmen olmus boyle adamlari gordukce , insallah cocuklara da bu zihniyeti asilamiyordur
Siz cok haklisiniz ama nasil degisir bu adam bilemiyorum , benim hep bir soylemim vardir burda bdv de , keske hicbir kadin bunlarla evlenmese de nesilleri tukense diye
Bu saatten sonra allah size kolaylik versin
Tam da istedigi bu iste.ailesinden oyle gormus ona gore erkek ne dese kadin ikilletmemeli.bende tam tersi bi ailede buyudum ve cok zorlaniyorum.hatta sirf bunun icin bile bosanmayi dusunuyorum.Madem çok ataerkil bir aileler o zaman sende deseydin çalışmakta benim işim değil o zaman diye.Hayır kadınların çalışmasına meslek sahibi olup ayakları üzerinde durmasına karşı değilim bilakis bende çalışıyorum.. Hem çalışacaksın hem çocuk bakacaksın hem evi temizleyecek hem de çilekeş, fedakar kadın rollerini oynayacaksın.Tamam oldu canım he he..!
Benimki ilk zamanlar yardim ederdi yine icinde vardi ama bu kadar degildi.simdi daha da geri kafali olmus.resmen hizmetci gibi goruyor beniEşimle ben de öğretmeniz, eşimin ailesi tam ataerkil, yaptıkları her şey erkeğin mutluluğu için. Neyse ilk evlendik, hem çalışıyorum hem yüksek lisans yapıyorum hem de evi çekip çevirmeye çalışıyorum( evlenene kadar ne yemek be temizlik yaptım) Eşime bir şeyler yapmak hoşuma da gidiyordu. Ama baktım temizliğe, ütüye laf söylemeye başladı, bildiğin hizmet beklemeye başladı. Bir kriz; oturduğumuz odadaki koltuk yastıklarını attım sağa sola, “ben istersem temizlerim toplarım, istemezsem yapmam, görevim diye değil sevdiğim için yapıyordum ama sen başka anladın sanırım artk toplamıyorum, ne zaman istersem o zaman kaldırırım bunları yerden” dedim ve kaldırmadım iki gün üstünden atlayıp geçtim. Şu an mı maşallah diyeyim yeri gelir evi süpürür, yeri gelir yemek yapar. Tüm ütülerini de kendi yapar. Arada benden istedikleri de olur elbette, onları da ben yaparım hiç gocunmadan, çünkü hizmetçi muamelesi yapmamayı öğrendi. Ama köy gidince görümcemin çok gözüne batıyor bu durum, eşini kıyaslıyor hep(onunki de kalas bile değil bildiğin işlenmemiş tomruk, üzülüyorum da ona)
Ataerkil olmak işlerine geliyor çünkü. Bir ellerinyapda bir elleri balda oluyor. Anne, kardeş, eş, kız hepsi kendini mutlu etmek için çalışıyor. Yani aileden gördüğünden değil, rahatlığından ataerkilliğin arkasına sığınıyorlar.Bazi konularda cok ileri gorusludur ama boyle meselelerde aileden gordugu icin onlar gibi olmami istiyor.yapmayinca da sanki dunyanin en kotu esiyim gibi seyler soyluyor
Evlenirken hic boyle degildi.cok farkliydi sonradan git gide degisti.Evlenirken biliyor olmalıydınız ataerkil olduğunu
Aynen oyle oldu.ben mutlu olsun yorulmasin diye yaptim simdide bunu gorev olarak goruyor ve daha fazlasini istiyirBaştan öyle alıştırmışsın adam zaten ailesinden öyle görmüş bide üstüne herşeyi kendin yapmışsın adamın da işine gelmiş tabi.
Nasıl düzelir bilemiyorum.
Nişanlanınca aile yapılarından bunu fark etmediniz miEvlenirken hic boyle degildi.cok farkliydi sonradan git gide degisti.
Ailedeki yanlislar8 devam ettirmek onun bilincli tercihi , benim etrafimda cok erkek var boyle ataerkil ailede yetismis olup da evinde bu duzeni devam ettirmeyenBazi konularda cok ileri gorusludur ama boyle meselelerde aileden gordugu icin onlar gibi olmami istiyor.yapmayinca da sanki dunyanin en kotu esiyim gibi seyler soyluyor
Farkettim farketmez olur muyum.esim lise zamani ailesinden farkli bi sehire gitmis ve ogretmen olduktan sonra bile tatiller disinda pek gitmemis.onlara benzemez okumus gormus diye dusunuyordum.evlenmeden oncede hic oyle bi durumunu gormedimNişanlanınca aile yapılarından bunu fark etmediniz mi
Evet onun isine geliyor boyle olmasi.ben basta hep mutlu olsun diye ugrastim ondan bi yardim talep etmedim.simdi yardim da istemiyorum sadece anlayis istiyorum ama o bile cok geliyor.Ailedeki yanlislar8 devam ettirmek onun bilincli tercihi , benim etrafimda cok erkek var boyle ataerkil ailede yetismis olup da evinde bu duzeni devam ettirmeyen
Çok üzüldüm sizin için artık birşeyleri değiştiremezsinizFarkettim farketmez olur muyum.esim lise zamani ailesinden farkli bi sehire gitmis ve ogretmen olduktan sonra bile tatiller disinda pek gitmemis.onlara benzemez okumus gormus diye dusunuyordum.evlenmeden oncede hic oyle bi durumunu gormedim
sanırım işine gelen konularda çok ileri görüşlü. Devlet memuru değilsen bırak işi sen bakacaksın bundan sonra eve ozaman de diyecem ama olmuyor işte biliyorum. Bu adamlar herşeyi kılıfına uyduruyor çok fenalarBazi konularda cok ileri gorusludur ama boyle meselelerde aileden gordugu icin onlar gibi olmami istiyor.yapmayinca da sanki dunyanin en kotu esiyim gibi seyler soyluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?