Kim hakli

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.497
13.330
248
Herkese mutlu haftasonlari.konuya nerden baslasam bilmiyorum anlatacak cok sey var aslinda.esimle severek evlendik 5 yildir evliyiz bi tane dr prensesimiz var.esim ve ben ogretmeniz ama esim okumus olmasina ragmen bazi konularda cok geri kafali ve bu evliligimizi cok etkiliyor.ailesi asiri ataerkil ve esimde benden de boyle olmami istiyor.bugun sabah erkenden kalkip yasa gitti ailesiyle bende temizlige giristim.pencere kapi falan butun evi sildim.perdeleri asarken geldi kahvalti hazirlar misin dedi.bende cok yorgunum bekle hazirlarim dedim biraz gecince kizip kendisi hazirladi.bende dedimki yorgunum idare etsen ne olur sanki basladi yok ben hic onun kiymetini bilmiyormusum da benim gorevimmis ona yemek hazirlamak.tamam dedim normal zamanda olsa yaparim ama goruyosun yorgunluktan oldum zaten.yok sen beni onemsemiyosun ne varmis temizlik yapmakta diyip durdu.suc bende aslinda alistirdim onu rahatliga simdi napsam da onun gozunde hic bi degeri yok.tecrubeli kadinlardan yardim istiyorum.beni onemsesin bana deger versin istiyorum.esimin umrunda oldugumu dusunmuyorum seviyor belki ama eskisi gibi degil bana karsi.

İkiniz de kazanıyorsunuz ve çalışıyorsunuz. Ya ev işlerini bölüşün ya da arada yardımcı alın. Senin görevin ev işleri ve yemekse çalışmaman gerekiyor...
Ev kredimiz var o yuzden yardimci alamiyoruz su an.mesele sadece temizlik degil baska konularda da cok ataerkil dusunuyor

Ya ben cok uzuluyorum ogretmen olmus boyle adamlari gordukce , insallah cocuklara da bu zihniyeti asilamiyordur
Siz cok haklisiniz ama nasil degisir bu adam bilemiyorum , benim hep bir soylemim vardir burda bdv de , keske hicbir kadin bunlarla evlenmese de nesilleri tukense diye
Bu saatten sonra allah size kolaylik versin

Madem çok ataerkil bir aileler o zaman sende deseydin çalışmakta benim işim değil o zaman diye.Hayır kadınların çalışmasına meslek sahibi olup ayakları üzerinde durmasına karşı değilim bilakis bende çalışıyorum.. Hem çalışacaksın hem çocuk bakacaksın hem evi temizleyecek hem de çilekeş, fedakar kadın rollerini oynayacaksın.Tamam oldu canım he he..!

Bazi konularda cok ileri gorusludur ama boyle meselelerde aileden gordugu icin onlar gibi olmami istiyor.yapmayinca da sanki dunyanin en kotu esiyim gibi seyler soyluyor

Tam da istedigi bu iste.ailesinden oyle gormus ona gore erkek ne dese kadin ikilletmemeli.bende tam tersi bi ailede buyudum ve cok zorlaniyorum.hatta sirf bunun icin bile bosanmayi dusunuyorum.

Eşimle ben de öğretmeniz, eşimin ailesi tam ataerkil, yaptıkları her şey erkeğin mutluluğu için. Neyse ilk evlendik, hem çalışıyorum hem yüksek lisans yapıyorum hem de evi çekip çevirmeye çalışıyorum( evlenene kadar ne yemek be temizlik yaptım) Eşime bir şeyler yapmak hoşuma da gidiyordu. Ama baktım temizliğe, ütüye laf söylemeye başladı, bildiğin hizmet beklemeye başladı. Bir kriz; oturduğumuz odadaki koltuk yastıklarını attım sağa sola, “ben istersem temizlerim toplarım, istemezsem yapmam, görevim diye değil sevdiğim için yapıyordum ama sen başka anladın sanırım artk toplamıyorum, ne zaman istersem o zaman kaldırırım bunları yerden” dedim ve kaldırmadım iki gün üstünden atlayıp geçtim. Şu an mı maşallah diyeyim yeri gelir evi süpürür, yeri gelir yemek yapar. Tüm ütülerini de kendi yapar. Arada benden istedikleri de olur elbette, onları da ben yaparım hiç gocunmadan, çünkü hizmetçi muamelesi yapmamayı öğrendi. Ama köy gidince görümcemin çok gözüne batıyor bu durum, eşini kıyaslıyor hep(onunki de kalas bile değil bildiğin işlenmemiş tomruk, üzülüyorum da ona)

Baştan öyle alıştırmışsın adam zaten ailesinden öyle görmüş bide üstüne herşeyi kendin yapmışsın adamın da işine gelmiş tabi.
Nasıl düzelir bilemiyorum.

Evlenirken biliyor olmalıydınız ataerkil olduğunu

Benimki ilk zamanlar yardim ederdi yine icinde vardi ama bu kadar degildi.simdi daha da geri kafali olmus.resmen hizmetci gibi goruyor beni

Bazi konularda cok ileri gorusludur ama boyle meselelerde aileden gordugu icin onlar gibi olmami istiyor.yapmayinca da sanki dunyanin en kotu esiyim gibi seyler soyluyor
Ataerkil olmak işlerine geliyor çünkü. Bir ellerinyapda bir elleri balda oluyor. Anne, kardeş, eş, kız hepsi kendini mutlu etmek için çalışıyor. Yani aileden gördüğünden değil, rahatlığından ataerkilliğin arkasına sığınıyorlar.

Baştan öyle alıştırmışsın adam zaten ailesinden öyle görmüş bide üstüne herşeyi kendin yapmışsın adamın da işine gelmiş tabi.
Nasıl düzelir bilemiyorum.
Aynen oyle oldu.ben mutlu olsun yorulmasin diye yaptim simdide bunu gorev olarak goruyor ve daha fazlasini istiyir

Ailedeki yanlislar8 devam ettirmek onun bilincli tercihi , benim etrafimda cok erkek var boyle ataerkil ailede yetismis olup da evinde bu duzeni devam ettirmeyen

Nişanlanınca aile yapılarından bunu fark etmediniz mi
Farkettim farketmez olur muyum.esim lise zamani ailesinden farkli bi sehire gitmis ve ogretmen olduktan sonra bile tatiller disinda pek gitmemis.onlara benzemez okumus gormus diye dusunuyordum.evlenmeden oncede hic oyle bi durumunu gormedim

Ailedeki yanlislar8 devam ettirmek onun bilincli tercihi , benim etrafimda cok erkek var boyle ataerkil ailede yetismis olup da evinde bu duzeni devam ettirmeyen
Evet onun isine geliyor boyle olmasi.ben basta hep mutlu olsun diye ugrastim ondan bi yardim talep etmedim.simdi yardim da istemiyorum sadece anlayis istiyorum ama o bile cok geliyor.

Farkettim farketmez olur muyum.esim lise zamani ailesinden farkli bi sehire gitmis ve ogretmen olduktan sonra bile tatiller disinda pek gitmemis.onlara benzemez okumus gormus diye dusunuyordum.evlenmeden oncede hic oyle bi durumunu gormedim
Çok üzüldüm sizin için artık birşeyleri değiştiremezsiniz

sanırım işine gelen konularda çok ileri görüşlü. Devlet memuru değilsen bırak işi sen bakacaksın bundan sonra eve ozaman de diyecem ama olmuyor işte biliyorum. Bu adamlar herşeyi kılıfına uyduruyor çok fenalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…