Kim haklı

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
Annemler ev aldı ve borçalrı var kredi borçları dışında etrafa botçları çok fazla var. Annem bir kaç defa bana milleti örnek gösterip hani kızlarının altınlarını almışlar gibi bişi söyledi ama benim eşim biz evlenir evlenmez altınlarımı istedi ticaret yapıp ev almak için ben de verdim annemlere altınlarımı istesem de veremem. Allaha şükür eşim para topladı hala da topluyo dün akşam ilk defa eşime konu açtım evde dört beş tane çeyreklerim var ve aileme vermek istediğimi söyledim sıkışıklar dedim eşim tamam dedi hatta brn de para verebilirim dedi ama böyle ısrarcı değil sormak için gibi ben de kabul etmedim çünkü hem babama konuyu açmamıştım. Sabah ta anneme söyledim son raddeye girerseniz eşime söylicem bir miktar borç alırım ondan dedim. Annem caminin önünden dilenirim daha iyi dedi ben de sinirlendim ne diyosun anne dedim sinirle odadan çıktım. Ya ben onlara yardımcı olmaya çalışıyorum eşimle konuşuyorum onlar için annemin ettiği lafı ben mi abartıyorum. Annem çok alıngan. Ben çalışmıyorum maddi gelirim yok ama eşime söylersem kesinlikle verir öyle biri değil ama ben eşime ailemin durumunu şimdiyd kadR açmadım istemedim

Annen seni buyuttugu icin beklentiye girmis gibi duruyo. Biraz gurur varsa annende zaten bu laftan sonra versende almamasi lazim

Altı üstü dört beş çeyrek dünyaları bağışlamiyorsunuz ne olacak ailedir verin gitsin. Zor durumdalar diyorsunuz. Böyle birşey olsa ben eşime açmadan mevzuyu verirdim direkt..

Dilenciden bile aşağıda görüyorsa beni şahsen ben daha çok gurur yaparım. Elinizde olanı veriyorsunuz işte, neden böyle bir şey söylemiş anlamadım.

Altı üstü dört beş çeyrek dünyaları bağışlamiyorsunuz ne olacak ailedir verin gitsin. Zor durumdalar diyorsunuz. Böyle birşey olsa ben eşime açmadan mevzuyu verirdim direkt..
Hayır ayrıyeten nakitte vermeyi düşündüm eşimden isteyip

Ben sizi haklı gördüm. Sizin eşiniz yatırım yapmış sonuçta yine de adamcağız iyi niyetle ben de veririm demiş evdeki altınları vermenize bir şey dememiş.
Anneniz zaten beklentiye girmiş şimdi de gurur yapar gibi tavırlarda. Takılmayın fazla siz haklısınız.

Lafa bakarmisınız. "Dilenirim daha iyi" ne demek? Insanlarda hic mizan yok. Sacmalamis hem de üst seviye sacmalamis. Boş verin üzerinde durmayın.

Verin o zaman.Aileniz zor durumdaysa düşünmeyin verin.insanin anne babasına yardım etmesinden daha doğal ve güzel ne olabilir ki.

Tabii ki de ailesine yardim etmeli evlatlar, aileler de evlatlara. Fakat aile ya da herhangi biri başıboş keyfi için para harcayıp, evlat bir şeyler edinmek için para kısıyorsa o parayı ailesinin refahı için vermesi ne kadar vicdanlı. Gerçekten ihtiyaç için verilir ama ben bir şeylerden feragat ederken o dün saçtığı paranın acısını benim huzurumu bozarak çıkaramaz. Çok şükür benin ailemle böyle bir sıkıntım olmadı. Ama ben de alsam ailem de benden alsa o paranın borç bilinip geri ödenmesi lazım.

Tabii ki de ailesine yardim etmeli evlatlar, aileler de evlatlara. Fakat aile ya da herhangi biri başıboş keyfi için para harcayıp, evlat bir şeyler edinmek için para kısıyorsa o parayı ailesinin refahı için vermesi ne kadar vicdanlı. Gerçekten ihtiyaç için verilir ama ben bir şeylerden feragat ederken o dün saçtığı paranın acısını benim huzurumu bozarak çıkaramaz. Çok şükür benin ailemle böyle bir sıkıntım olmadı. Ama ben de alsam ailem de benden alsa o paranın borç bilinip geri ödenmesi lazım.
Ben konuda keyfi borç yaptıklarını okumuyorum. Ev için kredi borcları varmiş. Siz verirsiniz vermezsiniz bilemem. Ben rahatsız olurdum verirdim şeklinde düşüncemi beyan ettim. Saygılar.

Back
X