kim hamile bilemedim?

aşermek derken,canınız bir şey istediği için mi tartışma büyüdü.açıklarsanız,daha net yorumlayabiliriz.

kuzum, Rabbim sabır versin, inşaAllah istediğiniz zamanda sağlıklı bir yavrunuz olur.. ya nazı nasıl çekecek bilmiyorum, ben bikaç kez anlasın durumumu diye midem bulanıyor falan dedim, bana verdiği tepkiye inanamazsınız.. bir de uzaktan, görmeden.. "sen gene iyisin ben annemi hatırlıyorum da en küçük kardeşimden önceki düşüğünde neler çekmişti" ben şok oldum.. herkes dedim neler çekiyor ama kıyasladığın şey hiç doğru değil, Allah korusun dedim.. sonra benim halimi gördü, midemde iki dakika birşey kalamadığını "ah kıyamam hiç beslenemiyorsun" falan dedi..
zaten benim başıma ne geliyorsa nazlanamamaktan geliyor... ben evlenmeden önce de nazlanmadım, bundan hepsi..
PS: bu kadar şeyi söylüyorum ama NŞA'da düşüncelidir, ama denge sorunumuz var sanırım

Sanırım hamilelik hassasiyeti.

Anlattıklarınız çok ufak sorunlar.

Bunlar için daha şimdiden bu kadar bağlandığınız bebeğinizi babasından ayrı büyütmek istemezsiniz bence?

işte ben de onu diyorum.. çok ufak sorunlar bu kadar büyütülmemesi, bu kadar saçma mevzulara bağlanmaması ve bu kadar kırıcı konuşulmaması gerekiyordu.. benim düşüncem de bu olaydan dolayı gelişmiş değil, sadece öfke kontrolü olmayan, çocuğunu düşünmesi gereken durumlarda düşünmesi gerektiği söylenmesine rağmen idrak edemeyen insanla nasıl olacak kısmı... yanlış anlaşılmasın, pire için yorgan yakmak değil de altında yatan ve sürekli rahatsız edici bir boyuta gelen düşünceden kaynaklı bu... ayrıca her zaman için çocuğumun babasıdır, bu değişemez, doğumdan itibaren her an yanında olmalı mümkün olduğunca...

peki bebek doğduktan sonra hiç bişi düzelmezse?

Bence bu konuyu bu kadar hafife almayın. İçine ciddi bir şekilde dert olmuş. Onu anlamaya çalışın: Eşiniz olarak sizin için bir şeyler yapmaya çalışıyor ama hayır! sizin mükemmel aileniz atılıyor ve EŞİNİZİN ÇÖZEMEDİĞİ sorunu bir çırpıda çözüyor . Eşinizin aileniz (çekirdek ailenizden bahsediyorum) için ne kadar güzel şeyler yaptığından bahsedin, eşinizi yalnızken de başkalarının yanındayken de övün ve kendisini iyi hissetmesini sağlayın bence.

aşermek derken,canınız bir şey istediği için mi tartışma büyüdü.açıklarsanız,daha net yorumlayabiliriz.

başta açıklamıştım ama gözden kaçmıştır aşerdiğim meyveyi abimin bulmuş olması eşim için onur kırıcı bir durummuş... bu sırada şunu da dile getireyim, eşim en az bir buçuk aydır bu durumu biliyor(aşerdiğim meyveyi) abim ise 3 gün önce öğrenmiş.. ayrıca eşim aileme söylemiş zaten benim canımın istediğini.. yani ben aileme söylememiştim... aslında bir yerde bulmuş da daha iyisini bulmak için bekliyormuş.. 1,5 aydır...(nokta)

Allah hayırlısını versin... başka diyecek birşey yok...

bence eşinin yanına git, hamilelik sürecini de orada geçir. Bunu yap..
Ben olsam yapardım sanırım.
Allah korusun bebeğine bir şey olsa sorumlusu bile sen olabilirsin onun gözünde :S
Yada saçmalıyorum bilemedim Allah yardımcın olsun canım

bu sürekli yaptığım birşey.. ve bu konu sırasında da aslında iyi niyetle yapılan birşey olduğunu defalarca söyledim.. hatta "evet ben seni anlayamamış olabilirim, sen babalık iç güdüsüyle farklı düşünüyor olabilirsin. haklısın da dedim.. özür diledim.. bu yüzden de sorunu çözeceğim" dedim.. bana bu laflara rağmen "artık çok geç" dedi.. benim de şartelim attı tabi.. benim anlam veremediğim kısım, eğer bu kadar ince düşünüyorsa, o bulmak istiyorsa bana o zaman ne kendi ailesine ne de benim aileme sormayacak nerden bulabiliriz diye... yani insanlarda bir çizgi olur.. bunun dışına çıkarsan dengesiz olursun.. hem sor, hem bulunca trip at, huzur kaçır, bağırarak üste çık...
ayrıca benim eşimi ne kadar çok sevdiğimi ve övdüğümü cümle alem bilir.. kendi ailesi de benim ailem de... eğer bunu anlamamışsa zaten oho ooooo diyeyim siz anlayın...

canım maalesef öyle bir şansımız yok.. evimizin burda olması dışında, maddi olarak da (ki bebiş de gelecek) çift maaş olmak zorundayız.. ama dediğin şeyde haklı olabilirsin.. daha da dikkatli olmak gerek... :44::44::44:

Valla canım işin içinde inat varsa,diyecek laf yok.Hele ki evlilikte çok zor.Çünkü kadına çok iş düşüyor evlilikte.Kapris naz tamam da,inatla evlilik yürümez.Belki başta onurlu gelen hareketinin dozunu arttırmışsındır,ya da artık onun iandın karşısında tahamüllü azalmıştır.Kendin diyorsun eskiden anlatırdı.Zor bir süreç geçiriyordur.Bebekle birlikte sorumluluklar artıyor,iş stresi vardır,bazen yılgınlıktan anlatma gereği duymaz insan,ya da anlattığı zaman tepkilerin eleştirilerin oluyordur.O yüzden daha sakin daha anaç daha ılımlı bakmalı,güzellikle oturup konuşmalısın.

doğru diyorsun... ama inat konusu şundan çıkıyor aslında bana bağırarak birşey anlatmaması veya dinlemeden konuşması konusunda inadım evet.. ama bu inat, dediğim dediklik birşey değil.. yanlış aksettirmiş olabilirim.. demek istediğim buydu.. ama bayanlar maalesef ki daha alttan almak zorunda buna katılıyorum.. bu da tabi bazı insan için bir yere kadar olabiliyor...

Anladım ama yine de artık çok geç derken aslında haklı değil mi :) yani gerçekten çok geç, keşke orda kapanabilseymiş konu. Yaptığı bu hareketler biraz bilinçsizce bence. Karşısında "mükemmel" bir aile var ama ne o ne de onun ailesi böyle değil. Gerçekler ortada ve bu olanlardan dolayı bir eziklik hissediyor olabilir. Bilemedim

psikolog/psikiyatr olduğundan şüphelendim şimdi :) ama o zaman çözüm bulması gerekiyor, hayatı zindan etmesi değil.. bir de dediğim gibi o zaman sormaması gerekiyor... madem ezilecek altında, hiç sormasın.. eğer ben söylemişsem suçlu olayım.. benden çıkan bir cümle yok, kendi söylemiş onlar da görev edinip bulmuşlar.. ayrıca bizde hiç de böyle şu bulmuş, aman kocası da bulamamış görüyor musun gibi bir mevzu söz konusu değil.. yani önemli olan hamilenin isteğinin yerine gelmesi.. ama işte bakış açısı farkı bence.. işte zaten tartışmalarımız sonunda beni düşündüren kısım da bu...

Anlattıklarınızdan yola çıkarsak: aslında ortada net bir sorun yok.ama birbirinize karşı ufak tefek şeylerden tartıştığınız için ilişkinizi yıpratıp,kendinizi yoruyorsunuz.bence eşinizin her tavrına,lafına takılıp hamileliği kendinize zehir etmeyin derim.bu haller böyle devam ederse birbirinizden soğursunuz,olan bebişinize olur.azıcık duymayın,görmeyin kendi huzurunuz için...

Zaten bu konuda sıkıntı sizde değil kendisinde, o konuda hemfikiriz. Siz öyle şeyler demezsiniz o da belki böyle denmeyeceğini bilir, hatta arkasından böyle söylenmeyeceğinden emin ki dediğiniz gibi kalkıp ailenize sormuş. Ama neden sizin ailenize? Çünkü etrafında çözümsüz sorulara cevap verebilecek en garanti merci aileniz :) ve demek ki eşiniz ailenizden fikri alıp kendilerinin kullanmalarını değil bak şurda var ordan alabilirsin demelerini beklemiş.

Çözüm bulmayıp hayatı zindan etmesini de 'bazıları kötü olaylar karşısında kendilerine bile itiraf edemedikleri gerçek hislerini üste çıkarak kapatmaya çalışırlar'a bağladım. Ben bu durumu da istemsiz yapılan bir şey olarak görüyorum. Eşinizin bu konuda kötü niyetli olmadığını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…