Kim sırf gezme olsun diye markete bakkala gidiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de bir markette çalışıyordum. Büyük bir market . Işten memnun olsam da sırf insanların şu pandemideki acgozlulugunden ötürü sinir sistemim bozuldu ve işten çıktım. Tabi ek sebepler de vardı ama insanlara savaş de, felaket de, pandemi de hayatta kalma içgüdüsü ile komple markete hücum ediyolar ve bu yıpranmayı o sektörde olmayan da anlamıyor malesef . Şimdi ayıplayan olacak sizi bu yüzden işin iç yüzünü görmedikleri sadece müşteri olarak gittikleri için . Gece eve kendimi nasıl attigimi benden başkası bilemez o dönem.. pandemiden korktugumuza her boğaz ağrısnda acaba hasta miyiz panigine mı yanalım, insanların o vahşi yüzüne mı? Virüs olduğunu bile bile ust üste alışveriş yapmalarına mı? Kolonya için savasmalarina mı? Kasa kuyruğu için küfür günah hakaretlere mi?

Evet geliyorlar kardeşim.
Yasak günlerinde marketlerin açık olduğunu bile bile cuma geceleri eziyet gibi yigiliyorlar markete.. sanki orada çalışanlar robot, evleri, aileleri yok.. sanki o marketin bi kapanma saati yok.. adam diyor ki beni alacaksın saatin geçse de alacaksın kardeşim! Ve biz evimize sürüne sürüne kapanış saatinden kaç saat sonra geldiğimizi bilirim.
Allah yardımcınız olsun eşim demese de ben onun halinden çok iyi anlıyorum hergün aynı geliyor eve halsiz yorgun normal zamanda (Hafta sonu yasakları gelmeden önce de yani) 10 bin yapmayan mağaza hafta ici 17 18 bin hafta sonu 15 bin yapıyor 500 e yakın müşteri giriyor diyor herkes maskeye mesafeye dikkat etmiyor hatta maskesiz gelenler bile oluyor kapıdan geri ceviriyorum diyor. Eşim ne kadar dikkat etse de karşı taraftan bazıları hiç dikkat etmiyor

Ben çıktım bugün hem market hem hava almak için.

Hafta içi zaten çocuklayım. Ona yasak olmayan saatler uyku saatleri çıkamıyoruz. Canlı derslerim de 20:20de bitiyor. Yani akşam eşim gelince çocuk bakıyor ben canlı derse giriyorum, doğal olarak bu döngüde hem bunalıyorum hem market ihtiyaçları karşılanamayıp hafta sonuna kalıyor.
Bir hafta sonu ailecek çekirdek keyfi için markete gidebilirim.

Hanımefendi o marketler kapalı olsa belkide eşiniz işsiz kalacak.Bu öfkeniz kime tüm cevaplarınızı okudum resmen fırçalıyorsunuz herkesi.
Ben sağlık çalışanıyım bedensel ve zihinsel stresten bazen nefes alamıyorum markete dahi gitmiyorum iş dışında bir yere çıkmıyorum ve kovit oldum.Ne yapayım yani hastaneye gelenleremi saydıran öfkemi kusayım? Biraz sakin olun ya

O zaman 14 gun tam karantina olsa acliktan olecegiz. Cumartesi ve pazar gunleri sokaga cikma kisitlamasi var biliyoruz imkanimiz varsa neden persembe ya da cuma gununden alip eksiklerimizi tamamlamiyoruz?
Imkani olmayanlar ve gercekten cok acil ihtiyaclar icin marketler vs acik ve bir de tabi ki kucuk esnafin carmini dondurebolmesi icin. Ama biz elimizden geldigi kadar az sirkülasyon saglarsak bulas riski azalacaktir. Acik olmasi gitmek zorunda oldugumuz anlamina gelmiyor. Toplu 2 haftalik alisveris yapip gerekli ihtiyaclar cumadan tamamlanabilir.
Bugun elinde bir kola sisesi olan insanlar gordum sokaklarda. Yani bu gercekten akil almaz bir olaydir benim icin isteyen istedigini desin.
Sanmayin kimse bir yere gitmiyor markete gidiyorlar, apartman ici gezmelere gidiyorlar, yurume mesafesi diye karsi komsusuna giden var.

Allah yardımcınız olsun eşim demese de ben onun halinden çok iyi anlıyorum hergün aynı geliyor eve halsiz yorgun normal zamanda (Hafta sonu yasakları gelmeden önce de yani) 10 bin yapmayan mağaza hafta ici 17 18 bin hafta sonu 15 bin yapıyor 500 e yakın müşteri giriyor diyor herkes maskeye mesafeye dikkat etmiyor hatta maskesiz gelenler bile oluyor kapıdan geri ceviriyorum diyor. Eşim ne kadar dikkat etse de karşı taraftan bazıları hiç dikkat etmiyor
Aminn ben çıktım işten şimdi kalan arkadaşlarıma uzuluyorum. Korona olmayan kalmamis:( bizim kasalarda mesafe de yoktu müşteri dibine giriyordu. Maske takmayanı güvenlik çıkarıyordu ama nafile insanlar cahil.. sabah acicaz marketi kapı onu kuyruktu mudurlerimiz bile korkuyordu:( bize sürekli su, icecek, çikolata vitamin takviyesi yaparlardı.. ama diyorum ya ben sırf karşımdaki çalışanlara saygı duyduğumdan gerekli olmadıkça markete vs gitmiyorum çünkü bizzat yaşadım o duyguyu. Başkalarına yasatamam.

Bu arada benim çalıştığım marketin günlük cirosunun trilyon kusur olduğunu bilirim. Market sektörüne yaradı bu pandemi. Market sahibi patronlara.. olan zavallı çalışana oluyor .

Hanımefendi o marketler kapalı olsa belkide eşiniz işsiz kalacak.Bu öfkeniz kime tüm cevaplarınızı okudum resmen fırçalıyorsunuz herkesi.
Ben sağlık çalışanıyım bedensel ve zihinsel stresten bazen nefes alamıyorum markete dahi gitmiyorum iş dışında bir yere çıkmıyorum ve kovit oldum.Ne yapayım yani hastaneye gelenleremi saydıran öfkemi kusayım? Biraz sakin olun ya
Her işin bir riski var öyle değil mi eşim issiz kalsa evet zorluk çekeriz ama ya canından olursa o zaman ne yapacağız? Azarlamıyorum kimseyi sakin degilim ama

Ben anlıyorum konu sahibini herkes gerçekten dışarıda. Alt komsumun cenazesi var hemde covid ölümü. Evde en az 30 kişi vardır gürültü patirdi dun gece usulüne gore söyledim cok gürültü var diye kusura bakma cenaze icin şehir dışından geldiler dedi.... Kimsenin umrunda degil şikayette edildi ama

Gitmesin kimse bir yere biz gidiyor muyuz? laf olsun diye
Ben tam olarak laf olsun diye giden gruptanım.
Hafta içi kızımın serbest saatlerinde hep canlı dersi var. Sürekli evdeyiz yani.
Pazar günü olsunda eşim bakarken yarım saatte olsa hava alayım diye gidiyorum markete.
Sizde haklısınız ama insanlarda psikoloji diye bir şey kalmadı.

Ben de bu ofkeyi anlayamadim. Kurallara uygun bir sekilde niye markete gidilmesin ki? Ne kulu? Ne hakki?

Aylardir evdeyim. Markete gitmek disinda burnumu cikarmiyorum disari. Eminim cogu insan da bu sekilde yasiyor. Siz neyin derdindesiniz?

Markete Sali gunu gitmek ile Cumartesi gunu gitmek arasindaki fark ne?

Neyse, konunuz pek bir anlamsiz zaten...

Aciliyet yoksa gitmeyin aynı gün 2 defa mı gidiyorsunuz
İster canı cips çeker ister kola gider gitmez bu sizi niye bağlıyor? Tamam eşiniz kötü bir durum yaşamış ama polis aranabilirdi dimi. Yok gitmeyin iki defa şu bu kusura bakmayın eğer ki ben maskemi eldiveni mi takıyorsam misafirliklerde gezmiyorsam canım cips çekirdek çektiyse gider alırım. Bana market çalışanı bu tarz yaklaşsa emin olun çok güzel cevabını alır. Kimseyi enterese etmez. Kurallara uyularak markete gidiliyorsa buna laf etmek kimsenin haddi değil

Esimin çalıştığı market perşembeden yığılma oluyor risk var zaten her daim. Yani insanlar bunu haftada bir yapsa olmuyor mu kendimden örnek vereyim haftalık yapıyorum alışverişi sabah gidiyorum ki sakin oluyor ortalik hizlica yapiyorum alisveris esim markette calistigi halde yani elimin altinda olsada hersey kendim halledip daha aldirmiyorum esime zaten diyorum ki ihtiyaci olana laf etmiyorum ama gezmek icin gelen niye geliyor ihtiyacı olan alıp çıkıyormuş zaten. Oyalanmadan
sosyal mesafeye kurallara uyarak markete isteyen insan gider yahuu.merkete gelmesinler haftada bir gelsinler ne demek .kimi sinsanların altında arabası yok ya da yaşlı veya hastalar az az alıyor da olabilir.günlük kazanıp günlük harcıyor da olabilir.acil bir ihtiyaç çıkmışta olabilir.ve bu tür marketlerin aktüel ürünleri var.ben de bazı ihtiyaçlarımı netten takip edip o günlerde gidip alıyorum çift maske takıp .marketn tüm kazancı sizin olsa ama daha çok gelsinler istersiniz kusura bakmayın

Sokaga cikmam serbest,gunun her saati her yastan insan var disarilarda. Sadece markette de degil yani. Mesela su anda sitelerin bahcelerinde oturan Cay cekirdek yapanlar var. Markete gidenler daha normal bence. Yasak geliyor ama tam yasaga da benzemiyor. Sadece belli insanlar evde,gerisi zaten sokakta.

İster canı cips çeker ister kola gider gitmez bu sizi niye bağlıyor? Tamam eşiniz kötü bir durum yaşamış ama polis aranabilirdi dimi. Yok gitmeyin iki defa şu bu kusura bakmayın eğer ki ben maskemi eldiveni mi takıyorsam misafirliklerde gezmiyorsam canım cips çekirdek çektiyse gider alırım. Bana market çalışanı bu tarz yaklaşsa emin olun çok güzel cevabını alır. Kimseyi enterese etmez. Kurallara uyularak markete gidiliyorsa buna laf etmek kimsenin haddi değil
çok haklısın ailecek izoleyiz marttan beri iş okul gezme avm asla yok.ama markete eczaneye devamlı gidiyoruz gerekli tedbirleri alarak ve çok şükür henüz virüse yakalanmadık.ne zaman neye ihtiyacım olursa markete giderim.net :KK70:

Ben de bu ofkeyi anlayamadim. Kurallara uygun bir sekilde niye markete gidilmesin ki? Ne kulu? Ne hakki?

Aylardir evdeyim. Markete gitmek disinda burnumu cikarmiyorum disari. Eminim cogu insan da bu sekilde yasiyor. Siz neyin derdindesiniz?

Markete Sali gunu gitmek ile Cumartesi gitmek arasindaki fark ne?

Neyse, konunuz pek bir anlamsiz zaten...
Size göre anlamsız olabilir. Siz uyarsınız ne ala ya uymayanlar mesafe dikkat etmeyen maske yi doğru takmayanlar için ne dersiniz? Ben her gün için aynı isyandayım dikkat ediyorum pandemi başında herkese sayanlar şimdi ne var bunda diyor.

Cips almaya gelenle ekmek almaya gelen arasında bence hiç bir fark yok. Sonuçta eldivenini, maskesini takıyorsa ve mesafe kuralına da uyuyorsa tabiki. Verdiğiniz tepkiyi aşırı buldum açıkçası. Malesef bu dönemde dışarıda çalışan herkes risk altında. Hele ki sağlık çalışanları.... Onlar ne yapsın?

Size göre anlamsız olabilir. Siz uyarsınız ne ala ya uymayanlar mesafe dikkat etmeyen maske yi doğru takmayanlar için ne dersiniz? Ben her gün için aynı isyandayım dikkat ediyorum pandemi başında herkese sayanlar şimdi ne var bunda diyor.
maske takmayanların markete girmesi yasak arasın polisi jandarmayı market görevlileri böyle bir durumda.zaten markete gelen diğer müşteriler uyarır en başta izin vermezler.ama markete haftada bir gelsinler toptan alışveriş yapsınlar kimseye deme hakkınız yok

Bu kadar öfkelenmenize ne gerek var. Eğer o insanlar alışverişe gelmezse kusura bakmayın ama mağaza kapanır ve eşiniz işsiz kalır. Bide bu yönden düşünün.
Tabi ki şu virüs ortamında zırt pırt gereksiz yere gelenlere bende kızarım ama insanın canı cips de çeker kola için de gider. Bu sizi hiç ilgilendirmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X