Kim suçlu?

Mesajlarinizda tutarsizlik var. Hem kopegim tasmayi parcaladi diyorsunuz hem de kosma falan yok, sadece dairemin onune gitmis oturmus diyorsunuz. Bu hayvancik kosmadan nasil parcaliyor tasmayi? Kosarak geldiyse çocuklar elbette korkmustur. Burada komsu sinirlenmekte hakli.
Tasma disarida parçalandı et görünce kaçtı çocuklar yoktj. Sonra aradım bulamadım ben apartmana girdim sonra biri kapıyı açmış olacak dairenin önüne gelmiş.

Bende köpekten korkarım ama evde beslenen uysal köpekler bile yeri geliyor kedi gördümüydü elinden kaçıp koşmaya başlıyor köpeğin doğasında var çocuklarda saldıracak sandı herhalde komşu da tepki vermiş

komşunuz da tehdit falan abartmış 🙄
Ben ihmal olduğunu kabul ediyorum zaten suçluyum da diyorum ama hakaret kapıma dayanmalar üzerime yürümeler ne oluyor.

Tabiki ben hep kendisiyle güzelce konuştum, hep dikkat ettim dikkat etmesem kafama göre takilirdim. Hiçbir zaman ağzımdan en ufak bir hakaret çıkmadı. Onun korkusunu anladığını belirttim. Fakat her defasında bizi her gördüğünde olay çıkartıyor. Böyle kapıma dayanması falan.
İşte normalde apartmanda köpek istemiyor ama apartman yönetmeliğinde aksi yazmadığı sürece, evinizde baktığınız aşılı, üstünüze kayıtlı evcil için hiçbir şey yapamaz, onun yerine bezdirme politikası uygular sizin ve köpeğin açığını kollar, o yüzden de diyorum ki sağlam bir tasma kullanın ve dışarı çıkarırken ağızlık takın.

Benim bir komşum büyük ırk köpek besliyordu, golden vb değil 2 metre boyu 150 kilo ağırlığı olan bir köpek ırkıydı, o iriliğe köpek bebek gibiydi ne saldırır ne ısırır, yatır yere mıncır ki biz onu mıncırıp duruyorduk, benim küçük ırk köpeğim var ona bile bir şey yapmaz oynamaya çalışırdı, bir gün bu hayvan bahçeden aniden atlayıp bir çocuğu ısırdı, çocuğu da tanıyorum kapımızın önünden her geçtiğinde iri kıyım evcil dostumuza taş atan canını yakan bir çocuktu, köpek bahçede serbest gezerken yine kapının önünden geçiyor köpeğe taş atıp sinirlendirecek hareketler yapıyor, köpekte duvardan atlayıp kolundan ısırıyor, bunu niye anlattım ırkı ne olursa olsun, ister büyük ister küçük köpek olsun birileri canını yakacak şeyler yaparsa köpek kendini savunmak için karşılığını verir.

Karşılık verdiğinde taş atıp canını yakan değil köpek ve sahibi suçlu çıkarılır çünkü evcillerin yaşam hakkına pek saygı yok.
Bu sebeple siz daha dikkatli olun, tasmayı elinizden kaçırmayın, golden akıllı bir ırktır tasmadan kurtulsa bile yanınızda yürüyebilir bununla ilgili eğitim verin veya bir köpek eğitimcisinden yardım alın, ağızlık takmayı da ihmal etmeyin.

Ben de iki çocuk annesiyim kopekten de korkarım
Kadin yaptığının aynısını belki daha fazlasını da yapardım . Hem kopegin eve nasıl geldiğini bilmiyorsunuz , belki çocukları kovaladı , hırçınca apartmana girdi , havladı . Siz kopegi kaybolmus kaçtı sandınız sonra eve gelince kapıda olduğunu gördünüz yanlış anlamadım degil mi ?

İhmalkar davranırsanız sonucuna katlanırsınız . Kac tane cocugu kopek parçalayarak oldurdu .

Şimdi çok detaya girmeyeceğim. Apartmanda köpeğimle ilgili bir komşumla sıkıntı halindeyiz sürekli. Sonradan taşındı buraya yeni sayılır. Köpeğim kendisine herhangi bir zararda saldırıda havlamada vs.. bulunmadı şu güne kadar. Tamamen çocuklarım korkuyor diyor. Sürekli bu konuda bana laf ediyor. Bugüne kadar asla cizgimden çıkmadım tartissamda yapıcı oldum. Bugün köpeğim aniden sokakta kaçtı taşması parçalandı tutamadım bir şekilde apartmana girmiş, bununda çocukları sokakta oyun oynuyormuş apartmana girmişler korkmuslar vs.. tamam benim ihmalkarligim söz konusu buraya kadar bunu kabul ediyorum. Ama kadın bugün kapımı çalarak beni tehdit etti( ben sana göstericem),hakaret etti(sen köpek olmasan köpek beslemezsin), bağırdı,üzerime yürüdü. Ben gene cizgimden çıkmadım siz diye hitap ettim. Hatta başta kusura bakmayın bile dedim sonradan sesimi yükselttim en sonunda polise gidip şikayetçi oldum. Polis böyle beni suçlar gibi davrandı, apartmanda köpek mi beslenirmiş, köpeğime sahip cikmaliymisim,çocuklar korkabilirmiş. Bunun için mi şikayetçi oluyormuşum,bu kadar mıymış, bıyık altından gülmeler.İfademi alan poliste sen diliyle konuştu. Başta kararlı misin şikayete falan dediler. Çok canım sıkıldı. Benim ihmalkarligim söz konusu evet fakat sırf birileri korkuyor diye benim rahat yaşama hakkım yok mu ? Yani ülkemin polisi bile böyle davranıyor. Avukat arkadaşlar şahidim de yok sadece karşı komşunun 18inden küçük çocukları var ? Meselede suç oranı kimde daha çok ?
Hem suclusun hem güçlü . Kopegin cinsi ne ?

Ben kendime yüzde yüz haklıyım demiyorum zaten. Bir ihmalkarlik olduğunu belirtiyorum kendiminde suçlu olduğunu kabul ediyorum. Ama aynı çocuklar sokak köpekleriyle sıkıntısız. Benim köpeğim olay. Kadın da bana hakaretler edebilir çünkü köpeğim var. Köpekten bu kadar korkuyorsa o başka apartmana tasinsin sonradan gelen o.

apartman yaşantısında ; konu ne olursa olsun birinin gitmesi gerekiyorsa , Gitmesi gereken taşınma sırasına göre belirlenmez. Huzursuzluk verene göre belirlenir. Beklenir.

Banane önce ben geldim o gitsin demek çok çocukça kaçıyor.

Apartman hayatında kedi, köpek bir şekilde rahatsız edici sesi olan etrafa korku saçan her hayvan sahibinin uyarılması kaçınılmaz oluyor.

Besleyen herkese saygi duyarım ama gördüğünüz tepkilere hayret etmenizi anlamıyorum.
Çok normal, çok yaşanması muhtemel şeyler.

Evet imkanlariniz kısıtlıdır müstakil yerlerde yaşayamiyorsunuzdur anlarım.
Ama böyle toplum içinde yaşarken de banane , ben özgürüm, benim hakkım gibi tavırlar sergilemeniz sizi suçlu çıkarır.

Siz onları idare edeceksiniz onlar sizi..

Tasmasını kopardı apartmana koştu diyorsunuz. Saldırmak için koşmadi, evine kapısına koştu okey . Ama bunu karşıdan gelen çocuk olsun kadın olsun bilemez .. köpek tasmayı kopardı koşturuyor der.
Panikler..

Yani felaket senaryosu yazmak istemem ama o sırada insan panikle merdivenden düşer, demirler vardır takılır vs vs . Her şey oluyor, duyuyoruz .

Eee yani neden korkuyorlar, ne var korkulacak diye hafife alamazsınız..

Aslında siz de diyorsunuz işte, başka sokak köpeklerine laf yok, benim köpeğime var... Anlayın o zaman ..
Burada mevzu köpek değil. Sizsiniz.
Sizin yaklaşımınız.

Banane ben önce geldim, banane ben özgürüm.
Eee böyle olursaniz insanlar sizle niye uzlaşsin?

Niye size tahammül etsin, zaten korkuyorlar istemiyorlar .
İnsanlar da ne gibi bir hatriniz var ?

Ben Almanyada yasiyorum. Burda köpek beslemek normal sayiliyor ve komsulari rahatsiz edecek veya saldirgan hali yoksa kimse de gelip size "burda hayvan besleyemezsin" diyemez.
Bazi durumlar hemem dram moduna baglaniyor. Komsunun köpegi varsa ve ben cocuklarin korkabilecegini düsünsem.sahibi ile birlikte gösteririm. Ben ogullarima hep yabanci hayvanlarin üstüne kosmamalari gerektigini ve sadece sahibi izin verse dokanmalarini ögrettim. Simdiye kadar problem olmadi. Komsuyla kavgaya tutusmak yerine böyle bir yol izlenseydi keske bu iki taraf icinde gecerli. Böylece sadece cocuklari daha cok hayvandan korkutuyorlar. Tasma olayinda zaten hatali oldugunuzu biliyorsunuz. Gelecek sefer daha dikkatli secin

Hayır öyle koşma falan yok. Apartmana girip dairenin önüne oturmuş. Tasmada kalitesizmis 🤦 çocuklar korkmuyor aslında çünkü defalarca karşılaştık hatta aa ne tatlı falan demişlerdi. Kadın dün ben kendim korkuyorum diye itiraf etmişti.
Saldırgan ol.amasi önemli degil. Ben köpekten aşırı korkarım. Binaya girdiğimde oturan bir köpekte olsa aniden kalp atışlarım değişir ve kalp krizi bile geçirebilirim o derece. Yolda bağlı köpek bile görsem o sokaktan geçmem asla. Birinin elinde varsa tasmada bile olsa asla sokaktan yürüyemem. Belki korkusu o derece ve sizde 2 olay olmuş ikisindede tasmasindan çıkmış. Uysal bir köpek nasıl tasmasindan cikiyor oda ayrı bir soru. Elbette sizin köpek beslemek hakkınız ama oda haklı. Bende binada girsem girişte bir köpek olsa neler olur düşünemiyorum. Ben birgun evimin sokağında sokak köpeği var diye ise gidemediğim günü bilirim.

Ben kendime yüzde yüz haklıyım demiyorum zaten. Bir ihmalkarlik olduğunu belirtiyorum kendiminde suçlu olduğunu kabul ediyorum. Ama aynı çocuklar sokak köpekleriyle sıkıntısız. Benim köpeğim olay. Kadın da bana hakaretler edebilir çünkü köpeğim var. Köpekten bu kadar korkuyorsa o başka apartmana tasinsin sonradan gelen o.
Niye taşınsın hanımefendi. Binadan tasinmada sıra rahatsızlık veren kişiyle başlar, rahatsiz olanla değil. Sizin nasıl önlemlerini tam alarak köpek beslemek hakkınız varsa onlarında rahatsız olma hakları var. Özgürlük sadece sizin tekelinizde olan birsey degilki.

Sen evcil hayvanını tasa ediyorsun ve insanların çocukları için tasalanmamasını bekliyorsun, çok ilginç geldi. Herkesin evinin bireyi kendine kıymetli. Bak insan hayvan muhabbetine girmedim farkındaysan ailenin bireyi dedim. İkinizin şikayetinden de bir şey çıkmaz ama köpeğinle ilgili bütün tedbirleri almalısın. Köpeğim kaçıverdi tasması yırtılıverdi napıyım ben olmaz…

Ben Almanyada yasiyorum. Burda köpek beslemek normal sayiliyor ve komsulari rahatsiz edecek veya saldirgan hali yoksa kimse de gelip size "burda hayvan besleyemezsin" diyemez.
Bazi durumlar hemem dram moduna baglaniyor. Komsunun köpegi varsa ve ben cocuklarin korkabilecegini düsünsem.sahibi ile birlikte gösteririm. Ben ogullarima hep yabanci hayvanlarin üstüne kosmamalari gerektigini ve sadece sahibi izin verse dokanmalarini ögrettim. Simdiye kadar problem olmadi. Komsuyla kavgaya tutusmak yerine böyle bir yol izlenseydi keske bu iki taraf icinde gecerli. Böylece sadece cocuklari daha cok hayvandan korkutuyorlar. Tasma olayinda zaten hatali oldugunuzu biliyorsunuz. Gelecek sefer daha dikkatli secin
Kimse yanlış anlamasın, dikkat eden evcil bakan insanlar ve hayvanların yaşam hakkına saygısı olan ama korkan ya da duyduğu veya gördüğü saldırı haberleriyle önyargı oluşan insanlar için demiyorum fakat bizde evde veya bahçede evcil bakma kültürü maalesef tam gelişemedi, köpek denince büyük ırk küçük ırk fark etmeden korkan veya önyargılı olan insanlar var, evcillerini hakkıyla barındıramayanlar da mevcut.

Misal eve köpek alıyorlar ama o hayvan her daim balkonda ya da terasta, evin içine sokmuyorlar hayvan evin bireyi gibi olamıyor, kışın yağmur çamur balkonda terasta, yazın 40 derece sıcak altında yine balkonda terasta, haliyle ilgi için sürekli havlıyor, artık her yer bina gece gündüz havlama sesi binalara çarpıp yankı yapıyor, günlük gezintiye çıkartılarak enerjisini atamayan köpekler de var.

Ayrımcılık değil kesinlikle zira ben Alman kurdu da baktım Kangal da baktım, çeşit çeşit sokak köpekleri ve küçük ırk köpeklere de baktım ama bence bir evcil sahiplenirken ona ne kadar yetebileceğinize ne kadar ilgilenebileceğinize ve yaşayacağınız ortama göre seçim yapmanız gerekiyor, ne zaman ki biz bir evcil nasıl bakılmalıdır tam olarak öğreniriz, ne zaman hayvanların da bir yaşam hakkı olduğu toplumun genelinde kabul görür o zaman dileyen herkes istediği bir evcilin bakımını üstlenir.

Maalesef bazı evcil sahipleri de sırf gövde gösterisi için köpek sahipleniyor, adı saldırgan ırka çıkan köpekleri alıp kedi parçalatıyor, çocuklara saldırtıyor, oysa o hayvanlar bilinçli insanların elinde hiç de saldırgan olmuyorlar, kaç tanesini sevdim oyunlar oynadım, köpeği sevgiyle eğitirseniz sevgi gösterir, saldırganlıkla eğitirseniz saldırganlık gösterir tabii köpeğe yaklaşanlar da aynı şekilde.

Ayrıca katılıyorum birinin sorumluluğunda olan evcillerle çocukları büyüklerin kontrolünde tanıştırmak, sevdirmek hem önyargıları yıkar hem de çocuklara hayvan sevgisi aşılanır.

Şimdi çok detaya girmeyeceğim. Apartmanda köpeğimle ilgili bir komşumla sıkıntı halindeyiz sürekli. Sonradan taşındı buraya yeni sayılır. Köpeğim kendisine herhangi bir zararda saldırıda havlamada vs.. bulunmadı şu güne kadar. Tamamen çocuklarım korkuyor diyor. Sürekli bu konuda bana laf ediyor. Bugüne kadar asla cizgimden çıkmadım tartissamda yapıcı oldum. Bugün köpeğim aniden sokakta kaçtı taşması parçalandı tutamadım bir şekilde apartmana girmiş, bununda çocukları sokakta oyun oynuyormuş apartmana girmişler korkmuslar vs.. tamam benim ihmalkarligim söz konusu buraya kadar bunu kabul ediyorum. Ama kadın bugün kapımı çalarak beni tehdit etti( ben sana göstericem),hakaret etti(sen köpek olmasan köpek beslemezsin), bağırdı,üzerime yürüdü. Ben gene cizgimden çıkmadım siz diye hitap ettim. Hatta başta kusura bakmayın bile dedim sonradan sesimi yükselttim en sonunda polise gidip şikayetçi oldum. Polis böyle beni suçlar gibi davrandı, apartmanda köpek mi beslenirmiş, köpeğime sahip cikmaliymisim,çocuklar korkabilirmiş. Bunun için mi şikayetçi oluyormuşum,bu kadar mıymış, bıyık altından gülmeler.İfademi alan poliste sen diliyle konuştu. Başta kararlı misin şikayete falan dediler. Çok canım sıkıldı. Benim ihmalkarligim söz konusu evet fakat sırf birileri korkuyor diye benim rahat yaşama hakkım yok mu ? Yani ülkemin polisi bile böyle davranıyor. Avukat arkadaşlar şahidim de yok sadece karşı komşunun 18inden küçük çocukları var ? Meselede suç oranı kimde daha çok ?
Tasma parçalayan köpek bana da tekin gelmedi tamam hayvanseverim ama ben hayvanseverim diye kimsenin çocuğunun bu travmayı yaşamaya hakkı yok ya çocuk korkup kendini yola ya da bir arabanın önüne atsaydı cinsi ne köpeğin

Konuda iki kez köpeğiniz kaçmış birinde arkadaşınızın elinden birinde sizin elinizden bu arada goldenlara bayılırım evde de kedim var ama bir köpek apartmana doğru sahibi olmadan koşuyorsa ve çocuklar korkuyorsa anne de haklı . Belli ki köpeğiniz çok hareketli . Kapınızi calmasinda problem yok ben olsam bende gider konuşurum dikkatli olmanizla ilgili ama size terbiyesizlik yapıp hakaret etmesi çok yanlış . Benim de bir kedim var evet biz evcil hayvanlarımizi çok seviyor olabiliriz zarar vermeyecegini düşünebiliriz ama korkan biri için de çok zor. Önceden köpeklerden kedilerden aklım çıkardı bunun sevgiyle ilgisi yoktu uzaktan severdim ama bana yaklaştıklarında bayılacak gibi olurdum . Bu sebeple bence dikkatli olmalısınız .

Agizlikla ve tasmasiz disari cikarmak aslinda suc, bu bakimdan komsunuz bir bakima hakli. Kopeginiz golden gibi sevimli bir cins olsa bile, cocuklar korkuyor ist yapacak birsey yok, tasmasi kopmus olsa bile agizliksiz olmasi hos olmamis.

Polise gitmek de biraz asiri kacmis. Kendi aranizda-hakaretkere ragmen- halledilebilirdi.

Köpeğiniz golden mı?
Bal gibi oluyor o cinsler Allah askina neyinden korkuyorlar. Üzerinize yürümek hakaret etmek ne demek. Tabiki haklısınız sakın geri adım atmayın. Ama birdaha temkinli davranın elinizden tekrar kaçmasın yoksa şikayet edebilirler

Keşke korkuyorlar demek yerine çocuklarına hayvan sevgisi aşılasaymış. Hayvan sevmeyen insanları sevmiyorum ne olursa olsun.

Köpeğinizi gezdirirken daha dikkatli olmalısınız, sizde hatanızı kabul etmişsiniz zaten. Oğlumu götürdüğüm terapi merkezinde de Golden var. Çocuklar onu sevsin diye sürekli hoplayıp zıplıyor fakat hayvanın huyunu suyunu bilmeyen birisi için korkutucu olabilir....Komşunuzun tavrını hoş bulmasamda korkmasını normal buldum. Gerekirse çocukların olmadığı saatlerde dolaşmaya çıkartın...geçmiş olsun.

Back
X