Kim suçlu?

DeliMavi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
1.287
7
681
İstanbul
selam arkadaşlar,günlerdir içimiçimi yiyor..benim derdim değil(bana göre dert değil,çünkü Allah'tan herşey)millete dert olan konu 3 yıldır çocuğumuz olmaması.önüme gelen çocuk yokmu diye soruyor,tabi sizene diye bağırmak istiyorum ama olmuyor.istemiyoruz yada yeni karar verdik diyorum.eşimde sperm bozukluğu var,bu yüzden artık tüp bebek düşünüyoruz.tabi bunu ailelerimizden başka kimse bilimiyor,aslında niye sakladığımızıda bilmiyorum malum laf olsun diye konuşan toplum..neyse asıl konum kurban bayramında akrabalarım yine çocuk sordu.bende o anki psikolojimle düşük yaptığımı söyledim,bir suçlu gibi kendimi akladım sanki,ama bunu duyanların cevabı şu"he iyi olur o zaman"yani kısır değilmişiz,rahatladılar.ve pişman oldum bu beni çok üzdü neden böyle bir yalan söyledim diye,ama milletin çocuğu olmuyormuş gibi bakışları ve soruları beni buna mecbur etti.senağlamaAllah'ım bize ve isteyen herkese kısa zamanda sağlıklı bebekler verir inşallah..:Saruboceq:

6 yıl çocuk hasretiyle yanan ve yapmadığı kalmayan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. Hiç kafanıza takmayın. Rabbime dua edin. İnşallah bebişinize kavuşursunuz.

Allah yardımcınız olsun.. Toplumumuzda (özür dileyerek söylüyorum bunu) elalemin derdi bizi o kadar geriyor ki.. Kime ne yahu sizin çocuğunuzdan.. Ama böyle de söylenmiyor.. Söylense suçlu konumuna düşülüyor..
Zor işler bunlar..Azıcık empati yapmayı öğrensek sorun kalmayacak da.....

insanlar ne kadar anlayışsız...
hiç mi düşünmüyorlar hiç mi akıllarına gelmiyor?çocuk istiyorsunuz,deniyorsunuz ama hadi olmuyorsa?
genelde erkek tarafı çok sorar bu soruyu ama akıllarına da gelmez hadi sewgili oğullarının çocuğu olmuyorsa,onda problem warsa???
ama erkeğe bişey olmaaaaaaaaz,illa gelinde problem olacak....

boşwer canım çok da iyi etmişsin yalan söylemekle hiç pişmanlık duyma bana kalırsa onlar nasıl senin canını acıtıyorlarsa böyle densizliklerle senin söylediğin yalanın hiç bir kötülüğü yok...
inşallah ALLAH'ım en kısa sürede bebeğini kucağına verir... :Saruboceq:

bence birde bunu takmayın kafanıza söylemişsiniz ama ben bunu yalandan bile saymıyorum cunku bazen insanlar diğer insanların işlerine öyle cok burunlarını sokuyor fazla meraklı oluyorlar buna mecbur edıyorlar insanı ama eşinizin haberı varmı bu sölediginizden bilmiyorum eşiniz bilse iyi olur kulagına giderse üzülebilir cunku karım cocugumuzun olmamasından dolayı neler söylemiş falan diyebilirr sadece eşinle konuş derim ben ama onalra söledigin bu şeyi kafana takma bazen benımde üstüme insanlar gelıyor evlilik ne zaman kimse yokmu hayatında diye bazen ben bile uyduruyorum sırf ınsanları susturmak için insana psikolojık baskı yapıyolar cunku takmayın lütfen:teselli:

Allah' ın dediği olur... Allah " ol " demediği sürece yeşermez tohum içinde.

Ve Rabbim hepimiz için hayırlı olanı takdir eder...

Bunu bilmez mi insan oğlu ?? Bilirde ne diye boş boş konuşur !

Konuşur işte; her konuştuğu, her yaptığı Allah' ın bilgisi dahilindedir. Bilir de yine de konuşur.

Sen yüreğini ferah tut, boş sözler sıkmasın canını...

Rabbim o tohumu içine ekeceği zamanı kendi takdir edecek.. Duanı et; Hayırlısını iste.

Dilerim gönlüne göre, hayırlısını nasip etsin Allah' ım...

sinek küçüktür ama mide bulandırır o yüzden takma diyemicem takacaksın çünkü

bu arada 3 sene uzun bir süre değil ki insanlar seneler sonra çocuk sahibi olabiliyorlar

biraz daha sabret kapa kulağını da duyma kimseyi

eşimin haberi var,ondan hiç bir şeyi saklamam,millet rahatlasın diye söyledim dedim eşime,o da bozulmadı..ben üzüldüğümüde ona yansıtmıyorum,gayet güçlü görünüyorum yanında,o zaten üzülüyor yeterince...

Tatlım..Rabbim senin için hayırlı neyse onu versin..sakın başkalarının lafına kulak asıpta moralini bozma..değmez..
inş en kısa zamanda hayırlısıyla yavruna kavuşursun..bizlerde teyzeleri oluruz...

erkek tarafı soramıyor çünkü bu konular yüzünden bayağı uzaklaştım onlardan,yorum yapmasınlar diye..

Valla boyle ustune vazife olmayan konularda bos bos konusanlara hastayim ya, sanki aciklama yapmak zorundayim kime ne olmuyor yahut istemiyorum kime ne size ne!
Cok var boyle bos bogaz..

teyzelerimden biri bana diyorki sözde şaka yapıyor"menopozamı girdin çocuk yokmu"diğer teyzemde düşük yaptı o dedi.teyzem ama patavatsız işte..

biz toplum olarak böyleyiz canım bekarken evlilik ne zaman? nişan olunca düğün ne zaman? düğün olur çocuk ne zaman? muhabbet olsun diye sorarız ama bilmeyiz karşımızdaki insanı kırdığımızı...

Muhabbet olsun diye soran iyi niyetlilerin sayisi eminim can acitmak icin mahsus yapanlardan cok daha azdirkötükedihüso

rabbim herşeyin hayırlısını versin tatlım ... işte bizim insanlarımızın patavatsızlıkları....boşver sıkma canını inşallah tez zaman da müjdeli haberleri verirsin burdan.........

o zaman kafana takacak bişey yok kapını kapattıgında eşin ve sensin sadece şu hayatta diğer ınsanların ne dedıklerını önemsememelisin yoksa mutsuz olursun sen öyle diğer insanları rahatsız edicek bi yalan sölememişsin ki sen kendini ilgilendiren bi konuyla ilgili bişey sölemişsin sadece bence takma

canım bak nasıl kafana takmana sebep oluyorlar kendini yiyip bitiriyorsun herkesi kendi ilgilendirir yaa cocugun olmayadabilir evet insan olsun ister ama olmazsa dunyanın sonuda değildir rabbim hayırlısını böyle görmüştür dersin eger diğer insanlar bundan anlamıyorsa o senın sorunun değil cidden takma bende böyleydim her lafa alınırdım ama agzı olan konuşur boşver

aslında ortada suçlu yok bana göre,
anlayışsız,cahil bir kesim var...
sizin yapacağınız şey o tip sorulan sorulara,
kısmet deyip geçiştirmek olmalıydı....
milletin özellikle de bayanların bu merakı çıldırtıyor insanları zaten...
sanane kardeşim,kısırda olabilirim,çocukta istemeyebilirim...
sizene diyeceksin olmuyor işte,alınan terbiyeyle ilgili....
kafanıza takmayın...Allahtan hayırlısını isteyin...
inşallah size ve anne olmak isteyen bütün bayanlara
anneliği tattırır Rabbim...
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…