• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kime kıymet verilir?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Biraz uzun olacak arkaslar...

Babqmla telefon görüşmesi yaptım ve çok çok kırıldım, markette bile kendimi tutamadım eve kadar ağladim.

Etrafıma bakıyorum, milletin kızı birşey yapınca onun yanında veya arkasında güzel sözler söyleniyor methediliyor tşk ediliyor...ben oldum olası annemden " aferin bak bunu iyi yaptın" lafıni duymadim
Insanlar içinde beni övsün demiyorum zaten ne o ne ben böyle düşünenler insanlar değiliz.

Asıl konumuz ise. annem rahatz, hamileligim boyunca olsun sınırlarımi zorladım, evin temizliği olsun doktora götürmek getirmek olsun. (Edit: buranın dilini pek iyi konuşamıyor)
Cocuğum oldu yine devam etti.
Bi defa yağmurdan sırılsıklam olduk oğlumla, kıyafetlerimizi sıkınca su akıyordu o derece. bi defa off demedim demem bi evlat olarak benim görevim.

Gelgelelim yine randevusu varmis ben sordukca farkindaydim atlatiyor sakliyor, babam radi ne vardi gitseydin dedi. ona benden için demiş ki"söyleyince mizmizlik yapiyor" .

Bi defa o beni götürecekti arabamiz olmadigindan, aradi rahatsiz bir sesle ne zaman gelim dedi .3 4 defa ayni cevabi verdim cocuk kucagimda cildiriyor kapidan cikacm cildirdim artik gelme neden millet 1 defa soyleyince tamam diyosunda ben burda cile cekiyom laf anlatmaktan bi elimde telefon bi elimde bebek. koridordaki vazoyu düşürdüm millet ayaklandi.ben ssizin islerinizi yapinca size boyle mi davraniyorum boyle mi muamele goruyorsunda tamam su zaman dedikce sen hala soruyosun dedim.

Ona alınmış. ama babama "söyleyince mizmizlik ediyor" demis.ben pesinden gittim arabaya binmedi demis.
Bu lad ok gibi saplandi kalbime. milletin zamani kocasi cocugu kendisi kiymetli olur kimse laf edemez ben her fedakarligi yapinca mi mizmiz oluyorum...

Dedim o kadar seye laf etmedimde benmi mizmizlikmi yapmisim. cocuk agliyordu zor oturttum bebek arabasina. bi daha indirip bindiremezdim onada kibarca gerek yok dedim yani afedersiniz agzima ediliyor yine ben nazik olmaya calisiyorum.

Bazen kendimden nefret ediyorum. neden benim sözüm kıymetli degil. neden her hareketim kontrol altinda. kardesim resmen yanimda kalbini kiriyor oyle boyle degil o altdan aliniyor hep boyleydi ama bana gelince niye boyle gercekten gozumun yasi kurumadi ben nasi bi insanmisim ki mizmizlik eden olmusum. ne zaman deger gorecem kiymetli olacam

Son düzenleme:
Annen hasta sen cocuklu kadinsin ve annen doktora giderken seninde gitmeni bekliyorlar dogru mu anladim?
Eger dogru anlamissim bu cok sacma. Cocuklu kadin hastane hastane dolasmaz.
Buranın diline pek hakim olmadığından ben gidiyorum ki yanlış anlaşılma olmasın.

Evet çoçuklada gidiyorum kendisini kötü hissetmesin diye " olsun ne var sanki bebek arabasında idare ederim" diyorum.

Izin vermeyen kocalarıda görüyoruz. her işine koşturuyorum ama mızmızmışım. kendine göre olayı yorumluyor

Bu biraz sans meselesi galiba. Siz buyukseniz hep buyukler halleder yapar basinin caresine bakar konumunda oluyorlar.

Kucuklere gelince daha anlayisli ilimli buyutuluyor oylede gidiyor. Kucuk olmanin avantajli yanlari cok.

Babam diyor sen haksızsın gönlünü al. insanları hep ben idare ediyorum gelen vuruyor giden vuruyor. teyzemin kızları ben hamileyken bana büyük bir ayip yaptılar. sustum ortaliği karistirmadim. ben idare ediyorum ya duygularım da yok kirilmamda. benim gonlümu kim alacak ben napicam simdi

Valla ben şunu fark ediyorum, aileler ne kadar zorluk çıkaran üzen çocuk varsa ona daha çok değer veriyor. Çevremde de örneklerini görüyorum, kendi ailemde de. Kardeşim gelir bağırır çağırır annemlere ama o ne derse yapılır, aman kırılmasın diye kırk kere düşünülür. Ama diğer kardeş aman ailem üzülmesin kırılmasın diye ince düşündükçe,karşı taraftan tam tersini görüyor.
Neden böyle bilmiyorum,çözemedim. Ama çok da fedakar olmamak lazım demekki. Siz de biraz kendinizi düşünerek davranın, çocuğunuz var öncelikleriniz var. Her randevuya elinizde çocukla götürmeniz zor, babanız getirsin götürsün.

Valla ben şunu fark ediyorum, aileler ne kadar zorluk çıkaran üzen çocuk varsa ona daha çok değer veriyor. Çevremde de örneklerini görüyorum, kendi ailemde de. Kardeşim gelir bağırır çağırır annemlere ama o ne derse yapılır, aman kırılmasın diye kırk kere düşünülür. Ama diğer kardeş aman ailem üzülmesin kırılmasın diye ince düşündükçe,karşı taraftan tam tersini görüyor.
Neden böyle bilmiyorum,çözemedim. Ama çok da fedakar olmamak lazım demekki. Siz de biraz kendinizi düşünerek davranın, çocuğunuz var öncelikleriniz var. Her randevuya elinizde çocukla götürmeniz zor, babanız getirsin götürsün.

Aynen katılıyorum size. Kardeşlerim işde oluyor babamda yolda.
Mesela görümcemde kendimi görüyorum. Kocasì izin veriyor, oda ailesiyle cok ilgili. ama lafìna kìymet veriliyor. kv zaten övmeyi seven biri onu da öve öve bitiremiyor. gìpta ediyorum ben bu kadar takdir aaldìģìmì sanmiyorum. görümcemin fikrinede saygililar. hayir dedigi zaman hayir.ama kimse kirilmaz cünkü bu onun fikri...

Aynen katılıyorum size. Kardeşlerim işde oluyor babamda yolda.
Mesela görümcemde kendimi görüyorum. Kocasì izin veriyor, oda ailesiyle cok ilgili. ama lafìna kìymet veriliyor. kv zaten övmeyi seven biri onu da öve öve bitiremiyor. gìpta ediyorum ben bu kadar takdir aaldìģìmì sanmiyorum. görümcemin fikrinede saygililar. hayir dedigi zaman hayir.ama kimse kirilmaz cünkü bu onun fikri...
İşte çok ince olmamak lazım,çok düşünceli veya çok kırılgan olmamak lazım. Tepkileri net bir dille dile getirmek lazım. Bunu yapmadıkça, kırılsa da insan karşı taraf bunu anlamıyor, acaba kırıldı mı üzüldü mü umursamıyor ki buna aile de dahil.

Hayatta şunu öğrendim, kimse kırılmasın diye alttan aldıkça hep kırılan sen olursun, net olacaksın, insanlar destursuz hayatına dalmaya cesaret edemeyecek, annen baban da olsa bu böyle

Benim de gördüğüm başını eğeni herkes tepeliyor. Ailen de olsa, anan baban, çocuğun, patronun, kocan.. Herkes..
Kırılmasınlar dedikçe ağzına ediyorlar adamın.
Hani deve diken ilişkisi var ya. Öyle olacan hayatta

Ben de kendi yaşadıgim hayatla sizin hayatinızi benzeterek yazıyorum.Anne-babamin gözünde kıymetliyim ama kv-kp'ye ne kadar iyilik, fedakarlık yaparsam o kadar degersiz oluyorum. Üzüldüm sizin adıniza.

Mizmilik yaptiginizi soyleyenlere hicbir sey yapmayin ,yoklugunuzun kiymeti anlasilsin ,
Hep verdiginiz icin kimse kiymetinizi bilmiyor ,
Cocugunuzu heba etmeyin ,
Kendinizide ,
Geri cekin kendinizi ,herkes kendine gelir

Back
X