Kime ne anlamıyorum?

beni istemeye basladiklarinda daha 18 bile degildim suan 21 yasindayim ve millet basladi "ben 19 yasindaydim ben 20 yasindaydim evlendigimde yasin geciyor koca bul" demeye bunlari diyenlerde zorla evlendirildi :KK12: gecen babam "daha 1 senen kaldi sonra gideceksin" dedi ben anlamadim nere gidiyorum dedim yasin geldi evlenecen fln dedi , hic bi yere gitmiyorum evlenmicem dedim. birindede annemin arkadasi tuturmustu zehraya koca bulacam evlensin artik diye bayaga sinirim tepeme gelmisti hatta konusu acmistim. turk milleti iste bizleri evlendirmeye pek bi meraklilar :KK14:

Selam kızlar,
Ben 31 yaşında daha once hiç evlenmemiş şu anda da herhangi bir ilişkisi olmayan bekar bir bayanım. Beni rahatsız eden etrafımda iş yerinde benden yaşça küçük ya da aynı yaşta oldugum kişilerin sürekli olarak evlilikle ilgili bana sorular sormaları. Hatta neden sevgilim olmadığını falan sormaları. Birseyden bahsederken darısı gracie'nin başına demeleri... Anlamıyorum sevgilim olmak zorunda mı ya da evlilik düşünüyor olmak zorunda mıyım? Ailen baskı yapmıyor mu gibi sorular sürekli? Hayır diyorum, ailem bana bırakıyor. Benim kararıma saygı duyuyorlar. Bu cevaplar da onları tatmin etmiyor. Yoruldum..
Genel olarak meraklı milletiz vesselam. Yapacak bir şey yok.. Evli olmak, çocuklu olmak da farklı versiyonda sorular getirir. He de geç...

ah bu insanlar bu insanlar.
meğer birinin hayatı başkaları için ne kadar önemliymiş.boşver desekte hepimiz bir ağızdan yapamıyor insan.böyle iğneliyici laflara kulak tıkıyamıyor insan.
bugün sabah acaip birşey duydum.ne demişler "kulak her gün bir söz duymasa sağır olur"diye.gerçekten öyle.ne garip insanlar var yer yüzünde.
tanıdık bir aileye görücü gelmiş ve bu görücüler ailenin en küçük kızını istemeye gelmişler.kız nerdeyse 16yaşında falan.büyük kız 21 yaşında.aile sormuş bunlara niye küçük kız diye.neden büyük kız değilde küçüğü diye sormuşlar.alınan cevap ne olmuş biliyormusunuz?
21 yaşında olan kızın yaşı geçmiş.21 yaşa evde kalmış muammelesi yapmışlar resmen.cahil insanlar azalmak yerine gun geçtikce çoğalıyor.moderinleşmek yerine taş devrinden kalma oluyorlar.insan duydukca sinirleniyor.şu durumda böyle cahillerin gözünde bende evde kalmışım.çünkü benimde 21 yaşım var.

o baskı heryerde var
insanları zorla evliliğe itmeye çalışıyolar
hatta sırf bu sebepten mantık evliliiği yapanlar var

herkes kendi işine baksa çok iyi olacak

Aman bosver takma , Berkarken ne zaman evleniyosun derler , evlenirsin ned zaman cocuk geliyor derler , yani herzaman konusacak birseyler bulurlar...

Tabi ki kimene amakotu niyetli sorduklarini sanmiyorum.bak 4 sayfa olmuş herkes bana da soruyorlar diyor..biz böyle bi milletiz herhalde özel hayata müdahaleden cekinmiyoruz ama sizi mutlu görmek istediklerindendir ..kizmayin
iyi niyetliler vardır belki ama bana çocuğum yok diye yok tembelsin yok çalışmıyosun diyen hiç kimse iyi niyetli olamaz :KK62:benim çocuk için ne kadar uğraştığımıda kimse bilmiyo
bunlar sadece meraklı haddini bilmez cahiller

Ben de erken evleniyorum diye cevre baskisi goruyorum.Keyfimden evlenmiyorum ustelik.Cevre hep boyle taktikca daha da can sıkici oluyor.Takmayayim demek de kolay ama bazen olmuyor.Hepimiz bir sekilde bu cevre baskisini goruyoruz canini sıkma.Simdi erkek arkadasin olsa bu kez de onu sorgular , begenmez , elestirirler.

Son 2 yılda önce okul ne zaman bitiyor dediler, daha diploma almadan kimse yok mu, biri oldu düğün ne zaman, düğün oldu bebek yok mu. Yok yok yok istiyoruz olmuyor kolay mı sanki? Valla açıkça geçen gün söyledim kayınvalidem ve sevgili arkadaşlarına kocam çocuk istemiyor gidin ona sorun dedim, olmuyor desem hiç düşünemiyorum. Çocuk olsa 2. Sorarlar orasıda ayrı mesele.

Takma hiç arkadaşım okurken okul ne zaman bitecek? Okul biter iş buldun mu ? İşi bulursun eee yaşın geldi okulda bitti kimse yok mu? Birisi olur nişanlanırsın eee düğün ne zaman ? Evlenirsin çocuk ne zaman? ...... vs vs ... kısacası bu soruların ardı arkası kesilmez :KK47:

Takma hiç arkadaşım okurken okul ne zaman bitecek? Okul biter iş buldun mu ? İşi bulursun eee yaşın geldi okulda bitti kimse yok mu? Birisi olur nişanlanırsın eee düğün ne zaman ? Evlenirsin çocuk ne zaman? ...... vs vs ... kısacası bu soruların ardı arkası kesilmez :KK47:

Malesef burası Türkiye. Bu da bir Türkiye gerçeği. Ağızları torba değil malesef. Keşke olsaydı da büzseydik.

Ayy benim msjlarım neden takıldı çok utandım şu anda k.bakmayıno_O

Toplum bizi küçüklükten itibaren bir ilişkiye hazırlıyor , geçmişde yaşadığın bir buhranla alakalı olmasın tatlım bu , sormaları normal bunu kabul etmelisin en azından

Bana da soruyorlar, kendime ben tahammül edemiyorum elin oğlu nasıl etsin deyip geçiştiriyorum. Arkadaşlarla telefonda konuşurken soruyorlar, canım sende bi gelişme, bi değişiklik var mı, diye. Yok şekerim ya, yapsalar bugün emekli olacağım ama nerdeeee. Daha 20 yıl var! Hııı? Öyle işte.

Back
X