kime üzüldüm kendimemi esimemi babamın tavrınamı

İlginç. Bunun altında bir şey var anlatmadığın veya bilmediğin bence. Babanın ödü kopuyor onun başına kalacak sizin masrafınız diye. Ailenden ve eşinin ailesinden o kadar çok maddi beklenti içindesin ki, insanlar artık tepki geliştirmiş size karşı. Hem de bayağı sert tepkiler. Bir şey istemesen de halinden, laf dokundurmalarından belli beklenti içinde olduğun her daim yani.
Hakaretler filan ne alaka ki... Ailen tarafından feci halde sayılmıyorsun, bilmem farkında mısın. Babanın sana karşı huyu suyu tavrı belliyken niye bu kadar çok görüşüp, her şeyinizden haberdar ediyorsun ki? Babanı da dinlemek isterdim açıkçası, bu kadar aşırı tepkilerin illa ki sebebi vardır. Kimbilir neler anlatır. Artık eşinin ailesiyle de kendi ailenle de "para, aldım, verdim" temali muhabbetler etme. Daha önce eşinin tarafındakilerle de böyle para içerikli huzursuzluklarınız olmuştu. Bilmem farkında mısınız ama sizin sürekli insanlardan bir şeyler beklemenizden bu insanlar bıkmış. Her konunun ana fikri para. Kimseden bir şey istemeyin, beklemeyin, ummayın, ve kimseye aldığınızı alacağınızı söylemeyin. Azıcık kendi içinizde yaşayın. İnsanlar artık saygı bile duymuyor size yani. Biraz ağırlığınız olsun yahu, kendi kendinize yaşayın, ne alacaksanız alın yani kimseyi karıştırmadan.

baban kızının huyunu bıldığı için elını verip kolunu kaptırmaktan korkuyordur bence.

esim araba istiyodu biliyosunuz buraya konu acmıstım para cekip alıcak diye annemde babama söylemis laf arasından damat araba bakıyor diye

babam oooo köpürmüs tabi nasıl alır alamaz saydırmıs baya hakaret falan 2 saat annemin kafasını sisirmis
sonra dün ben gittim banada aynı 2000 lira maasımız var asagı yukarı aylık ödemeside 750 olucak kredinin
nasıl alırsınız siz akılsızmısınız ne hakaretler ne laflar tabi cok üzüldüm
iste bana bana güvenmeyin size para vermem dedi

bunu diyen insan ki babam hani 8 senedir dersin ki bi cay bardagı almıssındır evime yada baska bisey ki derim ya babam bana para verir yaa sen 8 senedir bana 5 lira vermedin ki bu cesartei nerden buluyosun hani daha önce verirsin para dersin kızım bak bu sefer vermem eee oda yok

ailemin bu kadar karısmasına da kızıyorum ben mi diyorum fazla samimiyim tamam durumuuz cok iyidegil esim müdür memur degil babamın tabiriyle ama 13 binlikte bi araba alabilirz yani o kadarda degil

2 gündür benim gibi kızın gözleri dolu dolu

işin kötüsüde su esim aslında parayı cekti annemde biliyor yani maksat babamın aklına soksunda esimi gördügünde babam ona cat diye bisey demesin diye söyledi

eşinizin alacağı arabaya babanızın laf etme hakkı yok.
maaşınızı o vermiyorsa hesabını da soramaz.

kesinlikle babanı ilgilendirmez sizin alıp sattığınız şeyler.
annen de senin söylediğin veya yaptığın her şeyi babana söylüyor.
bence anne ve babana karşı daha mesafeli ol ve kendin ve eşinin yaptığı şeylere karıştırma.
anne baba bile olsa artık sen yeni bir aile kurmuşsun herkes saygılı olmak zorunda.
her şeyini paylaşma lütfen sende de hata var.
ayrıca araba almak için evin olması gerekmiyor, herkesin ev alacak gücü olmayabilir.
araba bu devirde lüks değil bir ihtiyaç artık. her evin önünde bir tane şart.

Back
X