• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kimine göre dert değil belki ama yinede çok kötüyüm :(

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
ben işime aşık bir insanım
lise üniversite derken okullar bitti 2 ay sonra eğitim aldığım sektörde işe başladım
8 yıldır aynı şirkette çalışıyorum,eşimin şirketi (şirkette 4 yıl çalıştıktan sonra evlendim)
aile şirketiyiz ama onun dışında çok çok seviyorum işimi
evde oturmak zaman geçirmek bana göre değil.hayatımda sadece oğlum doğduktan sonra 6 ay evde kaldım
doğum yapacağım güne kadar çalıştım.. vs vs
şimdi yine hamileyim ikiz bebeklerim olacak..
bir de evde 2 yaş oğlum var..
mecburen doğumdan sonra en az 1 yıl izin yapacam bebekler ikiz olduğu için..
tek bebek olsaydı 4,5 ay sonra işe başlardım ama bunlar ikiz kıyamıyorum
en azından 1 yaşına gelene kadar yanlarında olayım ben büyüteyim istiyorum
işimden vazgeçicem, hatta işi bırakmayı bile düşündüm ama sonra dedimki
ben evde olsamda bu çocuklar 4 yaşına gelince okula başlayacak yine evde kalıcam boş yere işi bırakmayayım
1 yıl ara vereyim dedim... buraya kadar tamam

bugünden itibaren şirkette benim yaptığım işleri emanet edebileceğim bir eleman arıyoruz.
mayısta doğum yapacam ne zaman izne ayrılacağım belli değil,bu elemana ben bütün herşeyi öğreteceğim,
masamı bilgisayarımı bütün herşeyimi teslim edeceğim ellerimle
1 yıl geçip gidecek,sonra ben işe dönmek istediğimde kim beni isterki benim yaptığım bütün işleri yapan biri olacak zaten
ben döndüğümde nasıl bu elemana kalk masamdan deyipte eski yerime geçerim
şimdi bunları düşündükçe çok üzülmeye başladım..
içim sızlıyor inanın...
ben çalışmayı aktif olmayı çok seviyorum işimi seviyorum iş ortamımı ofisimizi iş arkadaşlarım eşim görümcem eşimin abisi
çok iyi bir ekip çok iyi bir iş arkadaşlarıyız..
eleman alınmasa desem diyemem nasıl yaparım bu haksızlığı
iki arada bir derede derler ya işte öyle kaldım
off kıskançlıkta başlar şimdi bende benim yerimde bir başka bayan oturacak
off işime nasıl geri dönecem ki ben
:2:

Alacağınız elemanla bi sözleşme yapın şu kadar çalışılcak diye. Bilsin yani günün birinde gideceğini. Hem böylece siz hadi kalk ben geldm artık demeden bilir gitceğini. olurda bi aksilik olur siz başlayamazsanız bi süre daha yenilersiniz olur biter :)

sozlesme yapmak mantıklı gbı geldı bana da arada bırde gıdıp kendınızı gosterırsınız :):27:

bu kadar akraba bir arada çalıştığınıza göre sanırım şirket sizin. O zaman bir yıl sonra değil 3 yıl sonra başlayın. Bir bebeğe kim bakarsa baksın (aileden biri bile olsa) anneden iyi kimse bakamaz. Bebek ve bebeklerle birlikte iş aşkıda rafa kalkmalı bence.

Son düzenleme:
bu kadar akraba bir arada çalıştığınıza göre sanırım şirket sizin. O zaman bir yıl sonra değil 3 yıl sonra başlayın. Bir bebeğe kim bakarsa baksın (aileden biri bile olsa) anneden iyi kimse bakamaz. Bebek ve bebeklerle birlikte iş aşkıda rafa kalkmalı bence.

yemin ederim düne kadar hep bunu düşündüm,şimdi önüme dosya geldi,
iş başvurusunda bulunanların cv leri var öyle olunca içim cız etti yalanmı söyleyeyeim
bende paylaşmak istedim sizlerle
daha ofiste kimseyle bişey konuşmadım şimd duygusal davranmayayım diye
önce burada bilgi paylaşımında bulunayım dışardan nasıl görüldüğüne bakayım istedim

yemin ederim düne kadar hep bunu düşündüm,şimdi önüme dosya geldi,
iş başvurusunda bulunanların cv leri var öyle olunca içim cız etti yalanmı söyleyeyeim
bende paylaşmak istedim sizlerle
daha ofiste kimseyle bişey konuşmadım şimd duygusal davranmayayım diye
önce burada bilgi paylaşımında bulunayım dışardan nasıl görüldüğüne bakayım istedim

doğrudur tabi insanın alıştığı düzenden ayrılması zor ama, aması var işte.... süreli anlaşma yapın. bizim şirkettede bir arkadaş doğum iznine ayrılmıştı, süreli sözleşme yapıldı. Süreli yapınca kimsenin ekmeğiyle oynamıyorsunuz ki, o zaten süre sonunda çıkacağını biliyor ve baştan kabul ediyor. Yani kimseye haksızlık değil.

doğrudur tabi insanın alıştığı düzenden ayrılması zor ama, aması var işte.... süreli anlaşma yapın. bizim şirkettede bir arkadaş doğum iznine ayrılmıştı, süreli sözleşme yapıldı. Süreli yapınca kimsenin ekmeğiyle oynamıyorsunuz ki, o zaten süre sonunda çıkacağını biliyor ve baştan kabul ediyor. Yani kimseye haksızlık değil.

bencede en baştan bilmeliki gelen kişi onada haksızlık olmasın yazık istemem kimsenin düzenini bozmayı
eşimle ve kaynımla daha konuşmadım işte dediğim gibi duygusal davranarak onlarıda bu konuda etkilemekten korkuyorum

geçtiğimiz 2010 yılında yana yakına bir iş arayışının ardından kendi alanında büyük bir firmada işe başladım,internet üzerinde ,bilindik bir kariyer sitesi sayesinde...buraya kadar herşey çok güzeldi...muhasebe müdürümle konuştuk,tamam gel başla dedi p.tesi..olanakları vs anlattı,doğum iznine çıkacağını söyledi..geri dönüşüyle ilgili de hiç bir açıklama da bulunmadı...bu durumla ilgili daha önceki iş hayatımda hiç bir haksızlığa uğramayan veya benzer bir durumla karşılaşmayan ben ise işin ayrıntılarını çok sonra öğrendim tabii..çok faal bir firmaydı,gıda sektöründe...bayramda bile çalıştığımız oldu 4 aylık kısa süren çalışmam da..fakat müdür ,doğumundan 4 ay sonra geldi,işinin başına geçti ve işten çıkman gerekiyor dedi:53: baştan herşeyi planlamış yanii,10 yıllık bir geçmişi vardı orada,söz sahibiydi..ve özel bir durumum vardı benim,mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmıştım ve kendine de bunu taaaa o ilk görüşmemizde söylemiştim ,hiç bir sorun olmaz demişti ki benim bir dönemim de o kadın yüzünden gitmişti...31/12/2011 de ben çıktım ordan,iki çiftte lafım vardı:37: hakkımı helal etmiyorum dedim size...yeri geldi eksik elemanla çalışıldı orda ben iki kişinin işini birden yapıyordum ama sırf işgüzarlığı yüzünden,kendisi işe başlayacak diye yeni eleman almamıştı....Allah ' a havale ettim onu...

durumunuzu geçen yıl yaşadığım olayla çok örtüştürdüm tabiki bir farkla,en azından vicdan sahibi birisiniz...ne yaptığınızın farkındasınız...kimse işinden olmak istemez Türkiye gibi belirsizliklerin ön planda olduğu bir ülkede,yarınımızın garantisi yok maalesef...kariyer sitelerinde gördüğüm dönemsel eleman arayan firmalar var, dönemselçalışan kişiler var..bu konu üzerinde durabilirsiniz belki...

geçtiğimiz 2010 yılında yana yakına bir iş arayışının ardından kendi alanında büyük bir firmada işe başladım,internet üzerinde ,bilindik bir kariyer sitesi sayesinde...buraya kadar herşey çok güzeldi...muhasebe müdürümle konuştuk,tamam gel başla dedi p.tesi..olanakları vs anlattı,doğum iznine çıkacağını söyledi..geri dönüşüyle ilgili de hiç bir açıklama da bulunmadı...bu durumla ilgili daha önceki iş hayatımda hiç bir haksızlığa uğramayan veya benzer bir durumla karşılaşmayan ben ise işin ayrıntılarını çok sonra öğrendim tabii..çok faal bir firmaydı,gıda sektöründe...bayramda bile çalıştığımız oldu 4 aylık kısa süren çalışmam da..fakat müdür ,doğumundan 4 ay sonra geldi,işinin başına geçti ve işten çıkman gerekiyor dedi:53: baştan herşeyi planlamış yanii,10 yıllık bir geçmişi vardı orada,söz sahibiydi..ve özel bir durumum vardı benim,mali müşavirlik staj başlatma sınavını kazanmıştım ve kendine de bunu taaaa o ilk görüşmemizde söylemiştim ,hiç bir sorun olmaz demişti ki benim bir dönemim de o kadın yüzünden gitmişti...31/12/2011 de ben çıktım ordan,iki çiftte lafım vardı:37: hakkımı helal etmiyorum dedim size...yeri geldi eksik elemanla çalışıldı orda ben iki kişinin işini birden yapıyordum ama sırf işgüzarlığı yüzünden,kendisi işe başlayacak diye yeni eleman almamıştı....Allah ' a havale ettim onu...

durumunuzu geçen yıl yaşadığım olayla çok örtüştürdüm tabiki bir farkla,en azından vicdan sahibi birisiniz...ne yaptığınızın farkındasınız...kimse işinden olmak istemez Türkiye gibi belirsizliklerin ön planda olduğu bir ülkede,yarınımızın garantisi yok maalesef...kariyer sitelerinde gördüğüm dönemsel eleman arayan firmalar var, dönemselçalışan kişiler var..bu konu üzerinde durabilirsiniz belki...

canım benim senin adına çok üzüldüm ..işte ben bu durumum olmasını hiç ama hiç istemiyorum
zaten gelecke olan kişiy ekendi durumuu geri dönebileceğimi mutlaka anlatıcam detaylıca ama
ben geldiğimde o kişiyi o masadan kaldırmak istemiyorum o sahneyi düşünmek bile istemiyorum
haberi olsa bile bu durum beni şimdiden çok üzüyor
ama dediğin gibi sezonluk dönemsel elaman bulmak lazım

canım benim senin adına çok üzüldüm ..işte ben bu durumum olmasını hiç ama hiç istemiyorum
zaten gelecke olan kişiy ekendi durumuu geri dönebileceğimi mutlaka anlatıcam detaylıca ama
ben geldiğimde o kişiyi o masadan kaldırmak istemiyorum o sahneyi düşünmek bile istemiyorum
haberi olsa bile bu durum beni şimdiden çok üzüyor
ama dediğin gibi sezonluk dönemsel elaman bulmak lazım

ngelecek olan kişi ne şanslı kii siz kendinizi onun yerine koyuo neler olabileceğini şimdiden hesaplayabiliyorsunuz objektif olarak..inşallah dilediğinizce olur:16: hayırlı olsun şimdiden....

ngelecek olan kişi ne şanslı kii siz kendinizi onun yerine koyuo neler olabileceğini şimdiden hesaplayabiliyorsunuz objektif olarak..inşallah dilediğinizce olur:16: hayırlı olsun şimdiden....

inşallah canım her iki kişi içinde hayırlı güzel olur inşallah..üzülen olsun istemem

bıraz alakasız olacak ama turızm sektorundemısınız

evet canım..

bence 1 yıl bile uzun
sıkılmaz mısın evde depresyona filan girersin çalışmadığın zaman
ben nöbet usulü çalışıyorum
nöbetlerim olmadığı zaman patlıyorum yav
1 seneyi düşünemiyorum :S
eleman için de baştan geri döneceğini söylersen sıkıntı olmayacağını düşünüyorum..

bence 1 yıl bile uzun
sıkılmaz mısın evde depresyona filan girersin çalışmadığın zaman
ben nöbet usulü çalışıyorum
nöbetlerim olmadığı zaman patlıyorum yav
1 seneyi düşünemiyorum :S
eleman için de baştan geri döneceğini söylersen sıkıntı olmayacağını düşünüyorum..

normalde evet ben 1 günümü bile evde geçiremem çok sıkılırım
ama çocuk olunc aişler değişiyor canım
oğlum kreşe başlayacak seneye ikizlerle uğraşıcam birde ne bileyim kıyamıyorum
oğlum ek gıdaya geçene kadar yanındaydım 7 aylıkken işe başladım çok zordu
şimdi bu çocuklarımıda aynı şekilde bırakmak istemiyorum en azından 1 yaşlarına gelene kadar ilgileneyim istiyorum
bakalım ne olur

normalde evet ben 1 günümü bile evde geçiremem çok sıkılırım
ama çocuk olunc aişler değişiyor canım
oğlum kreşe başlayacak seneye ikizlerle uğraşıcam birde ne bileyim kıyamıyorum
oğlum ek gıdaya geçene kadar yanındaydım 7 aylıkken işe başladım çok zordu
şimdi bu çocuklarımıda aynı şekilde bırakmak istemiyorum en azından 1 yaşlarına gelene kadar ilgileneyim istiyorum
bakalım ne olur

kolay değil bir yandan evlatlarınızı düşünüyosunuz diğer yandan işinizi evde oturmak çok ama çok sıkıcı bu bir gerçek malesef benımde bir kızım var bende çalışmış olsaydım ona kıyamazdım galiba

Alacağınız elemanla bi sözleşme yapın şu kadar çalışılcak diye. Bilsin yani günün birinde gideceğini. Hem böylece siz hadi kalk ben geldm artık demeden bilir gitceğini. olurda bi aksilik olur siz başlayamazsanız bi süre daha yenilersiniz olur biter :)

ben olsam, bir yıl sonra ne olursa olsun işten çıkacağımı bilsem o işe konsantre olamazdım.

ben olsam, bir yıl sonra ne olursa olsun işten çıkacağımı bilsem o işe konsantre olamazdım.

haklısın tabi ama ne yapabilirzki canım benim yerime biri lazım olacak ve bir süreliğine yapacak elimden gelen bişey yok ki
belki yeni mezun olmuş bir öğrenciye uygun olabilir kendini geliştirmesi iş tecrübesi açısından değilmi..
bende öğrenciyken otelde çalışmıştım tecrübe edineyim diye
off canım bilemiyorumki ne yapmalı

bence işe geri dönmeniz biraz zor gibi ilk doğumunuzda tek çocuk vardı bakacak birini buldunuz ikiz çocuk çok zor 1 yaşından sonra kime bırakcasınız tek bakıcı 2 çocuğa bakmayı kabul etmez ki zaten bakamazda şu an çok yakın arkadaşımın ikiz çocukları oldu 5 aylık oldular kendisi ve annesi beraber bakıyolar çocuklara tek kişinin büyütmesi çok zorrr 1 yaşından sonra 2 bakıcı buluyım desen ne kadar maaş alıyosun bilmiyorum ama aldığın parayı bakıcıya verceksin hemde gözün arkada kalcak ki senin bide kreşede başlasa bi oğlun daha var yani şu anki şartların bana göre 1 yıl sonrada işe başlayamazsın gibi geliyo madem aile şirketi işe dönüşün hiç bi zaman sorun olmaz yerinde olsam çocuklar kreşe balayınca işe dönerdim ki belkide alınana eleman 1-2 yıl sonra başka iş bulup gidicek bilemezsiniz yani ikiz olması senin için zor olcak ve zaten iki kişi anca çocuklara bakabilceksin 1 yaşından sonra hangi bakıcı iyice hareketlenmiş 2 tane bebeğe tek başına bakmak isterki

bence işe geri dönmeniz biraz zor gibi ilk doğumunuzda tek çocuk vardı bakacak birini buldunuz ikiz çocuk çok zor 1 yaşından sonra kime bırakcasınız tek bakıcı 2 çocuğa bakmayı kabul etmez ki zaten bakamazda şu an çok yakın arkadaşımın ikiz çocukları oldu 5 aylık oldular kendisi ve annesi beraber bakıyolar çocuklara tek kişinin büyütmesi çok zorrr 1 yaşından sonra 2 bakıcı buluyım desen ne kadar maaş alıyosun bilmiyorum ama aldığın parayı bakıcıya verceksin hemde gözün arkada kalcak ki senin bide kreşede başlasa bi oğlun daha var yani şu anki şartların bana göre 1 yıl sonrada işe başlayamazsın gibi geliyo madem aile şirketi işe dönüşün hiç bi zaman sorun olmaz yerinde olsam çocuklar kreşe balayınca işe dönerdim ki belkide alınana eleman 1-2 yıl sonra başka iş bulup gidicek bilemezsiniz yani ikiz olması senin için zor olcak ve zaten iki kişi anca çocuklara bakabilceksin 1 yaşından sonra hangi bakıcı iyice hareketlenmiş 2 tane bebeğe tek başına bakmak isterki

haklısın canım bir bakıcıya bırakmak durumu olsaydı zaten şimdiye kadar çoktan işi bırakmıştım
oğluma ablam bakıyor şuan evlerimizde yakın yan apartmanlardayız.
kısmetse zaten ikizler doğduktan birkaç ay sonra oğlum kreşe başlayacak yarım gün ben işe başlayınca tam gün olacak
ikizler için ablam var şimdiki oğluma bakan birde bekar ablam var zaten doğumdan birkaç ay sonra bende kalıp yardımcı olacak ..
yani 2 ablam ilgilenecek ikizlerle oğlumu da işe giderken bırakıp dönüşte almak gibi bir şey düşünüyorum
yoksa tabiki bakıcı sorunumuz olurdu

en mantıklı ve adili gelecek kişiye şartları anlatıp durumu açıklamak olur

nasılsa işi öğreteceksin ,orayı kendisi için bir öğrenme süreci deneyim olarak görmesini başka işlere bakarken faydası olacağınız söylersiniz ,güzel bi de referans verdiniz mi iş çözülür

bu durumda işi de öğreteceğinize göre tecrübesiz birini almak iki taraf için de faydalı olur

Back
X