kimizin de ailesi ayn yerde oturuyor ve ben izinlere gitmekten nefret ediyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi pambukk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

güzel bir yöntem sevdimalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

okuduklarımdan anladığım onlar sizi çok kıskanıyor ve paylaşamıyor.hep bana hep bana.hiç gizli gidilir mi arkadaşım.sanki kötü bir yere gidiyorsun da.
eşin de kırılırsa kırılsın,çok
sinir bozucu bir durum.sakın gizli gitme,bu konuda size kızdım.açın telofonu uygun bir şekilde gelemeyecek olduğunuzu söyleyin.bence hem sen tatil falan da yapmıyorsun.istemediğin gezmeler,ziyaretler.

ben bütün kış çalışmıştım biz de geçen yıl onlardan önce tatilimizin bir kısmını ablamlarda geçirmiştik.sonra onlara gitmiştik.eşimin babası doğru düzgün hoşgeldin bile demedi,biliyor musun.ben çok sinirlendim tavrına kendimi kovulmuş gibi hissettim.
daha sonra onlardan bize karşı ne mal olduklarını ortaya koyan olaylar oldu,huzurumuzu bozdular.tabi benim de senin gibi yüzüm yumuşaktır.ama çok üzüldüm aklım başıma geldi,şimdi konuşmuyorum bile bırak gitmeyi.ne hak ediyorlarsa oymuş insanoğluna.şimdi de telefonlarda benimle konuşabilmek için fırsat arıyorlar.resmen mum oldular.tabi ki,haklı olduğum için.o yüzden net olarak tavrını koy,yoksa ilerisi için başına büyük çoraplar örersin.

keşke benim kayınvalidemlerle de aamızda büyük bir problem olsa da küssek.sıkıldım ya.izde tatile gttiğimizde asla annemlerde kalamıyorum neymiş bizim köyün adeti.sadece cuma günleri anemlere rahatça gidebiliyorum o da yatmaya kalamıyorum.izin yaklaşıyor ve köye gitmekten nefret ediyorum.gidiyoruz kayınvalidemlerde kalıyoruz 15 gün izin var 2 gün doğru dürüst annemleri görebileceğim.

o insanlar oğullarını özlüyorsa,sizin ailenizinde sizi özlediğini bilmeliler..hep bana hep bana bir sistemde kimse mutlu olamazki ,ortam gerilir..bencede siz bir karar vereceksiniz ve bunu uygulayacaksınız ama sözleri siz değil eşiniz söleyecek.gerçi sona kayınvalidenin küslüğü ile uğraşacaksınız ama olsun:)

ne adeti canım..öyle saçma adet mi olurmuş..annen baban..nasıl görmeyecekmişsiniz onları..adet miş..dinleme şekerim sende.kalıyorum ben geliyorsan gel gelmiyorsan orada kal de..aaaaa sinirlendim valla..adet dediğin şey güzellikler içerir..böyle saçma adet mi olurmuşklava:

canım seni çok iyi anlıyorum aynı dert bende de var ağustosta memlekete gidicem kara kara düşünüyorum kayınvalidem kızım git bi kaç gün de annenlerde kal demez kışın gittik 10 gün onlarda 2 gün annemlerde kaldık hemen aradılar eşimin teyzesi gelmiş gelin diye annemlerde çok üzülüyo bu duruma zaten onların hasretiyle yanıyorum aman kırılmasınlar laf olmasın eşimin hatrına susuyorum kendikendime diyorum acaba ben mi tutuğum annemlerde kalıcam bi kaç gün diyemiyorum eşime söylettiriyorum ailemde aman kızım sen iyi ol yeterki önemli deil diyolar anlayış çok önemli ama nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

sahiplenme duygusu baskın bence onlarda.adet falan bahane.evlendikten sonra kendi aileni unutacaksın diye düşünüyolar.sinir oluyorum ya.bende eşimi düşünerek kırılmasınlar ou da üzmesinler diye ses çıkarmadım şimdiye kadar.ama artık karar verdim bu defa akşam kalamasam bile ir gün burda kalmışsam bir gün annemlerde kalıcam ve ben gidiyorum diyip çıkıp gidicem.böyle devam ederse hep böyle kalıcak ve biz üzüleceğiz.bu defa kararlıyım ama bakalım artık

kız tarafı da sadece uzulduğuyle kalsın kayınbaban aradığında baban cıkıp dese bizde kızımızı ozledik daha kalcak burda sonra gelir dese hem sizde cvp vermekten kurtulursunuz.bence kızların biraz aileleri tarafından sahip cıkılmaya ihtiyaçları var ama kız tarafı da aksine yok işte sen kotu olma ayağina pısırık pısırık duruolar.

ha eğer onlara geçtiğinde annende cok durduğun için yüz yaparlarsa hay hay diyip alın eşyanızı donun evinize ya da annenize

kocamla aram bozulmasın diyorsunuz da kocaniz niye bu kız içten içten çok yıprandı eridi bitti diye düşünüp herşeye el koymuyor.

aferin size herşeyi alttan almaya devam sonsuz mutluluk sizinle

off cok kızdım benimde ablam evli allahtan hiç boyle şeyler olmuyor.

bizimde ailelerimiz ayı şehirde ben atama bekliyorum işede giremedim mesela 1 ay kaldım memlekette 4-5 gün anca kaldım kayınvalidemlerde diğerleri annemin yanında annemde hasta diye eşim hiç karışmaz.ama arar geceleri napıyon der bende sizdeyim derim sevinir.yazık kayınvalidemler çok iyiler ailece,ayıp ediyorum ama orda kalınca çok sıkılıyorum kimse yok öyle deyince tamam kızım derler ama aslında istiyolar onlardada kalmamı özeniyoruz diyolar bende mesela perşembe giderim ertesi gün beraber annemlere gideriz ben yine annemde kalırım.bazen derler kızım işiniz olmazsa gelde bize bayramlıkta alamadım sana ne canın istiyosa alalım gezdireyim derkayınpederimkayınvalidemde hiç işe elimi sürdürmez ben derim sıkılıyorum anneme süpüreyim yada ütü varsa yapayım yok kızım ben yaparım sen yorulma der zorlaa iş ararım ütü falan yapıveririm sevinir.oraya gittiğimde ne yapacaklarını şaşırırlar sevinçtenopuyorumnanaktaneşimin dayıları çok şakacıdır bazen der kız annenin evinden çıkmıyon diyekaydirigubbakcemile3 anneanneside derki annesi hasta tabi ki gidip orada kalacak derzemuszemus valla ALLAHA şükür melek gibiler.bende bundan sonra dha çok kalmaya karar verdim yazık özeniyolar ALLAH razı olsun onlardan:Saruboceq:

ay bu ne insafsızlık ya. tabiki kabul etmeyin. herkes yerini bilsin eşin gelmiyosa bile sen git kal ailenle. bu şekilde davrandıkça ii olacağını mı sanıyorsun. bu kaynana kayınbaba kısmı iyilikten anlamaz. kendi kızlarına olsa aynı şey ortalık ayağa kalkar. sakın yüz verme. bu şekilde yaparsa giderim de. ne demek ya...

canım ben seni çok iyi anlıyorum birkaç yıl bende aynı senin gibiydim eşimin ailesinin evine giderdik kaynanam kayınbabam belirlerdi annemlerin evine gitme günümü eşime derdiler şu gün götür şu saatte getir diye bende çok içten içe kızardım..birkaç senedir artık öyle değil ...işin gerçekten zor hiç adil değil ...10 annenlerde 10 de kaynananlarda kalmalısın bunuda eşin sağlayacak..

cnm bnm kıyamam sanaa ne kadar içli yazıyosun hıcbısey ıcın akıtma o gözyaslarını,aıleler kızlarını el bebek gül bebek yıllarca emek vererek yetıstırsın sonra bırılerınden ızın alarak aıle gormeye gıdılsın çok adaletsız ama senın durumunda olan cok ınsan var bu kadar harab etme kendını hersey zamanla düzelır Allahın ıznyle,esınde anlıcaktır ne kadar uzuldugunu hersey rayına oturur bı zaman sonra,hee degısmedılermı baban gereklı konusmayı yapmalı okadarınada hakkı var dıye dusunuyorum.

konu sahibi arkadaşı tenzih ederek size bir şey sormak istiyorum...tamam gitmeyin kayınvaldenize kalmayında ki açıkca "sizde kalmak istemiyorum" diyen bir gelinede kimse "aman kal,gözünü seveyim hatrımız kalır" demez...peki ya çocuk(lar) aynı zamanda onların torunları,canlarının canı.....siz gitmeyin kabul :1closedeyes:çocuk(larınızı) bırakırmısınız peki??*neticede kendilerinde kalmak istemeyen gelini onlar görmesede olur ...ama çocuklar onlarında kanından canından....gerek onların torunlarını,gerek çocuklarında büyükanne ve büyükbabalarını,halalarını ve amcalarını görmek en doğal hakkıdır değil mi?...hayır siz gitmem kalmam deyince aklıma ilk gelen çocuklar oldu...onun için merak ettim bu konudaki düşüncelerinizi............

birden kendimi gördüm sende arkadaşım.yalnız deilsin rahat ol.

Bu konuyu ben açmalıydım :) Aynı bizim yaşadığımızı anlatmışsın.Eşimin ailesi ve benim ailem aynı şehirde biz ise km lerce uzaktayız.Senede eşimin sadece 20 gün izni var ve ben eşimle ayrı tatil yapmak istemediğim için beraber gidiyoruz ailelerimizin yaşadığı şehire.Her gittiğimizde burnumdan geliyor.Ne kadar gelmeyecem desende bir baskı oluyor.İnan seni çok iyi anlıyorum.Bende ilk başlarda çok taviz verdim ama bu yaz son oldu.Kendi ailemde sadece 1 gece kaldık bu baskı ve otorite sıkmaya başladı.Eşimle karar aldık yazları ailelerimizin yaşadığı şehre gitmeyeceğiz.tatile çıkacaz gönlümüzce gezecez.Bizi görmek isteyen bize gelecek.Kendi aileme haksızlık yapmış oluyorum belki ama başka alternatif bulamadık çünki karşı taraf çok anlayışsız.

seni o kadar iyi anlıyorumki.aynı şeyleri bende yaşıyorum çünkü.çantalarla bavullarla bir oraya bir buraya gezmekten çok sıkılıyorum.ama allahtan benim eşim baskı yapmıyor.onun için nerede kaldığı pek farketmiyor.ben bunu yıllarla aştım biraz.bana annemdeyken niye gelmediğimi sorduklarında şu gün gelicem diyorum.yada görüşeceğim akrabalarım var diyorum.artık pek ısrar etmiyorlar.birazda yaşlandılar tabi.biz 4 kişiyiz.ağırlamak biraz zor geliyor heralde.ayrıca sanada çok ısrar ederlerse annemle biraz daha vakit geçirmek istiyorum de.daha doyamadık de.heralde anlıcaklardır.:hulya:

güzelim bu bayramda bir ilke imza at
ve eşine eşit oranda kalıcaz de
ben sıkılıyorum kendi ailemi de özlüyorum de öle saçmalık mı olur yaa
onun ailesi varda sen ceviz kabuğunda mı büyüdün
bizim ailelerimizde aynı şehirde ve eşit oranda kalırız

herkeste olan bir sorun bende olmadı çünkü evlendiğimden beri izine geldiğimde dooooğğğğru annemlere, nasıl alıştırırsan öyle gider derler ya doğru, kızlar alıştırmayın sakınnnn.
annemlerde kaldım hep onlarada misafir gibi gittim geldim. ılk baaşlarda kayınpeder uyuzu eşime gaz vererek huzursuzluk çıkardıysada asla taviz vermedim,eşime gitmeyeceemmmm git istiyosan beni boşa dedim.Yemedi tabi ,ben kazandım.
Eşinizin sizi çok sevdiğinden eminseniz,eşiniz ailesine karşı çok bağlı değilse yani bi şey söylediklerinde cevap verebilecek kadar korkak değilse.
karşı oyun ,bir iki tartışmadan sonra zafer sizindir.
tarafımdan denenmiştir.

benim de gittiğimde hiç istediğim gibi kalmıyorum hep huzursuzum en iyisi gitmemek diyorum çünkü çok sıkıldım.2 yıllıkevliyim .hep bu konu yüzünden tartışmışızdır.allah sonumuzu hayır etsin.bencede herşeyi kabullenmemek gerek.malesef kabullendikçe taviz tavizi doğuruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…