• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimler kimler yuva kuruyor ben niye kuramıyorum?

evlenen herkes evlenip ne yapacaksın diyor sözleşmiş gibi..insanlara hala tahammülün varken, birini tanımaya enerjin varken neden evlenmeyesin ki..evli insanların hepsi evlilik diyince eşinin ailesi aklına geldiğinden güzel taraflarından niyeyse kimse bahsetmiyor.yukarıda bir arkadaş cinsellik ihtiyacı ne olacak demiş,çok yerinde bir tespit ,insan cinsellik yaşamayı çok istiyor gençken, bu yalan değil hepimizin yaşadığı bir durum. bu hevesin kaybolmasını mı seyredeceğiz.daha fazla geç kalmadan bu duyguları yaşamak isteyebilir genç bi bayan hepimiz istiyoruz manevi anlamda doyuma ulaşmak evlilikle sevdiğinle olmakla mümkünse bunun için niye bekleyelim?çocuk yapmak o duyguyu tatmak istiyor olabilir insan.kısmet olmaz o ayrı mesele ama yok kendini geliştir ne yapacaksın yok yurtdışına çık yok şu yok bu..ben yurtdışına eşimle çıkmak istiyorum mesela hayalim bu. arkadaş beni kesmiyor ailede kesmiyor tek başıma da gitmek istemiyorum. evliliği öcü gibi göstermeyin .evlenmek isteyen insanları da koca meraklısı gibi algılamayalım lütfen.duygusal ve manevi doyum diye bişey var ve bu boşluk okulla işle yabancı dille dolmuyor.umarım biz bekarlar tam istediğimiz kişiyle evleniriz ve bütün bu bekleyiş mutlu sonla biter..
+1

Sırf düzenli cinsellik icin ekmeğini kazanmadan çocuğuma iyi bi gelecek vermeden evlenmek bana çok korkutucu geliyor

Çünkü karşımdaki adamla sözleşme yapmıyorum bi omur benimle olduğuna dair .. önce kendimi kurtarmam gerek düşüncesindeyim
Tekrar eğitimime baslıcam hatta bu yüzden düğünümü bi yıl daha atıyorum

Bu hayatta kocamla opusmekten daha güzel seyler var ben basardım hissi bu yüzden diyoruz bizde

Kocamın donlarını yıkamadan once yapmam gerekenler listesi :)
siz yanlış anlamışsınız ya da ben yanlış anlatmışım.bunları yapmak yerine evlenmek daha iyi demedim.bunların yanında evlenmeyi de istemek çok normal dedim.okumak ve çalışmak kısmını çoktan halletmiş ama kısmet olupta evlenememiş birsürü arkadaşım var ben de dahil.biz evliliği tabi ki istiyoruz ben çocuk istiyorum.evliliğe don yıkamak diyip bizi de soğutmayın evlilikten siz bence.

siz yanlış anlamışsınız ya da ben yanlış anlatmışım.bunları yapmak yerine evlenmek daha iyi demedim.bunların yanında evlenmeyi de istemek çok normal dedim.okumak ve çalışmak kısmını çoktan halletmiş ama kısmet olupta evlenememiş birsürü arkadaşım var ben de dahil.biz evliliği tabi ki istiyoruz ben çocuk istiyorum.evliliğe don yıkamak diyip bizi de soğutmayın evlilikten siz bence.

Ben size katılıyorum

İnsanın sevmeye sevilmeye ihtiyacı var

Her şeyin yeri ayrı işin, ailenin, eğitimin yeri ayrı; romantizmin hissiyatın yeri ayrı. Mutlu bir hayat için hepsine ihtiyaç var. İnsanlara yapayalnız olun ruhsuz hissiz robot gibi sürekli kariyer peşinde koşun demek de yanlış; adam gibi bir işin olmasa da olur evlen evlen demek de yanlış. Evliliğin slotu ayrı, kariyerin slotu ayrı ikisini de dolduralım derim;) Şahsen ben hem mutlu hem başarılı olmak istiyorum.

Kalmamışsın ya kız işte evlenmişsin:KK51: o değil de ceycey tatilden sonra saçlarım çok kurudu valla mısır püskülüne döndü ne yapsam?
nemini kaybetmiş saçların.kuru saçlar için şampuan artı saç kremine geç bi süre organix marka iyidir.katı hindistancevizi yağı sür haftada 3 kere.kurutma makinesi düzleştirici kullanma 1 ay.onlar acayip kurutıyo saçı.deniz güneş havuz zaten berbat ediyo.saçın nemliyken gliserin sürebilirsin uçlara.eczanede ucuz zaten.davines keratin bakım öneriyor kuaförüm ama 3 lü seti 600 tl tuzlu yani.bir sene kullanılıyormuş.saçlar pırıl pırıl elektrıksiz bakımlı oluyormuş.ben hala düşünüyorum almayı paraya kıyabilirsem alacağım.saf keratin bakımı da harika.bir de sacın suyunu havluyla aldıktan sonra yani banyodan sonra mılkshake ya da urbancare mılkshake gibi urun kullan.gratıslerde ındırımlerde bu urunler ve organix şampuan ucuza bulunuyor.diğer zamanlarda değmez verilen paraya.

Sırf düzenli cinsellik icin ekmeğini kazanmadan çocuğuma iyi bi gelecek vermeden evlenmek bana çok korkutucu geliyor

Çünkü karşımdaki adamla sözleşme yapmıyorum bi omur benimle olduğuna dair .. önce kendimi kurtarmam gerek düşüncesindeyim
Tekrar eğitimime baslıcam hatta bu yüzden düğünümü bi yıl daha atıyorum

Bu hayatta kocamla opusmekten daha güzel seyler var ben basardım hissi bu yüzden diyoruz bizde

Kocamın donlarını yıkamadan once yapmam gerekenler listesi :)
Ekmeğini kazanan insanlar olarak yazıyor yalnız bu yorumları. Okul biteli yıllar oldu, işim var çok şükür. Kimseye muhtaç değilim. Konu sahibi de aynı sekildeymis. Ha ama ben de 2 buçuk yıllık ilişkimde iş hayatımı daha da düzene sokmak için evliliği erteliyorum. Doğru mu yapıyorum onu da bilmiyorum. Mantıklisi bu gibi geliyor, sınıf arkadaşım doğru düzgün bir işi olmadan evlendi mesela sonrasında hamile kaldı, maşallah nasıl bir kismetse çok da güzel bir işe girdi sonrasında. Şimdi her şeyi tamam, allah bozmasın. Bazen düşünüyor insan ben her şey mükemmel olsun diye beklerken bir şeyleri kaçırıyor muyum diye. Kısmet tabi ki yine de, ne yapsak boş.

Can'ım cicim ayları sonsuza kadar sürerse ne mutlu
Don yıkamakta var işin içinde ama :)

Yani kısmetin bi şekilde seni bulacak.
Eğitim iş kısmı tamamsa doğru zaman, doğru insanı beklemen gerek , olmazsa olmaz değil ama bunun ıcın üzülmeyin bence.

Bulunduğum şehirde özellikle lise biter bitmez evlenen o kadar kız var ki şahsen çok üzücü acınası buluyorum neyin acelesi bu
Koca mı kaçıyor
O kadar odak noktaları ki bide bi sene sonra cocuk vermeliyim kocamın kucağına bide erkek olsun kp ismi vereyimler ..

Bilmiyorum hayat koca demek değil
Elbet sevmek sevilmek ister insan ama 26 yasta abartılmaması gereken bi yas bence 28-30 a kadar yolu var

26 yaşındayım çoğu arkadasım evli şahsen kafama takmıyorum ben sizde oyle yapın ..

Evlilik hayatın temel kavramı, tüm mutlulukların temeli değil ki?
Bu evlilik sevdası neden?
Kimse tüm mutlulukların temeli demedi ki. Her şeyim var bu da olsun dendi hep. Yani şu düşünce bana işsizim diye üzülen birine iş tüm mutlulukların temeli değil ki demekten farksız geliyor. Veya üniversiteyi kazanamadim diye üzülen birine eğitim hayattaki tek mutluluk değil demek gibi. Her şeyin yeri ayrı. İnsan kendinde olmayanı ister, bu çok normal. Tercih meselesi biraz da. Bana da bazı insanların sahip olamadığı için üzüldüğü bir çok şey saçma geliyor ama o onu istiyor işte. Ama niyeyse bir bu evlilik isteğine böyle aşırı tepkiler veriliyor. Kk da kimse evlenmek istemiyor, herkes çok cool, hepsi 30dan önce asla diyor ama ülke nüfusunun yarısından fazlası evli. İnsan hayret ediyor.:KK53:
Ben eskiden asla istemem diyordum, şimdi o kadar katı değilim ama illa isterim de demiyorum. Belki zamanla everin beni moduna girerim.:KK70:

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar aslında benim bu mevzu yeni değil benim için ama aksam aksam yine bir üzüldüm yine bir dertlendim. Bütün arkadaşlarım evlendi evlenmeyenler en kötü ihtimal nisanlanli ya da sözlü. Ben ne yaptıysam bir türlü olmadı. Tavsiye usulü görüşmelere gittim içim ısınmadı. Bana yaklaşmaya çalışanlar oldu ama bir türlü emin olamadım. Benim yürüdüklerim bana oralı olmadı. Velhasıl geldim 26 ya 1991 doğumluyum. Yani hayatımda biri olmadığını düşünürsek ne ara olacak belli değil. Annem akrabalar herkes üstüme geliyor patlama noktasına geliyorum bazen. Sürekli birileriyle görüşmek de istemiyorum artık. Çünkü ben de hayallere kapılıyorum hemen. Ya bekledigim gibi olmuyor ya da karşı tarafın beklediği gibi. Artık ne yapsam bilmiyorum. Türbelere falan gitmeye başladım her duamda bu var. Hani düşünme bu kadar hayırlısı diyeceksiniz. Ben zaten dusunmemeye calisiyorum2. Ama bunun sonu yok gibi bilmiyorum. Dua edip ya da baska bir sekilde evlenen var mi yanlis anlamayın ben hep hayırlıs gönlüme göre biri diye dua ederim tabiki mutsuz bir evliliktense bekarlik iyidir. Yine de tavsiyeleriniz varsa benimle paylaşırsanız memnun olurum. Lutfen sizde bana dua edin. Müslümanın müslümana temiz ağızdan duası makbuldür insallah. Hepinize iyi aksamlar.
Yasin daha 26 bakmayın onların mut olduğuna. Bende evliyim ama bekarlara ozenoyorum evliler bekarlara bekarlara evlilere ozeniyor bak ben esimle ayni 25yasinda evlendik iyiki geç evlenmişsim hayatımı yaşadım daha yasiycaktim zamanı geldiğinde hepsi oluyor rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırın inşallah

Türkiye'de evlilik önünde sonunda kadının daha fazla fedakarlık ettiği, daha çok yıprandığı, daha çok emek harcadığı bir şey genelde. En azından bana göre öyle. Yeri geliyor evlilik uğruna işinden, kariyerinden kalıcı ya da geçici olarak uzak kalan kadın oluyor. Hamilelik ve çocuk olayı bana göre dert ama bunu seve seve yapan var, yine de bu yıpratıcı olduğu gerçeğini değiştirmez. Çalışıyor bile olsa evde daha fazla yorulan taraf yine genelde kadın. Yani her anlamda kadının daha çok emek harcadığı bir olay, fedakarlıklara bakın genelde kadından gelir. Biz toplum olarak zaten en başından arızalıyız :) çünkü bizim özel hayatımıza en olnadık insanlar bile karışmak ister. Evlenecek olan gençler düğün istemez, aile tutturur düğünsüz olmaz diye. Kime ne ki? anlayanı az. Hayatında evliliğin e'sini bile düşünmedim ama benim hayatımı yaşamak için evliliğe ihtiyacım yok. Umarım bütün kızlarımız günün birinde evliliğin mecburiyet değil de tercih olduğunu anlar, hepsi.

IMG_2303.webp
IMG_2303.webp Bak vasfiye teyzem söylemiş daha en güzel yılların telaşa gerek yok :halay:Rabbim inşaallah gönlüne göre birini en kısa sürede karşına çıkarır :dua:konu sahibi

26 yas ne ki..daha cok gencsiniz ben 31 yasindayim ve bekarim.bulamadim begendigim bir adam.gecenlerde bir akrabamiz bir adam var demis memur faceden baktim begenmedim kismet...

26 yas ne ki..daha cok gencsiniz ben 31 yasindayim ve bekarim.bulamadim begendigim bir adam.gecenlerde bir akrabamiz bir adam var demis memur faceden baktim begenmedim kismet...
Kaderinde kim varsa o gelir seni bulur yaşın kaç olursa olsun bizim komşu kızda ayy bulamadım yok beğenmedim anlaşadım görücülerle derken 38 de karşısına eşi çıkdı :dondurma:evlendiler şimdi evli mutlu iki çoçuklu anne oldu :anne:

Merhaba hanımlar aslında benim bu mevzu yeni değil benim için ama aksam aksam yine bir üzüldüm yine bir dertlendim. Bütün arkadaşlarım evlendi evlenmeyenler en kötü ihtimal nisanlanli ya da sözlü. Ben ne yaptıysam bir türlü olmadı. Tavsiye usulü görüşmelere gittim içim ısınmadı. Bana yaklaşmaya çalışanlar oldu ama bir türlü emin olamadım. Benim yürüdüklerim bana oralı olmadı. Velhasıl geldim 26 ya 1991 doğumluyum. Yani hayatımda biri olmadığını düşünürsek ne ara olacak belli değil. Annem akrabalar herkes üstüme geliyor patlama noktasına geliyorum bazen. Sürekli birileriyle görüşmek de istemiyorum artık. Çünkü ben de hayallere kapılıyorum hemen. Ya bekledigim gibi olmuyor ya da karşı tarafın beklediği gibi. Artık ne yapsam bilmiyorum. Türbelere falan gitmeye başladım her duamda bu var. Hani düşünme bu kadar hayırlısı diyeceksiniz. Ben zaten dusunmemeye calisiyorum2. Ama bunun sonu yok gibi bilmiyorum. Dua edip ya da baska bir sekilde evlenen var mi yanlis anlamayın ben hep hayırlıs gönlüme göre biri diye dua ederim tabiki mutsuz bir evliliktense bekarlik iyidir. Yine de tavsiyeleriniz varsa benimle paylaşırsanız memnun olurum. Lutfen sizde bana dua edin. Müslümanın müslümana temiz ağızdan duası makbuldür insallah. Hepinize iyi aksamlar.
24 yaşındayım benden küçük bütün kuzenlerim ya evli ya nişanlı ciddi bir ilişkiyi bırak ilişkim dahi yok ben kendmi o zaman pencereden atayım

Back
X