Kimlikten din sildirme meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
siz kimsenin dediğini dinlemeyin. Kendiniz karar verin. Bu ülkede din en karmaşık konu. Herkes bilmeden konuşuyor. Bu din işleri gelecekte ne olacak belli değil.
İçinizden nasıl geliyorsa o kararı verin.

Vizeyi alabildiniz mi sonra merak ettim? :)

İmam falan mı olacaksınız neden dininize bakıp sorun etsinler ki
Bence imam dahi olmak için müslüman olmak gerekmiyor. Ama malesef bu ülkenin gerçeği uluslarası çalışan kurumsal bi firma bana namaz kılıyor musun? diye sormuştu. Yaşamak icin çalışmak çalışmak içinde kendimizden taviz vermemiz gerekiyor, ne yazık ki

Hic yazmamasi daha iyi. Zaten gereksiz bir bilgi. Kime ne bizim dinimizden. Bosverin asla boyle bir sey icin sorun yasamazsiniz.
Hukuki olarak şu nedenle belirtiliyor din hanesi.
Kişi öldüğünde Sayet herhangi bir akrabası yoksa kimsesiz ise defin işlemleri ona göre yapılıyor.
Veya inancınıza yönelik bir saldırı yapıldıgi zaman direkt şikayetçi olma imkanı veriyor size.

Ben dogrudan fislemek amaciyla yazdigini dusunuyorum. Kimsenin kimseye dini hosgorude bulundugunu gormedigimden belki. Hakli olabilirsiniz yoksa

İstiyorsan yarın sabah gidip bir dilekçe ile din haneni doldurtabilirsin. Ayrıca pazartesi işe başlayacaksan seni din hanen yüzünden atacaklar mı işten? Burada açıkladığın gibi açıklarsın işyerinde de.

Törenden kastimin ne olduğunu düşünüyorsunuz? Müslüman kişinin cenaze namazı kılınır ve gömülür, hristiyan kisinin katolikse cenazesi yakılır , başka dinlerde de başka ölüm ritüelleri vardır. Kişinin ruhuna saygıdan inancına göre bu gerçekleştirilir. Saçma gören zaten kimliğine bir şey yazdırmak zorunda da değil.

nufus kayıt ornegınde din bılgısı yazmaz
yenı kımlıklerde zaten yok
33 yasındayım hıc bır zaman kımlıgımde dinim yazmadı en basından berı bostu musluman oldugumu ben bılıyorum ınsanların ne oldugumu bılmesıne gerek yok sacma bence

Kimlikte mensup olduğumuz din ile ilgili bir kısım bulunması aşırı tuhaf bence. Sorunuzun cevabı yok ne yazık ki bende ama bir şey çıkacağını sanmam.
Kimlikte mensup olduğumuZ dinin olması kadar güzel bir ayrıntı daha yoktur.. Kişi Bir kazada vs öldüğü zaman o cesede Müslümansa islam usullerine göre muamele yapılır mesela Yıkamak gömmek vs gibi .. bunun için böyle bir kısmın olması tuhaflık değildir..İslam dininin inceliğini işaret eder..

Ajdjjdjxej tebrikler..
Ben böyle şeylerin şehir efsanesi olduğunu savunuyorum da, ondan sordum
Arap baharı başladığı sırada, lübnan, suriye, mısır, arabistan dan damgalı pasaportla 10 yıllık amerika, 10 yıllık kanada vizesi aldım
Bir kaç yıl sonra da schengen.
Ama Ingiltere den red yiyecekmişim gibi bir his var içimde ama zaten su sıralar pek yolculuk görünmediği için önemi kalmadı

Katolikse cenaze yakilirmi? Ajkfdhghjk

Katoliklerde cenaze kiliside kilinir. Ve ardindan istege göre ya gömülür ya yakilir. Ki hiristiyanligin bircok cesiti var.

Bu ülkede ramazan orucunda millet su iciyor yada birsey yiyor diye sokakta dövülürken, devlet hickimsesiz olan biri icin kiliside cenaze servisi yapacak. Hiii sanki Türkiyeden degilde Marstan bahs ediyorsun.

Ve sorun sacma görüp görmemek degil. Toplum baskisi ve sosyoloji denilen birsey var. Kimse orda en basit deist diye yazdiramaz, yada ateist hic. Polis kontrolünden gecersen mahv ederler seni. Kaldi ki is/Ev bulmak.

İse girişlerde hiç din kısmına bakmadım ilgimi çekmedi herkesin dikkat ettiği bir unsur olduğunu sanmıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…