Kimse gelmese de gideceksin

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Şu anda ağlıyorum.

Dün arkadaşlarla konuştuk okulun pilav gününe gideriz diye bir daha ne zaman buluşucaz gidelim dediler. Annemler de bugün pikniğe gidecekti ben pilav gününe gidiyorum diye gitmedim. Şimdi de yan çizdiler. Annem aradı ne zaman çıkıyorsun diye, ben de dedim ki kimse gelmiyor ben de gitmiyorum o yüzden. Ve size yemin ediyorum kaba bir tabir olucak ama en iyi ifade eden bu ''ağzıma s.çtı'' Demediğini bırakmadı. Hiç kimse gelmese bile sen gideceksin, arkadaşlarının gelmemesi seninle ilgili bir durum değil, öğretmenlerin sana kaç yıl emek verdi (2 yıl okudum o okulda bu arada). Gitmek zorundasın gitmezsen külahları değişiriz. Bizimle pikniğe gelmedin şimdi oraya gitmek zorundasın falan filan. Ama aşırı derecede bağırdı.

Diyorum ki bu zaten arkadaşlarla buluşmak için yapıan bir şey onlar gelmiyorsa ne anlamı var gitmemin, hiç kimse gitmese bile gidecekmişim. Ya her şeyine bu kadar karışılır mı insanın, sabah sabah bunun için moralimi bozmaya değer mi? Bir şey için de zorlamasınlar benim kararıma bıraksınlar ya. O kadar çok bağırdı ki ağlamaktan kıpkırmızı gözlerim zaten sulugözümdür.

19 yaşında kazık kadar kızım bu arada.

Seni çok iyi anladım ya o yaşlarda benzet durumlar yaşıyordum ben de.
O senin pikniğe gitmiyor oluşuna ilk andan beri aslında gıcık olmuş "sırf bizle gelmemek için bahane çıkarıyo her zamanki mislinliği ama hadi neyse diyip geçeyim şimdi ama en ufak bi sılıntı çıkarırsa gitmezse / gider de alşam gecikirse vs" sı.ıcam ben onun ağzına" gibi bi kafayagirmiş. Telefonu açarken sen haklı da olsan haksız da olsan hazırmış o laflar kafasında.

Son düzenleme:
Ağlanacak bir şey yok ki bunda.
Gidersin 1,2 saat uğrarsın,takılırsın,dönersin.
Hem hava almış olursun hem de annenin gönlü olur.
Ufacık meseleler için kırma ana babanı.

Seni çok iyi anladım ya o yaşlarda benzet durumlar yaşıyordum ben de.
O senin pikniğe gitmiyor oluşuna ilk andan beri aslında gıcık olmuş "sırf bizle gelmemek için bahane çıkarıyo her zamanki mislinliği ama hadi neyse diyip geçeyim şimdi ama en ufak bi sılıntı çıkarırsa gitmezse / gider de alşam gecikirse vs" sı.ıcam ben onun ağzına" gibi bi kafayagirmiş. Telefonu açarken hazırmış o laflar kafasında.

Öyle olduğunu sanmıyorum da bir sebepten dolayı gitmemi istiyor, öğretmenlerimin onca emeği vermış üstümde ben niye gitmiyor muşum. Ya tamam haklı da öğretmenler de allah rızası için ders anlatmıyorlar zaten. Şimdi benim işim gücüm var yarına ödev yetiştiricem ve kimsenin gelmedği bir yere giderek vakit kaybetmek istemiyorum. Bir saattir kızlara mesaj atıyorum bakın ben çıkıcam gelen var mı söyleyin falan tık yok. Diyorum ki bakın orda öğretmenler bile olmayacak belki, ben niye gideyim. Yok ille de gideceksin.

Ağlanacak bir şey yok ki bunda.
Gidersin 1,2 saat uğrarsın,takılırsın,dönersin.
Hem hava almış olursun hem de annenin gönlü olur.
Ufacık meseleler için kırma ana babanı.

Ağlamam zaten her konuda üstüme gelmelerinden kaynaklanıyor. En ufacık şeylerde bile sürekli üstüme geliyorlar.

Öyle olduğunu sanmıyorum da bir sebepten dolayı gitmemi istiyor, öğretmenlerimin onca emeği vermış üstümde ben niye gitmiyor muşum. Ya tamam haklı da öğretmenler de allah rızası için ders anlatmıyorlar zaten. Şimdi benim işim gücüm var yarına ödev yetiştiricem ve kimsenin gelmedği bir yere giderek vakit kaybetmek istemiyorum. Bir saattir kızlara mesaj atıyorum bakın ben çıkıcam gelen var mı söyleyin falan tık yok. Diyorum ki bakın orda öğretmenler bile olmayacak belki, ben niye gideyim. Yok ille de gideceksin.

İşte mantıklı sebeplerin olmasına rağmen ısrarla ve mantıksızca ille git diyor oluşu garip geldi bana. Yani gerçekten de öğretmenlerini düşndüğü için değil gibi.
İnatlaşmak ve otorite sağlamak için belki sırf.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ağlamam zaten her konuda üstüme gelmelerinden kaynaklanıyor. En ufacık şeylerde bile sürekli üstüme geliyorlar.

Ya anlıyorum bak sen 19 yaşında kazık kadar kızım diyorsun.
Ben 35 yaşında koca kadınım,dün ve bu sabah nasıl üzerime geldiler anlatamam.
Sakinliğimi korudum,haklı olduğum halde alttan aldım.
Huzur buldum inan ki.
Kavga olunca çok sıkıntı oluyor da ondan dedim.

Son düzenleme:
Annenizi tebrik etmek istiyorum... Öğretmenlerin emegini göz ardi etmeyen veli bulmak zor artik bu günlerde. . Bende lisede öğretmenim gercektende Allah rızası icin ders anlatmiyoruz.. bu isin tabiki parası var.. ama annenin anlatmak istediği orada insani bir değer olan vefa duygusu..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İşte mantıklı sebeplerin olmasına rağmen ısrarla ve mantıksızca ille git diyor oluşu garip geldi bana. Yani gerçekten de öğretmenlerini düşndüğü için değil gibi.
İnatlaşmak ve otorite sağlamak için belki sırf.

otoritesi sağlamdır zaten. Sadece bir kez görenler bile ne kadar otoriter bir annen var der. Ben istiyorum ki bazı şeyleri de benim kararıma bıraksın bi özgüvenim olsun kendime, onun yüzünden kendine güveni olmayan biri oldum çıktım kendi de kabul ediyor bunu zaten. Dışarı çıkmak isterdim izin vermezlerdi al işte şimdi ne yer bilirim ne yön bilirim şehir dışından gelen arkadaşlarım bile istanbulu benden iyi biliyorlar.

Annenizi tebrik etmek istiyorum... Öğretmenlerin emegini göz ardi etmeyen veli bulmak zor artik bu günlerde. . Bende lisede öğretmenim gercektende Allah rızası icin ders anlatmiyoruz.. bu isin tabiki parası var.. ama annenin anlatmak istediği orada insani bir değer olan vefa duygusu..

Annemin gitmemi istemesinin asıl sebebi o değil diye düşünüyorum. Ya ben orda öğretmenlerin olacağını bilsem tamam diycem de orda olmayacaklar bence. Zaten mecbur gidicem şu an başka çarem yok

Simdide senin gözünden bakalim olaya ; ) sen oraya arkadaslarinla birarada olmak icin gidecektin.. sanki annenin dedigi o öğretmenler seni tam taniyormu ki ? Ortaliklarda boş bos dolanip eve geliceksin.. zaman kaybi hakkaten... sende haklisin canim ; )

Ya anlıyorum bak sen 19 yaşında kazık kadar kızım diyorsun.
Ben 35 yaşında koca kadınım,dün ve bu sabah nasıl üzerime geldiler anlatamam.
Sakinliğimi korudum,haklı olduğum halde alttan aldım.
Huzur buldum inan ki.
Kavga olunca çok sıkıntı oluyor da ondan dedim.

Şimdiye kadar her konuda üüstüme geldileri için kendime bir alan oluşturmaya çalışıyorum ben de o yüzden alttan alma gibi bir huyum olmadı. Ama haklısınız bazen alttan almak gerek, zaten bizim evde kavga gürültü eksik olmaz. Giyinip gideyim bari. Yanlız yanlız takılırım artık

otoritesi sağlamdır zaten. Sadece bir kez görenler bile ne kadar otoriter bir annen var der. Ben istiyorum ki bazı şeyleri de benim kararıma bıraksın bi özgüvenim olsun kendime, onun yüzünden kendine güveni olmayan biri oldum çıktım kendi de kabul ediyor bunu zaten. Dışarı çıkmak isterdim izin vermezlerdi al işte şimdi ne yer bilirim ne yön bilirim şehir dışından gelen arkadaşlarım bile istanbulu benden iyi biliyorlar.

Bi gün oturup konuşsan, güzelce anlatsan? Ne tepki verir?

Simdide senin gözünden bakalim olaya ; ) sen oraya arkadaslarinla birarada olmak icin gidecektin.. sanki annenin dedigi o öğretmenler seni tam taniyormu ki ? Ortaliklarda boş bos dolanip eve geliceksin.. zaman kaybi hakkaten... sende haklisin canim ; )

Dalga mı geçtiniz?

Şu anda ağlıyorum.

Dün arkadaşlarla konuştuk okulun pilav gününe gideriz diye bir daha ne zaman buluşucaz gidelim dediler. Annemler de bugün pikniğe gidecekti ben pilav gününe gidiyorum diye gitmedim. Şimdi de yan çizdiler. Annem aradı ne zaman çıkıyorsun diye, ben de dedim ki kimse gelmiyor ben de gitmiyorum o yüzden. Ve size yemin ediyorum kaba bir tabir olucak ama en iyi ifade eden bu ''ağzıma s.çtı'' Demediğini bırakmadı. Hiç kimse gelmese bile sen gideceksin, arkadaşlarının gelmemesi seninle ilgili bir durum değil, öğretmenlerin sana kaç yıl emek verdi (2 yıl okudum o okulda bu arada). Gitmek zorundasın gitmezsen külahları değişiriz. Bizimle pikniğe gelmedin şimdi oraya gitmek zorundasın falan filan. Ama aşırı derecede bağırdı.

Diyorum ki bu zaten arkadaşlarla buluşmak için yapıan bir şey onlar gelmiyorsa ne anlamı var gitmemin, hiç kimse gitmese bile gidecekmişim. Ya her şeyine bu kadar karışılır mı insanın, sabah sabah bunun için moralimi bozmaya değer mi? Bir şey için de zorlamasınlar benim kararıma bıraksınlar ya. O kadar çok bağırdı ki ağlamaktan kıpkırmızı gözlerim zaten sulugözümdür.

19 yaşında kazık kadar kızım bu arada.

Yaptıkları çok yanlış, sen kendi kararlarını verebilirsin ve zaten hiçbir arkadaşın gelmiyorsa senin de gitmen mantıksız :/
Canım hangi ildesin özel değilse ? Ben de bugun bir yerde pilav gunune gidicem de :10:

Yok hayir asla ... dalga geçmedim kesinlikle.. birincisinde bir ogretmen ve ikincisinde kkdaki biri gözüyle baktim olaya..

Teşekkürler o zaman yorumunuz için. Ben zaten bir ara gidip öğretmenlerimi görmeyi düşünüyordum ama okuldan hep çok geç çıktığım için pek mümkün olmuyordu. Şimdi de gidicem büyük ihtimalle kimse olmıycak, neyse çıkmışken telefonuma kap alırım en azından

Yaptıkları çok yanlış, sen kendi kararlarını verebilirsin ve zaten hiçbir arkadaşın gelmiyorsa senin de gitmen mantıksız :/
Canım hangi ildesin özel değilse ? Ben de bugun bir yerde pilav gunune gidicem de :10:

İstanbuldayım canım ama şimdi deşifre olmayayım :27:

Back
X