kimselere soramadım:-((

bademcik

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
253
1
296
Ankara
doktoruma sormaya çekindim, bekledim ki o konuyu açsın, ama hiç lafını etmiyo..bende sizlere danışıyım dedim KK nün değerli üyeleri:
tüp bebek tedavisi görüyorum,haftaya yumurtalarım toplanacak. doktorum bu tedavinin hangi aşamasında,ya da hangi aşamasına kadar ilişkiye girmemiz veya girmememiz konusunda bir bilgi vermedi..forumlarda transfer sonrası enfeksiyon ihtimali nedeniyle riskli olduğundan bahsetmiş arkadaşlar. acaba yumurta toplanana kadar ya da toplandıktan sonra transfer öncesi üç gün yine aynı nedenle sakıncalımıdır, doktorlarınız size ne söyledi ne tavsiye etti paylaşırsanız sevinirim

canim benim pek bir bilgim yok ama toplama islemi öncesinden perhize baslayin.bebeklerimiz için disimizi SIKMALIYIZ.tedavin hayirli olsun.allah bebisini kavustursun sana bir an önce insallah.

canım toplama isleminden bir iki gün kala yasaklanıyor sonra sanırım tarnsfer olana kadar devam yasak yani tarnsferden sonrada yasak öğrenene kadar yada daha fazla onu tam bilmiyorum bende doktoruma sormak zorundayım
:(

tedaviye başlamadan 2 gün önce başlıyor ve tedavi sonuçlanana kadar sürüyor yani benim dr öyle yaptırmıştı.bu arada tedavi sonuçlanana kadar derken transferden sonrada test yapıp sonuç alıncaya kadar.

Bademcik,yumurta toplamadan 3 gün önceye kadar ilşkiye girebiliyorsun.3 gün kala eşinin eliyle boşalmasını istiyor doktor ve ondan sonra yumurta toplama işlemine kadar hiçbirşey yapmayın diyor.zaten bu işlem bittikten sonrada yapamıyorsun biraz canın acıyor.Transferden sonrada test gününe kadar perhize devam :)

canım benim bildiğim..zaten eşine cinsel perhiz verecekler toplamadan 3 gün önce falan..ama bu perhiz kendi kendine olacak...o zamandan öncesine kadar bi sorun olmaz ...

tabi bu dönemde cinsel perhiz var.yumurta toplama işleminden sonra zaten odana hemşire vasıtasıyla ilaç kullanma ve diğer bilgileri içeren kurumun hazırladığı bir yazı ile geliniyor genellikle.burada da tüp bebek işlemi sırasında cinsel perhiz olmalı diye ibare var...

Banada doktor bu konuda hiç bilgi vermedi sizden duyunca sinir oldum şimdi benimki neden bişeyler söylemedi bana acaba

benim 3.ayım yenim bitti yani 3 gün önce ve yasak ydaha yeni kalktı kızlar...

ya bende doktora soramıyorum. gerçi benim mide bulantılarım okadar fazlaki sabahtan akşama kadar kusuyorum kafamı kaldıramıyorum ama eşim de bir yere kadar sabreder heralde. 10 haftalık gebeyim. acaba beklememiz mi gerekiyor 3. ay dolana kadar? tüp bebekte düşük olayı çok sık yaşandığı için çok çekiniyorum. aslında biyolojik olarak bununla bir ilgisi yok ama insan tedirgin oluyor.

arkadaşlar öncelikle cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum.
yumurta toplandıktan sonra transfere kadar geçen o 3 gün var ya ,o günler serbest olabilirmi acaba,bu konuda fikriniz varmı

eğer ağrın acın yoksaa olabilir ama bneim fikrimce perhize başladın devam derim.çünkü yumurta toplama işleminde içinde baya bi işlem yapılıoo,,acı ve ağrı çekeciğini unutma derim ama yinede sen bilirsin..bence bunu dr una sor,,utanıcak bişi yokki,,ben dr umla rahat rahat konuşuom herşeyide soruom valla :)) ilk 3 ay çok tehlikeli demişti bana,,eğer risk varsa normal gebelikte bile ilk 3 ay ilişki yasakmış ee bizimki zaten hassas ve riskli bi durum bence perhiz gerekli ve uymalı... :)))

çatlatmadan 2 gün öncesine kadar ve çatlatmadan sonra yumurta toplanana kadar yasak var
sonra trasnfer öncesi de 2 ün yasak demişti bana doktorum rahim kasılmaları olmasın diye.
trasnferden sonra hamilelik kesinleşene kadar yasak
sonrasında eğer ikiz gebelik ise kalp atışlarına kadar temkinli olalım dedi, ikiz çıktı biz o devre de korktuk kıpırdamadık , sonra 7 haftalık iken kanamm vardı 12. haftanın sonuna kadar yasak dedi... anlayacağın bizde yasaklar pek bir boldu ama sorun yoksa kanaman yoksa ilk kalp atışlarını duyana kadar genel olarak temkinli olmakta fayda var...

Back
X