- 10 Ocak 2015
- 475
- 257
- 103
- 32
- Konu Sahibi CicimBalim
-
Keske tek basima yalnizlik cekseydim o zaman cok daha kaliteli olurdu ayni evde anlasamadigin bir es hergun gormek zorunda oldugun nefret ettigin insanlar bu yalnizliklarin en beteri inan .. tek basina yalnizliginin tadini cikar .birgun onu bile ariyor insan .Iyi aksamlarr
Hafta sonum berbat gecti cogu izin günüm ki gibi evdeydim ve bunaldim iyice.
Bildiginiz kimsem yok bir tek annem var oda tedavisinden dolayi baska sehirde yani yanlizim evde.
Aile iliskileri deseniz kimseyle bagimiz yok cünki bize yanlislari oldu zamaninda.
Arkadaslar deseniz hepsi kendi isi gücünde veya aileleriyle hem zaten can dostum diyebilcegim biriside yok. Derdimi Mutlulugumu anlatacagim paylasacagim kimsemde yok
Bugün mesela hava güzeldii..herkes sosyal medyada paylasim yapiyordu ailece arkadasca gezmelerdelerdi ve ben anca evde böyle oturayim. bu arada yasim 24
Suan bile disardan sesler geliyor insanlar kapida oturuyor geziyorlar
duvarlar üstüme üstüme geliyorr icim sikildi..
Ayni durumda olan varmi
sadece icimi dökmek istedim
Yalnız değilsin. Aynen, derdimi mutluluğumu üzüntümü anlatacağım, vakit geçireceğim, danışacağım kimse yok.Ben de yapayalnız kaldım 3 ay yurt odasinda tek başıma. Yapayalnız derken kalabaliklar içindeki yalnızlıktan bahsetmiyorum.Gerçek yalnızlık hem fiziksel hem duygusal. Kimse bilmez hem yalnızlıktan korkarım hem de yalnız oldukça daha da yalnız olmak isterim. Sürekli kafamın içinde kendi kendime konusurum bazen dışımdan da konuşurum.Dışardan görenler deli diyordur.Kimse olmadı uzunca süre yanımda ne aile ne arkadaş ne sevgili. Ben de delirmek üzereydim. Şimdi ailemim yanına geldim. Hoş güçlü bağlarımız yok ama ses oluyor işte. Ama yetmiyor o korkunun dinmesine.Öylece yaşayıp gidiyorum bir şekilde.Iyi aksamlarr
Hafta sonum berbat gecti cogu izin günüm ki gibi evdeydim ve bunaldim iyice.
Bildiginiz kimsem yok bir tek annem var oda tedavisinden dolayi baska sehirde yani yanlizim evde.
Aile iliskileri deseniz kimseyle bagimiz yok cünki bize yanlislari oldu zamaninda.
Arkadaslar deseniz hepsi kendi isi gücünde veya aileleriyle hem zaten can dostum diyebilcegim biriside yok. Derdimi Mutlulugumu anlatacagim paylasacagim kimsemde yok
Bugün mesela hava güzeldii..herkes sosyal medyada paylasim yapiyordu ailece arkadasca gezmelerdelerdi ve ben anca evde böyle oturayim. bu arada yasim 24
Suan bile disardan sesler geliyor insanlar kapida oturuyor geziyorlar
duvarlar üstüme üstüme geliyorr icim sikildi..
Ayni durumda olan varmi
sadece icimi dökmek istedim
Odanı degistirmek istemedin mi? :)Yalnız değilsin. Aynen, derdimi mutluluğumu üzüntümü anlatacağım, vakit geçireceğim, danışacağım kimse yok.Ben de yapayalnız kaldım 3 ay yurt odasinda tek başıma. Yapayalnız derken kalabaliklar içindeki yalnızlıktan bahsetmiyorum.Gerçek yalnızlık hem fiziksel hem duygusal. Kimse bilmez hem yalnızlıktan korkarım hem de yalnız oldukça daha da yalnız olmak isterim. Sürekli kafamın içinde kendi kendime konusurum bazen dışımdan da konuşurum.Dışardan görenler deli diyordur.Kimse olmadı uzunca süre yanımda ne aile ne arkadaş ne sevgili. Ben de delirmek üzereydim. Şimdi ailemim yanına geldim. Hoş güçlü bağlarımız yok ama ses oluyor işte. Ama yetmiyor o korkunun dinmesine.Öylece yaşayıp gidiyorum bir şekilde.
Ne güzel seyler saymissiniz öyle :)Meşgale bulmak yeterli olmuyor malesef. Sosyal çevre edinilebilecek meşgale bulmak da gerekiyor. Örneğin kitap okumak, dikiş dikmek, örgü örmek, müzik dinlemek, film izlemek vs. bunlar zamanı geçirmek için hoş aktiviteler ama sosyal anlamda doyurmaz, konuşma ihtiyacını karşılamaz.
Ama en az iki üç ikişinin de katıldığı bir aktivite bulmak çevre edinmenizi sağlayabilir. Zaman geçirmek için illa kanka modunda olmanız da gerekmez. Çünkü artık bir sürü yalnız insan var. Yani aynı dertten muzdarip bir sürü insan var.
Trekking gruplarına katılabilirsiniz, yani doğa yürüyüşü gruplarına. İnanın çevre edinebiliyorsunuz.
Halk eğitimlerdeki, belediyelerdeki ücretsiz yaz kursları da hoş.
Yemek kursu, resim, ahşap kursları vs.
Dil kursu.
Huzurevi. Amcalar teyzeler birileri gelsin de konuşalım diye kapı gözlüyor mesela. İki haftada bir gidilse ya da ayda bir olsun. Çok iyi gelir hem gidene hem yaşlılarımıza. Tavla, okey bayılıyorlar. Konuşmak istiyorlar hep.
Aa bir de hüzne teslim olmazsanız kimsesiz çocuklara ziyaret. Pazarları oyun oynamak güzel olabilir.
Aklıma gelenler bunlar.
Merhaba ruh ikizim.
Bende kendimi uzuunnnca bir süre yalnız hissediyorum sürekli.baya kafayı yemek üzereyim.insanlara inancım tamamen yok oldu.guvenim sıfır ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Zaman zaman kim yaşamıyor ki
Evliyim çocuklarım var geniş bir ailem dostlarım var ama bazen bende çok yanlız hissederim
Bu dahada zordur kalabalık içinde yanlızlık hissi
Benim dost diyebilecegim kimsem yok. Ya annemle cikar gezerim ya da tek basima gider alisveris yaparim
Spora yazılsanız veya belediyenin filan resim kurdale filan kursları oluyor oralara yazılıp gitseniz belki iyi gelir hem birileriyle tanışıp kaynaşırsınız belki hem de bir hobi olur
Allahim kimseleri yalniz birakmasin
Konu sahibi arkadasim, kurslara gitmeye ne dersin? Cevre edinmek cok da zor degil.
Ama dost edinmek cok zor, maalesef
Beeeennnnkoskoca 3 gündür evdeyim...ve bunaldim! Yarın okula gidicem ama cocuarda gelmiyor artık okula o yüzden baya sıkıcı geçiyor...kafami meşgul edecek şeyler bulmalıyım.. kitap okuyabiliriz...boylece hem bisey dusunmeyiz hemde kendimizi gelistiririz.
Rica ederim. Çok iyi anlıyorum sizi. Ben durağanlığı sevmem. Rutini, hareketsizliği vs. hiç sevmem.İki gündür evdeyim ve bugün bir ara çok bunaldım. Görüşebileceğim tüm insanların işi vardı. Sonra törpüledim kendimi, her an sosyallikle geçmez, bazen insanın kendini dinlemesi gerekir vs. diye diye. Biraz iş yaptım, dışarı çıkıp yürüyüş yaptım iyi geldi.Ne güzel seyler saymissiniz öyle :)
zaten kitap okuyorum filim bakiyorum vakit gecsin diye ama dediginiz gibi bunlar sosyal anlamda doyurmuyor bi zaman geliyorki bir bakiyorsun yanlizsin gercekten. tesekkür ederim güzel yorumunuz icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?