Kimsem yokmuş anladım

beybisi35

❣Canıma can oğul👼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
4.692
1.587
373
İzmir
Merhaba arkadaşlar Şu an canım çok sıkkın birkaç güne kadar ameliyat olmam gerekiyor ne eşimin ailesi ne benim ailem yanımızda olmadığı için eşim de işten izin alamadı yanımda sadece bir gün kalacak kimse olmadığı için ameliyatı ertelemek zorundayım ameliyatım tüp bebekle ilgili bir ameliyat her şey hazır ameliyattan üç ay sonra bebeklerim transferi yapılacak zaten üç ay bekleyeceğim eğer bu Cuma’ya kadar ameliyat olmazsa Ocak’ın 15’inde gün veriyorlar +20 gün daha bekleyeceğim Abim var ablam var kocaman kocaman yeğenlerim var ama hiçbiri ne arıyor ne soruyor ameliyat günü alacağımı biliyorlardı Şu ana kadar kimseden ses çıkmadı Ben de anladım ki benim kimsem yokmuş meğer Sorun değil aslında 15 günde beklerim 20 günde beklerim ben bu bebeği 13 yıl bekledim 20 gün Biray hiç sorun değil ama asıl canımı sıkan böyle durumlarda dost kendini belli etmez mi arayıp sormaz mı dostta değil ya kardeş kardeş Canım kanım nasıl merak etmezler nasıl arayıp sormazlar nasıl yanımda olmazlar zaten çok zor bir süreçten geçtim Onca hormon iğnesi onca zorlu süreç yaşayanlar bilir beni ozamanlarda zaten doğru düzgün arayıp sormadılar o zaman ihtiyacım yoktu kendi başımızın çaresine bakıyorduk ama şimdi mecbur refakatçi olmadan almıyorlar Eşim ara ablanı Diyor ama ben aramak istemiyorum durumları biliyordu illa aramam mı gerekiyor ondan bekliyorum aramasını Bir yerde hata yapıyorum ama nerede hata yapıyorum inanın bilmiyorum tek bildiğim çok kimsesiz hissediyorum kendimi

Bu dönemlerde duygular fazla yoğun oluyor sizde fazla duygusallık yapıyorsunuz. Eğer ihtiyacınız olduğunu söyleyip onlar gelmezse o zaman duygusallık yapın bence. Çünkü hayat öyle yoğun ki herkesin bir meşgalesi var ve bu kadar hassas bir dönem olduğunu düşünemeyebilirler. Kendinizi ifade etmelisiniz:stop:

Bu dönemlerde duygular fazla yoğun oluyor sizde fazla duygusallık yapıyorsunuz. Eğer ihtiyacınız olduğunu söyleyip onlar gelmezse o zaman duygusallık yapın bence. Çünkü hayat öyle yoğun ki herkesin bir meşgalesi var ve bu kadar hassas bir dönem olduğunu düşünemeyebilirler. Kendinizi ifade etmelisiniz:stop:
Oda doğru ama söyleyince bana göre herkes gelir asıl dostluk kardeşlik söylemeden gelen yada arayan soran değilmidir evet çok hassasım bu aralar. Onca hormon iğnelerinden sonra normal olmam beklemiyorum zaten

Üzülmek istemiyorsanız hayatta kimseden beklenti içinde olmayın. Yani insanların siz talep etmeden "sana yardım edeyimmi" demelerini beklemeyin. Oturup buna uzulene kadar hepsini sırayla arayin ve durumunuzu ve yardıma ihtiyacınız olduğunu söyleyin ama tabiki gayet sakin bir şekilde, sinirlenmeden. Eğer yardım istediğiniz halde duyarsız kaliyorlarsa o zaman sizlanabilirsiniz. Çünkü herkes farklı bir birey ve herkesin farklı bir dünyası var. Herkes düşünceli ve fedakar olmayabiliyor. Niye öyle değiller diye uzulmeninde size sadece zararı var.

Merhaba arkadaşlar Şu an canım çok sıkkın birkaç güne kadar ameliyat olmam gerekiyor ne eşimin ailesi ne benim ailem yanımızda olmadığı için eşim de işten izin alamadı yanımda sadece bir gün kalacak kimse olmadığı için ameliyatı ertelemek zorundayım ameliyatım tüp bebekle ilgili bir ameliyat her şey hazır ameliyattan üç ay sonra bebeklerim transferi yapılacak zaten üç ay bekleyeceğim eğer bu Cuma’ya kadar ameliyat olmazsa Ocak’ın 15’inde gün veriyorlar +20 gün daha bekleyeceğim Abim var ablam var kocaman kocaman yeğenlerim var ama hiçbiri ne arıyor ne soruyor ameliyat günü alacağımı biliyorlardı Şu ana kadar kimseden ses çıkmadı Ben de anladım ki benim kimsem yokmuş meğer Sorun değil aslında 15 günde beklerim 20 günde beklerim ben bu bebeği 13 yıl bekledim 20 gün Biray hiç sorun değil ama asıl canımı sıkan böyle durumlarda dost kendini belli etmez mi arayıp sormaz mı dostta değil ya kardeş kardeş Canım kanım nasıl merak etmezler nasıl arayıp sormazlar nasıl yanımda olmazlar zaten çok zor bir süreçten geçtim Onca hormon iğnesi onca zorlu süreç yaşayanlar bilir beni ozamanlarda zaten doğru düzgün arayıp sormadılar o zaman ihtiyacım yoktu kendi başımızın çaresine bakıyorduk ama şimdi mecbur refakatçi olmadan almıyorlar Eşim ara ablanı Diyor ama ben aramak istemiyorum durumları biliyordu illa aramam mı gerekiyor ondan bekliyorum aramasını Bir yerde hata yapıyorum ama nerede hata yapıyorum inanın bilmiyorum tek bildiğim çok kimsesiz hissediyorum kendimi

İletişim önemli bir meziyet. Deseniz ki aradım, yardım istedim ama gelmediler anlarım bu tutumunuzu. Ama siz hiç bir şey yapmadan onların yardım etmesini bekliyorsunuz. Akıllarına gelmemiştir, düşünememişlerdir, hayat karmaşası herkesin bir derdi, uğraşı var. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor ki. Yardıma ihtiyacınız varsa yardım isteyin, yok istemem diyorsanız iki üç günlüğüne size bakacak paraya ihtiyacı olan bir sürü insan var.

Üzülmek istemiyorsanız hayatta kimseden beklenti içinde olmayın. Yani insanların siz talep etmeden "sana yardım edeyimmi" demelerini beklemeyin. Oturup buna uzulene kadar hepsini sırayla arayin ve durumunuzu ve yardıma ihtiyacınız olduğunu söyleyin ama tabiki gayet sakin bir şekilde, sinirlenmeden. Eğer yardım istediğiniz halde duyarsız kaliyorlarsa o zaman sizlanabilirsiniz. Çünkü herkes farklı bir birey ve herkesin farklı bir dünyası var. Herkes düşünceli ve fedakar olmayabiliyor. Niye öyle değiller diye uzulmeninde size sadece zararı var.
Ben hiç bir zaman kimseden bişey istemedim birçok kişiyede empati kurarak aramadan yanında oldum kan bağına gerek yok 3gün tanıdığım insanlara bile ihtiyacı varsa koşup gittim o yüzden sanırım bu hassasiyetim ama çok haklısınız herkes düşünceli ve fedakar olmuyor bu yüzden kendimi üzmem yersiz oluyor kan bağım olan kişilerin en azından hissedip aramasını isterdim neyse haklısınız ama. Arayıp dert yanmak bana göre değil o yüzden burda konu açıp dertleşmek istedim tanımadığım insanlarla Hep başımın çaresine baktım. Yine bakıcam artık

gecmıs olsun
tüp bebek ameliyatı demıssınız
yumurta toplama mı?

hata yaptığınız şey bir şeyleri başkalarından beklemek ama o başkalarının bir şeyleri kendilerinin düşünmesini istemek..hayat sizin istediğiniz tarzda dönmüyor ilerlemiyor..sırf kapris diye tabir ettiğimiz karakter yapısından insanları arayıp iletişime geçmez iseniz o bahsettiğiniz transferler için daha çok işlem erteletirsiniz..
iletişim önemli bir meziyettir..Belki de insanlar da sizden sizin onlardan beklediğiniz gibi bir beklentiye girmişlerdir ne malum..az empati.

Hiç kimseyi bekleme gelmiyorlarsa, bakıcı kadın tut cnm.
Bı gün yatar çıkarsın zaten.
Ne operasyonu olacaksın?, benim ikinci ameliyatımda tüpün bağlandı, rahim karın zarından ayrıldı, miyom ve kist alındı. Top gibiydim valla ertesi gün sabahtan çıktık hastaneden.

Yok tüplerimi bağlatıp transfer olucam yumurta toplandı
çok duygusal yaklasmıssınız olaya
bu yasadıklarınızı eşiniz dısında inanlar neden bılıyor kı
ben de tüp bebek yaptırdım, kımsenın haberi olmadı
kımseyı de yanımda ıstemem acıkcası
bunlar özel konular eş bilse yeter

vuruldugunuz iğnelerde bile duygusala baglamıssınız olayı hormon yuklendım falan
ben de iğne tedavısı oldum
hem de 3 kere
hala da iğne vuruluyorum her aksam

eşiniz bir gun yanınızda olacakmıs yetmez mi?
ben eşime izin almana bile gerek yok dedım ,sadece ıkı gun aldı .
bunlar yatıp kalkmaya engel değil
anında normal hayata gecırılebılecek operasyonlar

çok abatrılıyor bu tüp bbek mevzusu bana cok sacma gelıyor
suanda hamıleyım işe gelıyorum gunde 100 km yol yaparak
kısmeden de beklentım yok
eim hergun ben gotureyım senı dıyor ama daha zor donemde değilim gerek yok
siz de güçlü olun

umarım bebeğinize kavusursunuz

hata yaptığınız şey bir şeyleri başkalarından beklemek ama o başkalarının bir şeyleri kendilerinin düşünmesini istemek..hayat sizin istediğiniz tarzda dönmüyor ilerlemiyor..sırf kapris diye tabir ettiğimiz karakter yapısından insanları arayıp iletişime geçmez iseniz o bahsettiğiniz transferler için daha çok işlem erteletirsiniz..
iletişim önemli bir meziyettir..Belki de insanlar da sizden sizin onlardan beklediğiniz gibi bir beklentiye girmişlerdir ne malum..az empati.
1hafta öncesine kadar ablamın arayıp Kendi problemlerini. Anlatmak için 45dk konuşmamız. Benim bu arada hastaneye gidip gelmelerimi söylemem ve ameliyat için gün alıcağını. Söylemem. Durumu biliyorlar aslında Sadece dediğiniz gibi onların öncelikleri kendi sorunları herkesin derdi kendine işte benim sağlıkla ilgili olduğu için bu kadar hassas düşündüm demekki

böyle bir durumda moral o kadar önemlidir ki.. asla ama asla moral bozmak yokk.. ben güçlüyüm ve evladım için tek basımada olsa herseyı yapabilirim diceksiniz.tabıkı herkes annesını ister yanında. ama zaten siz en değerli varlıgınızla olacaksınız. Dilerim rabbim gönlününze göre verir.

vuruldugunuz iğnelerde bile duygusala baglamıssınız olayı hormon yuklendım falan
hem de 3 kere

Bende 2 kere tüp bebek denedim. 2 sinde de kimseye söylemedik. Hatta ikincisinde ben hastaneye tek gittim yatışım yapıldı transferim oldu. Eşim beni almaya geldi.
Hemşire doktor aaa tek gelmişsin dediler abartmaya gerek yok transferi yapın dedim gülüştük felan :)

Bende 2 kere tüp bebek denedim. 2 sinde de kimseye söylemedik. Hatta ikincisinde ben hastaneye tek gittim yatışım yapıldı transferim oldu. Eşim beni almaya geldi.
Hemşire doktor aaa tek gelmişsin dediler abartmaya gerek yok transferi yapın dedim gülüştük felan :)
yani normali bu olsa gerek
ben gittiğim hastanede goruyordum
kadın kendı oluyor, eşi oluyor
annesi babası kv , kp
bana ayıp gelıyor bırkere
kalp amelıyatı ya da beyın amelıyatı değil ki
özel bır bolge neden herkes bılsın ki.

hem de 3 kere

çok abatrılıyor bu tüp bbek mevzusu bana cok sacma gelıyor
suanda hamıleyım işe gelıyorum gunde 100 km yol yaparak
kısmeden de beklentım yok
eim hergun ben gotureyım senı dıyor ama daha zor donemde değilim gerek yok
siz de güçlü olun

teşekkür ederim umarım sizde sağlıkla alırsınız kucağınıza eşim izin alamadığı için 1gün yanımda olacak birine ihtiyacım vardı bu benimde 3. Tedavim Bu zaman kadar maddi manevi hep kendimiz başımızın çaresine baktık ilk defa 1gün ihtiyacım oldu eşim izin alabilseydi gerek kalmıcaktı kimseye ama o zamanda. Kimseyi bulamadım etrafımda üzen o oldu zaten bu zzamana kadar kimseye minnet etmeden geldik bu aşamada 1kişiye ihtiyaç duydum onunda kendi canımdan biri olmasını istedim olmayıncada üzüldüm işte

Su an çok gergin olduğun için olay daha canını sıkıyor.Aile üyelerin daha önce böyle bir mudehale gecirmedikleri için senin yardıma ihtiyacın olduğunu dusunememislerdir. Bence bu gün kız kardeşini ara (abinin orada bulunmasının bir anlamı yok) refakatçin olursa mutlu olacağını şöyle.Yok o gelemem derse esin bir gün kalıp (kaç gün hastahanede kalicaksin ki?) seni eve çıkarsın ....önden corbani yap dolaba koy ...

teşekkür ederim umarım sizde sağlıkla alırsınız kucağınıza eşim izin alamadığı için 1gün yanımda olacak birine ihtiyacım vardı bu benimde 3. Tedavim Bu zaman kadar maddi manevi hep kendimiz başımızın çaresine baktık ilk defa 1gün ihtiyacım oldu eşim izin alabilseydi gerek kalmıcaktı kimseye ama o zamanda. Kimseyi bulamadım etrafımda üzen o oldu zaten bu zzamana kadar kimseye minnet etmeden geldik bu aşamada 1kişiye ihtiyaç duydum onunda kendi canımdan biri olmasını istedim olmayıncada üzüldüm işte
eşin bir günde mi izin alamadı?

Back
X