• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimsenin Ahi yerde kalmaz, ,buna inanirmisiniz?

Valeriaaaa

Girl power
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
622
232
33
30
Merhaba arkadaşlar,

Bu söze katiliyormuşunuz : "Herkes er yada geç hak ettiğini bulur, kimsenin Ahi yerde kalmaz" sözüne katiliyormusunuz?
Tecrübeniz varmı bu konuda, varsa lutfen paylasirmısınız?

Not: Türkçem pek iyi değil hatalar olabilir şimdiden afola

Merhaba arkadaşlar,

Bu söze katiliyormuşunuz : "Herkes er yada geç hak ettiğini bulur, kimsenin Ahi yerde kalmaz" sözüne katiliyormusunuz?

Ben çok inanıyorum bir kaç şeyde tecrübe ettim.

Konularina arada denk geliyorum.
Ve soyle soyliyeyim. Senin canini yakan insanin basina kotu birsey gelsin veya sana yasattiklarinin aynisini yasamasini isterken zamanindan caldigini farkediyormusun?
Enerjini bos yere harciyorsun. Vaktini de.

Bize kotuluk yapanlarin basina kotuluk gelse bize yasattiklari degisecek mi ortadan kalkacak mi? Kalkmayacak. Sadece anlik egomuz rahatlayacak. Oh be basina bu bu gelmis diyecegiz okadar.
Onun yerine niye bunlarin basima gelmesine izin verdim diye dusunerek hem yasadigimiz olaylardan ders cikarabilir hem de birdaha basimiza bu tarz olaylar gelmesine musade etmeyiz. Daha faydali olur kendi acimizdan. Enerjini sana fayda katacak seylere harca. Yureginde ofke nefret tohumlari ekme. Hersey bir deneyim ve ders olarak geri gelir bize. Kotulugun icinde iyiligi gorebilirsek..

Ben pek şahit olmadım kendiminkine. Yani kendi ahlarımın başkasında kalmayışına .
Ama başkalarının ahlarının, ah alanlardan çıktığını gördüm.
Allah ın bana göstermediğini düşünüyorum. Gösterirse "Oh olsun" dediğimde günaha girmiş olucam çünkü.
Ben bana yaşatılanları , yaşatanlar da yaşasın derdinde değil de,
bu kadar çektiklerime mükafat olarak güzel şeyler yaşama derdindeyim ve o güzel şeylerin gelmeyişine biraz kırgınım.

Konularina arada denk geliyorum.
Ve soyle soyliyeyim. Senin canini yakan insanin basina kotu birsey gelsin veya sana yasattiklarinin aynisini yasamasini isterken zamanindan caldigini farkediyormusun?
Enerjini bos yere harciyorsun. Vaktini de.

Bize kotuluk yapanlarin basina kotuluk gelse bize yasattiklari degisecek mi ortadan kalkacak mi? Kalkmayacak. Sadece anlik egomuz rahatlayacak. Oh be basina bu bu gelmis diyecegiz okadar.
Onun yerine niye bunlarin basima gelmesine izin verdim diye dusunerek hem yasadigimiz olaylardan ders cikarabilir hem de birdaha basimiza bu tarz olaylar gelmesine musade etmeyiz. Daha faydali olur kendi acimizdan. Enerjini sana fayda katacak seylere harca. Yureginde ofke nefret tohumlari ekme. Hersey bir deneyim ve ders olarak geri gelir bize. Kotulugun icinde iyiligi gorebilirsek..

Aslında çok doğru birşey söylediniz. Bizim canımızı yakanlarin canını yansa ne okucak, degisiceklermi? Hayır.

Ben pek şahit olmadım kendiminkine. Yani kendi ahlarımın başkasında kalmayışına .
Ama başkalarının ahlarının, ah alanlardan çıktığını gördüm.
Allah ın bana göstermediğini düşünüyorum. Gösterirse "Oh olsun" dediğimde günaha girmiş olucam çünkü.
Ben bana yaşatılanları , yaşatanlar da yaşasın derdinde değil de,
bu kadar çektiklerime mükafat olarak güzel şeyler yaşama derdindeyim ve o güzel şeylerin gelmeyişine biraz kırgınım.

Evet, bende bunun için kırgınim.

Aslında çok doğru birşey söylediniz. Bizim canımızı yakanlarin canını yansa ne okucak, degisiceklermi? Hayır.

Degisir degismez. Seni ilgilendirmemeli. Onemli olan kendi degisimin. Bak bundan sonra daha akilli olacaksin bu olaylardan dersini alirsan. Ne guzel degilmi? Basimiza gelen kotuluklerden dersimizi alirsak, kotulukten bile cikmis oluyor. Hediye tadinda dersler almis oluyoruz. Sanirim yasin da kucuk. Oh ne guzel. Dersini erken ve basina daha kotu seyler gelmeden alirsan cok guzel secimler yaparsin ilerisi icin. Ve hayatini guzellestirirsin. O yuzden kendine odaklan. Kendinden sorumlusun ..ondan bundan degil. Nekadar cabuk dersimizi alirsak okadar guzel secimler yaparak hayatimizi guzel yonlere dogru sekillendiririz.

Ben cok inanıyorum ilahi adalet hic şaşmaz.
Ama bazen biz anlamiyoruz hayatimizdan cikan insanlari (senin konularindan az cok bildiğim kadarıyla) aslinda Allah bizi kim bilir ne belalardan kurtariyo ama iste anlamak şükretmek gerekiyo sen de böyle yap artik yaranı kaşıma daha fazla ki kapansin

Senin duymak istediklerin bunlar degil suan farkindayim. Ama senin duymak istediklerin gereksiz bunu anlatmaya calisiyorum.
Canin cok yanmis. Ve yufka yurekli bir kizsin. Hep intikam tarzinda tatli konular aciyorsun. İntikam almak isteyen coktan alirdi. Boyle biri degilsin ama :)
Baskalarinin zehirleri seni huzurundan etmesin. Dengeni kaybettirmesin. Onlarin yaptigi kotuluk seninle alakasi yok. Aslinda kendi hayatlarina yapmis oluyorlar. Bos insan oyleleri. Kendi vicdanlarina birak. Gun gelir farkindaliklari yerine gelirse zatem vicdanen kotu hisseder kendisini.
İlahi adalet de var. Ama sen kendi hayatina odaklaninca ve dersini alip onu dusunmeyince unutunca gerceklesiyor. Yani ozaman da oh demiyorsun..o kisi icin hatta uzuluyorsun. Tatlim simdi o guzel yuregini ferahlat onunde yillar var. Ve bu olaylardan ne dersi alman gerektigine bak. Almam gereken birsey yok diyorsanda dusunme fazla..illa aklina gelir anlarsin neyi ogrenmen gerektigini bu yasadiklarindan. Yeterki vaktini harcama o kisiyi dusunmekle hayatini durdurma. Kendini sev say. Senin degerin baskasina bagli degil. O seni uzdu kandirdi diye degersiz degilsin. İnsan hayatinin degerini bilmeyenler utansin :)

Canım sen cidden şu eski sevgili takıntından kurtul artık, gerekirse profesyonel yardım al. Böyle olmaz. Şimdi sana burada ilahi adalet var dedik hadi, diyelim eski sevgilin de evlendi barklandı çok mutlu oldu. Ne yapacaksın, gelip bu sefer "Niye bana yalan söylediniz" diye mi konu açacaksın?

Bazen insanlar çok mutlu olur, bazen olamaz. Bu belki ilahi adalet, karma artık ne ile adlandırırsanız ondandır; belki de senin durumunla alakası bile yoktur. Böyle sen herifi kafana taka taka ömrünü çürüteceksin, adamın seni salladığı dahi yoktur eminim keyfindedir. Kendine en büyük kötülüğü yapıyorsun ve aradan birkaç sene geçtikten sonra boşa harcadığın yıllarına çok üzüleceksin.

Aldattıysa aldattı. Önüne bak. Geçmiş geri gelmez.

Geldi.. hem de çok daha fazlası, oh olsun diyebildin mi? Dersen.. hâla o kadar vicdansız değilmişim onu anladım.
Sadece, herkes kendi kalbinin ekmeğini yiyor bu hayatta, kötü sandığım şeylerin bile bana ne güzelliklerle geldiğini çok sonradan farkettim. Allah’ın terazisi şaşmaz! o yüzden çoğu zaman bu dünyada alıyorlar karşılığını merak etme..

Offf, benim Ahım çok etkili tutar. Çok zor Ah ederim ama ettim mi de, görürüm, duyarım o Ah'ın çıktığını. Özellikle iş yerimdeki üstlerimi kovdurmakta çok etkili bir Ahım vardır.

Merhaba arkadaşlar,

Ben ınanıyorum .
Rabbım suana kdr hep ahımı yerde kalmadıgını gösterdı .
Bana edende buldu .
Bende başkasına haksızlık etmıştım bende buldum.

Ama ohh olsun dıyemedım .
Yınede üzüldüm.

İnanmak istiyorum diyelim ama simdiye kadar bizi üzen herkes eşiyle ailesiyle mutlu huzurlu yaşıyor bilemiyorum ...

Merhaba arkadaşlar,

hayatım boyunca pek çok defa şahit oldum ki kimsenin yaptığı kötülük yanına kalmıyor
yalnız acizane tavsiyem siz ah etmeyin sadece Allahın adaletine sığınıp sabredip bekleyin
beddua etmek bana göre Allah cc'a sen bu işi bilmiyorsun ben ne dersem onu yap demek gibi (haşa)

Inaniyorum ve cookkkk ornegini yasadim.

Esimle evlenme asamasindayken esimin bi yakini kadin; benden icin ‘ ondan ev kadini olmaz, ne is bilir ne as bilir anca gezmeyi bilir’ gibi soylemlerde bulunmus ve o zaman kaynanami baya bir doldurmus. Kadinin simdi yuvasi bozuldu kocasini aldatip gitti. Cocuklari ser sefil oldu.

Back
X