• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimsenin yaptigi yanina kar kalmasin

Eşiniz anlamıyor ve unutmuşsa gecmişi sizin yapacagınız pek bişey yok gibi , illaki gelirler. Esinizin davet etmemesi,ben yoğun çalışıyorum vaktim olmaz sizi gezdirmeye vs demesi daha doğru olurdu sanki. Çünkü esiniz işe gidecek,siz ilgilenmek durumunda kalacaksınız.
Ben sizin yerinizde olsam,hiç gezdirmem, yarım ağızla konuşurum geldiklerinde.

aynen yaa ben izin almama desin .gezdiremem sizi desin . diyememmi dedi o zaman eşine deki bu kadar şeyden sonra ben ilgilenemem. denize gezmeye fln götüremem.haberin olsun de. istiyosa gelsinler dersin.. haa gelirlerse de hiç yüz verme regl oldum ağrım var denize gidemem de. kendileri gitsin gezsin yüzsüzler.

geldiklerinde de hizmet etcem diye kendini paralama. gelmelerine yakın yap basit bir yemek koy önlerine. bulaşık fln al bir tabak mutfağa gir oyalan toplasın görümce sofrayı

ayçok kızdım yaa" ne sürdüler ki eline onu süresin yüzlerine"

einizden gizli arayıp konuşmayın sakın yaza daha çok var ama istemediğiniizi belli edin ama
ve eşinize diyin ben gezdiremem diye onlarada yeri gelirse söylersiniz ben kimseyi gezdiremem diye
bi arkadaş demiş regl oldum diye uydurun bence çok mantıklı hastayım dyin
bişeyler uydurun ama eşinzle aranızı açmayın
annenizi kardeşlerinzi çağırın onlar gelsin sizde kalsın o dönem

bence aramayın ama gelirlersede sakın gezdirmeyin. arabayla nolucak derlerse kötü hissediyorum yatıcam. falan filan uydurun bişey onlar tam evde dinlenme moduna geçince kaldırın halı mobilya temizliğe koyulun bulamasınlara rahat oturacak yer:47:

ben olsam kesinlikle evime gelmelerine müsade etmezdim.ayrıca siz arayıpta yüz göz olmayın bence hiç.görüşmek istemediğinizi eşinize kesin bir dille söyleyin o bulsun çaresini.sonuçta onun annesi ve kardeşi.

Bence ne arayin ne de gelmesinler diye diretip esinizi ortada birakin..Ne kadar kotu de olsa kaba da olsa onlar esinizin ailesi yani et tirnaktan ayrilmaz..Siz isteseniz de istemeseniz de surekli goruseceksiniz.Birakin onlar yaptigi ayipla kalsinlar ben kisasa kisasa olayina karsiyim.Eger onlar gibi davranirsaniz onlardan ne farkiniz kalacak bosverin ve affedin..Affetmek insani rahatlatiyo bana kalirsa bi de bu kayinvalide tripleri ezelden beri var 3 gunpuk dunya arkdasim salla gitsin...

Eşinle aranı bozmamak için çok fevri konuşma sen yineden yani üslubun kavga eder gibi olmamalı. Söylemek istediğini dolaylı olarak anlat anlarlar zaten,şuan siz küs müsünüz kayınvaliden ve görümcenle?

Su an kusuz zaten ahh dolayli olarak anliyacak olsalar keske .... Ama yalan soylemis olmayayim ben fevriyim tabiki konusurken hakarett etme sovle gibi birsey yapmadim ama pat pat direk soyluyorum kurtulmam lazim bundan

Dişe diş kana kan derim.
Misafir istemediğini belirti yok illa geleceklerse ne gezdir ne huzur ver.

Ben onlari gezdirsem de gezdirmesem de durup durup laf sokarlar esimle konusurlar benimle kimse konusmaz saksi gibi oturucam?
Bunlar hep yasadim ben de esimle konusurum onlar yok gibi davraniyim diyince tv sesini acmalar araya girip sanki ben konusmuyorum gibi biseler anlatmalar hic gelmesinler daha iyi

eşinden gizli arayıp konuşma bence bu kez sizin aranız bozulmasın
eşine de istemediğini söyle
onlar aradığında da nerde kalacaksınız yerinizi erkenden ayırın da yazın çok kalabalık oluyor
yer bulamazsınız dersin :1:
anlarlar heralde ne demek istediğini

Valla haklisin esimle aram bozulurmu gorucez artik ama esim de cok kirgin kizgin zaten

eşine açıkca evde misafir istemedigini söyle
amA tartışma çıkmasına engel olun
sakin sakin konuşun

Oyle dersem kimse gelmesin gibi olur abileri gelebilir annemler gelebilir bu sefer onlar da gelmesin diyebilir diye cekiniyorum

aynen yaa ben izin almama desin .gezdiremem sizi desin . diyememmi dedi o zaman eşine deki bu kadar şeyden sonra ben ilgilenemem. denize gezmeye fln götüremem.haberin olsun de. istiyosa gelsinler dersin.. haa gelirlerse de hiç yüz verme regl oldum ağrım var denize gidemem de. kendileri gitsin gezsin yüzsüzler.

geldiklerinde de hizmet etcem diye kendini paralama. gelmelerine yakın yap basit bir yemek koy önlerine. bulaşık fln al bir tabak mutfağa gir oyalan toplasın görümce sofrayı

ayçok kızdım yaa" ne sürdüler ki eline onu süresin yüzlerine"

Gecen yil gorumcem geldi bize o zaman yurtdisindaydik

Bir odali evde kaliyorduk gorumcem birak sofra kendi yatagini bile bir gun bile toplamadi ilk uc gun ben topladim sonra orali olmadim salonda yatak durdu kaldi oyle

Bence ne arayin ne de gelmesinler diye diretip esinizi ortada birakin..Ne kadar kotu de olsa kaba da olsa onlar esinizin ailesi yani et tirnaktan ayrilmaz..Siz isteseniz de istemeseniz de surekli goruseceksiniz.Birakin onlar yaptigi ayipla kalsinlar ben kisasa kisasa olayina karsiyim.Eger onlar gibi davranirsaniz onlardan ne farkiniz kalacak bosverin ve affedin..Affetmek insani rahatlatiyo bana kalirsa bi de bu kayinvalide tripleri ezelden beri var 3 gunpuk dunya arkdasim salla gitsin...

Biri bana danissaydi ben de bunlari derdim ama cok zor gelip benim evimde beni saksi yerine hizmetci yerine sofor yerine koyacaklar yasamak zor inan

ben olsam asla kabul etmem evime onları,eşinize söyleyin ben böyle böyle diycem diye
tepkisini ölçün ona göre davranın bence

bence kvdinizi arayın içinizi boşaltın:27: ..ama sakin sakin ciddi olun ama sakin olun bağırmadan .. sizi üzen kıran şeyleri söyleyin ..bana şunu bunu yaptınız ..ve hiç istifinizi bozmadan gayet ciddi bir şekilde tlf kapatın ...sizi ezik salak sanmasınlar inanın bana konuşmadıkça salak.. hiçbişey anlamıyo sanıyolar

kötülük onlarda kalsın geldiklerinde utansınlar sana yaptıklarından iyi davran bence ve eşinle onlar yüzünden aranı bozma derim misafir ne demekmiş arada bir hatırLAT SİZ BENİM EVİMDE MİSAFİRSİNİZ DE VE UTANDIR

Aradim dun nasil basliyacagimi bilmeden

Benim ebru
He senmisin ne oldu neden aradin (bunu duyunca zaten dedim ki bunlar benim evimde bana surat asicaklar amin oldum)
Yazin buraya gelicekmisiniz nerde kalicaksiniz
Orda kalicaz
Esyalarini al git diyodun buraya nasil geliceksin
Orasi oglumun evi
E esyalarini al git derken oglun degilmiydi simdi hangi yuzle geliceksin
Gelmeyelim o zaman ben oyle demedim ki sen yanlis anlamissin
Isabet olur (sessizlik) ne oldu lavabonun tikacini bundunmu cope atti diyordun
Ne tikaci oyle bise demedim
Ne oldu buldun da utandin mi
Ne diyorsun oyle birsey demedim

Telefonu kp aldi alo dedi
Alo baba nasilsiniz
Ne oldu ne aradin
Konusmak icin aradim nasilsiniz iyimisiniz
Ne diyosun sen ne konusuyosun
Baba bana haksizlik yapildi konusalim
Ordan kv mi dinlemeye basladi sonra bana dondu
Benim kizima sen boyle yaptin yok esime anne demedin birsuru saydi

Ben de anlattim baba bak sen akilli adamsin ben sna cok saygi duyuyor taktir ediyorum ama olayi tek traftan dinleyip hukum vermemek lazim anlattim konuyu simdi kim haksiz allah icin soiyle
Hemen konu cevirmeler sen edepli olsan anne dersin esime
Dedim esiniz ben evlenmeden bir hafta once davetiye bastirmisim gelinligimi yaptirmisim salonu tutmusum (hepsini kendi paramla yaptim bunu demedim) esime diyirki bosver oglum vazgec evlenmek zorunda degilsin siz olsaniz anne dermisiniz
Gene konu degisti sen onceden de esimle tartistin
Baba o zaman sen de yanimizdaydin bosver uzulme cok dusunuyorsun kendine yazik dedimde hincini benden almadimi (o zaman esine kizmisti sus be kadi. Diye bagirdi kadina sarildim tmm uzulme die)
Gene konu degisti yok sen benim evimde benim kizimla bagirdin
Baba senkn kizin da okumus ben de okumusum bak ben bundan rahatsizim diyemezmisim dedim esin beni dovuyordu bagirmasam dayak yicektim
Benim kizim okumus cok ds yuksek yerlerde ( doktora yapiyor ) ama sen muhendissin ama mektepte ahlak gostermiyorkar malesef
Edepli olsan esime anne dersin
Allah icin senin kizin olsa bu sartlarda dermi Baba senin iki kizin anlasmazliga dusup te konusamazmi
Sen degil kizim dis kapinin mandali bile olamassin
Esinize anne demiyirdum size de artik baba demem madem
Deme ne kapina gelirim ne kapima gel
Kapatti

Esim onlar zaten varsa yoksa kizlari ben neden birsey demedim anladin mi dedi bosver dedi (ben esime kardesinle konus bak boyle olmaz ben konusursam tartisirim die taaaa hic tartismadan demistim )

Esimin tepkisine sasirdim ama gelmezler artik esim de aramadi insallah gelmezler
Cnm sevgilim bana senin annen baban kardeslerin var benim kimsem yok demisti senden baska kimsem yok uzgunum ama benim sucum degil
Fevri konusmaya basladim diye bir yanim kiziyir ama zaten fikirlerinin degistigi evet yanlis yaptik dedikleri de diyecekleri de yok

Benim bir tane eltim gecimleri icin temizlik yapiyor daha ne yapsin hakkinda bir tek iyi sey demediler hadi ben kotuyum o iyi olsun

iyi olmuş boşver anlasınlar işte
lafa bak oğlumun evi,işerine nasıl gelirse öyle davranıyorlar

Bak aklima simdi geldi

Esim yurtdisina giderken vize icin istemilan evraklar arasinda soyle birsey lazimmmis
Bankada on bin dolara kadar parasi olan biri buna birsey olursa ben para yollarim bakin da hesabimdaki para diye kagit yazmasi gerekiyir hesabindaki oarayi gosterir kagitla bersber bunu veriyirsun
Ama tabiki kimse hesabindan parayi alamaz
Esim ilk yurtdina cikarken gorumcemin hesabinda parasi varmis o yazmis
Biz evlendik gelirken vizenin suresi bitti bana da vuze cikartilacakti esim kardesine o kagittan tekrsr yazar da verirmisin demis bi dusunmeem lazim fln demis kardesi benim haberim yoktu sonra esim arkadasina soylemis sen yazarmisin die o yazmis yollamis

Kp telefonfs diyorki esin ablasinin sayesinde gitti sen de onun sayesinde gittin

Dedin ikisinin arasinda ne gecti bilmem ama ben kimsenin sayesinde gitmedim kendi paramla gittim

He simdi oyle oldu nankor

Ben de esime ne oldu sen kardesinden para mi aldin diye sorunca anlatti

Kardesine insan neler yapar bu benle evlendi diye kagiti bile vermemis meger ay cok yazik baska da bise demem

iyi konuşmuşsunuz bence.. ben sizin yerinizde olsam sinirlenir bağırmaya başlardım walla aferim diyorum burdan :) sakin sakin konuşmuşsunuz. eşinizi de yanınızda yer almış bu olayda.. kendi lehinize sonuçlandırmanıza çok sevindim.

Su an kusuz zaten ahh dolayli olarak anliyacak olsalar keske .... Ama yalan soylemis olmayayim ben fevriyim tabiki konusurken hakarett etme sovle gibi birsey yapmadim ama pat pat direk soyluyorum kurtulmam lazim bundan

Ben onlari gezdirsem de gezdirmesem de durup durup laf sokarlar esimle konusurlar benimle kimse konusmaz saksi gibi oturucam?
Bunlar hep yasadim ben de esimle konusurum onlar yok gibi davraniyim diyince tv sesini acmalar araya girip sanki ben konusmuyorum gibi biseler anlatmalar hic gelmesinler daha iyi

Valla haklisin esimle aram bozulurmu gorucez artik ama esim de cok kirgin kizgin zaten

Oyle dersem kimse gelmesin gibi olur abileri gelebilir annemler gelebilir bu sefer onlar da gelmesin diyebilir diye cekiniyorum

Gecen yil gorumcem geldi bize o zaman yurtdisindaydik

Bir odali evde kaliyorduk gorumcem birak sofra kendi yatagini bile bir gun bile toplamadi ilk uc gun ben topladim sonra orali olmadim salonda yatak durdu kaldi oyle

Biri bana danissaydi ben de bunlari derdim ama cok zor gelip benim evimde beni saksi yerine hizmetci yerine sofor yerine koyacaklar yasamak zor inan

oh hem senle muhabbet etmesinler, hem hiç bir işe el sürmesinler birde şoförlüklerini yap. oldu canım başka. hani vardır bazıları kalıyoruz yiyip içiyoruz diye alışveriş yapar, evin işlerine deli gibi koşar böylesi misafir bile pek istenmiyor. hele bunlar boğarım onları boğarım

cnm niye bu kadar çekiniyosun. al eşini konuş yaa. ne yapacak zorla gezdirtemezya. ayrıca gündüz evde eşin yok böylelelerine yemek bile yapma derim. ağırdan al acıktın fln derlerse. işte dolapta şu var yapıverin. benim çok başım ağrıyo yatıcam. geç odana otur

akşam yemeğini de sen yaparsın. yemek yapmıyor fln eşine şikayet ederlerse hastaydım cnm. ne var kendi evleri gibi davransınlar. annenler yabancımı de gitsin

Bence sen hala içinde kalan hırsını onalra deme derdindesin.Daha yazın gelebilme ihtimalleri de sebebin olmuş aramışsın.Bir lavabo tıpasını dert etmişsin.O bile içinde kalmamış demişsin.Bak kayınpederin telefonda sürekli eşime anne demedin diyor.Ben anne bile demeye tenezzül etmediğim,düğün zamanında bana sıkıntı yaşatan insanın evinde,her ne sebeple olursa olsun kalmazdım.İşi iyice ağız dalaşına çevirmişsiniz karşılıklı.Tamam sana haksızlık yapılmışıtr,kırılmışsındır,üzülmüşsündür ama insanları değiştiremezsin veya terbiye edemezsin.Sen senden özürdilemelerini telafi etmelerini beklersin ama karşı tarafın özürdilemek için kendisini haksız görmesi seni haklı görmesi lazım.

Senin burada muhatap olacağın kişi eşin.Sen kayınvalideni buraya hangi yüxle geleceksin demek için arama cesaretini gösterdiğine göre,hiç aramadan direk eşine ben buraya gelmelerini istemiyorum diyebilirdin.Ki eşin ailesiyle nereye kadar görüşmeyecek.Bugün seni istediği kadar desteklesin eşin,yarın yine ailesiyle görüşecek.En zor zamanında kovulduğu halde görüşmüş eve bekliyor.

Bazen bazı şeyleri ardına atmak,zamana bırakmak gerek üzülmemek için.Sen ne dersen de eşinin anası babası kardeşi.Yapabileceğin tek şey mesafe koymak,yüzgöz olmamak.Belki onlarda geleceğinden değil de,yolunu yapıyorlardır görüşmek için.Daha yaza var.Burda konuşması gerekn biri varsa o da eşindi.Anne tamam gelmek istiyorsunuz da sizin aranızda ben çalışıyorum izin alamam,eşimle de problemleriniz var nasıl olacak demeliydi.

Bence sen hala içinde kalan hırsını onalra deme derdindesin.Daha yazın gelebilme ihtimalleri de sebebin olmuş aramışsın.Bir lavabo tıpasını dert etmişsin.O bile içinde kalmamış demişsin.Bak kayınpederin telefonda sürekli eşime anne demedin diyor.Ben anne bile demeye tenezzül etmediğim,düğün zamanında bana sıkıntı yaşatan insanın evinde,her ne sebeple olursa olsun kalmazdım.İşi iyice ağız dalaşına çevirmişsiniz karşılıklı.Tamam sana haksızlık yapılmışıtr,kırılmışsındır,üzülmüşsündür ama insanları değiştiremezsin veya terbiye edemezsin.Sen senden özürdilemelerini telafi etmelerini beklersin ama karşı tarafın özürdilemek için kendisini haksız görmesi seni haklı görmesi lazım.

Senin burada muhatap olacağın kişi eşin.Sen kayınvalideni buraya hangi yüxle geleceksin demek için arama cesaretini gösterdiğine göre,hiç aramadan direk eşine ben buraya gelmelerini istemiyorum diyebilirdin.Ki eşin ailesiyle nereye kadar görüşmeyecek.Bugün seni istediği kadar desteklesin eşin,yarın yine ailesiyle görüşecek.En zor zamanında kovulduğu halde görüşmüş eve bekliyor.

Bazen bazı şeyleri ardına atmak,zamana bırakmak gerek üzülmemek için.Sen ne dersen de eşinin anası babası kardeşi.Yapabileceğin tek şey mesafe koymak,yüzgöz olmamak.Belki onlarda geleceğinden değil de,yolunu yapıyorlardır görüşmek için.Daha yaza var.Burda konuşması gerekn biri varsa o da eşindi.Anne tamam gelmek istiyorsunuz da sizin aranızda ben çalışıyorum izin alamam,eşimle de problemleriniz var nasıl olacak demeliydi.

arkadaşa katılıyorum. bazen bu tip olaylarda eşler sussa dahi ileriki zamanlarda, sende şöyle demiştin deniveriyor (yaşadım)... fevri davranmak hiç bir zaman karlı olmuyor. bundan sonra; bu gibi konularda konuşacağın zaman bir müddet düşün. eşinle istişare et. sonra konuş...

şunuda unutma eşin anne ve kardeşlikten hiç bir zaman çıkartamıyacak onları. hep annesi ve kardeşi olarak kalacaklar... hatalarıyla sevaplarıyla...

canım,evlilikte gerek eşinin hatasına gerek ailesinin hatasına sabretmek güzeldir.ama biz sabretmeyi susmak olarak algılıyoruz.seviyeli bir uslup ile saygını yitirmeden düşüncelerini ifade edebilirsin.bunda bir mahzur olmaz.
ben olsam kabul ederim,ve yaşadığımız tatsızlığı konuşurum.herkesin anlayacağı bir dil vardır.tecrübeyle sabittir.... bu benim değerimi düşürmez yüceltir.sonuçta eşimin ailesi.

canım,evlilikte gerek eşinin hatasına gerek ailesinin hatasına sabretmek güzeldir.ama biz sabretmeyi susmak olarak algılıyoruz.seviyeli bir uslup ile saygını yitirmeden düşüncelerini ifade edebilirsin.bunda bir mahzur olmaz.
ben olsam kabul ederim,ve yaşadığımız tatsızlığı konuşurum.herkesin anlayacağı bir dil vardır.tecrübeyle sabittir.... bu benim değerimi düşürmez yüceltir.sonuçta eşimin ailesi.

aradan bilmem ne kadar zaman geçmiş. tozlu raflardan defteleri çıkarıp açmanın mantığı ne? arif olan zaten onları yapmazdı. konuşmak sadece yeni bir macerayı körükler...evet herkesin anlayağı bir dil vardır, sözlü ya da sözsüz...

Anladigim kadariyla aradan cok ta bir vakit gecmemis. Esi zaten uvey evlat muamelesi goruyor gorunuse gore. Zaten ezmisler, sanmam annesi babasi ve kardesiyle seviyeli ve cesur konusma yapsin. Zaten oglunu insan yerine koyan evinden atmaz gelin acayip cazgir olmadigi surece. Konu sahibi bence cok iyi etmissin. Baksana ben etmedime cevirilmis birde yuzsuzluk yapiyolar, ve araya kayinpeder giriyor. Kayinvalideye anne dememen buyuk problem olmus ayrica. Neyse olan olmus artik. Bundan sonra seviyeli bir mesafe koy ins. Gereksiz yere de hic bir munakasaya da girme derim cunku bizde bir laf vardir b. lu da olsa herkesin kendi annesi. icindeki zehir akmis artik seni yiyip bitirmez bundan sonra, bence iyi de olmus.

Son düzenleme:
arayıp sorma uzak dur canım telde vs konuşma seni ararlarsa açma. baktın bunlara rağmen geldiler onlar semi nasıl ağırladıysa aynen öyle muamele et insan gibi davranmak bazılarına ters tepiyor

Back
X