Kimsesizlik

Lut_ran

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.621
4.098
333
İyi akşamlar
Rüyamda yalnızlık çekip ağlıyorum bazen..
Ben ailemden başka bi şehirdeyim. 1 çocuk annesiyim. Ailem kardeşlerim ve babam hepsi evli. Annem rahmetli oldu. Ablalarımda, erkek kardeşimde evli.
Ailem bana taşının diyorlar.Ben yaşadığım şehri seviyorum. Ama size bir örnek vereyim. Eşim yoğun bakımdayken oğlumla yapayalnızdım. Allah razı olsun bir arkadaşım yardım etti ben de eşime gidebildim. Aileme gelsinler diye yalvardım ama onlarında şartları malum. Şartlarını zorlayıp geldiler 1-2 günlüğüne. Gittiler. Yakın olsan hep gelirdik yalnız kalmazdın dediler. İlerde eşine bir şey olursa çocuğunla yalnız kalacaksın diyorlar. Bütün düzenimiz burada.
Benim gibi ailesinden uzakta farklı şehirde yaşayan var mı?
Siz kimsesizlik hissiyle nasıl baş ediyorsunuz?

Son düzenleme:
Bulunduğunuz çevrede güven kazanın başka yolu yok. Ya gideceksiniz yada tek başınıza yaşamayı ogreneceksiniz. Bende yıllardır ayrı yaşıyorum ama benim hiç kimsem yok akrabalrim var ama çok çok zorda kalmadigim sürece kimseyi aramam herkesin özel hayatı var.

İlerde Allah korusun Esine bisey olursa ozaman gidersin yanlarına.
Yalnız kalırsın dıyıp sızı uzmelerı cok gereksiz geldı bana
Bende yasadıgım sehırde yalnızım. Baya yapayalnız. Kocam Cocugum evcılım hıcbıseyım yok, sımdı ölsem yalnız gıdıcem.
Hayat böyle herkes yalnız gidiyor zaten.
Allah kimseyi esinden evladından ailesinden ayırmasın.
Yalnızlıkta bizim ıcın.
Kaldı ki, esınız hayatta ve Cocugunuz var size destek olan arkadasınız da varmıs . Saglıksınız da. Yalnız degılsınız sız, uzgunsunuz bence.

Ben edemiyorum şuan kucağımda bebeğim bir yandan emzirip bir yandan ağlıyorum sadece dua ediyorum aileden uzak olmak zor şuan annemi görmek için neler vermezdim ki

İyi akşamlar
Ben ailemden başka bi şehirdeyim. Gurbetteyim. 1 çocuk annesiyim. Ailem kardeşlerim ve babam hepsi evli. Annem rahmetli oldu. Ablalarımda, erkek kardeşimde evli.
Ailem bana taşının diyorlar.Ben yaşadığım şehri seviyorum. Ama size bir örnek vereyim. Eşim yoğun bakımdayken oğlumla yapayalnızdım. Allah razı olsun bir arkadaşım yardım etti ben de eşime gidebildim. Aileme gelsinler diye yalvardım ama onlarında şartları malum. Şartlarını zorlayıp geldiler 1-2 günlüğüne. Gittiler. Yakın olsan hep gelirdik yalnız kalmazdın dediler. İlerde eşine bir şey olursa çocuğunla yalnız kalacaksın diyorlar. Bütün düzenimiz burada.
Zaten dogumdan mezara yalnizsin bu hayatta bu kadar kafana takma.Benim ailem vefat etti yasim 31 bir kardesim var taa turkiye nin diger ucunda.Kendine yetmeyi bil ayrica yaninda ayni sehirde bile olsalae herkesin bir hayati var.Yaninda oluruz yalniz olmazsin falan bi yere kadar

Ben de çok duydum bu sözleri.
Uzaksın gelemiyoruz,
Uzaksın bakamiyoruz.
Uzaksın yapamıyoruz.
Belki siz çok da uzaktasiniz bilemem.
O da zor tabi.
Ama şehir dışındaysan gurbettesin.
Kendime yetebilmeyi öğrendim.
Tabi hastalık vs daha zor.
Rabbim darda koymasın.
Yani bu şekilde dua ediyorum başka da elimden birşey gelmez.

Ben de çok duydum bu sözleri.
Uzaksın gelemiyoruz,
Uzaksın bakamiyoruz.
Uzaksın yapamıyoruz.
Belki siz çok da uzaktasiniz bilemem.
O da zor tabi.
Ama şehir dışındaysan gurbettesin.
Kendime yetebilmeyi öğrendim.
Tabi hastalık vs daha zor.
Rabbim darda koymasın.
Yani bu şekilde dua ediyorum başka da elimden birşey gelmez.
Ben İstanbul ailem İzmir de. Amin inşallah hepimizi..

Ben İstanbul ailem İzmir de. Amin inşallah hepimizi..
Hemen hemen ben de ailemle aynı mesafedeyim.
Senede bir kere zoraki o da torunlar zorluyor diye geliyorlar.
Gelince de ayrı karmaşa her neyse.
Halbuki çok yaşlı değil benimkiler araba da var.
Çok yaşlı düşkün olsalar beklemem de.
İşte zaten evlendikten birkaç yıl sonra beklememeyi öğrendim böyle daha mutluyum.

Üzüldüm yazdıklarınıza. Üzülmeyin, İstanbul- İzmir arası o kadar uzun değil aslında. Aynı şehir gibi olamaz zaten. Planlayın artılarını eksilerini yazın bir yere, bir iki yıllık plan yapın bakalım nasıl oluyor, taşınma durumu olabilirse ne yaparsın vs her şeyi düşünün.

Annem ameliyat oldu 2 hafta önce..O ameliyathane kapısında tek başıma beklerken ben de yalnız olduğumu hissetmiştim..Ki biraz da öyleyim galiba..Teyze,dayı sözde var..Baba ve kardeş desen yok.Ama en önemlisinin sağlık olduğunu düşünüyorum. Annemle sağlığımız iyi olduktan snra gerisinin ne önemi var ki dedim kendi kendime..
Normal hayatımda da iş ortamında olup bi şekilde sosyalleştiğimden kendimi yalnız hissetmiyorum.
Yalnızlık hissini aşmak istemek biraz da garanti duygusu yaşamak istemekten. Ama bence bunu aile de sağlayamaz tek başına.Yanınızda olsalar da ilgilenceklerinin garantisi yok..Kendi ayaklarınızın üzerinde durun.Bunu başardığınız taktirde refakatçi gerekse misal parayla da tutar iyileşirsiniz.Bizim hastanede vardı öyle refakatçi tutan teyzeler.Onları görünce bi kadın olarak ekonomik bağımsızlık kazanmanın ,çalışmanın ne kadar önem li olduğunu anladım.Hem iş ortamında olunca insan ister istemez sosyalleştiğinden kafası da dağılıo.Ayrıca evladınız var..O olduğu müddetçe asla yalnız değilsiniz.Eşinize acil şifalar..

Annem ameliyat oldu 2 hafta önce..O ameliyathane kapısında tek başıma beklerken ben de yalnız olduğumu hissetmiştim..Ki biraz da öyleyim galiba..Teyze,dayı sözde var..Baba ve kardeş desen yok.Ama en önemlisinin sağlık olduğunu düşünüyorum. Annemle sağlığımız iyi olduktan snra gerisinin ne önemi var ki dedim kendi kendime..
Normal hayatımda da iş ortamında olup bi şekilde sosyalleştiğimden kendimi yalnız hissetmiyorum.
Yalnızlık hissini aşmak istemek biraz da garanti duygusu yaşamak istemekten. Ama bence bunu aile de sağlayamaz tek başına.Yanınızda olsalar da ilgilenceklerinin garantisi yok..Kendi ayaklarınızın üzerinde durun.Bunu başardığınız taktirde refakatçi gerekse misal parayla da tutar iyileşirsiniz.Bizim hastanede vardı öyle refakatçi tutan teyzeler.Onları görünce bi kadın olarak ekonomik bağımsızlık kazanmanın ,çalışmanın ne kadar önem li olduğunu anladım.Hem iş ortamında olunca insan ister istemez sosyalleştiğinden kafası da dağılıo.Ayrıca evladınız var..O olduğu müddetçe asla yalnız değilsiniz.Eşinize acil şifalar..
Çok haklısınız. Annenize de acil şifalar dilerim. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ben mesela çok uzaktayım de Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna köşeleri tutmuş vaziyetteyiz zor mu zor ama ağlamalık bunalıma girmelik değil yani. Üstelik tüm arkadaşlarım tayin verip gitti ve yalnızım bulunduğum şehirde. Sosyalleşmek atılım yapmak lazım çevre edinmek için,ben mesela okuma gruplarına dahil oldum bu hafta ilk defa tanışacagim hepsiyle, kendi arkadaslarim yoksa esiminkiler var dedim onun arkadaşlarını eşli şekilde davet ettim bu hafta onları da ağırlayacağım, sonra karşı komşumla tanışmamıştım kek yapıp bir tabak da onlara götürdüm şimdilerde kekleşiyoruz devamı gelir mi göreceğiz 😆 Yani işte yalnızım deyip oturup ağlamakla çevre ediniliyor mu cevabı evetse uğraşmayayım hiç 😅

İyi akşamlar
Ben ailemden başka bi şehirdeyim. 1 çocuk annesiyim. Ailem kardeşlerim ve babam hepsi evli. Annem rahmetli oldu. Ablalarımda, erkek kardeşimde evli.
Kimsesiz değilsiniz sadece güçsüzsünüz ama ağlanacak bişey yok bende aksine kimse gelmesin diye çabalıyorum eğer ki şuan insanlardan uzaksan şuna emin ol ki Allah bilerek uzak tutuyor çünkü sebepsiz bişey yok bu dünyada. Bunalabilirsin ama yaşamı sev nefes almak çk güzel. Sen daha güçlüsün tek başına. Bazen insanlarla çok yakın olunca dersin ki keşke bukadar zaman geçirmeseydim 😉

5 yıldır ailemden ve tüm çevremden uzağım. Evlendim birçok şehir değiştirdim, çocuğum yokken eğlenceli bile geliyordu fakat çocuktan sonra özellikle hasta olduğu zamanlar bi hüzün çöküyor.
hastayken veya kızıma tahammülümün azaldığı zamanlarda yardımcı bi ele çok ihtiyaç duyuyorum

Fakat sonra sadece kendi doğrularımla çocuğumu içime sine sine yetiştirdiğimi, eşimin benim ve kızımın birbirimizden başka kimsesi olmadığı için daha fazla kenetlendiğimizi görünce iyi ki uzağım diyorum

Uzaklık çok zor. Ne kadar eş dost arkadaş olsa da anne babanın yerini tutmuyor. Ben sosyal medyada annesine kahvaltıya giden bi arkadaşım paylaşım yapınca hemen bi gözlerim doluyor, ne bileyim iş çıkışı hadi gel kahveye gidelim deme şansım yok. Evliliğin ilk zamanlari çok üzülüyordum. Ki ben zaten 2 senedir burda yalnız yaşıyordum ama farklı memleketten biri ile evlenip artık ailen ile Aynı şehirde yaşamayacak olmak insani gerçekten bilmiyorum ama çok derinden üzüyor. En azından ben ciddi bir depresyon geçirdim bu sebepten dolayı. Allah yardımcınız olsun.

ben ailemle ayni sehirde farkli ilcedeyim yedi sulalem burda gelecegiz deseler arabayla gidip alip geri evlerine birakirim ama bahane hep ayni uzaksiniz.
yaninda olmak isteyen insana mesafeler koymaz
uzagim diye dertlenmeyin oyuzden

Ben alıştım :( babamı hiç görmedim annemde kendimi bildim bileli ben yokmuşum gibi başının çaresine bak dedi hep kardeşlerim hep işleri düşünce oldular ben kabullendim Allah var dünyaya tek geldim tek gidicem :( Allah ım kimseye muhtaç etmesin inşAllah

Allah yardimciniz olsun, islerinizi kolaylastirsin
Ben de gurbetteyim dünyanın bir ucunda. gurbetin oncesinde ailemle çok yakin da yasamistim, simdi uzakta olunca fark ediyorum çok yakin olmak çok içli dişli olmak da iyi değilmiş.. en güzeli kendi çekirdek ailenizle cocuklarinizla düzeninizi kurmanız...saglikli, mutlu günleriniz olsun insallah.

Back
X