Kimsesizlik

Ben yalnızlığı hep huzurlu bulmuşumdur. Ben kendi isimi kendim.halledince kendimi mutlu hissediyorum. Kendi başımım çaresine bakabilecek kadsr güçlüyüm kimseye muhtaç değilim diyorum. Bundan daha güzel bir duygu yok bence
Kendinize yetebildiginiz sürece çok güzel tabi.
Ama insanız işte, bazen ihtiyaçlı oluyoruz, hastalik var, yetememezlik var..
Bunlar olunca o zaman hiç de huzur verici olmuyor.
Hiç yaşamayın inşallah, ama oluyor işte 😊

Allah yardimciniz olsun, islerinizi kolaylastirsin
Ben de gurbetteyim dünyanın bir ucunda. gurbetin oncesinde ailemle çok yakin da yasamistim, simdi uzakta olunca fark ediyorum çok yakin olmak çok içli dişli olmak da iyi değilmiş.. en güzeli kendi çekirdek ailenizle cocuklarinizla düzeninizi kurmanız...saglikli, mutlu günleriniz olsun insallah.
Amin sizinde inşallah
Ne güzel insanlarsınız
Allah sizinde hep yanınızda olsun

Kendinize yetebildiginiz sürece çok güzel tabi.
Ama insanız işte, bazen ihtiyaçlı oluyoruz, hastalik var, yetememezlik var..
Bunlar olunca o zaman hiç de huzur verici olmuyor.
Hiç yaşamayın inşallah, ama oluyor işte 😊
Allah kimseye yaşatmasın
Delirmeyeyim diye Rabbime dua ettim. Hem de deliler gibi yerimde durmayıp bedenim öne arkaya deli gibi sallanarak. Allahım zorluklara dayanabilme gücü versin

Oglumla beraber iki kisi yalniz yasiyoruz. Ailem baska sehirde. Yalnizlikla nasil mi bas ediyorum? Evli iken de yalnizdim. Cok birsey degismedi. Ailemi ozledikce tatillerde falan gidiyorum, hergun telefonda gorusuyoruz.

Rabbim yardımcın olsun öncelikle eşinin inslh kötü biseyi yoktur bidaha hastaneye yatmak zorunda kalmazsınız bende ailemden coook uzaktayım 4 kızım bide eşim var daha cuma günü 3 numaram ameliyat oldu eveet insan hastalık meselelerinde ailesini çok arıyor 1 sene öncede doğum yaptım kimsem yoktu o zamanda çok zoruma gitmişti ama diğer türlü bakınca aslında çok alışmışım yalnızlığa kimsem yok diyemem çok sosyelim arkadslar sağolsun herseyime koştular inan yakın olsak laf söz bitmez belkide böyle daha iyi rabbim beterinden korusun

Yeni göçtüğüm ilde 2 tane teyze çocukları var beni ne ararlar nede sorarlar, günümüzdeki akraba ilişkilerin çoğunluğu bu şekilde sanırım menfaat olmazsa akrabalıkta olmuyor bunu anlamış oldum, ama kendi eşlerin akrabası olsa kesin eşleriyle giderler
Ama kadınların akrabası olunca önemli değil
Her konuda kadınlar akrabasına dahi sahip çıkmıyor,

Bu arada esine buyuk gecmis olsun. Kimsesizim diye uzulme. Evladin ve esin var, ailen var. Kimsesiz degilsin. Eminim mi seni seven bir suru insan vardir. Sevdiklerinle birlikte mutlu bir hayat dilerim.

İyi akşamlar
Rüyamda yalnızlık çekip ağlıyorum bazen..
Ben ailemden başka bi şehirdeyim. 1 çocuk annesiyim. Ailem kardeşlerim ve babam hepsi evli. Annem rahmetli oldu. Ablalarımda, erkek kardeşimde evli.
Ailem bana taşının diyorlar.Ben yaşadığım şehri seviyorum. Ama size bir örnek vereyim. Eşim yoğun bakımdayken oğlumla yapayalnızdım. Allah razı olsun bir arkadaşım yardım etti ben de eşime gidebildim. Aileme gelsinler diye yalvardım ama onlarında şartları malum. Şartlarını zorlayıp geldiler 1-2 günlüğüne. Gittiler. Yakın olsan hep gelirdik yalnız kalmazdın dediler. İlerde eşine bir şey olursa çocuğunla yalnız kalacaksın diyorlar. Bütün düzenimiz burada.
Benim gibi ailesinden uzakta farklı şehirde yaşayan var mı?
Siz kimsesizlik hissiyle nasıl baş ediyorsunuz?
Ben de bulunduğum şehirde yalnızım..ailem başka şehirde.esimin ailesi mefta.bekarken hıc sıkıntı cekmiyordum da evlendikten sonra aileye ihtiyaç arttı..üzerine çocuk olunca daha da arttı.19yaşında geldiğim ve 19 yıldır yasadigim sehiri birakmak da kolay olmuyor.simdi imkan bulup memlekete dönsem sudan cikmis balığa dönerim.keske en başından memleketimde iş bulup hayatımı kurabilme şansım olsaydı orası ayrı.kimsesizlikle Allah ölüm ayrılığı vermesin tesellisiyle yasiyorum:)

Annem ameliyat oldu 2 hafta önce..O ameliyathane kapısında tek başıma beklerken ben de yalnız olduğumu hissetmiştim..Ki biraz da öyleyim galiba..Teyze,dayı sözde var..Baba ve kardeş desen yok.Ama en önemlisinin sağlık olduğunu düşünüyorum. Annemle sağlığımız iyi olduktan snra gerisinin ne önemi var ki dedim kendi kendime..
Normal hayatımda da iş ortamında olup bi şekilde sosyalleştiğimden kendimi yalnız hissetmiyorum.
Yalnızlık hissini aşmak istemek biraz da garanti duygusu yaşamak istemekten. Ama bence bunu aile de sağlayamaz tek başına.Yanınızda olsalar da ilgilenceklerinin garantisi yok..Kendi ayaklarınızın üzerinde durun.Bunu başardığınız taktirde refakatçi gerekse misal parayla da tutar iyileşirsiniz.Bizim hastanede vardı öyle refakatçi tutan teyzeler.Onları görünce bi kadın olarak ekonomik bağımsızlık kazanmanın ,çalışmanın ne kadar önem li olduğunu anladım.Hem iş ortamında olunca insan ister istemez sosyalleştiğinden kafası da dağılıo.Ayrıca evladınız var..O olduğu müddetçe asla yalnız değilsiniz.Eşinize acil şifalar..
Sonuna kadar haklisiniz.

Ailemden 25 saat uzakta yaşıyorum.
Dış gebelik geçirdim acil ameliyat oldum yalnızdım.
Doğum yaptım yalnızdım.
Düşük yaptım yalnızdım.
Aileme her şey olduktan sonra haber versin her seferinde.
Anne dış gebelikten ameliyat oldum şimdi iyiyim. Anne doğurdum iyiyiz. Anne düşük yaptım iyiyim gibi.
Bu hayatta zaten yalnızsınız.
Aileniz ise sizin yol arkadaşlarınız...
Tek yaşayabilmeyi bilmeli insan.

Back
X