Kiziniz kac yasinda suan? Bakın kayinvalideniz her istediğini yaptigi icin kizinizin gozunde iyi biri, siz kurallar koydugunuz icin kotu biri. Hepsi bu. Ama suan bir bebeginiz daha oldugi için muhtemelen psikolojik olarak ne dogru ne yanlis artik ayırt edemiyorsunuz ruhsal olarak da yorgun oldugunuzdan. Size gercekten destek olan, kiziniza surekli annen baban onlar demeli. Tabiki gel kizim ama senin evin orasi demeli. Kadin resmen kiziniza anne olmaya calisiyor, cok zaman gecip bunu düzeltmezseniz ilerde kiziniz onu anne gibi gorup vefat ettginde anne kaybi acisi yasayacak erken yasta.
Eger kayınvalideniz size kotu davransaydi, kiziniz buyudukce babanesinin kotu oldugunu anlar size yaklasirdi. Babanesiyle de mesafeli olurdu, nerden biliyorum kendim yasadim cunku. Haftalarca beni köye götürmeler falan neler neler, annem de ses edememis kiskaniyor sanar diye. Yıllar gectikce annemin mobinge uğrağını anlayip mesafe koydm babaneme. Ama benm hikayemde babanem bir tek torunlarına aşıktı, gelin sevmezdi.
Sizin hikayenizde size iyi davrandigi icin kizinizin gozunde o perde hic kalkmayabilir, o yüzden kiziniza kiziniz oldugunu hatirlatmak icin gerekirse esinizi bile karsiniza alip cocuklarinizi yaninizda tutmaniz gerekiyor.
Gurbetteyim tek basima yapiyorum her seyi, zor mu cok zor ama mecburum. Sizde farz edin ki kayinvalideniz de yok o sehirde. Verin anaokula, krese , birkac hafta aglar snra okula alisir. En azindan sağlam psikolojisi olur evladinizin.