kimseye bir şey anlatamamam

Kızlar ben çevremdeki insanlara hiçbirşey anlatamıyorum çünkü en yakın arkadaşım,hatta kız kardeşim dahil herkes başka bir gün anlattıklarımı konuşma sırasında genelleyerek bana geri döndürüyor. mesela ben nişanlımın oturduğu evle çok övünmesinden hoşlanmadığımı söylemiştim en yakın arkadaşıma, biz o konuyu nişanlımla kapattık üstünden bir sürü vakit geçti en yakın arkadaşımla aramızda geçen muhabbet sonunda alakasız yerde nişanlım için;

-görgüsüz ya o çocuk gibi herşeyle övünüyor.

(hiç alakasız yerde ve en yakın arkadaşımla nişanlım toplamda yarım saat muhabbet etmiştir şimdiye kadar, o evle övünme meselesinin de benle ilgili başka bir şeyden olduğu ortaya çıkmıştı ve anlatmıştım)

bu yüzden kimseye onunla yaşadığım şeylerden tartışmalardan ya da normal konuşmalardan bahsedemiyorum.
kızkardeşim de aynı şekilde onunla yaşadığım her sorunda hem beni hem onu suçlamak saçmasapan küsmek ne olacak hiç bilmiyorum. evlenince de mi aynısı olacak böyle sorunlarımı kimseye anlatamıycam.
oysa ne olurdu hep destekçi olup yapıcı yorum yapsalar,
nişanlım için sürekli olumsuz şeyler söylüyorlar ve ben kendilerine bir şey anlatmadığım çok da birbirleriyle görüşmelerini istemediğim halde diyorlar. çünkü biliyorum görüşseler beni olumsuz etkileyecekler.

sadece içimi dökmek istedim.
Seni çok iyi anlıyorum. .ben de kimseye dert anlatmak istemiyorum. Sonra bana dönüyor yada ben unutuyorum üstünü örtüyorum ama insanların aklında anlattıklarım kalıyor sonra ben üzülüyorum. çareyi yazmakta buldum kağıda döküyorum derdimi. Buraya da yazmıyorum çünkü bazen burda da aynı şeyler oluyor. insanlar geçmiş konu ve yorumlarına bakıp sen böyle böyle demişsin falan diyor. . O yüzden sana tavsiyem en iyi dinleyici kağıttır insanı çok rahatlatıyor.

annem dahil kimseye hiçbirşey anlatmam
özellikle evliliğimle ilgili hiçbirşey
kimsenin benim sorunumu gerçekten dinlediğine
inanmıyorum çünki...

Belki kıskançlık yapıyolardır. Malesef böyle kimseye anlatılmıyor. Ben kendi anneme anlatıyorum.
Annem ayrı alem her konuyu bir şekilde dolaştırıp kendi ailesinin durumuna getirir. Bana bir şey anlatılırsa ben tavisye veririm sonra da unuturum. tekrar tekrar koymam önüne.

Anlatma bu devirde kimseye birşey soylenecegi kalmadı en ufak birşey bile üstüne laf konulmuş şekilde sana geri dönüyor en iyisi sen hiç birşey ini hiçkimseye anlatma

Anlatma sırrını dostuna dostununda dostu vardır unutma... bu söz benim hayat felsefem... annem ve ablam dahil kimseye acmam kendimide sırrımida

Valla ben de anlatmiyorum ...cunku zamaninda anlattigim seyleri annemin diger kardesime,teyzemin herhangi birine,kardsimin kocasina,arkadasimin kendi arkadasina anlattigini gorunce kimseye guvenim kalmadi...milletle geyik yapiyorum ama sorunlarimi anlatmiyorum...ya buraya yaziyorum ya da icime atıp biriktiriyorum problemleri...boylesi daha guvenli geliyo...
Aynen tamamıyla katılıyorum size.

Herşeyi herkesi anlarım da anne konusunda bende muzdaripim başa kalkmayı çok sever mesela. Ama kardeşlere noluyo arkadaş :KK14:
Bende kardeşim paylaşmadığımız şey yok anlaşamadığımız zamanlarda olur ama aslaa :KK20:En Büyük KK

Bence kimseye anlatma ki herkez böyle..nalınada vururlar mihinada

Malesef kişilik problemi yaşayanlar ya da yetersizlik mi desem bu tarz insanlar hayatmızda oldukça guvensizlik problemi had safhaya ulaşıyor.Yine siz iyi erken farkına varmışsınız,ben arkadaştan ya na değil de daha acı olan ablam tarafından yaşadım sırf bu yuzden 1 yılı aşkın suredir konuşmuyoruz.Sen git beş para etmez kocana ben ne anlatırsam yetiştir,her ozelimi,abla bu ya daha olgun olması gerekirken ne hakla benim sana guvenerek anlattığımı kocana anlatırsın gunah değil mi bu hakka girmez mi...kocası da adam olsa bana anlatma der şahsen benim eşim asla merak etmez anlatsam dahi kapatır konuyu dinlemez...benki arkadaşlarımın en ozel sırlarını bile içimde saklarken insanın en yakınından bunu gormesi ihanetten başka bir şey değil.

Ben de iyi ya da kötü şeyleri anlatmayı sevmiyorum. İyiyi anlatsan kötü oluyorsun, kötüyü anlatsan daha kötü ediyorlar. En iyisi kimseye bir şey anlatma. Yaşamana bak.

Bu da sana derrs olsun oz kardesin bile laf tasiyorsa arkadasin nasil tasimasn . sen bize anlat biz dinleriz.

Nişanlını bugün millete kötülersen yarın övecek yüzün kalmaz
Bırak paylaşma herşeyi senin nişanlın gitse eşine dostuna senle ilgili şikayet etse bunuduysan ne düşünürsün
Aynı şey
Dertleşmeyiver nişanlınla ilgili
Güzel şeyleri paylaş onu da dozunda.

Ailene derdını anlatma; Sen unutursun ama onlar ASLA UNUTMAZLAR!

Back
X