Kimseye hayırrr diyemiyorummm :(((

romeom

Mutlu günler yakın
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
794
224
333
[COLOR="#800080"[B]]arkadaslar hiç bi arkadasıma dostuma 'HAYIR' diyemiyorum.kendime telefon almıştım.sınıftakiler istedi bende vermek istemedim çünkü onlardan bişey istesem özelliklede telefonunu aslaaa vermezler.tabii yakın arkadaslarıma verdim.bu huyumdan nefrett ediyorum.napıcam bilmiyorum.telefonla arkadasımla konusuyodum ona dedimki yarın telefonumu getirsemmi acaba herkes özelliklede banu bi eline alırsa daha bırakmaz.bide o kadar kendini beğenmişlerki ay bu telefon böyle ay şöyle 2 saat laf yapıcaklar filan dedim.o da bana dediki sanki biz onlardan bişey isteyince veriyolarmı sende vermezsin dedi.o arkadasımda çok dobradır lafı geldiğinde hayırı basar.ama ben öyle diğilimm :43: :43: isteyince elimde varsa vermek zorunda kalıyorum hayır diyemiyorum.sonrada o kadar pişman oluyorumki çünkü yüz buluyolar herşeyi iistemeye başlıyolar.bu sadece 1 örneği. o kadar çok hayır diyemediğim olay varki.napıcam hiçç bilmiyorum.hayır diyen insanlara o kadar özeniyorumki :43: :43:

lütfen bana fikir ve örnekler verin..[/B][/COLOR][COLOR="#000000"] [/COLOR]

canım canını yakan bırı olmamıs herhalde canın yansaydı hemn hayır derdin kuyruguna basan olmamıs daha ondandır herkesi kendin gibi sanıyorsun iyi tmm dıyorsun ama gozunu ac artık senden onemli kimse yok bu dunyada ....

vermiceksin
hayır demeyi öğren
yoksa hep sorun yaşarsın
bahane uydur verme

canım canını yakan bırı olmamıs herhalde canın yansaydı hemn hayır derdin kuyruguna basan olmamıs daha ondandır herkesi kendin gibi sanıyorsun iyi tmm dıyorsun ama gozunu ac artık senden onemli kimse yok bu dunyada ....

çok doğru diyosun.hep kendimi hazırladım bugün istemediğim şeylere hayır diycem diyorum.sonra bi istek karşısında tıkk ben hemen tamam al diyorum.ve herzaman kaybeden taraf ben oluyorum :14:

gerekince hayır demeyi bileceksin.
insanlar çıkarcı olmuş sende kendi çıkarını düşün.
düşüncen ne ise dile getir için rahat etmedikten sonra evet demek ancak sana zarar verir
içinde duracağına hayır de ama kaba şekilde değil

vermiceksin
hayır demeyi öğren
yoksa hep sorun yaşarsın
bahane uydur verme

benden bişey istediklerinde düşünemiyorum aklım gidiyo sanki o an.hayır demek aklıma bile gelmiyo.bi bakmışım benim eşyam onlarda.kendime o kadar kızıyorumki ama bi çaresi olmuyo yine aynı :5:

bugün telefonuna bakayım mı diyene hayır diyemezsiniz

yarın elbiseni alayım mı diyene

öbür gün para isteyene..

maalesef ki çoğu insan iyi niyetten faydalanma çabasında bu yüzden duruşunuzu bozmadan demeye çalısın. aynada kendi kendinize prova yapın ,aşama aşama üstesinden gelebilirsiniz.

bir de size kitap önermek istiyorum "tek suçlu beyniniz" .okuyorum hala,yorumuz denk gelince ,size faydası olan bilgiler var içerisinde paylaşmak istedim.

gerekince hayır demeyi bileceksin.
insanlar çıkarcı olmuş sende kendi çıkarını düşün.
düşüncen ne ise dile getir için rahat etmedikten sonra evet demek ancak sana zarar verir
içinde duracağına hayır de ama kaba şekilde değil

hayır deme şeklini bile bilmiyorumki :43:.örneğin yazdıgım telefon konusunu ele alırsak bi arkadasım istediğinde nasıl hayır diyebilirim

bugün telefonuna bakayım mı diyene hayır diyemezsiniz

yarın elbiseni alayım mı diyene

öbür gün para isteyene..

maalesef ki çoğu insan iyi niyetten faydalanma çabasında bu yüzden duruşunuzu bozmadan demeye çalısın. aynada kendi kendinize prova yapın ,aşama aşama üstesinden gelebilirsiniz.

bir de size kitap önermek istiyorum "tek suçlu beyniniz" .okuyorum hala,yorumuz denk gelince ,size faydası olan bilgiler var içerisinde paylaşmak istedim.

çok teşekkür ederim öneriniz için. kesinlikle alıp okuyucam.bide yazarını söyler misiniz?

istediginde sole diyceksin cnm benım işim var annem arıcak bırzdan sonra veririm de geciştir ...

Hayır” demek sadece bir şeyi inkar etmek anlamına gelmez. “Hayır” demek, aslında kendi kişisel ihtiyaçlarını ve isteklerini net olarak dile getirmeye cesaret edebilmektir! Eğer her şeye evet diyorsanız – üstelik tersine inanıyor olsanız bile – onaylanmama, beğenilmeme korkunuz var demektir. Kendi zıt fikirlerinizi öne sürmeniz, karşı çıkmanız, sizin sevilmeyeceğiniz anlamına gelmez. Tam tersine karşı çıkmak, başkalarıyla hemfikir olmadan da onların sizi sevebileceğini, bu şekilde saygı görebileceğinizi gösterir. "

--

kendinde bunları gözlemledin mi hiç ?

istediginde sole diyceksin cnm benım işim var annem arıcak bırzdan sonra veririm de geciştir ...

gerçekten çok iyi bi bahane aslında.sizin gibi hayır diyebilen insanlara o kadar özeniyorumki.çok şanslısnız :46: :42:

Hayır” demek sadece bir şeyi inkar etmek anlamına gelmez. “Hayır” demek, aslında kendi kişisel ihtiyaçlarını ve isteklerini net olarak dile getirmeye cesaret edebilmektir! Eğer her şeye evet diyorsanız – üstelik tersine inanıyor olsanız bile – onaylanmama, beğenilmeme korkunuz var demektir. Kendi zıt fikirlerinizi öne sürmeniz, karşı çıkmanız, sizin sevilmeyeceğiniz anlamına gelmez. Tam tersine karşı çıkmak, başkalarıyla hemfikir olmadan da onların sizi sevebileceğini, bu şekilde saygı görebileceğinizi gösterir. "

--

kendinde bunları gözlemledin mi hiç ?

evet aslında hayır dersem bana cimri derler diye çok düşünmüştüm.ama hayır diyebilenlerede hiç de cimri demiyolar aslında

hayır deme şeklini bile bilmiyorumki :43:.örneğin yazdıgım telefon konusunu ele alırsak bi arkadasım istediğinde nasıl hayır diyebilirim

sen onlardan istesen onlar sana verir mi telini.
hiç sanmam verecek insan çok azdır.
direk söyle dicem ama senin için şu aşamada zor
veremem kusura bakma arkadaşım şuan bana lazım yada birini aramam gerekiyor vs. gibi bahaneler söyleyebilrsin.
sonuçta tel özel bişey
vermesende kimsenin kırılmaya hakkı yok
ya zaten inan okul arkadaşlıkları geçici.
çokta takma seni herşeye evet dedğin için seviyorlarsa hiç sevmesinler onlardan hayır gelmez

sen kendini düşünmedikçe başkaları hiç düşünmez bu hayır diyememen bütün hayatını olumsuz etkiler
darılma ama ipleri arkadaşlarının eline vermişsin kendini ezik görme ve ezik gösterme
varsın konuşmasınlar çokta tın sağlam dur onlarda bir süre sonra senin bu haline alışacaklardır

gerçekten çok iyi bi bahane aslında.sizin gibi hayır diyebilen insanlara o kadar özeniyorumki.çok şanslısnız :46: :42:

canım bırazda dıslanmaktan korkuyorsun ama bıraz kull ol bole iki arada bı derde dusun istemedigin seylerı duymazlıktan gel bırı ıstıyorum diyınce veririmisin diyince bırz duymazlıktan gel sonra cnm dur bı mesj bekliyroum yanı sımdı vermek uygun olmaz yada sonra veririm dur daha yeni aldık bısmıllah az tadını cıkarıyım yaa de :))

Back
X