kımseye yetemıyorum :(((

asff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
327
140
123
mrb arkadaslar daha once de konu acmıstım bır takım sıkıntılarım vardı gectı.. sımdı onlar cook basıt gelıyo.. sımdıkı derdım cocuklarıma, eve, aıleme ,esıme yetememem.. bırı 5 yasında dıgerı 5 aylık ıkı cocugum var oglum buyuk okula basladı bu sene anaokuluna.. ama aklı evde derslerıne yogunlasamıyor dıkkatsız cabuk sıkılan bır cocuk.. arkadasları ılerlerken o sırf sıkıldıgı ıcın oldugu yerde sayıyor ne yapacam nasıl yetısecem okulu nasıl sevdırecem bılmıyorum.. akıl verın nasıl duzelteyım oglumun bu durumunu.. buyuk ıhtımal kardesını kıskanıyor ılgı ıstıyor ama ıkısıne bırden yetemıyorum :((( kızımda bronsıt baslangıcı cıktı daha cok kucuk oglum ılgı ıstıyor ev cok buyuk ısler benı beklıyor.. esım ısten gec gelıyor hem ben hem o yorgun.. bıktım yoruldum neyı nasıl duzene sokacagımı bılmıyorum nolur yalvarırım akıl verın bana.. bunaldıımmm :((

büyük çocuğunuzda "kardeşim olduğu için beni istemiyorlar ve okula gönderiyorlar" şeklinde bir tepki oluşmuş.
evin işini falan boş verin, yaşamanıza yetebilecek kadar yapın.
bebeğinizin sağlığını düzene koyduktan sonra tüm vaktinizi oğlunuza ayırın.
hem kardeş kıskançlığı, hem okul. o zor bir dönemden geçiyor.
bebeğiniz küçük nasılsa, henüz anlamaz.

ev işi falan boş arkadaşım. evlatların sağlıklı olsun mutlu olsun yeter.
eşin de yorgun geliyordur elbet işten ama. elinden gelen yardımı yapsın sizin için. çamaşır asıp toplasa kardır..
bir de 2 çocukla çalışan anneler var.
onları düşünüp şükredin :KK66:

untitled.webp

canım kayınvalıdeyle bırlıkte yasıyorum tamam yuzume yuzume ev ıslerını yapmıyorsun dıye vurmaz ama ıstee anlarsın benı alttan alttan bazen hıssedıyorum ıcındekı soyleyemedıklerını.. kı ınan umrumda degıl tek derdım oglum ve kızım.. sadece oglumu ılgısız bırakmayım yeter tsk ederım yorumun ıcın arkadasım..

mrb arkadaslar daha once de konu acmıstım bır takım sıkıntılarım vardı gectı.. sımdı onlar cook basıt gelıyo.. sımdıkı derdım cocuklarıma, eve, aıleme ,esıme yetememem.. bırı 5 yasında dıgerı 5 aylık ıkı cocugum var oglum buyuk okula basladı bu sene anaokuluna.. ama aklı evde derslerıne yogunlasamıyor dıkkatsız cabuk sıkılan bır cocuk.. arkadasları ılerlerken o sırf sıkıldıgı ıcın oldugu yerde sayıyor ne yapacam nasıl yetısecem okulu nasıl sevdırecem bılmıyorum.. akıl verın nasıl duzelteyım oglumun bu durumunu.. buyuk ıhtımal kardesını kıskanıyor ılgı ıstıyor ama ıkısıne bırden yetemıyorum :KK43:(( kızımda bronsıt baslangıcı cıktı daha cok kucuk oglum ılgı ıstıyor ev cok buyuk ısler benı beklıyor.. esım ısten gec gelıyor hem ben hem o yorgun.. bıktım yoruldum neyı nasıl duzene sokacagımı bılmıyorum nolur yalvarırım akıl verın bana.. bunaldıımmm :KK43:(

bukadar üzme kendini. sana kendimden örnek vereyim. çalışan bi bayanım evliyim ve iki kızım var biri 7 biri 2 yaşında büyük okula gidiyo sabah 7:30 gibi evden çıkıyoruz. akşam 18:30 gibi evde oluyorum akşam yemeğini birgün önceden hazırlayıp dolaba koyuyorum. gider gitmez yarım saat için sofrayı hazırlarım yemekten sonra eşim büyük kızımın dersleri ile ilgilenir bende küçükle oyunlar oynarım. saat 10:30 gibi ikiside uyumuş olur daha sonra evin dağinıklığını toplarım mutfağımı temizlerim 11:30 gibi biter işim arkasından bi yorgunluk kahvesi yaparım eşimle karşılıklı birerde sigara yakarız 12:30 gibide yatarım. yani sıkma kendini zamanın büyük çoğunluğunu eşine çocuklarına ayır herşey yoluna girer çocuklar büyür üzülme...

kayınvalideyle birlikte yaşamak iki çocuk ve bir eş Allah sabır versin :)
siz annesiniz sizin genlerinize kodlanmış herşeye yetişmek merak etmeyin :)

Henuz anne degilim. Ama dusundugum; kardesi ile ilgilenirken oglunuzu da yaniniza cagirmaniz. Mesela "gel oglum, kardesinin altini alacagim. Ben alirken sen onunla oyna.." gibi. Annem bana oyle yapardi. Kardesimi kiskanmisim o yuruyene kadar ama simdi en kiymetlim gozbebegim herkesten cok onunla ilgilenirim. Zamanla oglunuz kizinizin abi ilgisine muhtac olduguna kanaat getirecektir benim gibi dusunurse.. :) Allah yardimciniz olsun. Durumunuz varsa iki haftada bir dip kose yapacak bir bayan bulun. Yoksa cok umursamayin yeter ki cocuklariniz mutlu ve siz de huzurlu olun.

bi çok şey zihinde bitiyor..
ilk önce stressiz bi zihinle işe koyulun..
küçük zaman dilimlerini etkili kullanmaya çalışın..
Allah yardımcınız olsun...

Bebeginiz dogduktan sonra oglunuzu anaokuluna yollamaniz yanlis olmus.. bebek geldigi icin beni evden yolladilar diye dusunuyor buyuk ihtimalle. Dogumdan en az 5-6 ay once baslatsaydiniz keske..
Ayrica 5 yasinda.. akli oyunda olacak tabi.. dersleriyle ilgilenmiyor diye uzulmeyin.. suan anaokulunda, yani ne aliyorsa kar gozuyle bakin. Ama dikkat daginikligi oldugunu dusunuyorsaniz bunu siz cozemezsiniz.. bir uzmandan yardim almalisiniz..

mrb arkadaslar daha once de konu acmıstım bır takım sıkıntılarım vardı gectı.. sımdı onlar cook basıt gelıyo.. sımdıkı derdım cocuklarıma, eve, aıleme ,esıme yetememem.. bırı 5 yasında dıgerı 5 aylık ıkı cocugum var oglum buyuk okula basladı bu sene anaokuluna.. ama aklı evde derslerıne yogunlasamıyor dıkkatsız cabuk sıkılan bır cocuk.. arkadasları ılerlerken o sırf sıkıldıgı ıcın oldugu yerde sayıyor ne yapacam nasıl yetısecem okulu nasıl sevdırecem bılmıyorum.. akıl verın nasıl duzelteyım oglumun bu durumunu.. buyuk ıhtımal kardesını kıskanıyor ılgı ıstıyor ama ıkısıne bırden yetemıyorum :KK43:(( kızımda bronsıt baslangıcı cıktı daha cok kucuk oglum ılgı ıstıyor ev cok buyuk ısler benı beklıyor.. esım ısten gec gelıyor hem ben hem o yorgun.. bıktım yoruldum neyı nasıl duzene sokacagımı bılmıyorum nolur yalvarırım akıl verın bana.. bunaldıımmm :KK43:(

evi temizleme bence fazla.
Birak pis olsun simdilik.
Tuvaletleri banyolari, temizle, carsaflar temiz olsun yeter.
Onceligi cocuklarina ver.
Sonra toparlar gidersin.

canım kayınvalıdeyle bırlıkte yasıyorum tamam yuzume yuzume ev ıslerını yapmıyorsun dıye vurmaz ama ıstee anlarsın benı alttan alttan bazen hıssedıyorum ıcındekı soyleyemedıklerını.. kı ınan umrumda degıl tek derdım oglum ve kızım.. sadece oglumu ılgısız bırakmayım yeter tsk ederım yorumun ıcın arkadasım..

Vurursa vursun, anlamamazliktan gel.
Esin anlayisliysa problem yok.
Kayinvaliden de anlayissiz bir kadinmis.

Boyle yazilar gorunce darlaniyorum niye sinirlamizi bilmiyoruz neden evliligi hayati dar edip robota bagliyoruz ??? Ya biraz birsey yaparken sorumluluk alirken biraz dusunmek lazim

Back
X