Kimseyle göz teması kuramıyorum neden

Biriyle konuşurken konuşmanın içeriğine odaklanmaya çalışın. Karşı tarafın hakkınızda ne düşündüğüne, utangaç görünüp görünmediğinize takılırsanız stres yaşarsınız. Hem utangaç olmakta bir sakınca yok ki

Mesela bende uzun sure birinin gozune bakamam canim ama göz problemimden dolayı. 10 sn bakayim hemen gozumde sulanma veya kayma oluyor ve bu yuzden göz temasi kuramıyorum Oyle bir durumda doktora mutlaka git. Ama utangaclik ise kesinlikle once özgüven önemli

Ben varım.
Gözlerim 10 derece, miyop astigmat ne arasan var. En önemlisi gözümde yorgun olduğum zaman artan bir tembellik var. Bu yüzden okuldaki hocam korkunç ve boş bakıyorsun bile dedi bana. Kontakt lens kullandığım için göz kusurum olabileceği akıllarına gelmiyor ve kalbimi kırıyorlar.

Bariz bir kusur değil ama hassas kalpler için cehennem olabiliyor bu durumlar .d
Ben de pek göz teması kurmayarak bu yorumları engellemeye çalışıyorum.

Gerçi bir kere sevdiğim bir abiyle konuşurken gözlerimi kaçırdım "benimle konuşurken gözlerime bak" diye uyardı beni :) ahah erol abiye burdan selamlarımı iletiyorum.

İki kaşın ortasina bak. Kimse anlamaz. Sen de gerilmezsin. Bu arada gözlerin renkli mi?

Arkadaslar sorunumu bilen bilir. İnsanlara bakamıyorum utanıyorum gözlerim bile acıyor bakarken artık nasıl kasıyorsam Karşısı da anlıyor geriliyor bakışımdan daha doğrusu bakmaya çalışışımdan onlarda bakamıyor hatta utanıyorlarlar sanki. Yada ben öyle hissediyorum. Varmı bu durumu yaşayıp atlatan
Bence bu bir iletişim bozukluğudur. Yani neden utanır ki insan birisinin gözünün içine bakarken. Aşık olduğunuz insan olur anlarım ama iletişimde göz teması önemlidir. Hatta benim nazarımda konuşurken gözümün içine baka baka konuşan insanı daha çok dikkate alıp dinliyorum.Sizde bunu aşın, gerekirse destek alın.

Yanlis mi biliyorum bilmiyorum ama zaten sadece gözlerin içine bakarak konusulmaz ki, tabiki göz temasi kurarsın ama arada bir başka yerlere bakması lazm bisey anlatirken, keza sizinde öyle.

Geçen gün alışveriş yaparke satıcı gozlerimin içine bakarak yarim saat konuştu. Başka hic bir yerede bakmadi, o kadar rahatsiz oldum ki mecburen ben gözlerimi kaçırdım

Bende öyleyim ya bakamıyorum bakmaya çalışırsam da basım agriyo gozlerim kasılıyor bende kendimden şüphe ediyorum bı sorun var diye zaten terapi almaya baslicam yakın zamanda anksiyete panik atak için bunuda konuşurum belki

Ben erkeklerle konusurken cok zorlanirdim ve bakamazdim. Ama Hollandada tamda birini can kulagiyla ve saygiyla dinledigin yuzune bakmayla iliskilendirilir. Turk kulturumuzde var bu ama artik zamanla alistim.
Ama sunuda farkediyorum. Eger yuzumde biyeri begenmediysem o gun, o zmn gozlerimi kaciriyorum insanlarla konusurken.

ciddi bir iletisim bozuklugu bence. bebeklikten beri ilk kurdugumuz iletisim goz temasidir. goz temasi iletisimin en onemli unsurudur tabiki konusurken surekli goz temasi kurmak beklenemez ama goz temasi kuramamak ciddi bir sorundur. bence psikolog veya psikiatr a gorunmenizde fayda var

Arkadaslar sorunumu bilen bilir. İnsanlara bakamıyorum utanıyorum gözlerim bile acıyor bakarken artık nasıl kasıyorsam Karşısı da anlıyor geriliyor bakışımdan daha doğrusu bakmaya çalışışımdan onlarda bakamıyor hatta utanıyorlarlar sanki. Yada ben öyle hissediyorum. Varmı bu durumu yaşayıp atlatan
Özgüvenin nasıl?

Bi arkadaşım konuşurken sürekli kulak kısmıma bakardı ben her defasında eve geldiğimde kendimi kontrol ederdim acaba dikkat çekecek bişey mi var diye inanın şuan anlıyorum hep kendimde bişey arıyodum. Bence bir tedavisi varsa tedavi olun çünkü sadece kendinizi değil karşı tarafıda kendinden şüphe etmesine sebep oluyorsunuz. Geçmiş olsun

Empati kurmada da sıkıntı yaşıyorsanız asperger sendromunuz olabilir. O değilse çekingenlik utangaçlık muhtemelen

Benimde tanıdğım biri var öyle utanacak biri değil ama konusurken hep başka yerlere bakıyo herkesle aslında girişken biridir bilemiyorum

küçüklükte olan travmatik bir olay sebebiyet vermiş olabilir. yada ailenizin size tutumu nasıldı çocukken.. mesela sosyal ortamda çocuğuna sürekli sen sus, sen ne bileceksin, büyüklerin lafına karışma diye ezilen çocuklarda bu durumlar çok yaygın oluyor. önerim psikolojik terapiler ve NLP hipnoz gibi yöntemlerle bilinç altına inip farkındalığı arttırıp ordaki hatalı kodlamayı düzeltmek. sadece ilaç sizin durumda bir işe yaramaz. merak etmeyin doğru kişilerle çalışırsanız sorun çözülür. araştırın
bu arada bir öneri vereyim.. kişinin gözüne bakmakta zorlanıyorsanız iki kaş arasına bakın. karşıdaki gözüne baktığınızı sanıyor. bu durumda sizi rahatlatacak bir şey. ben de bir yerde okumuştum şimdi aklıma geldi

Son düzenleme:
enerjıyle alakalı bence.
sevmediğim biriyse ve konuşmak durumunda kalır isem hiç bakmam.
bırde çok konuşursa ehh yeter demek içinde artık bakmam.
bence sorun yapma. aşılacak şeyler. mesela annen kardeşlerin vs yakınlarındada mı aynısın

Back
X