Merhaba arkadaşlar,
Geçen ay kimyasal gebelik yaşadığımı öğrendim. Adetim yaklaşık 10-15 gün kadar gecikmişti. Bu sırada yurtdışına çıkmıştım. Orada kahverengi lekelenmelerim başladı ve ardından dönmeme 1-2 gün kala aşırı stresle beraber kanamam oldu. 1-2 aydır gebelik düşündüğümüz ve yeni korunmayı bıraktığımız için ben sadece ihtimal veriyordum.
Dönüşümde kanamam epey azalmasına rağmen hemen kesilir gibi olduğu için bir terslik olduğunu düşündüm ve hemen dönüşümün ertesi günü doktora gittim. Değerim 107.9 idi. Ama kanamam olduğu için riskli gebeliğimi netleştirmek için istirahat ve 2 gün sonra tekrar kan tahlili verdi. Bu süreçte dinlenmeye gayret ettim. Fakat 2 gün sonraki testlerde değerim 62.7'ye düşmüştü. Rahim kalınlığım da 11.6 olduğu için doktor 28 Mayıs öğleyin apar topar beni kürtaja aldı. Rahmimi inceltmesi gerektiğini, hala dış gebelik riskini elemediğini, bebeğin kendi düşmesini beklemenin benim için riskli olacağını ve patoloji sonuçlarına göre net bir teşhis koyacağını söyledi.
Sonradan çok takdir edilen ve sevilen bir doktor olduğunu öğrendim. Yaklaşımı da hep motive edici ve moral vericiydi.
Sonraki tahlillerle takibime devam etti. Değerim önce 33, ardından 4,5'a düştü.
Dün patoloji sonuçlarımı aldım. Kesinlikle sağlıksız bir gebelik olduğunu ve kimyasal gebelik olduğunu söyledi. 2-3 ay korunma ve 20 gün ilişkisiz dönem verdi.
Normal, sağlıklı ve hayırlı bir gebelik yaşamak ve o bebeği kucağıma almak istiyorum. Bana önerileriniz nelerdir arkadaşlar?