Kimyasal Gebelik Geçiripte Düşük Yaşayan Arkadaşlar

ben 2 aşılama ve 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm arkadaşlar.son tüp bebek tedavimde 10.gün kandaki değerim 145 ti ama malesef 1 hafta sonra 2 ye düşmüştü değerim.çok zor günler yaşadım gerçekten de o 1 haftada bebeğim dair çok fazla hayal kurmuştum.ama çok şükür 6 ay sonra bir mucize oldu ve ben onca tedaviden sonra kendiliğinden hamile kalmışım.inş.sağlıklı bi şekilde kavuşurum bu sefer.aslında kimyasal gebelik olunca sonradan gebe kalmak kolaylaşıyomuş bunu bir yerde okumuştum.inş.sizin de öyle olur..

meraba arkadaslar ben aranıza yenı katıldım bende nısan da kimyasal dusuk yaptım tam yerleşememiş dedi doktor ins.ikinci uzun ömürlü olur
:2:

mrb burada yazılanların hepsini okudum ve en deneyimliniz sanırım benim bu konuda benim 2 oğlum var 15 ve 12 yaşlarında ilk evliliğimden şu andada bebek istiyoruz eşim ve ben malesef 2 kürtajım oldu sağlıklı gebeliklerdi fakat kürtaj olmak zorunda kaldım daha sonra tam bebek yapmaya karar verdik bu seferde tam 3. ayımda hamile kalmışım adetimin 21. günü midemden dolayı narkoz aldım tabii hamile kaldığımı bilmediğim için tedavi oldum ilk kimyasal gebeliğimi bu dönemde yaşadım adetim 2 gün geçmiştiki testte değerim 20 olduğunu öğrendim ertesi gün zaten kanamam başlamıştı ve kimyasal gebeliği ilk kez bununla öğrendimdaha sonra 2 ay geçti ve ben tekrar hamile kaldım çok şükür dedik değerlerim çok güzel yükseliyo derken dr keseyi göremedi vs. her gün bhcg ve kontrol vardı 5. hafta sonunda keseyi görebildik malesef bebek istenmeyen bir yere yerleşmiş eski scarın üzerine ( eski sezeryan dikişimin üzerine ) rahim ağzına çok yakın bi yer benim kanamalarım az az başladı ve devam etti çokta ağrım oluyodu her günüm dr geçiyodu kanamalar artınca bebeğin üzerinde içi kan dolu bir kese oluşmuş ilk adı hematom başta 3 cm di bebeğin kalp atışı ve gelişimide normaldi fakat git gide kanamalar arttı en son bir çay bardağı kadar kanamam olunca ulturasonda 8 cm olduğu ve bebeğin kalp atışını yavaşlattını gördük dr dr gezdim ve kalbi durmadan almıyalım denildi 1 hafta bekledim malesef kalbi durdu ve 8 haftalıkken kürtaj oldum 3 ay korunduk ama nasıl olduysa ben kürtajın hemen ilk ayında tekrar kimyasal gebelik yaşadım şaştım neyse 3 ayın arkasından kanamalarım arttım ve hiç kesilmedi bi gün acillik oldum sabah ameliyatıma karar verildi 5 dr başımda ve ne olduğunu anlıyamadılar bebeğin kesesini dr almamıştı kazımamak kimyasal gebelik olunca aynı yere yerleşmeye çalışmış ama olmamış orada damarsallaşmış bir kitle olmuş buda benim hayati tehlike taşıdığımı hatırlattılar hemen ameliyat ve ameliyata gifdim rahminide alabiliriz dediler bütün organlarını kaybedebilirsinde dediler laporokopi ameliyatıydı 45 dk amliyat 5.30 saat sürmüş o damarsallamış kitleden ziyade bide rahim yapısı da bozulmuş onuda düzeltmiler çok şükür ölmedim ama aylarca toparlanamadım şişlikler morluklar kansızlık pisikoloji derken geçti 3 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin dediler aradan 8 ay geçti malesef hamile kalmadım fakat bu ay yine sanırım kimyasal gebelik yaşıyorum drların sölemesi sadece şanssızlık diolar başka bişey değilmiş bütün testlerimizi istenilmediği halde yaptırdık gen test hsg sperm analizi vs herşey çok sağlıklı diolar ama kısmet dedim çok yıprandım yaşanyan ölü gibiyim bende bu ay karar verdim adetimin 2 günü tüp bebek etdavisinine başlıycaz kısmetse allah hepimize sabır versin....

kızlar kız kardeşimde yeni yaşadı kimyasal gebelik fakat sizlerinki gibi kanama olmadı... ayrıca doktorun söylemesine göre; kadınla alakalı bi durum dğl bu tamammen erkekle alakalı spermler kalıtesız olmasıyla sonuç veren bi durummuş... böyle kanama yaşamadan kmysal gebelik atlatılır mı?

canım ben de ilk gebeliğimde kimyasal düşük yaşadım yalnız arkadaşlar şunu bilmenizi isterim eğer kan uyuşmazlığınız varsa doktorlar kimyasal düşük diyip yapmıyorlar ama kesinlikle yapılması gerekiyormuş o kan uyuşmazlığı iğnesinin. çok acı birşey testlerde hamile çıkyorsun sonra kanamayla ağır bir sancıyla onu düşürüyorsun bana doktor 2 ay sonra hamilelik tekrar düşünebilirsin dedi ama ne olursa olsun 6 ay geçmesi lazımmış rahim kendini toparlasın diye ben acele ettim 2 ay sonra hamile kaldım ama bebeğim hasta doğdu ve malesef onu kaybettim böyle şeylerde bilginiz olsun benim gibi acı şeyler yaşamayın diye paylaşmak istedim.

kızlar kız kardeşimde yeni yaşadı kimyasal gebelik fakat sizlerinki gibi kanama olmadı... ayrıca doktorun söylemesine göre; kadınla alakalı bi durum dğl bu tamammen erkekle alakalı spermler kalıtesız olmasıyla sonuç veren bi durummuş... böyle kanama yaşamadan kmysal gebelik atlatılır mı?

mrb canım geçmiş olsun.bende ilk gebeliğimi kimyasal yaşadım banada dr her kadının başına geliyo anlamdan adet oluyo demişti başka bi dr da erkekten kaynaklı demek spwerm dölleyememiş dedi gerçektende test sonucu kötü çıktı..ilk test 165 falandı sonra 50 lere düştü normal adet aoldum kanamam biraz ağrılı oldu okadar.

merhaba arkadaşlar;
uzun süredir misafir olarak bilgilenmek için takip ediyor olsamda yeni üye olma fırsatı bulabildim..
ocak 2015 te kimyasal gebelik yaşadım tabiki 3. doz klomen ve pregnly çatlatma iğnesi sonucunda..hiç bir problem yok fakat çatlama sorunum varmış..subat 2015 için ovulasyon gerçekleşmiş durumda fakat bu ayda kimyasal gebelik olurmu içim içimi yemek üzere..aslında bir özel üniversite hastanesinde çalışıyor ve bütün kadın doğum uzmanları ve profları ile birlikte olsamda insan yinede bu düşünceden kafasını alamıyor..Allah büyük isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı evlatlar versin..

merhaba arkadaşlar,daha once siteye cok girdim hepinizin sıkıntılarını , mutluluklarını okudum.ancak siteye ilk defa yazıyorum.
ben daha once üç defa düşük yaptım.en sonunda kanda pıhtılaşma denildi(heterezigot)daha sonra coraspirin ve fragmin ignesine başladım 1 ay içerisinde tekrar hamile kaldım ancak dün yeniden düşük yaptıgımı ögrendim.doktorum esim ve bana genetik test yaptırmamız gerektiğini söyledi.ögretmen oldugum için subat tatilinde ankarada(zekai tahir burak hastanesi) genetik testi yaptıracagım.bu konuda benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlardan , genetik testi konusunda bilgilerinizi ve durumum konusunda yorumlarınızı rica ediyorum.(şimdilik kardeşimin adresinden girmek zorunda kaldım ozlem_28)
Ben genetik testi yaptirdigim halde kimyasal gebelik oldum.

Back
X