- 21 Ocak 2011
- 1.033
- 12
- 318
- Konu Sahibi gocmenkuslar
-
merhaba arkadaşlar. ben geçen ay 21 ocakta adet olacaktım ve olmadım 2 gün sonra idrar testinde pozitif çıktı. ve adetimi 5 gün geçmişti sağlık ocağında aile hekimim kan testi verdi. ve 2 gün sonra sonucu aldım. evet pozitifti ama bir aksilik vardı gibi geldi bana. sonuç 63.55 ti. doktor gebelik var dedi. ben değerim çok düşük değilmi sizce dedim. doktorum geç döllenme olabilir ama kadın doğuma görünmelisin dedi. bende kadın doğum doktoruna gittim.
doktor ultrasonla baktı. kese görünmez daha ama kan testi yapalım dedi. çünkü adet gününü 1 gün geçince normalde 100 ve üzeri olması gerekiyormuş. kan tahlilini aldım. 19.34tü. doktora göstermeden anladımki düşük yapacağım.dünya başıma yıkıldı sanki. 2 gün kar yağdığı için doktora gidemedim. ve 2 gün lekelenmem oldu 3.gün yoğun şekilde adet oldum ve 4 gün sürdü.kanamam olunca doktora geç gittim. doktor sonucu görünce kimyasal gebelik geçirmişsiniz düşük yapıyorsunuz dedi. bende kanamam olduğunu söyledim. ve çok küçük olduğu için parça kalmaz dedi. ve 2 ay gebeliği yasakladı. o kadar çok üzüldümki hala etkisinden kurtulamıyorum. bir hafta önce bebeğim karnımdaydı şimdi ise bomboş kaldım.
benim gibi kimyasal gebelik geçiren arkadaşlar yaşadıklarınızı burada paylaşmak istermisiniz.
merhaba arkadaşlar. ben geçen ay 21 ocakta adet olacaktım ve olmadım 2 gün sonra idrar testinde pozitif çıktı. ve adetimi 5 gün geçmişti sağlık ocağında aile hekimim kan testi verdi. ve 2 gün sonra sonucu aldım. evet pozitifti ama bir aksilik vardı gibi geldi bana. sonuç 63.55 ti. doktor gebelik var dedi. ben değerim çok düşük değilmi sizce dedim. doktorum geç döllenme olabilir ama kadın doğuma görünmelisin dedi. bende kadın doğum doktoruna gittim.
doktor ultrasonla baktı. kese görünmez daha ama kan testi yapalım dedi. çünkü adet gününü 1 gün geçince normalde 100 ve üzeri olması gerekiyormuş. kan tahlilini aldım. 19.34tü. doktora göstermeden anladımki düşük yapacağım.dünya başıma yıkıldı sanki. 2 gün kar yağdığı için doktora gidemedim. ve 2 gün lekelenmem oldu 3.gün yoğun şekilde adet oldum ve 4 gün sürdü.kanamam olunca doktora geç gittim. doktor sonucu görünce kimyasal gebelik geçirmişsiniz düşük yapıyorsunuz dedi. bende kanamam olduğunu söyledim. ve çok küçük olduğu için parça kalmaz dedi. ve 2 ay gebeliği yasakladı. o kadar çok üzüldümki hala etkisinden kurtulamıyorum. bir hafta önce bebeğim karnımdaydı şimdi ise bomboş kaldım.
benim gibi kimyasal gebelik geçiren arkadaşlar yaşadıklarınızı burada paylaşmak istermisiniz.
Canım biara seni takip ediyordum. Ağustos gibiydi sanırım. Bat larımız aynıydı. Bende kimyasal gebelik geçirdim ekim ayında. Banada aynen 2 ay korun dedi doktorum. Benim batım birgün geçtikten sonra değerim 43 çıktı. Kendi doktorum dışında bi doktordan da yorum aldım, her ikiside değer çok normal dedi. 4-5 gün sonra düştü. Yalnız benim kanamam çok sancılıydı, yoğundu ve 10 gün sürdü. Embriyo sağlıksız olduğu için düşüyomuş canım. Bu yüzden hiç sıkma canını. Yüce rabbim öyle güzel bi mekanizma yapmışki hayran olmamak mümkün değil. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize. Tekrar olur yeterki inan canım.
tatlım 1.5 ay önce ben de aynı şeyleri yaşadım çok ağladım uzuldum ama gecti çok şukurki bende senin gibi kurtaja gerek kalmadan vucudum kendi attı kese olmadığı için dr um korunma vermedi istediğin zaman hamile kalabilirsin dedi o yuzden bence korunma kurtaj olmadıysan hem umut olur netten de araştırdım ama bi sonraki adeti gecikmeli olabilir umutlanma hemen bben 43.gun adet oldum
arkadaşlar selam,
kayıplarınız için çok üzgünüm, allah bir daha yaşatmasın.
bende bu ay kimyasal gebelik geçiriyormuşum meğer,
2 gün önce bebeğim benimle diye sevinirken, dünkü testimde değerimin düştüğünü gördük,
fazla yükselmemişti zaten, yerleşmeden düşecek dedi doktorum,
henüz kanamam başlamadı, yarın tekrar kan testi vereceğim sıfırlandığından emin olalım dediler...
2 gün içinde öyle alışmışım ki, yeni yeni anlıyorum..kısmet böyleymiş...
rabbim bir daha hiçbirimize yaşatmasın, umarım en kısa zmnda tekrar bebeğimize kavuşuruz...
bu arada doktor bana korunmana gerek yok dedi, kimyasal için genelde korunma vermiyormuşlar...
geçmiş olsun canım. insan hamile olduğunu öğreninde ve aksilik olduğunu görünce çok üzülüyor. hala unutamadım inan. eğer tekrar hamile kalırsam ve her şey yolunda giderse ancak o zaman biraz teselli olurum.
evet bende nette doktora danıştım korunmaya gerek yok dedi. benim doktorumda 2 ay korunun dedi. ama kimyasal gebelikte korunmaya gerek yokmuş. ben sadece bir adet geçirdikten sonra çalışmalara devam edicem.
seninde İnşallah aksilik olmadan temizlenirsin. bana doktorum küçük olduğu için parça kalmaz demişti. adetimi 1 hafta geçtikten sonra kanamam başladı. bir hafta devam etti. kısmet böyleymiş napalım. doğanın kanunu bu. herhangi bir aksilik olunca vücut bebeği atıyormuş. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız.
bende kimyasal gebelik yaşadığımda çok harap ettim kendimi bu acı hiç geçmiycek sandım o kendimi hamile zannettiğim 2 gün bile çok güzeldi sonra değerim düştü zaten 65 çıkmıştı ama ilk olunca bi terslik olduğunu düşünmemiştim ve hüsran ilk gebeliğimdi benimde doktor korunma vermedi ve 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ilk değerim 500dü ama emin olamadık ve 2 gün sonra tekrar tahlil ve 1530 çıktı şimdi kızım 10 aylık oldu
kimyasal gebelikten sonra daha kolay hamile kalınır diye okumuştum ben darısı senin başına...
bende kaybedenler kulübündenim ama ne yazıkki sizin gibi doğal gebe kalamıyorum tüp bebekle kalıyorum.değerler çok güzel çıkıyo ve sonrası kabussss....son olarak kasım ayında dondurulmuşlarımızı denedik rakamlar ikiye katlandı 2güne bir testi tekrarladık artık tuttuğuna emindik ve 2 gün sonra şiddetli bir biçimde kanamam oldu merkezle görüştük olabilir dediler fakat ben umudumu kestim çünkü büyümüş bir parça düştü benden ve anladımki gitti...ve tekrar test yaptık biraz düşük çıkınca tekrarlamamızı söylediler ben o iğrenç iğneyi vurulunca o kötü testleri görünce çok üzülüyordum eşim izin vermedi ve bu konuda burda kapanmış oldu ve ben düşünün 10 yıldır bi dolu tedaviye rağmen acılara rağmen tekrar etmek istiyorum rabbim bu acıları kimseye yaşatmasın çok üzgünüm...
arkadaşlar çok sağolun yorumlarınız için. size birşey daha sorucam. doktorum bana 2 ay korunun dedi peki tekrar hamile kalırsam bir daha düşük yapma ihtimali oluyormu. ben şimdi onu düşünüyorum ve korkuyorum açıkçası. birde bazı yerlerde okudum kimyasal gebelikte hemen hamile kalınabiliyormuş. siz ne dersiniz.
bende kaybedenler kulübündenim ama ne yazıkki sizin gibi doğal gebe kalamıyorum tüp bebekle kalıyorum.değerler çok güzel çıkıyo ve sonrası kabussss....son olarak kasım ayında dondurulmuşlarımızı denedik rakamlar ikiye katlandı 2güne bir testi tekrarladık artık tuttuğuna emindik ve 2 gün sonra şiddetli bir biçimde kanamam oldu merkezle görüştük olabilir dediler fakat ben umudumu kestim çünkü büyümüş bir parça düştü benden ve anladımki gitti...ve tekrar test yaptık biraz düşük çıkınca tekrarlamamızı söylediler ben o iğrenç iğneyi vurulunca o kötü testleri görünce çok üzülüyordum eşim izin vermedi ve bu konuda burda kapanmış oldu ve ben düşünün 10 yıldır bi dolu tedaviye rağmen acılara rağmen tekrar etmek istiyorum rabbim bu acıları kimseye yaşatmasın çok üzgünüm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?