kimyasal gebelik

bbgiimmm

Kızım abla oluyor :)
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
527
271
53
Kızlar kimyasal gebelik hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar nasıl oluyor bilgilendirirmisiniz

Cnm sanırım kan değerin çok az yükseliyor 8 10 30 falan gibi ama adet oluyorsun bunun gibi
Benim durumum şöyle Adetimden 3 gün geçti 4. Gün adet oldum pıhtılı ve yoğun du ertesi günü sanki edetim bitiyormuş gibi az geldi bende kimyasal gebelikten şüphelendim. Sorun ettiğim bir diğer konu ise eşimle kan uyuşmazlığımız var eğer kimyasal gebelik geçirdiysem tekrar iğne olmam gerekir mi

Hiç bir fikrim yok cnm sağlık ocağına sorsana hem kanda verirsin

Cnm sanırım kan değerin çok az yükseliyor 8 10 30 falan gibi ama adet oluyorsun bunun gibi
Benim durumum şöyle Adetimden 3 gün geçti 4. Gün adet oldum pıhtılı ve yoğun du ertesi günü sanki edetim bitiyormuş gibi az geldi bende kimyasal gebelikten şüphelendim. Sorun ettiğim bir diğer konu ise eşimle kan uyuşmazlığımız var eğer kimyasal gebelik geçirdiysem tekrar iğne olmam gerekir mi ya da kimyasal gebelik geçirdiğimi nasıl anlarım ya geç kaldıysak diye korkuyorum

kimyasal gebeliği düşükten bile saymıyorlar. eğer düşük başladıysa zaten çok yükselemeyen değeriniz aniden çakılacaktır belki de normal aralığına inmiştir. benim sadece 1 gün gecikmişti ve benimde adetim saat gibi olduğu için test yaptırmıştım 50 gibi bi değer çıkmıştı. ertesi gün regl oldum. test sonucumu bilmiyodum heralde stresten geciktim dedim. ama ömrümde böyle bir adet yaşamamıştım aşırı sancılı ve pıhtılıydı. sonra 4 gün sonra test sonucuma baktım (regl dolayısıyla alma gereği duymamıştım) 50 çıktığını görünce koşa koşa doktora gittim doktor hiçbir iz göremedi tekrar test yaptık sanki hiç hamile kalmamış gibiydim. o zaman kimyasal gebelik olduğunu söyledi bana. sessiz gebelik denirmiş halk arasında o testi yapmasan bilmezdin çoğu kadında bilmez normal bir durum demişti. demek istediğim bir kadın doğum uzmanıyla görüş bence iğne yaptırman gerekip gerekmediği ile ilgili ama muhtemelen gerek yok diyecektir zira daha sana bağlanamadan gitmiş bir bebek olma olasılığı var. kan uyuşmazlığı ikinci doğum için önemli çünkü ilk doğumda bebek ve senin kanın birbirine karışıyor bu da diğer bebek için antikor oluşturuyor. yani ikinizin kanı karışmadığına göre benim fikrim aşı yapılmayacaktır ama yine de kesinlikle bir doktora sorun

tekrar iğne olmam gerekir mi demişsiniz? daha önce rheogam yapıldıysa bir daha yapılmasına gerek kalmıyor diye biliyorum. sadece ilk doğum esnasında 72 saat içinde yapılıyor

tekrar iğne olmam gerekir mi demişsiniz? daha önce rheogam yapıldıysa bir daha yapılmasına gerek kalmıyor diye biliyorum. sadece ilk doğum esnasında 72 saat içinde yapılıyor
İlk doğumumdan sonra iğne mi oldum bu sessiz gebelik te olup olmadığımı tam olarak bilmiyorum şüpheye düşmem 3 gün geçmiş adetim ve sonrasında pıhtılı ve yoğun gelmesi ilk defa böyle olduğum için acaba dedim yani sonuçta gebelik oluşmadan vücuttan atıldığı için tekrar iğne olmama gerek yok sanırım doğrumu anladım

evet benim bildiğim bu. ama zaten ilk doğumda olmuşsunuz yani zaten yapılmasına gerek yok diye biliyorum ben. ilk doğumdaki aşının nedeni 1. bebeğinizi değil 2. bebeğinizi korumak diye biliyorum en azından bize anlatılan buydu

Evet bende 2. Bebek için oldum ve zaten onun için endişelendim tekrar hamile kalırsam bebeğime birşey olurmu diye

Evet bende 2. Bebek için oldum ve zaten onun için endişelendim tekrar hamile kalırsam bebeğime birşey olurmu diye
yok hayır olmaması lazım. o ilaç artık sizi 5 tane bile doğursanız korumalı. çünkü antijenlere hazırlıklısınız bebeğinizle çarpışmayacaksınız. yine de aklınızda soru işareti kalmaması için bir randevu alıp bu aklınızdakileri bir doktorla konuşun derim ki içiniz rahat etsin bir daha böyle sorular aklınızı kurcalamasın. ama o zamana kadar da rahat olun ilk doğumunuzda yaptırdığınız o iğneye de gerek yok artık böyle korkularınıza da.

Ay içimi rahatlattın cnm ya çok Sağol bitanem

Merhaba ben de kimyasal gebelik yasadım.adetlerim çok düzenlidir 2 gün geçince hemen gittim test aldım.sonuç pozitifti.hemen kan vermeye gittim beta hcg 10.26 cıktı.dr. Um düşük bi değer oldugunu 48 saat sonra tekrar kan vermemi istedi.değer 23.06 ya cıktı.4 gün sonra tekrar ver dedi. Ben bekleyemedim 48 saat sonra verdim 47 ye yukselmişti. Ogun lekelerim basladı kahverengi.dr.um ya kimyasal düşük yada yerleşme dedi.hergün lekeler dahada arttı.tekrar doktora gittim ve yine beta hcg verdiğimde sonuç 42 ye düşmüştü. Dr . Korkma kendiliğinden düşecek hiç bir şey yapmana gerek yok dedi.sadece biraz daha fazla pıhtılı oluyor ve normal adet kanaması gibi.

Tekrar hamile kldiginda igne vuruolar diye biloorum..
Bende gecirim sanirim omru haytimda ole adet gormemistim ben eylule kadr adet duzensizlihi yasadim hatta adet bile olmim eylulde oldum normal adet gibi ama ekimdeki adetim bambaskaydi et parcali feci agrili idi koyu kivamli ben bole adet gormedim ve bende kimysaldan suphelendim cunki bi kere test yapmistim adetten iki gun once silik cizgi vardi ertesi gun kucuk bisi dustugunu gordum nokta gibi ertesi gunde adet oldum demekki kimyasaldi..her kadinin basina gelio cohu kiside hamile oldugunu biledigi icin adet deyip gecio..

Kızlar kimyasal gebelik hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar nasıl oluyor bilgilendirirmisiniz
Kimyasal gebelik çokta kolay bi şey değil aslinda öyle basit bi adet kanamasi değil ben yarim saat sanci çektim doktorun dediğine gore doğum sancisiymis o ve parça düşmesi lazim kimyasal diyebilmek için birkaç gün sanci çeken bile duymuştum yani senin ki basit bi adet gecikmesi bence kimyasal gebelik olsa hissedersiniz en azindan hissetmemek elde degil

Ben den baya büyük büyük parçalar düştü.kanama kaç gün sürer bilmiyorum ama dayanılmaz ağrıyı da ağrı kesici ile atlattım.her ay yaptıgım gibi.Allah kimse ye yaşatmasın.

Beta degerini olcturerek anlayabilirsin. Olctur. Ornegin 100 ise 2 gun sonra 80 yada 70 60 fala oluyorsa adetle dusuk yapiyorsun demektir.

Bende kimyasal gebelik yaptim. Degerlerim once 94 -150 cikti sonra dususe gecti 120 84 24 oldu ve bitti... ader kanamasi ile atiyorsun pirti falan.

Ay Allah razı olsun kızlar ama zaten bir şey olmuyomuş içim rahatladı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…