• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Kimyasal peelingde kullanılan trikloroasetik asit (TCA) %15 Tca solüsyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi kivi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
ben de cesaret edemiyorum ya:) hala yenemedim korkumu. acaba önce %10unu alsam olur mu. bi işe yarar mıki..

15 lik zararlı degıl kızlarr..ben 3. seansı yaptım..basta bende cok korkmustum bsy olur dıye ama gercelten hıcbır yan etkısı olmadı..sadece soyuldugu zamanlar bıraz ıgrenc gorunum olusuyor :S ama bı sure sonra gecıyor zaten..aslında en etkılılerı 30_50 arası ama doktor kontrolunde ..o yemez ıste tek yapmak :D 15 lıgı kendın uygulayabılrısın...

kizlar bende peling almak istiyorum acaba hangisi iyi yuzum cok yaglida deyil kuruda deyil hangisi daha guzel yardimci olursaniz sevinirim

15 lik zararlı degıl kızlarr..ben 3. seansı yaptım..basta bende cok korkmustum bsy olur dıye ama gercelten hıcbır yan etkısı olmadı..sadece soyuldugu zamanlar bıraz ıgrenc gorunum olusuyor :S ama bı sure sonra gecıyor zaten..aslında en etkılılerı 30_50 arası ama doktor kontrolunde ..o yemez ıste tek yapmak :D 15 lıgı kendın uygulayabılrısın...

nasıl iğrenc bir görünnüm ???fisfisfis yani cok mu kötü.. cünkü çalışan bir kişiym ve sürekli insan önündeym.. makyaj yapıldıgı zaman kabuk kabukmu duruyor? yada deride kahverengi bir görünüm mü oluşuyor..? bunu telafi etmenin bir yolu yokmu yani yogun nemlendirici falan kullansak ?... ayrıca soyulma kac gün sürüyor?
yardım lütfen

kremledıgın zaman sorun olmuyor..öyle hepten kabuk kabukd egıl benımkıelr mesela ınce ufak ufak soyuluyor..bende makyaj yapan bırıyım fazla sorun yaratmıyor..AMAA kı sakın ha sakın gunesle fazla temasta bulunmayın 2. yapısımda sag yanagımda kızarıklık olmustu cok korkmustum ız kalacak dıye neysee kı bsy olmadıı...kahverengılık sanmıyorum yaa olusmaz,bende olmadı sukur..
soyulma bende 4_5. gun baslıyor 4 gun falan devam edıyor ama dedım ya bende ınce ınce soyuluyor sureklı kremlıyorum cunku

kızlarr slm okudum bütün sayfaları. bnde düşünyorum kullanmayı. ama merak ettim şimdi benim yüzümde yanak bölgemde siyah noktalar var çok fazla minik minik sizce onlara etki eder miii ???

böyle şeyleri evde kendiniz yapmayın ne olur
sonuçta kimyasal asitlerle yapılıyo bu spoyma işlemi tamam belki sizin alacağınız hafifi ama
Allah korusun

kızlarr slm okudum bütün sayfaları. bnde düşünyorum kullanmayı. ama merak ettim şimdi benim yüzümde yanak bölgemde siyah noktalar var çok fazla minik minik sizce onlara etki eder miii ???

siyah noktalara etki ediyor...cildi sıkılaştırıyor..zaten benim cildimde gözlemlediğim kadarıyla ilk 3 seansta siyah noktaları götürüp cildi sıkılaştırıyor...kırmızılıklaıa, izlere etkisi 4.seanstan sonra görülebiliyor...ben 5ciyi yaptım dün...10a kadar yolum var valla.10a kadar yapıcam...
korkan arkadaşlar eğer cildinizin durumu çok kötü ve maddi durumunuzda iyi ise bu işlemi iyi bir doktor aracılığıyla 3-4 haftada da yapıp sorununuzdan kurtulabilirsiniz..
ama maddi durumunun orta seviyede olup öyle kimyasal peelingin seansına 80-90(hatta daha da fazla) ytl verebilecek durumda değilseniz bence tek yol bu tca peeling..hep asit oranı düşük hem yavaş yavaş etkisini gösterdiği içn cildede zarar vermiyor...ama TUBAKTIN da dediği gibi soyulurken kötü bir görüntü oluşuyor..onunda çaresi nemlendirici kullanmak.. ben bepanthen kullanıyorum..tavsiyede ederim..ayrıca her cilt farklıdır demiş bazı arkadaşlarda.. ben birçok doktora gittim..hiçbiri benim cildimi analiz edipte vermedi o birsürü birişe yaramayan ilaçları..yani hekimlere güvenim sonsuz tabi ama dermatologlarda bir cilt analizi yapmadığına göre ciltten cilde değişir demekde çok mantıklı gelmiyor bana...(söyledim ama ne olur ne olmaz diye dedim)açıklamasında sadece eğer bir alerjik enfeksiyonunuz vs varsa tca cildinize zarar verir deniyor.....
ben tcadan memnunum ..etkisini %80lerde falan göremedim daha..ama sabırlıyım..her yaptığımda cildimi daha güzel görüyorum..buda sabırlı olduğumda mutlu sona erişeceğimin bi ispatı zaten..

ben hiç duymadım 3- haftada bir dermatolağa gidip yaptırıyorum ben kimyasal peelingi.. evde yapılan acaba aynı oranda başarılı mıdıır? öyleyse çok hoş olur...

ya benimde güneş lekelerim var omuzlarımda. ve 1 sene önce oluştu. bu tca geçirirmi acaba? ve eczanedenmi temin ediliyo???

ben kimyasal peeling yaptırdımm soyulduktan sonra kızarıklıgım bayagı var içinizde yaptıran varmı ? varsa bu kızarıklıgı engeleyecek geçirecek bişey varmı arkadaşlar cvb beklıyorum işe başlıycam yuzum kıpkırmızı :(( bepanten sür dedı dr daha çok artırdı kızarıklıgımı başka tavsıyelerınız varsa bekliyorum cvblarınızı

selam arkadaşlar bu havalar tam peeling havası bence.Bende tca ile afas ürünleri arasında kararsız kaldım.Cildim yağlı gözenekli ve sivilce izlleri var.bence bu soymayla alındaki hafif çizgilerde gider.Bu güne kadar kullandığım hiçbir ürün gözenekleri sıkılaştırmadı.Biraz daha araştırayım karar vereceğim.

birde tretin krem var .Oda olabilir.daha güvenli,daha yavaş soyma etkisi.bu üçünden birini yapmak lazım.fikri olan varmı?tca mı,afas mı,tretinmi kararsızım

birde tretin krem var .Oda olabilir.daha güvenli,daha yavaş soyma etkisi.bu üçünden birini yapmak lazım.fikri olan varmı?tca mı,afas mı,tretinmi kararsızım[/QUOTe

ben tretin,acnelycs kullandım daha önce..ikiside biraz tahriş yaptı.ama sonradan düzeldi..etkileri çok fazla değil...ancak çook yüzeysel izler için uygun olabilirler.zaten eğer izler çook yüzeysel ise acnelysc(yanlış yazdım sanıırm) bence en güzeli..yani ben tretine nazaran onu tavsiye ederim..ama izler çook yüzeysel değilse biriişe yaramıyolar benden söylemesi...:1no2:

kızlar tam peeling mevsimi ama kimseden fazla ses çıkmıyor bakıyorum. ben 2. yi yaptım. yalnız 3 hafta beklemedim. 12 gün sonra 2. yi yaptım. ilk yaptığımda korktuğum için az sürmüş ve 2 dk bekletmiştim. pek bir şey olmayınca 12 gün sonra 2.yi denedim daha fazla damlatarak 3-4 dk beklettim o zaman bira farketti ve hafif soyulmalar başladı.
3. için sabırsızlanıyorum çünkü az soyulma olduğundan şu anda cildim yine yağlanmaya ve sivilce çıkmaya başladı. ilk hafta sivilce çıkmıyor çünkü.
bana gelen kullanma talimatında 10-12 damla falan yazmıyor pamuğu ıslatın diyor. o yüzden artık cimri davranmayacağım ancak yine 3 hafta bekleyemeyeceğim. çünkü bekledikçe eski halini alıyor.
arkadaşlar %15 gerçekten çok hafif yani uzun uzadıya sabrederek düzelme bekleyemeyeceğim sabırsız bir kişiyim dayanamıyorum.
cildine güvenen, ohoooo ben neler neler yaptım diyen cesaret simgelerine korkmayın kendi kullanma talimatınızı uydurun derim. farzedinki %20-30 luk kullanıyorsunuz.
ben 3.yü yaptıktan sonra sizi bilgilendiririm.
hoşçakalın,güzel kalın

bu arada soyulmalar olursa nemlendiriciler, özellikle su bazlı olanlardan biraz fazla sürünce hiç soyulduğu belli olmuyor, sıkıntı yaşamazsınız diyorum, hatta eminim. ben boynumada sürmüştüm oralar daha fazla be çabuk soyuluyor, güneş ışığından dolayı boynumda biraz esmerleşmişti onlardan kurtulmak için sürdüm. aslında daha fazla veya ucuz olsa kol ve bacaklarıma bile süreceğim. tahminimce batıkları bile yok edebilir.
herkese kolaylıklar diliyorum. allah çabalarınızı karşılıksız bırakmasın. o'da eminim güzel ve bakımlı kullar ister.

en azından tca dan daha ucuz ve %15 likle aynı vasıftaymış.sengözlerimebaksanab aslında ben %15 liği tavsiye etmek istemem daha yüksek oranlar tercihimdir ama bir kaç seans daha bekleyeyim de ona göre tavsiye edeyim diyorum
:emir_bebek: haklının hakkını haklıya vermek adına acele etmemek taraftarıyım. bekleyin anacıım:oklava:

ciltteki yaglanma içinde iyi geliyormu arkadaslar bu tca ? yani uyguladıktan sonra cilt daha mat oluyormu? bende almaya karar verdim uzun bir arastırmadan ..sonra benim yüzeysel lekerim var zannersen % 15 işimi görür..

edga---
evet gg de 79 liraya iki kremli olanı en uygunu.

angel-24---
yağlanmayı enfazla 1 hafta engelleyebiliyor. benim cildimde çok yağlı ilk 24 saat sabun kullanmıyorsun. normalde bu durumda bende sivilceler çıkar. ancak bu sırada bikaç gün çıkmadı
ama sonra takrar eski hali alıyor. peeling özelliği olmayan temizleyicilerle temizleyerek bir sonraki seansa kadar idare etmek lazım.
cilt kendini gece yenilediğinden yanında verilen kremi gece sürmek önemli. bu yüzden kremli olanları tercih edin derim. çünkü yalnızca krem almayı düşünürseniz 25-35 ytl arası fiyatlardadır.
bu hafta 3. deniyeceğim,beni takip etmeye devam edin.by

Back
X