Lekeler, Çiller Kimyasal peelingde kullanılan trikloroasetik asit (TCA) %15 Tca solüsyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi kivi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
bende peeling araştırması yaparken fark ettim tca yı yalnız hep bi şüphe vardır ya o var hala yenemedim içimdeki şüpheyi benim sorunum yanaklarımdaki çukurlar çok değiller ama bana göre çoklar çok derin değiller belki ama bana göre derinler genişlemiş gözeneklerde var işi için de
şimdi dermo kil ürünleri aldım temizleme jeli tonik maske nemlendirici krem onları uyguluyorum.cildim yağlı ve hassas sivilce problemide yok bu yüzden şüpheyi yenemiyorum
aynı zamanda çalışıyorum günde 100 insana laf anlatıyorum 10 saat çalışıyorum bu yüzden korkuyorum korkumu hafifletecek kimse var mı merak ettim:?

bende peeling araştırması yaparken fark ettim tca yı yalnız hep bi şüphe vardır ya o var hala yenemedim içimdeki şüpheyi benim sorunum yanaklarımdaki çukurlar çok değiller ama bana göre çoklar çok derin değiller belki ama bana göre derinler genişlemiş gözeneklerde var işi için de
şimdi dermo kil ürünleri aldım temizleme jeli tonik maske nemlendirici krem onları uyguluyorum.cildim yağlı ve hassas sivilce problemide yok bu yüzden şüpheyi yenemiyorum
aynı zamanda çalışıyorum günde 100 insana laf anlatıyorum 10 saat çalışıyorum bu yüzden korkuyorum korkumu hafifletecek kimse var mı merak ettim:?

Ürünü 1 dakikadan fazla bekletme..
..ve uygulayacaksan bölge bölge uygulamanı tavsiye ederim.1 önceki sayfada nasıl kullandığımı detaylıca anlattım.
Benim cildim çok hassas değil lakin güneşte kalıp yanmış gibi kırmızıydı ilk 3 gün.
Ürün elindeyse yada alıp denemeyi düşünüyorsan küçük bir bölgende dene önce.Kulak çöpünü şişenin içine sokup denemek istediğin bölgeye sür.Eline pamuk koparıp uygulamaktansa kulak çöpü daha iyi bence.

5 gün sonra cildimin soyulma işlemide dahil herşeyi geçmişti.Elinle soyma, cildin kendi attığında üst tabakayı herhangi bir lekelenme olmuyor.Ama sen soymaya kalkarsan tıpkı kabuğu koparmak gibi alttaki deri tam yenilenmediği için iz kalabilir zaten rengi kırmızı görünüyor alttan gelen yeni derinin.Kendinin atmasını beklersen, beyaz.

Cuma günü uyguladığını farzet, 2 gün kazançlısın..Sonraki 1 haftada soyulma sürecin.
Bol bol çantandaki aynana bakıp yağsız bir nemlendiriciyle cildini kabuklu görünümünden arındırmalısın.1 dakikadan Fazla bekletme ve önce küçük bir bölgende dene.
Memnun kalırız inşAllah bende daha 1 seans uyguladım 2 haftanın geçmesini bekliyorum.

Ürünü 1 dakikadan fazla bekletme..
..ve uygulayacaksan bölge bölge uygulamanı tavsiye ederim.1 önceki sayfada nasıl kullandığımı detaylıca anlattım.
Benim cildim çok hassas değil lakin güneşte kalıp yanmış gibi kırmızıydı ilk 3 gün.
Ürün elindeyse yada alıp denemeyi düşünüyorsan küçük bir bölgende dene önce.Kulak çöpünü şişenin içine sokup denemek istediğin bölgeye sür.Eline pamuk koparıp uygulamaktansa kulak çöpü daha iyi bence.

5 gün sonra cildimin soyulma işlemide dahil herşeyi geçmişti.Elinle soyma, cildin kendi attığında üst tabakayı herhangi bir lekelenme olmuyor.Ama sen soymaya kalkarsan tıpkı kabuğu koparmak gibi alttaki deri tam yenilenmediği için iz kalabilir zaten rengi kırmızı görünüyor alttan gelen yeni derinin.Kendinin atmasını beklersen, beyaz.

Cuma günü uyguladığını farzet, 2 gün kazançlısın..Sonraki 1 haftada soyulma sürecin.
Bol bol çantandaki aynana bakıp yağsız bir nemlendiriciyle cildini kabuklu görünümünden arındırmalısın.1 dakikadan Fazla bekletme ve önce küçük bir bölgende dene.
Memnun kalırız inşAllah bende daha 1 seans uyguladım 2 haftanın geçmesini bekliyorum.

cevabın için teşekkür ederim ama ben c.tesi de çalışıyorum mirmirmirmir
bölge bölge yap derken bir gün ara ile mi ya da aynı gün bölge bölge mi
sadece yanaklarım yapsam nasıl bir etkisi olur diğer taraflarıma?:uhm:

cevabın için teşekkür ederim ama ben c.tesi de çalışıyorum mirmirmirmir
bölge bölge yap derken bir gün ara ile mi ya da aynı gün bölge bölge mi
sadece yanaklarım yapsam nasıl bir etkisi olur diğer taraflarıma?:uhm:

Aynı gün bölge bölge yapmanı kastettim.İlk sağ yanağına sürüp 1 dakika beklet sonra onu yıka hemen musluğun altına tut yanağını yavaşça parmak uçlarınla yıka BASTIRMADAN..Kremini sür.(Ben kantoron yağı sürmüştüm o cildimdeki beyazlamayı hemen almıştı, sonra bephanten kullandım)Sonra sol yanağına sürüp aynı işlemi uygula..

Sadece yanaklarına yaparsan al yanaklı yarlar gibi sadece yanakların kızarır..;)
Benimde yanaklarımda kırmızı sivilce izleri ve hafif boyutta çukurcuklar var.Ben heryerime sürdüm.Sağ yanak, sol yanak, çene, burun, alnım..Ayrı ayrı..
Bi 10 dakikanı alıyor.

Özel bir kurumdasın sanırım bayram tatilini bekle desem ilk denemen için senin tatil durumun nasıl?

Çok detaylı anlattım farkındayım, normalde hepsi bir cümleylede anlatılabilir ama soda gibi bir madde değil ve tüm inceliklerinin bilinmesi gerekiyor.
Bende araştırırken birtek bu siteye bakmadım,gogle amcadan araştırma yapıp karşıma çıkan siteleri inceledim.E yüzümüze asit sürüyoruz herbirimiz endişelenmekte haklıyız.
Cildinde tuttuğun zaman ve cildinin alerjik olup olmadığı önemli.Alerjen değilse ve 1 dakikayı aşmadığın sürece hiçbir problem yaşamazsın.Alerjen olup olmadığınıda küçük bi bölgende uygulayarak anlarsın.

canım kozmetik ürünlerin en pahalılarını kullandım zamanında hiçbiri işe yaramadı... hafif çukurluklarım ve akne izlerim vardı... birçoğu çukurlara banamasın demedi akne izlerini hafifi iyi gelir gibi oldu hepsi bu..

tca ile lekeler gerkten yok oluyor çukurların yok olması biraz zaman alıyor ama onlarda düzeliyor.. tedirginlik normal belki dı korkutuyor ama kokrulacak birşey yok... eğer cildin aşırı hassas değilse ve en ufak birşeyden dolayı kolay kızarmıyorsa dene korkulacak bişi olmadığını göreceksin.
şimdiye kadar perfect peel ve skin renu yu kullandım ikiside iyi.. istediğini al.. farklı bir markada deneyimim yok....

herkesin komiğine gidebilir mesleğim ve bu merakım
eczane teknisyeniyim o yüzden bu ürüne güvenmekte zorlanıyorum bu sıkıntıyı yaşayan çok insan var kimse cevap alamıyorken bu riskli ürünü denemeye değer mi diyorum?
haftanın 6 günü günde 10 saat çalışıyorum yani 60 saat bu da bi etki yapar mı diye
beyaz tenliyim ama açık beyaz olur ya öyle şimdi çok kızarır diye cesaret edemiyorum
aklıma takılan ilk seansdan sonrada çok kızarıyor mu?

canım kozmetik ürünlerin en pahalılarını kullandım zamanında hiçbiri işe yaramadı... hafif çukurluklarım ve akne izlerim vardı... birçoğu çukurlara banamasın demedi akne izlerini hafifi iyi gelir gibi oldu hepsi bu..

tca ile lekeler gerkten yok oluyor çukurların yok olması biraz zaman alıyor ama onlarda düzeliyor.. tedirginlik normal belki dı korkutuyor ama kokrulacak birşey yok... eğer cildin aşırı hassas değilse ve en ufak birşeyden dolayı kolay kızarmıyorsa dene korkulacak bişi olmadığını göreceksin.
şimdiye kadar perfect peel ve skin renu yu kullandım ikiside iyi.. istediğini al.. farklı bir markada deneyimim yok....

Kaç seans yaptın?
Çukurlara etki ettiğini ne kadar sürede gördün acaba?
Kataron yağı acaba etkisini göstermesini azaltır mı diye düşündüm ama?

herkesin komiğine gidebilir mesleğim ve bu merakım
eczane teknisyeniyim o yüzden bu ürüne güvenmekte zorlanıyorum bu sıkıntıyı yaşayan çok insan var kimse cevap alamıyorken bu riskli ürünü denemeye değer mi diyorum?
haftanın 6 günü günde 10 saat çalışıyorum yani 60 saat bu da bi etki yapar mı diye
beyaz tenliyim ama açık beyaz olur ya öyle şimdi çok kızarır diye cesaret edemiyorum
aklıma takılan ilk seansdan sonrada çok kızarıyor mu?

Okuduğum bütün kullanıcıların ortak noktası, ciltteki tahribat en fazla ilk seansta oluyor.Hatta ceronimo adlı kullanıcı başta %15liğini kullanmış ve onda kahverengi lekelere benzer görüntüler oluşmuş fakat şu anda %20liğini kullandığını okudum.Yani zamanla az gelmeye bile başlamış %15 TCA.

...ve ilk kullanımda görünümde belirgin olmasının sebebi ciltteki ölü deriyi tahrip edip 1 hafta içinde hızlıca soyulmasına yardım etmek olarak anlatılıyor kullanıcı yorumlarında..

Kimse sana cildinde hasar bırakmaz diyemez.Göze alıpta ya uygulayacaksın küçük bi bölgende en az tahribat olacak şekilde kullanarak yada yapmıyacaksın.

Benim cildim çok hassas değildir kaşıyınca kemen kızarmaz alerjik değildir ama kolumu bacağımı hafif bir şekilde biryere çarpayım hemen morarır.

TCA konusunda da biçok yazımda belirttiğim gibi plajda güneşten kızarmış görünüm oldu o kadar.

selamlar.öyle güzel anlatmışsınızki bende dayanamayıp bu akşam alıcam inşallah :)
ilk kez kullanıcam bu ürünü.buğday tenliyim,çok hassas bi tenim yok.sivilce izlerim ve skarlarım var bol bol.
%15 lik olanınımı yoksa %20 lik olanınımı tavsiye edersiniz??

selamlar.öyle güzel anlatmışsınızki bende dayanamayıp bu akşam alıcam inşallah :)
ilk kez kullanıcam bu ürünü.buğday tenliyim,çok hassas bi tenim yok.sivilce izlerim ve skarlarım var bol bol.
%15 lik olanınımı yoksa %20 lik olanınımı tavsiye edersiniz??

Bence %15lik yeni başlayanlar ve evde uygulama için yeterli bir doz..

tca yı aldım hatta yeni denedim.hiç tedirgin olmam sanıyordum ama korktum açıkçası.komik olacak ama önce başka bi bölgemde denemek istedim,en azından ne kadar yakıyo nasıl bi renge dönüyo bi fikrim olsun dedim.en az sürtünme olan yer için ayağımın üstünü uygun gördüm:) denedim hiç yanma olmuyor die 2 dk bekledim yıkadım kremledim.hiçbişi değişmedi hiç yanmadı.o cesaretle yüzüme denedim.hiç hassas bi cildim olmamasına rağmen çokkk yandı.1 dk zor sabrettim.tecrubelerim şimdilik bu kadar.iyimi yaptım kötümü yakında görürüz artık.

şimdi size sorum; lazer epilasyon yaptırıyordum bıyık bölgesine , devam etmemde bi sakınca olmaz sanırım?en azından 1 hafta sonra gitsem diyorum bi iz bi leke olurmu acaba?

birde hemen yarın kaş aldırsam veya duş alsam kötümü olur?

tecrubeli arkadaşların tavsiyesini bekliyorum...

Son düzenleme:
tca yı aldım hatta yeni denedim.hiç tedirgin olmam sanıyordum ama korktum açıkçası.komik olacak ama önce başka bi bölgemde denemek istedim,en azından ne kadar yakıyo nasıl bi renge dönüyo bi fikrim olsun dedim.en az sürtünme olan yer için ayağımın üstünü uygun gördüm:) denedim hiç yanma olmuyor die 2 dk bekledim yıkadım kremledim.hiçbişi değişmedi hiç yanmadı.o cesaretle yüzüme denedim.hiç hassas bi cildim olmamasına rağmen çokkk yandı.1 dk zor sabrettim.tecrubelerim şimdilik bu kadar.iyimi yaptım kötümü yakında görürüz artık.

şimdi size sorum; lazer epilasyon yaptırıyordum bıyık bölgesine , devam etmemde bi sakınca olmaz sanırım?en azından 1 hafta sonra gitsem diyorum bi iz bi leke olurmu acaba?

birde hemen yarın kaş aldırsam veya duş alsam kötümü olur?

tecrubeli arkadaşların tavsiyesini bekliyorum...

yüz ile ayak derisi arasında çok büyük fark var.. yüz derisi daha incedir. % 15 ve % 20 orn zaten yüzde etkili oluyor.
lazerden sonra ve önce bencede ara ver

iki deri arasında tabii büyük fark var ama en azından bi fikrimolsun istedim ne kadar yakıyor diye.okuduklarımdanda sürtünme iyi gelmediği için vücuda tavsiye edilmediğini öğrenmiştim.açıkta kalan yerlerim ya el ya ayak.ellerimde sürekli suyla temas halinde olunca ,ayak uygun görülmüştür tarafımca...)
dün gece 1dk zor dayandım diye yazmıştım sizlere.sabah ilk işim aynaya bakmak oldu yüzümün rengini merak ediyordum ama ilk sürdüğüm yerler yanı gözlerimin alt tarafındaki yanaklarım sadece biraz pembeydi.öğleden sonra o da geçti zaten.sanırım benim yüz soyulmayacak.10 gün sonra daha cömert davranıcam ilacı sürerken aslında azda dökmemiştim yüzüm ıslanmıştı ama..belkide daha çok tutmam gerekiyordu yüzümde bilemiyorum deneme yanılma yoluyla bulucam artık..

Biraz arayı uzattım 2. seansım için.3 hafta oldu ve dün tekrar uyguladım.Yanma hissinde süre olarak azalma veya artma olmadı.

1 dakika sonra tekrar yıkadım..
Bugün pembe bütün yüzüm,sadece bephanten kullandım yağım bitmişti.Etkisi aynı oldu hatta kantoron yağı biraz kurutmuştu o yüzden birdahakine de kantoron yağı kullanmayı düşünmüyorum.

4 seansımdan sonrasını merak ediyorum.Bakalım o günleri görebilirim inşAllah :)

arkadaşlar bir tane uzman bana söylledi paylaşmkaistedim kulandığın tca nın içeriğini biliyomusun ddi yok dedim ne kadara aldın dedi 65 liraya ddedim orjinal bi tca bu kadar paraya asla olmaz kullandığının çamaşır suyuna kezzap karışmış halinin yüzüne sürdüğünü düşün dedi mesele ne kadar yakıyo ne kadar soyuyo değil dedi?tüylerim diken diken oldu ne kadar doğru olabilir bilmiyorum gerçi güvenemiyosn herşeyin sahtesi çıkmış ben g.g dn aldım

arkadaşlar ben gibi tca dan kalma lekesi olan varsa yazssın lütfen benn bir daha yapmaya korkuyorum artık foto eklemiştim gören arkadaşlar bilir.
benim zi neden kaldı ne çok fazla bekletmemden nede 2 defa üstüste yapmamdan kaynaklıtek sebebi ikinci günü doktora giderken yolda o kötü görüntüyü kapatmak için fondoten kapatıcı kullanmıştım güneşde sıram gelmeden sileyim dedim fondoteni orda soyuldu silerken kabuklandı soyuldu tekrar ama iz kaldı benim gibi izi kalan varmı varsa yazssın lütfen

arkadaşlar ben gibi tca dan kalma lekesi olan varsa yazssın lütfen benn bir daha yapmaya korkuyorum artık foto eklemiştim gören arkadaşlar bilir.
benim zi neden kaldı ne çok fazla bekletmemden nede 2 defa üstüste yapmamdan kaynaklıtek sebebi ikinci günü doktora giderken yolda o kötü görüntüyü kapatmak için fondoten kapatıcı kullanmıştım güneşde sıram gelmeden sileyim dedim fondoteni orda soyuldu silerken kabuklandı soyuldu tekrar ama iz kaldı benim gibi izi kalan varmı varsa yazssın lütfen

2 gün üst üste yapmak zaten çok yanlış ayrıca soyulmayı kendi haline bırakmak gerekiyor asla müdahele etmeyeceksiniz. eğer ki elle soymaya kalkarsanız leke kalması çok normal.. ama kalıcı olacağını hiç sanmam

arkadaşlar bir tane uzman bana söylledi paylaşmkaistedim kulandığın tca nın içeriğini biliyomusun ddi yok dedim ne kadara aldın dedi 65 liraya ddedim orjinal bi tca bu kadar paraya asla olmaz kullandığının çamaşır suyuna kezzap karışmış halinin yüzüne sürdüğünü düşün dedi mesele ne kadar yakıyo ne kadar soyuyo değil dedi?tüylerim diken diken oldu ne kadar doğru olabilir bilmiyorum gerçi güvenemiyosn herşeyin sahtesi çıkmış ben g.g dn aldım

tabi tabi kendisi seasnına 150 lira alacağı için söylemesi çok normal.. ben perfect peel de kullandım şu amazonda satılandan .. en son gittigidiyordan aldım ikisininde gerek etkisi olsun gerek kokusu olsun aynı hiçbir fark yok... nerdeyse 3 yıldır kullanırım çok memnunum ne kezzabı ne çamaşır suyu ya ufff , doktorlarda para için çocuk çocuk laflar ediyor hayret doğrusu. abd de şişesi 30-40 dolar doktor efendi haberin varmı deseydin ?

Son düzenleme:
Biraz arayı uzattım 2. seansım için.3 hafta oldu ve dün tekrar uyguladım.Yanma hissinde süre olarak azalma veya artma olmadı.

1 dakika sonra tekrar yıkadım..
Bugün pembe bütün yüzüm,sadece bephanten kullandım yağım bitmişti.Etkisi aynı oldu hatta kantoron yağı biraz kurutmuştu o yüzden birdahakine de kantoron yağı kullanmayı düşünmüyorum.

4 seansımdan sonrasını merak ediyorum.Bakalım o günleri görebilirim inşAllah :)

etki azalması öyle birkaç seasnta olmuyor... etki azaldıkça ben 30 saniye uzatıyorum süreyi.

Back
X