Lekeler, Çiller Kimyasal peelingde kullanılan trikloroasetik asit (TCA) %15 Tca solüsyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi kivi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
arklar mrb bende % 15 tca aldım ve bugün elime ulaşır ama bazı sorularım var benim cildim sivilceye akneye meyilli bir cilt oyüzden imex sabun ve benzamiyn diye bir krem kullanıyorum tca yı kullanırken bunlara devam edebilirmiyim en azından imex sabuna çünki antibiyotikli bir sabun ve cilt soyulurken yeni sivilceler çıkmasını önler diye düşünüyorum bide yanında verilen kremi hergün sadece akşamlarımı kullanıyoruz lütfen cvp verirseniz sevinirim

arklar mrb bende % 15 tca aldım ve bugün elime ulaşır ama bazı sorularım var benim cildim sivilceye akneye meyilli bir cilt oyüzden imex sabun ve benzamiyn diye bir krem kullanıyorum tca yı kullanırken bunlara devam edebilirmiyim en azından imex sabuna çünki antibiyotikli bir sabun ve cilt soyulurken yeni sivilceler çıkmasını önler diye düşünüyorum bide yanında verilen kremi hergün sadece akşamlarımı kullanıyoruz lütfen cvp verirseniz sevinirim

bende semabed kullanıyorum sorun olmuyor aksıne kullanmadıgım zman cıldım kotuye gıdıoo onsuz yapamazmısım gıbıme gelıyor yaa ...ayrı kullanacagın bır soyucuya ıhtıyacın olcanı sanmıyorum cunku tca yeterınce soyacak emın ol... ben verılen kremı kullanmıyorum cunku mınıcık bırsey bıkac gunde bıter;dowe kullanıyorum suan ve ayrıca gunes kremınıde eksık etme dısarı cıkacagın zaman a.s.

bende semabed kullanıyorum sorun olmuyor aksıne kullanmadıgım zman cıldım kotuye gıdıoo onsuz yapamazmısım gıbıme gelıyor yaa ...ayrı kullanacagın bır soyucuya ıhtıyacın olcanı sanmıyorum cunku tca yeterınce soyacak emın ol... ben verılen kremı kullanmıyorum cunku mınıcık bırsey bıkac gunde bıter;dowe kullanıyorum suan ve ayrıca gunes kremınıde eksık etme dısarı cıkacagın zaman a.s.

saol cnm içim rahatladı sen nezamndır kullanıyorsun tca yı ne gibi degişiklik oldu

walla memnun degılım desem yalan olur 4.yu yapacam hftaya ;böyle %80 degısım beklemıyordum zaten baslarda ama yavas yavs ıstedıgıme ulasacam ıns :)
bende sıvılce sonrası kırmızı leke kalıyordu sıvılce sondukten sonra bazıları baya buyuk oluyordu, bazıları gectı bazılarıda gercekten ufaldı ..sımdılık bukadar söyleyeceklrım bnde basta korkuyordum ama öyle yanma asırı bı kızarma falan olmadı sukur sadece soyulma gunlerı 2_3 gun sınır edıyo benı ona da katlacazz mecburr pff :):)

salı günü tca geldi.Akşam uyguladım.en ufak bir soyulma bile olmadı.doktor arkadaşım bile şaşırdı.belki gözle görülmeyen düzeyde hafif bir soyulma olmuş olabilir dedi.ahalı kremlerde bu şekilde oluyormuş.Ama ben yinede 10 gün bekleyip ikinciyi yapacağım.yüzümde hafif bir parlaklık oluştu.bu solusyonu evde kullanılacağı için %15 ten düşük yapıyor olabilirler yada ben az kullandım.ikincide anlarız.yüzünde kılcal damarlar olanlar yada damarları yüzeye yakın olup cildi hassas olanlar kullanmasınlar.ama zaten sorun yağlı,gözenekleri açık,sivilce izleri olanlarda.birde doktorlar genelde önce glikolik asitle 2 seans yapıp sonra tca ya geçiyorlar.zaten tcayıda %35lik kullanıyorlar.yine eve verdikleri takviye kremlerle etkiyi arttırıyorlar. Evde yapılan peeling bu kadar olur.Ama hiç yoktan iyidir.güneşsiz günlerde yapılabilecek bir cilt bakımı oluyor.daha sonrası içinde iyi bir krem araştırmak lazım

salı günü tca geldi.Akşam uyguladım.en ufak bir soyulma bile olmadı.doktor arkadaşım bile şaşırdı.belki gözle görülmeyen düzeyde hafif bir soyulma olmuş olabilir dedi.ahalı kremlerde bu şekilde oluyormuş.Ama ben yinede 10 gün bekleyip ikinciyi yapacağım.yüzümde hafif bir parlaklık oluştu.bu solusyonu evde kullanılacağı için %15 ten düşük yapıyor olabilirler yada ben az kullandım.ikincide anlarız.yüzünde kılcal damarlar olanlar yada damarları yüzeye yakın olup cildi hassas olanlar kullanmasınlar.ama zaten sorun yağlı,gözenekleri açık,sivilce izleri olanlarda.birde doktorlar genelde önce glikolik asitle 2 seans yapıp sonra tca ya geçiyorlar.zaten tcayıda %35lik kullanıyorlar.yine eve verdikleri takviye kremlerle etkiyi arttırıyorlar. Evde yapılan peeling bu kadar olur.Ama hiç yoktan iyidir.güneşsiz günlerde yapılabilecek bir cilt bakımı oluyor.daha sonrası içinde iyi bir krem araştırmak lazım

slm... kac damla damlattın..ve kac dk kaldı yuzunde??? benmde genelde 4.5. gun soyulmya baslıyor..bence 10 gun sonra yapma derım cunku bende 2. yapısımı 15 gun sonra yapmıstım o bıle erken geldı kızardım en az 17 gun gecsın cunku cılt kendını yenı yenı toparlamaya baslamıs olur..eger ılkındede 2 dk da asırı bı yanma falan olmadıysa 2.de 5 dk durabılır ama yıne söyluyorum 10 gun cok erken..bnce ıyı bı arastır cıldını yenıleyım derken kotu sonuclar dogurmasın

bende ilk yaptığımda öyle gözle görülecek bi soyulma olmamıştı.sadece aynaya baktığımda cildimin parladığını görüyodum.okadar..ama daha sonrakilerde farkı gördüm..böyle yazın güneşte yanmış gibi kabuk kabuk soyulmalar oldu...okdar belirgindiki artık soyulmalar ilk 5 gün dışarı çıkamıyodum.artık dışarı çıkıcaksam bepanteni boca ediyorum yüzüme..benimde 4.gün soyulmaya başlıyo ve bu soyulma 4-5 gün sürüyo..yararı yokmu tabiki var..ama çok sabır istiyo ya...

arkadaşlar bütün yazıları okudum.bende en yakın zamanda alıp deneyeceğim.ama bilgi paylaşımına devam edelim.nasıl gidiyor?şöyle 5 -6 seansı tamamlayan varmı?sonuçlar nasıl?mesela başlarda kivi arkadaşımız sanıyorum nasıl gidiyor?
aramızda güzellik uzmanı varmı?varsa bu konu hakkında bilgi verirmi acaba?vermez gibi ama..
teşekkür ederim..

tubakt cığım bu zaten %15 oranında yani az etkili. bunun için öyle 17-21 günü beklemeye gerek yok bence. çünkü derin soymadığı için soyulma tamamen bittikten sonra 10 günden sonra yapılabilir hatta daha etkili olduğunu deneme -yanılma(haklı çıkma) sengözlerimebaksanabyoluyla tastik etmiş durumdayım.:1closedeyes:

4. seansımda özetlemem gerekirse önce tarifi uygulayıp tepki oluşturmuyorsa yağlı ciltler korkmayın derim , bolca sürün uzun uzun bekleyin(tabi 4-5 seanslardan sonra), sonra kremleyin 24 saat sabun vs kullanmayın. 10 günü geçince tekrarlayabilirsiniz 2-3. günler de beşeri münasebetleriniz olursa:teselli: su bazlı nemlendiricileri cildinize iyice bocalayın. günaşırıda peeling ürünleriyle ölü derileri atın. bunu için en iyisi avonun peelingi. hala varmı bilmiyorum ama içi koyu mavi katı bir peeling olur kendileri. şu ana kadar aldığım en muhteşem ve avonun beğendiğim tek ürünüdür.:lepi:

diğer cilt tipleri sahiplerine bunların hafifltilmiş haliyle kullanmalarını söylememe gerek yok kanımca..:roflol:
4.seansımda %20 lik bir düzelme gördüm. pes etmek yok devammmmm..:lepi:

Son düzenleyen: Moderatör:
pardon bayanlar eklemeyi unuttuğum bir noktayı daha eklemek isterim. ilk hafta gece kremi sürmek işe yarar fakat cildiniz yağlı ise sonraları cilt eski halini aldığından gece kremi sabah kaltığınızda sivilceli bir suratın size günaydın demesine sebebiyet vermekte olup şiddetle tavsiye edilmezkötükedihüso
bir haftadan sonra sadece gündüz kremlemeyi uygun görüşle arz ediyorum.
yanık izlerinde bile hergün üst kabuğu zorlada olsa soyarlarki alttaki cilt kendini hızlı yenilesin ve iz kalmasın diye . bu nedenle keese peeling yaparak ölü deriden hızla cildi arındırmak gerekir. bu sabunla olmaz. uzun yıllar önce niyaderma adında bir solüsyon vardı. cildi sabunla (temizleyici) yıkadıktan sonra bu solüsyonla silerdim. süper birşeydi. ecza depolarından zorla bulurdum. ankaradan başka bir yerde sanırım bulamadım ancak 6 yıl falan kullandım. cildim beyaz ve berraklaşmıştı. sivilce çıkmasınıda önlüyordu.
ankaraya şu sıralar gidemiyorum ancak orada bulunan arkadaşlardan bunu bulurlarsa öneririm. bu arada banada gönderme tekliflerinide kesinlikle geri çevirmeyeceğimi belirtmek isterim:sm_cool:
beni takip edin:kahve:

Merhabalar herkese,

Ürünü ilk kullananlardan birisiyim. İlk mesajlara bakarak 6. ayda kullanmaya başladığımı görürsünüz. Toplamda 6 seans yaptım ve sonuçlar genel olarak memnun verici, en azından öyleydi. Lekelerde büyük açılma oldu tamamen gittiler diyemem ama artık fondoten felan sürmeden dışarı çıkabiliyorum, izler iyice küçüldü ve pasifleşti.

Yalnız gel gelelim en son kullanmamda işler pek iyi gitmedi, ürünü sürdüm artık uzun süredir kullandığım için damla sayısını ve bekletme süresini biraz arttırdım. 3 dakika kadar cildimde beklettim. Ve ertesi gün kalktığımda soyulmalar hafif hafif başlamıştı, bir sonraki gün ise soyulmalar artarak devam etmişti. Derken üç ve dördüncü günde soyulma şiddetini azaltıp devam ederek durma noktasına geldi. Ve lekelere yine katkısı oldu. Ancak dördüncü günde, hiç olmadığı şekilde sivilce çıktı yüzümden, ve bunlar soyulmaların daha fazla olduğu bölgelerde oldu ne yazık ki. İltihaplı, başlı felan değiller. Deri altında biraz büyük şişlikler şeklinde kırmızı renkteler. Ve daha kötüsü alın çizgilerim kıpkırmızı oldu. Daha önce hiç belli olmayan çizgiler şimdi kıpkırmızı ben buradayım diyor.

Ben bu gelişmeleri cildimde çok beklettiğime bağlıyorum, keza o kadar kullandım hiçbir ters sonuç yoktu. Şuanda nemlendirici krem ve bepanten kullanarak bu alnımdaki bu kızarıklı gidermeye çalışıyorum. Ve açıkcası kullandığıma değil, ancak çok beklettiğime pişman oldum.

Siz siz olun ürünü kullanırken dikkatli olun, çok fazla bekletmeyin. Ürünün faydası oluyor, ancak bunu sabır göstererek bekleyin. Sonra üzülebilirsiniz.

tubakt cığım bu zaten %15 oranında yani az etkili. bunun için öyle 17-21 günü beklemeye gerek yok bence. çünkü derin soymadığı için soyulma tamamen bittikten sonra 10 günden sonra yapılabilir hatta daha etkili olduğunu deneme -yanılma(haklı çıkma) sengözlerimebaksanabyoluyla tastik etmiş durumdayım.:1closedeyes:

4. seansımda özetlemem gerekirse yağlı ciltler korkmayın, bolca sürün uzun uzun bekleyin .sonra kremleyin 24 saat sabun vs kullanmayın. 10 günü geçince tekrarlayabilirsiniz 2-3. günler de beşeri münasebetleriniz olursa:teselli: su bazlı nemlendiricileri cildinize iyice bocalayın. günaşırıda peeling ürünleriyle ölü derileri atın. bunu için en iyisi avonun peelingi. hala varmı bilmiyorum ama içi koyu mavi katı bir peeling olur kendileri. şu ana kadar aldığım en muhteşem ve avonun beğendiğim tek ürünüdür.:lepi:

diğer cilt tipleri sahiplerine bunların hafifltilmiş haliyle kullanmalarını söylememe gerek yok kanımca..:roflol:
4.seansımda %20 lik bir düzelme gördüm. pes etmek yok devammmmm..:lepi:

Arkadaşım ürün %15 lik olabilir ancak sonuçta bir asit, ve riskleri vardır. Senin cildinde bu tepkiyi verdi diye herkeste aynı sonuç olacak diye birşey yok. Onun için sadece başından geçenleri yazman daha iyi olacaktır. Boşuna kimseye asitli birşeyi çok kullanın, sık kullanın, uzun uzun bekletin gibi telkinlerde bulunma. Sadece bir tavsiye..

innciir!!!
sen beni iyi okuyamadın herhalde:jeyyar:. ben zaten başımdan geçenleri anlattım ve aşırı yağlı ciltlere bunu tavsiye ettim. diğerlerine hafifletilmiş şeklini uygulayın dedim.hatta ''bunu yazmama gerek varmı acaba'' diye düşündüğümden cümlemin sonunda gülümsemelerden yapıştırdım.
ayrıca bunu çevremde tek kullanan ben değilim, kime nasıl etki bıraktığını görüyorum.
cildiniz aşırı yağlı ise, verilen sürelerde uygulanan seanslar sonucunda tekrar sivilcelenme oluyor ve 10 seans sonrasında bile yüzdeki%10 luk düzelme kimseyi memnun etmiyor.
zaten kişi cildini tanıyor, hafif bir soyucuda bile tahriş olan cildine bunu aşırı dozda uygulayan kk üyesi olduğuna inanmak bile istemiyorum-tatlicadiarzu-
üretici firma en hassas cildi gözönüne alarak kullanma önerisi sunar zaten. herzaman en kötü olasılık değerlendirildiği ve başlarının bunun için ağrımasını istemedikleri için bunu uygularlar.
gıda kimyası okudum ben. okul bilgilerim doğrultusunda bu cesaretle yazıyorum zaten.
örneğin 10-12 damla ile tüm yüzünün tümünü ıslatan kim var bu gurupta?:uhm:
oysa kullanma klavuzunda bu şekilde uygulanması uygun görülmüş.
sen şimdi kırmızı-kahve arası renklenmeden bahsediyorsun. peeling veya kese uygula buraya gör bak nasıl düzeldiğini. çok çabuk panik yapmışsın:tomato:. o bende son 2 seanstır oluyor ve bahsettiğim avonun peelingiyle cokta güzel atılıyor ölü deriler.
o kahverengi lekeler ölü hücrelerin bunları mutlaka atmalısınki alttaki cilt kendini toparlasın ve iz kalmasın.
ben enaz 20-25 damla damlatıyorum 5 dakika bekletiyorum. ilk uygulamada eller titreyerek kullanılır zaten, ikinciyide atlatınca daha cesaretle olaya yaklaştımÇok üzgünüm çoook. ama bundan daha ileriye gitmez zaten.yasakkelime
benim hiçbir yaptırım gücüm yok, kimseyide zorlayamamkaydirigubbakcemile, benimle aynı cilt sahiplerine tecrübelerimi anlattım. ve korkmamaları konusunda hala aynı fikirdeyim:lepi:
ama herkesin bir düşünmek için kullanacağı beyni ve özgür iradesi vardır eminim.onları düşünmene eminim sevinmişler ve hatta alkışlıyorlardır bile.:teytey:

arkadaşlar size belirli sınırlamalar dahilinde yazmış olduğum tavsiyelerimi kendinize uygun olup olmadıgı kanaatine varıncaya kadar lütfen uygulamayınız!hatta önce ufak bir bölgeye uygulama yaparak alerjik reaksiyonlara sebebiyet verip vermediğini kontrol ediniz. kullanıcı hatasından oluşabilecek zararlı ve istenmeyen sonuçlardan şahsım sorumlu değildir:roflol:

Merhabalar herkese,

Arkadaşım ürün %15 lik olabilir ancak sonuçta bir asit, ve riskleri vardır. Senin cildinde bu tepkiyi verdi diye herkeste aynı sonuç olacak diye birşey yok. Onun için sadece başından geçenleri yazman daha iyi olacaktır. Boşuna kimseye asitli birşeyi çok kullanın, sık kullanın, uzun uzun bekletin gibi telkinlerde bulunma. Sadece bir tavsiye..

ayrıca incirciğim telkin ikaz demektir. bense tavsiyede bulundum. bence senin ''yapma, bulunma'' sözlerin tavsiye niteliğinde değil, telkin oluyor kendisi.
hiçbirşey herkezde aynı etkiyi veya tepkiyi göstermez. bence bunuda hatırlatmaya gerek yok ama senin için yazayım dedim.

bence bu site üyeleri sandığından daha zekiler neyin, neden ve nasıl söylendiğini anlarlar. sen böyle incir çekirdeğini bile doldurmayacak konulara sıkma canınıa.s.

.....................................................

Son düzenleme:
bugün gazetelerde izelin yenilenmiş cildiyle verdiği pozları gördüm hemen yazayım dedim.
önce yoğun bir asitle yaktırmış sonra elmas tozuyla zımparalattırmış. sonuç müthiş...
2 gün içerisinde olmuş tüm bu operasyon ve 15 gün sonra amaca ulaşılmış.
sizlere anlatmak istediğim buydu arkadaşlar. daha yoğun oranlarında kullanıldığı bir meyve asidinden bahsediyoruz (%15 oranı diye açıklayayımda ne olur ne olmaz yine anlamayan çıkabilir:roflol:) bu arada asit diyince aklıma geldi değinmeden geçemeyeceğim. en çok nasıl olsa bitkisel ne olacak ki diyen bitkisel olan herşeyin zararsız olduğuna inanan insanlara, zeytinyağının kalori içermediğine inanan(ki kollesterol içermez sadece) insanlara, birde bu sitede çok okuduğum ''sonuçta bu bir asit, çok tehlikeli'' diyen insanlara:mymeka:
arkadaşlar meyve asidi zararsız diye bir şey yok tabiki ancak bunu saf asit gibi yazanlara kızıyorum. yüzünüze sirkeyi, sodayı, limonu, yoğurdu, sütü sürerken hiç asit oranı aklınıza gelmiyor galiba.. onlardakide aynı asit asitlik oranları ve çeşitleri farklıdır. çeşit çeşit ilaç kullanırken onların kimyasal olmadığını zannettiğinizden mi rahatlıkla kullanıyorsunuz. salisilik asit denen bir şey var oda soyucu ama onu krem gibi sürenler bundan niye bu kadar tırsıyorlar anlamadım. sözüm yeni kullananlara değil 5-6 seans yapıpta ''sonuçta asit'' diyenlere.
neyse asıl konuya gelemedim. çok doluyum zahar
izel'e doktoru kremini sürekli sür ve nemlendir buhar makinası kullan kurutma cildini demiş.
benimde söyleyeceğim tam buydu sadece sabah akşam değil gün içinde soyuldukça cildinizi kremlerseniz ölü deriyi daha çabuk atarsınız. yüzünüzde keçe varmış gibi hissetmezsiniz. ve ölü deriyi yüzden hızla atmak gerek
ben 4 seansta çok bol kullanmıştım ve fazla beklemiştim. 2 gün soyulma başladığında yurtdışından bir krem gelmişti portakal özlü onu sürdüm kauklanma gördükçe gün içerisinde tekrar tekrar sürdüm resmen bocaladım yani yüzüme. 4.gün ise bu şekilde kurumadan yumuşaran ölü hücrelerimi düş esnasında peeling ile ovalayım hafifçe kese yaptım. günlerce dökülmesini beklediğim kabuklanma 2 günde atıldı cildimden.
yüzünden 3 kat deriyi 15 günde attıran izel örnekken bir kat bile olmayan deriyi atmak için günlerce beklemenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. bilirkişinin yapmış olması olayıda bu konuda emsal teşkil etmez, çünkü oranlar farklı. ciltteki ölü derinin hızla atılması kadar, yeni gelen derininde iyi korunması esastır.
diyorum ve bitiriyorum...:enbuyukkk:

moonlight_sea denen arkadaş, ben bir kere kafanda senaryo çizip o senoryaya kendin inanma. Ben bu sitede kimseye akılsız demedim, dedim gibi gösterme!

İki, bu ne celal, birden kendini savunma politikasına girmişsin, ne bu seni birşeyle mi suçladım, bir leke mi attım? Sadece insanca basit bir uyarı yaptım. Amma görünen o ki, bu laf biraz koymuş, saçma sapan sataşmalar ve çocukca iğnelemeler.. Günler geçsede.. Neyse.. Muhattabım değilisiniz, size bol oranlı TCA'larınızla iyi, mutlu, sağlıklı günler!

MOONLİGT SEA...........

Ben tcayı önerilen şekilde uyguluyorum...yani max 15 damla damlatıyorum pamuğa...ve 2 dakikada yüzümde tutup yıkıyorum....aynen denildiği gibi 20 günde bir yapıyorum...
7.seansı yapıcam yarın...
tamam tavsiyelerde bulunuyorsun..güzelde tavsiyelerde bulunurken çok emin konuşuyorsun..herkesteki durum senin cildindeki gibi olmayabilir..o nedennle yinede yazarken bi açık kapı bırak bence.....

ben 6 senası bitirdim..bendeki etkisi %50....nezaman %90lara çıkıcak merakla bekliyorum. nekadar daha yapınca istediğim etkiye kavuşucam acaba......:bbo:

zeynepciğim
sende beni okuyamamışsın anlaşılan. çünkü ben ne yazdığımı biliyorum
benim aşırı yağlı cildime neden uyguladığımı ve benim gibi olmayanlar daha hafif uygulasın(tarifteki gibi) dediğimi ve uyguladığım sonucu gözümle görüp (değerlendirme ve yorum yapabilme yeteneğine sahip olduğumdandır sanırım ki) bu kadar kesin konuşuyorum canım. ben uzman veya doktor olduğumu yazmadım bence. bu kadar korkulması ve bir sene boyunca sabır edipte yarı yarıya bir düzelme beklemeyi kendi deneyimlerimden dolayı gereksiz buluyorum. ben denediğim ve ''aslında bu şekilde daha etkili'' kanaatine vardığım şeyleri anlattım. gözümle gördüğüm bir şeyden neden çok emin konuşmamam gerektiğinide hiç anlamadım...
açık kapı bırakmışım yani. bırakmasam ne olurdu merak ediyorum.

diğer karakter incir e de
benim muhatabım olmadığını bilmende hoş aslında. kendini bilen insanı severim. sana tavsiyem yemekteyiz programına katılsana. bence tam senin tarzın.

arkadaşlar aslında bugün paylaşmak istediğim şeyler farklıydı ama son iki mesajı görünce vazgeçtim. sanırım incir bu siteyi benden daha iyi tanıyor. böyle bir sitede nasıl olurda mesajıma ancak ilköğretim öğrencilerinden gelebilecek düzeyde mesaj yazılabilir diye kızmıştım ama. geçmişide okuyup, önce seviyeyi tespit edipte sonra dalsaydım olaya sanırım birbirimize teselli verip güzel dileklerde bulunan bir katılımcı olurdum ki buda benim tarzım değil.
sizlere bol sabırlı aylar

Back
X