kına+düğün+nikah ve arada kalan ben

monaliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
123
0
46
İstanbul
kızlar merhaba
nasipse ocak 19 da benim burda düğün,ertesi gün erkek tarafında nikah olacak,
ama kına konusunda çok kararsızım,ilk olarak düğün ve kına aynı gün olsun dedim,düğünden sonra kına yakılır aradan çıkar diye düşündüm,sonradan şöyle bi fikir atıldı düğünde takı merasimi resim faslı derken kına yakmaya vakit kalmaz kınayı bir gün önce yap dediler,yani 18i kına,19u düğün,20si nikah şeklinde,
bu seferde kış günü misafirlere eziyet olacak diye düşündüm,insanlar 3 kere zahmete girmiş olacak,kafam çok karışık kızlar,ne olur akıl verin,kendisi yada çevresinde bu tarz yapanlar oldu mu?

18 i kına 20 si de nikah ve düğün olsa olmaz mı? gelinliklerle evinize geçersiniz , bu şekilde yapmamanızın özel bir sebebi mi var? niye önce düğün sonra nikah yapıyorsunuz ?

Düğünden bir yada iki gün evvel kına gecesi yapılır.
İlk defa senden duyuyorum kınayla düğün aynı gün yapılmasını.

18 i kına 20 si de nikah ve düğün olsa olmaz mı? gelinliklerle evinize geçersiniz , bu şekilde yapmamanızın özel bir sebebi mi var? niye önce düğün sonra nikah yapıyorsunuz ?

erkek tarafıyla aynı il de değiliz,benim akrabaların oraya düğüne gelmeleri çok zor,bide ben nişan yapamadım,aile arasında oldu,ondan dolayı bi düğün yapmak daha cazip geldi,gelemeyecek akrabalar burda düğüne katılmış olur diye düşündük,

Hepsinin tadı ayrı güzeldir en azından ilerde ayrı ayrı anımsarsın
Hepsi bir günde olursa herşey çok karışık olur o telaşla düğününden insan birşey anlamaz..
Ben olsam kınama en yakınlarımı çağırırdım ufak bir organizasyon ayarlardım
Ertesi günde düğünümü yapardım düğünde de nikah kıyılırdı.
Ha ama damat tarafı farklı yerdeyse nikah orda olurdu

şartlarınız el verirmi bilmiyorum ama benim bir arkdaşımında böyle arada mesafe vardı 2 düğün yapmakta istemedi kendi bulunduğu ilde kına gecesini yaptı bir hafta sonrada nikah ve düğün erkeğin olduğu ilde yaptı ,2 tarafada gelmek isteyen geldi ,uzağa gelemeyenlerde en azından brinde bulunmuş ve takılarını takmış oldular

Düğünden bir yada iki gün evvel kına gecesi yapılır.
İlk defa senden duyuyorum kınayla düğün aynı gün yapılmasını.
İlk defamı duydun ..:26:

Benim teyzemin kızının kır düğünü oldu, akşam düğün 11bucukta bitti 12de kına oldu 1e kadar

sonrada lüks br otele gidip kalmıştı herkez eylendik sabaha kadar

aslında 1 haffta önce kına mantıklı geldi,aynı ilde olsak düğün ve nikah bir yapılması tabi mantıklı olan,
ama arada mesafe var,düğünden çık hadi nikaha yetiş imkansız,o sebeple ayrı ayrı yapmamız gerekiyor,
işte kına biraz sorun oldu,yaz olsa 3 gün yapardım düğünü,kınanın da tadını çıkarırdım,
ama işte kış günü insanları 3 kere yollara dökmeyi vicdanım kabul etmiyor

ben almanyada yasiyorum esim istanbulda yasiyordu..
nikahimizi cok erken yapmak zorunda kalmistik vize icin falan.. zaten tek ben ve annem gitmistik yilbasinda istanbulda kiydik geldik.. yani bir özelligi olmamisti..
dügünüm istanbulda olacak diye ve herkes gelemeyecegi icin kinami almanyada yaptim.. 1 ay öncesinden ayni dügün gibi yaptik..
kadin erkek karisik dügün gibi oldu.. 1 ay sonrada istanbulda dügünüm oldu..
1-2 hafta öncesine kinani biraz büyük yapsan sizinkiler icin? öyle bir imkanin varmi?

amann canım bi daha evlenecek değilsin yaa boşver yap üçünüde ayrı günlerde
hem nikah farklı bir ilde olacak demişin senin kınana düğününe gelen herkeste nikah farklı bir ilde olacağı için gelemez zaten

İlk defamı duydun ..:26:

Benim teyzemin kızının kır düğünü oldu, akşam düğün 11bucukta bitti 12de kına oldu 1e kadar

sonrada lüks br otele gidip kalmıştı herkez eylendik sabaha kadar

haklısın cnm,
bu tarz yapan çok tanıdığım oldu,
gelinlik üstündeyken kınası yakılanlar felan,
zaten biraz da bu gördüklerim fikrimi değiştiriyor

benim cuma günü kınam ,pazar günüde nikah ve düğün birlikte oldu ,
ama siz farklı illerde iseniz şöyle olabilir ,kına yaparsınız 2 gün önceden sizin tarfınızdakiler gelir ,eşinizin ilinde düğün nikah beraber yaparsınız yani nikah ta düğün salonunda kıyılır ,erkeğin ailesi ve sizin aile büykleriniz de ona katılır olur biter ,nikah neden bir gün sonra onu basmadı kafam ,benim bildiğim hatta 1 hafta filan önce yaparlar bazıları düğünden ..

haklısın cnm,
bu tarz yapan çok tanıdığım oldu,
gelinlik üstündeyken kınası yakılanlar felan,
zaten biraz da bu gördüklerim fikrimi değiştiriyor
yok gelinlikle değil herkez kına kıyafeti giydi çok şata fatlı oluyor vallah bence öyle yap. Al güzel bindallı nı ohh şıkıdı şıkkıdı

şöyle izah edim,sanırım anlatamadım özür dilerim,
nişanlımla aynı ilde yaşamıyoruz,benim akrabalarımın onun bulunduğu ile gitmesi imkansız,bunu göz önünde bulundurarak benim olduğum yerde düğün yapmaya karar verdik,haliyle onun akrabalarıda mesafeden dolayı benim buraya gelemeyecek,o sebeple nişanlımda bulunduğu ilde yemekli nikah yapacak,yani kız tarafında düğün,erkek tarafında yemekli nikah olacak,
eğerki büyük organizasyon yapılmıycaksa evet 1 hafta yada 1 ay önce nikah basit bi merasimle kıyılır,ama aynı yerde yaşamadığımız için böyle olması gerekiyor,
umarım anlatabildim

Hım anladım. Ozaman burda dediğin gibi yapıcaksın.Başka yolu yok yani..

Sizin orda düğün oğlan tarafında yeemekli nikah.

ama bence biraz imkanınız varsa , bir servis tutup düğünü hep birlikte yapın derim.:13:

çok kalabalık bizimkiler cnm,
bide mesafe uzak diye yolu problem edip gelemeyen çok olur,
düğün ve nikah olucak kurtuluş yok ama kına benim için byük sorun şuan,
nasıl yapsam hiç bilmiyorum

çok kalabalık bizimkiler cnm,
bide mesafe uzak diye yolu problem edip gelemeyen çok olur,
düğün ve nikah olucak kurtuluş yok ama kına benim için byük sorun şuan,
nasıl yapsam hiç bilmiyorum
Soorun yapcak birşey yok ozman Senin tarafta düğünden 1 gun once kına olcak öbürgün düğününü yapcan 1-2 sonrada damat tarafına gidiceksin. Hemen erkek tarafına gidersen yol çooook yorar böyle yapıcaksın başka secenek yok.

tamam iste sen dügün dedign seyi kina olarak yap,

yani yine salonda yapacaksan salonda olsun bu kina olur sizin taraftaki herkeste katilir

nisanlinin memleketindde dügün+nikah yapin..

mesela benimkide ayri sehirlerde bu sekilde olacak

1 gün ya da 2 gün önce kina sonra erkek tarafnda dügün nikah önce mi olacak yoksa dügün sirasinda mi onu henüz konusmadik..

ama sen kinayida dügün gibi yapabilirsin yani dügünden kastin ne anlamdim..

mesela o gün önce gelinlik giyebilirsin sonra kina kiyafetini genelde bizde yok ama kimi yerlerde kina gününde gelinlik giyiyolar

uzak yerlerde dügün yapacak kisiler icin.

biz de canım kına düğün beraber yaptık.10gün sonra da eşimin memleketinde nikah oldu. düğün zaten otelde olduğu için bitimine yakın odama çıkıp kınalığımı bindallımı falan giyip kızlarla indik aşağıya. mumlar tepsiler falan. halayımız çekilde ve kınam yakıldı. ardından düğün bitti. o sırada kutuda kına da dağıttık. düğün yemekli olduğu için çerez verme gereği duymadık
yapabilirsen ayrı yap. biz uğraşmak istemedik. böyle bi çözüm bulduk. güzel de oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…