• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kına gecem ve annem

Kına kız tarafına ait olduğu için annesi kendisi açısından düşünüyor.Mecburen çoğu akrabasını çağıracak nerede kalacakları v.s onu hesap ediyordur.Kendi evi varken niye o kadar insan İstanbula gidelim diyordur.Olduğu yerde yaptırınca nişan faslından sonra bir sorumluluğunu daha atmış olacak üzerinden.

Düğünde erkek tarafına ait nasıl olsa.Geleni gideni onlar düşünsün der.

Kınada erkek tarafından çok kişiye gerek yok zaten.Aynı gece dönerler olmadı bir ev otel ayarlarlar.
Doğru tabi de kendi de bir yerde kalamiyormus ya düğünde de bir yerde kalmak zorunda sonuçta bir yandan zorluk çıkarıyor bence

Gelinlikle zor olur yani dügünü kesinlikle istanbul da yapin bi sekilde tatli dille ikna edin annenizi. Ama kinayi anneniz nerde yasiyorsa orda yapin.

Doğru tabi de kendi de bir yerde kalamiyormus ya düğünde de bir yerde kalmak zorunda sonuçta bir yandan zorluk çıkarıyor bence

Mecbur kızının düğününe gelecek kalacak. Kızını umursamasa evinde sözü ve nişanı yaptırmazdı .Kınayı düşünmezdi. Biraz lafta insanı gıcık eden aksi bir tarafı var.Suyuna gitmek lazım.

Evlenene kadar buraya bir sürü konu açacağım gibi geliyor.. Ama sizin fikirleriniz bana yardımcı oluyor.
Şimdi ben nişanlıyım. Mayısta düğünüm var. Annem şehirdışında yaşıyor ben ve babam istanbulda.
Kına gecemi istanbulda istiyorum. Düğünümde istanbulda olacak. Ama annem ben istanbulda kimsenin evinde kalmam istanbulda yaparsan kınana da gelmem benim izmirden bir sürü misafir gelecek onları istanbulda kınadan sonra nerde yatırcaz dedi bende teyzelerim var anne yardımcı olurlar dedim bu sefer başladı ben kimsenin evinde kalamam gelceksin benim evimden çıkacaksın gelinliğinle.
ya ben gelinlikle o kadar yolu çekemem senin evinin ordaki kuaförler saçımı makyajımı mahveder o kadar yol çekersem düğün günüm ziyan olur bütün gün moralim bozuk mu olayım düğünümde bi kere evleniyorum bırak istediğim yerde istediğim gibi yapayım diyorum kınamı. yok istanbulda olursa ben gelmem diyor neymiş kimsenin evinde kalmazmış
çok kırılıyorum istediğim gibi kına yapmama bile izin vermiyor annemin evinin orda olursa benim arkadaşlarım bile gelemez sırf onun istediği olsun istiyor ama kınası olan ben olacağım benim nazlanmam lazımken annem nazlanıyor gerçekten dayanacak gücüm kalmadı bana destek olacağına sorun çıkarmasından artık bıktım
sizce ne yapmalıyım
lütfen beni kırmadan yorum yapın lütfen
Bi anne icin orada kina gecesimi yapilirmis sacma bence. Gelmezse gelmesin.

Bence ailene sağlam bir konuşma yap.
Bana göre annenin derdi babanla ben kimsenin evinde kalmam filan lafları buna alternatif olarak tamam sen otelde kal o zaman de biraz sert çıkış dediğin gibi evlenen sensin ve herşey senin istedigin gibi olmalı!
İsteme annenin evinde olmuş madem annene resti çek ben kına mi istanbul da yapicam de benim kınam ve yanımda sevdiklerimde olsun istiyorum buna sende dahilsin de. Sen gelmem falan diyosan sen bilirsin annecim beni en güzel günümde yanliz bırakmayı bile seçenek etmen beni çok üzdü gibisinden cümlelerle duygu sömürüsü yap :anne: rest & duygu sömürüsü umarım bu ikili işe yarar

Ayrıca tebrikler ve mutluluklarr:KK9::KK200:

Aman gelmezse gelmesin öyle ana ....
kızım için Dağları deler yine o en özel kına gecesine gelirdim nokta .

Evlenene kadar buraya bir sürü konu açacağım gibi geliyor.. Ama sizin fikirleriniz bana yardımcı oluyor.
Şimdi ben nişanlıyım. Mayısta düğünüm var. Annem şehirdışında yaşıyor ben ve babam istanbulda.
Kına gecemi istanbulda istiyorum. Düğünümde istanbulda olacak. Ama annem ben istanbulda kimsenin evinde kalmam istanbulda yaparsan kınana da gelmem benim izmirden bir sürü misafir gelecek onları istanbulda kınadan sonra nerde yatırcaz dedi bende teyzelerim var anne yardımcı olurlar dedim bu sefer başladı ben kimsenin evinde kalamam gelceksin benim evimden çıkacaksın gelinliğinle.
ya ben gelinlikle o kadar yolu çekemem senin evinin ordaki kuaförler saçımı makyajımı mahveder o kadar yol çekersem düğün günüm ziyan olur bütün gün moralim bozuk mu olayım düğünümde bi kere evleniyorum bırak istediğim yerde istediğim gibi yapayım diyorum kınamı. yok istanbulda olursa ben gelmem diyor neymiş kimsenin evinde kalmazmış
çok kırılıyorum istediğim gibi kına yapmama bile izin vermiyor annemin evinin orda olursa benim arkadaşlarım bile gelemez sırf onun istediği olsun istiyor ama kınası olan ben olacağım benim nazlanmam lazımken annem nazlanıyor gerçekten dayanacak gücüm kalmadı bana destek olacağına sorun çıkarmasından artık bıktım
sizce ne yapmalıyım

aşağı yukarı aynısını ben de yaşadım. Aldığı her şeyi benim evimden çıkacak diye tuturdu. Kibarlıkla kırmadan anlatmak istedim, anlamadı. En sonunda sen ayrısın diye benim her şeyim ayrı olmak zorunda mı diyince mantıklı geldi. Bu küçük kısmıydı.
düğün tarihi belli olduktan sonra düğüne babanın karısı gelirse ben gelmem diye tutturdu. babam da karım gelmezse ben gelmem diye tutturdu. düğün tarihi belli olduktan sonra burnumdan getirdiler. Bir gece kala en sonunda ikinizde gelmeyin diye sinir krizi geçirdim, burnumdan getirdiler resmen. İstemiyorum ikinizi de dedim. Sonunda ne oldu. ikiside geldi düğüne. aşırı medenilikten babam önce annemle dans etti, arkasından eşiyle. Millet de bana diyor ne kadar medeni bi ailen var diye. ikisini de resmen boğasım geldiydi.

diyeceğim o ki biraz uzun yazdım ama kimsenin senin özel gününü mahvetmesine izin verme. Annenin misafirleri gelmeyi versin düğüne. gelenler de madem otelde kalsın. Annen değil sen evleniyorsun sonuçta. Kendi arkadaşlarını yanında istemen çok normal.

bir de şunu anladım ki başkasını mutlu edicem diye kendin mutsuz olmamalısın. kim olursa olsun İzmir'e gel burdan elin olacaksın diye tutturuyorda çok özür dilerim dediğim için ama bencillik yapıyor maalesef. seni düşünmüyorsa sen de kırmayayım diye düşünüp sonra pişman olma derim.

hayırlısı olsun.

Ömürde bir kere olan birşey anlı şanlı düğün, evlilik. Kimsenin kalbi kırılmasın, dargınlık olmasın istiyor insan ama ne mümkün. Bir anne olarak böyle birşeyi istemesi gayet doğal. Seni dünyaya getiren, büyüten, senin üzerinde en fazla hakka sahip olan tek insan. Biraz yorulacaksın doğru ama annenin dediği gibi olsun. Zaten evlendikten sonra, evin yolun herşeyin ayrı olacak, senin kendine ait bir ailen olacak, asıl ondan sonra senin ailene annen dahil kimsenin müdahale etmesine izin verme ama, kına şurada, düğün burada konuları çok basit inan. İleride daha ne sorunlarla karşılaşıp, savaşacaksın kim bilir. Boşver...
Ana bu, bırak onun da gönlünden geçen olsun, o da onun mutluluğuyla avunsun. ALLAH mutluluk, huzur versin.
Ağız tadınız bozulmasın...
:halay:

Kaldiginiz yerde annene bi otel ayarlasaniz orda kalsa çaremi yok. illaki istemiyosa bi yerde kalmk hem annene gitsen ordan ciksan bu seferde baban kirilacaktir :(

Ömürde bir kere olan birşey anlı şanlı düğün, evlilik. Kimsenin kalbi kırılmasın, dargınlık olmasın istiyor insan ama ne mümkün. Bir anne olarak böyle birşeyi istemesi gayet doğal. Seni dünyaya getiren, büyüten, senin üzerinde en fazla hakka sahip olan tek insan. Biraz yorulacaksın doğru ama annenin dediği gibi olsun. Zaten evlendikten sonra, evin yolun herşeyin ayrı olacak, senin kendine ait bir ailen olacak, asıl ondan sonra senin ailene annen dahil kimsenin müdahale etmesine izin verme ama, kına şurada, düğün burada konuları çok basit inan. İleride daha ne sorunlarla karşılaşıp, savaşacaksın kim bilir. Boşver...
Ana bu, bırak onun da gönlünden geçen olsun, o da onun mutluluğuyla avunsun. ALLAH mutluluk, huzur versin.

Her doğuran analıkmı yapıyor ? ana demek kendinden evvel yavrusunun huzurunu düşünen demek bence düşünmüyorsa analık sıfatına yakışmamış ve sınıfta kalmıştır !

Bu bencillik değil mi? Kızın arkadaşları çoğu akrabası (annesinin kardeşi dahil) İstanbul'da. Annesini kalbi kırılmasın diye gidip ucbes anne akrabası ile kına yapacak. Hangi gelin ister bunu? Ben şahsen asla ama asla istemem, kabulde etmem. Anne istemiyorsa gelmesin o zaman.
Şuan anneyi mutlu etmek için yaptıkları kendini ömür boyu mutsuz edecek. Değmez.
Bir kişi içinde herkes oradan oraya sürünmek zorunda değil. Hasta veya yatalak olur kızının bu özel gecesini görmek ister o zaman tamam derim ama bu budururumda sadece bencillik anne resmen kızına piskolojik baskı yapıyor.

Düğünden bir hafta kadar önce anne evinde, dugune gelemeyecek akraba ve komşular için sembolik bir kına düzenlenebilir, hatta ben de öyle yapmıştım, kına falan yapmayacaktim hatta, sevmiyorum, annem gelemeyecek komşu ve akrabalar için rica edince 1 hafta öncesinde anne evinde eğlence düzenledik hatta gece sonunda 1 saat kadar gelinliğimi giyip fotoğraf çekildim herkesle, böylece herkes mutlu oldu.o kadar sorun etmeye gerek yok gibi...

yaaa ben kınamda acaip eğlendim, ki oynama konusu benim için tüyler ürpertici birşeydi. mutluluktan sarhoş gibiydim hayal meyal hatırlıyorum kınamı ama çok iyi hatırladığım tek şey deli gibi eğlendim (kamera falan yoktu annemin saçma sapan fikirleri yüzünden)

o yüzden bence yapsın kınayı ama kimsenin lafı etkilemesin, annesininki de! benim annem de "kapalılar erkek yok diye açılıp oynuyor kamera olursa kimse oynamaz" diye kameraya engel oldu! ne kapalı olup açılan oldu, ne de kamera yok diye oynayan oldu. şimdi anılarımda ne varsa o hayal meyal.. ben arkadaşlarımla oynuyorum annem gelmiş "pasta yetmedi napalım" diyor :sinirli: yav git abime söyle alsın gelsin herşeyi ben hallettim tamam ama kına gecem yani o anda birşeyin ucundan tutun bari! yok sandalye yetmemiş, görevliye söyleyiverin ek sandalye istiyoruz diye bunu da mı ben söyleyeceğim? evet ben söyledim:işsiz:
anneme kalırsabenim hiçbir arkadaşım gelemeyecek
ben
aşağı yukarı aynısını ben de yaşadım. Aldığı her şeyi benim evimden çıkacak diye tuturdu. Kibarlıkla kırmadan anlatmak istedim, anlamadı. En sonunda sen ayrısın diye benim her şeyim ayrı olmak zorunda mı diyince mantıklı geldi. Bu küçük kısmıydı.
düğün tarihi belli olduktan sonra düğüne babanın karısı gelirse ben gelmem diye tutturdu. babam da karım gelmezse ben gelmem diye tutturdu. düğün tarihi belli olduktan sonra burnumdan getirdiler. Bir gece kala en sonunda ikinizde gelmeyin diye sinir krizi geçirdim, burnumdan getirdiler resmen. İstemiyorum ikinizi de dedim. Sonunda ne oldu. ikiside geldi düğüne. aşırı medenilikten babam önce annemle dans etti, arkasından eşiyle. Millet de bana diyor ne kadar medeni bi ailen var diye. ikisini de resmen boğasım geldiydi.

diyeceğim o ki biraz uzun yazdım ama kimsenin senin özel gününü mahvetmesine izin verme. Annenin misafirleri gelmeyi versin düğüne. gelenler de madem otelde kalsın. Annen değil sen evleniyorsun sonuçta. Kendi arkadaşlarını yanında istemen çok normal.

bir de şunu anladım ki başkasını mutlu edicem diye kendin mutsuz olmamalısın. kim olursa olsun İzmir'e gel burdan elin olacaksın diye tutturuyorda çok özür dilerim dediğim için ama bencillik yapıyor maalesef. seni düşünmüyorsa sen de kırmayayım diye düşünüp sonra pişman olma derim.

hayırlısı olsun.

benzer şeyler yaşamışız, valla şimdiden burnumdan getirmeye başladı açıkçası..
ne diyeyim bilemiyorum..
biraz düşünsün diye 2 gün oldu annemi hiç aramadım
hayırlısı nasılsa öyle olsun ne diyeyim..

Bu bencillik değil mi? Kızın arkadaşları çoğu akrabası (annesinin kardeşi dahil) İstanbul'da. Annesini kalbi kırılmasın diye gidip ucbes anne akrabası ile kına yapacak. Hangi gelin ister bunu? Ben şahsen asla ama asla istemem, kabulde etmem. Anne istemiyorsa gelmesin o zaman.
Şuan anneyi mutlu etmek için yaptıkları kendini ömür boyu mutsuz edecek. Değmez.
Bir kişi içinde herkes oradan oraya sürünmek zorunda değil. Hasta veya yatalak olur kızının bu özel gecesini görmek ister o zaman tamam derim ama bu budururumda sadece bencillik anne resmen kızına piskolojik baskı yapıyor.
annem ve annemin misafirleri, annem sadece kendi kalacak yeri düşünmüyor
diyor misafirlerim nerede kalacak
misafirleri için benim kınamı düğün günümü mahvediyor
istediğim gibi yapmama izin vermiyor
ama çok basit
burda bi sürü akrabam var teyzemler yardımcı olabilir elbette.
hiç olmadı daire kiralanır, ama inada inat benim annem ben kimsenin evinde kalmam istanbulda olursa ben gelmem diyor

Bence ailene sağlam bir konuşma yap.
Bana göre annenin derdi babanla ben kimsenin evinde kalmam filan lafları buna alternatif olarak tamam sen otelde kal o zaman de biraz sert çıkış dediğin gibi evlenen sensin ve herşey senin istedigin gibi olmalı!
İsteme annenin evinde olmuş madem annene resti çek ben kına mi istanbul da yapicam de benim kınam ve yanımda sevdiklerimde olsun istiyorum buna sende dahilsin de. Sen gelmem falan diyosan sen bilirsin annecim beni en güzel günümde yanliz bırakmayı bile seçenek etmen beni çok üzdü gibisinden cümlelerle duygu sömürüsü yap :anne: rest & duygu sömürüsü umarım bu ikili işe yarar

Ayrıca tebrikler ve mutluluklarr:KK9::KK200:
teşekkür ederim çok sağolun, ayrıca bu ikili işe yarayabilir gibi.. ilerleyen zamanlarda annemi zyaret edip bu konuyu açabilirim diye düşünüyorum

annem ve annemin misafirleri, annem sadece kendi kalacak yeri düşünmüyor
diyor misafirlerim nerede kalacak
misafirleri için benim kınamı düğün günümü mahvediyor
istediğim gibi yapmama izin vermiyor
ama çok basit
burda bi sürü akrabam var teyzemler yardımcı olabilir elbette.
hiç olmadı daire kiralanır, ama inada inat benim annem ben kimsenin evinde kalmam istanbulda olursa ben gelmem diyor
Aman gelme o zaman de! Ona olmaz buna olmaz... töbe töbe...

sizce ne yapmalıyım
Orda hafta içi kına yapsan olmaz mı gelir burda da evlenirsin

sizce ne yapmalıyım
otelde niye kalmiyor?

offf prensescim bütün konularını okudum cok zor bir hayatın var biran önce evlenip yuvanı kurmanı senı hiç tanımasamda okadar cok ıstıyorum ki...insallah aıleden bulamadıgın mutlulugu eşinle bulursun

Ay sen yazınca;
Bizimde anne baba ayrı aynı şehir farklı evler. Ablam evlenecek biz babada büyüdük, anne gelin çıkacak benim evimden dedi, isteme babadan haliyle..
Anne evinden çıktık, o da sırf zehir olmasın o gün diye...
Bu ebeveynlere çok kızıyorum, neden sorunları evlatlar yaşıyor, neden şu çok zor seçimler bizlere kalıyor..

Peki baban ne diyor bu meseleye?

Back
X